Söylemlerim bazen kırıcı da olsa dürüstçe düşüncelerimi ifade ediyorum en azından. Bu cümleyi şu sebeple kurdum.
Şu hayatta sevmediğim 3 Meslek grubu vardır
1-Emlakçılar
2-Galericiler
3-Spotçular
Mümkünü var ise rabbim bu 3 sektöre de işimi düşürmesin.
Bakın çok eleştirdiğimiz tamirciler dahi yok bu listede
O derece güvensizler benim gözümde.
Bu sebeple sizden ricam lütfen o tv yi baltayla parçalayın yine de spotçuya satmayın. (Yıllarca spotçuların işini yapmış eski bir teknik servis olan Adem helvacı beyanıdır)
TV arıza yaptığında hakkınızı aramanız takdire şayan durum olsa da aradığınız ile kalır ve bulamazsınız zira Devlet dahi size ''İyi de kardeşim adam ledleri değiştirmiş, ledler de sağlam, senin panel bozulmuş servis ne yapsın?'' diyecek ve dosya kapanacak, siz de mahkeme masrafları ile kalacaksınız.
Televizyonunuz kıymetli ve para eder ancak sabırlı olmanız ve yedek parça niyetine satmanız gerekir ki yine de zarar edersiniz.
Şöyle matematik yürütelim.
O tv nin ikinci eli bu gün en kötü 4000 5000tl eder bence. (Uygun müşteriye fazlası da eder) 1500 e tamir ettirip satsan yine de ortalama 3500-4000tl cebinde diye düşünebilirsin. Lakin eşdeğer bir tv almaya kalksan sıfırı 10-12bin batlarını bulur zira elinde 100hz panelli bir tv var bunu unutma lütfen.
RİSK sizin şu an en büyük sorununuz.
Ben sizin ne vereceğiniz 1500tl ye ne de mevcut arızasına bakmıyorum, benim tek baktığım konu bu 1500 den sonrası olası senaryolar.
Elinizdeki tv için 1500tl onarım maliyetini çok bulmayın.
Yine de yetkili servis , illa da yetkili servis ama o da şartlı olsun.
Verdiğiniz gibi geri gelmesi çok önemli.