Hocam öncelikle geçmiş olsun, bir kaç tecrübemden yola çıkarak bende yorumlayacak olursam ; 55xd8505 televizyonu bende 2016 da alıp 2020 de satmıştım. Hiç bir sorun çıkmadan... Ancak markalar ne kadar farklıda olsa, sony'i almadan önce de,
47pfl7108 philips televizyonum vardı... Sizinkisi gibi backlight led arızası ile başlayan serüvenim, işin içine daha sonradan anakart değişmesine kadar tam 9 kez servise gidip geldi. Harcadığım enerjiyi stresi anlatamam. Önce 900 tl ye led değişimi, ardından 1 sene sonra anakart 3 kırmızı ışık hatası, ardından bu arızalar tamı tamına 4 kez ücretli şekilde cebimden masraf açmasına sebep oldu. Totalde 9 kez evden gelin çıkar gibi çıkıp geri geliyordu....
Sonuç itibariyle, TV'yi hiç yaptırmasaydım diye kafamı duvarlara çok vurdum... sıfır TV parası cebimden çıktı bu süreçte, ve elde çöp bir tv kaldı sonunda yine... Size tavsiyem, sakın tv'nizi yaptırmayın, Sony'de olsa, kullanılacak olan parçanın kalitesi asla içindeki orjinali gibi olmayacaktır. Ayrıca diğer bileşenleride göz önünde bulundurun, yarın bir anakart arızası yada tcon kartı arızası da yaşamayacağınız ne malum ? o paraları tamire vermektense sıfır bimde, a101 de satılan toshibaları bile alsanız daha çok memnun kalırsınız, en azından 2 yıl garantili diyeceksiniz. Ancak ben sony de aldıgım kaliteyi yine almak istiyorum derseniz 7-8 bin tl yi gözden cıkarmalısınız. saygılar.