Sony Tv (KD-55XD8505) 6 kırmızı ışık yanma hatası için yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evet panel çok riskli ve ilk kez deneyeceğim. Keşke kendim yapma işine girmesem ama tv yi aldığım fiyatın yarısını taleb ediyorlar ve işin sonunda o parayı verip daha beter olma durumu var yukarıda belirttiğim gibi. Ah güzel memleketim ahh!! Panel için uygun iki vakum aleti almayı düşündüm onun dışında tornavida ve steril eldiven eczanelerde satılan bildiğim kadarıyla bunlardan fazlasına gerek yok ama bendeki şansda malum kesin kaş yaparken göz çıkarırım. Konak dayım.
Ademe soralyım bakalım,belki bir tanıdığı vardır İzmir'de.
Adem Helvacı Adem Helvacı ,ne dersin adem ,var mı tanıdığın :alala

Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Ademe soralyım bakalım,belki bir tanıdığı vardır İzmir'de.
Adem Helvacı Adem Helvacı ,ne dersin adem ,var mı tanıdığın :alala
Vallaha konuyla ilgili Adem Helvacı Adem Helvacı Hocamın da fikrini ve yardımını almak isterim elbette. Ama geçte oldu artık yarına kısmet ise. Yarın dediğiniz yerlere uğrayıp fikir alıp durumu değerlendireceğim. Bu saate kadar zaman ayırıp sorularıma cevap verip yardımcı olduğunuz için size ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim sağolun. İyi geceler dilerim...

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Vallaha konuyla ilgili Adem Helvacı Adem Helvacı Hocamın da fikrini ve yardımı almak isterim elbette. Ama geçte oldu artık yarına kısmet ise. Yarın dediğiniz yerlere uğrayıp fikir alıp durumu değerlendireceğim. Bu saate kadar zaman ayırıp sorularıma cevap verip yardımcı olduğunuz için size ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim sağolun. İyi geceler dilerim...
Rica ederim ,bu zamanda tv almanın ne demek olduğunu iyi bilirim,iyi geceler :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim yaklaşım mantığıma göre zaten yaşı gelmiş tv.
Malumunuz, yıllardır sürekli olarak TV lerin ortalama ömrünü 4-5 yıl olarak belirtirim. BÜYÜK Arıza yapmadan geçireceği süre bu. arada ufak arızalar, led arızası yazılım çökmesi vs yaşanabiliyor ve 2-3 yaşlarında da tv ler hurdaya çıkabiliyor duruma göre.

Bahsi geçen sorun led drive sorunu yani ya sürücüde sorun var ya da ledlerin kendisinde lakin SONY tv lerde ledler genelde farklı olur. Yetkili servis dışında hizmet alınması önereceğim durum olmamakla birlikte alınan hizmete 1 yıl garanti şartı ile önceden anlaşma yapılmalı. Sadece şifahi değil resmi servis formuna sunulan hizmet, değişen parça, alınan ücret ve verilen garanti süresi mutlaka yazılı olmalı.

1000-1500tl rakamlar ilgili marka model ve arıza için normal (Elbette SONY fiyat farkı var bunu biliyoruz)
150tl de anormal durum yok neticede size bir hizmet sunulacak, arıza tespiti yapılacak, onaylamazsanız tv yeniden toparlanıp size iade edilecek, araç-personel-yakıt-zaman vs o nedenle günümüz şartlarında itiraz edemem bu duruma.

Asıl odaklanmak gereken hususu şu.

Velev ki verdiniz 1500tl veya 1000tl. Yaptırdınız tv yi, aldınız garantiyi her şey güzel.

4 ay sonra panel arıza yaparsa ne yapacaksınız?

Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Benim yaklaşım mantığıma göre zaten yaşı gelmiş tv.
Malumunuz, yıllardır sürekli olarak TV lerin ortalama ömrünü 4-5 yıl olarak belirtirim. BÜYÜK Arıza yapmadan geçireceği süre bu. arada ufak arızalar, led arızası yazılım çökmesi vs yaşanabiliyor ve 2-3 yaşlarında da tv ler hurdaya çıkabiliyor duruma göre.

Bahsi geçen sorun led drive sorunu yani ya sürücüde sorun var ya da ledlerin kendisinde lakin SONY tv lerde ledler genelde farklı olur. Yetkili servis dışında hizmet alınması önereceğim durum olmamakla birlikte alınan hizmete 1 yıl garanti şartı ile önceden anlaşma yapılmalı. Sadece şifahi değil resmi servis formuna sunulan hizmet, değişen parça, alınan ücret ve verilen garanti süresi mutlaka yazılı olmalı.

1000-1500tl rakamlar ilgili marka model ve arıza için normal (Elbette SONY fiyat farkı var bunu biliyoruz)
150tl de anormal durum yok neticede size bir hizmet sunulacak, arıza tespiti yapılacak, onaylamazsanız tv yeniden toparlanıp size iade edilecek, araç-personel-yakıt-zaman vs o nedenle günümüz şartlarında itiraz edemem bu duruma.

Asıl odaklanmak gereken hususu şu.

Velev ki verdiniz 1500tl veya 1000tl. Yaptırdınız tv yi, aldınız garantiyi her şey güzel.

4 ay sonra panel arıza yaparsa ne yapacaksınız?
Adem Helvacı Adem Helvacı verdiğiniz cevap ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Anlıyorum ki SONY Yetkili Servis dışanda yetkili olamayan tamircilere güvenip veya kendi başıma bu işe kalkışıp risk almamamı öneriyorsunuz ve SONY servisin verecekleri hizmetin bedelinide makul görüyorsunuz. Dediğiniz hususta 4 ay sonra Panel bozulursa ne yaparım derseniz sanırım öfkeden deliye döner hesap sorup hakkımı ararım! Benimde en çok çekindiğim korktuğum konu bu. Ya tamir ettik adı altında parça çalarlarsa, ya tamir ettik deyip 50-100tl değerindeki işleme 1000tl derlerse ya da dediğiniz gibi 4 ay sonra belki daha da erken bozulmasına sebep olurlarsa diye hep içim içimi yiyiyor. Anlayacağınız işin içinden çıkamıyorum ve bu yüzden sizlere danışıp yardım istedim ama sanırım tek çarem Servise güvenmek...

Son olarak aklıma şimdik gelen bir fikir var tabi o da ne kadar geçerli olur bilemem. Acaba bu Tv bu haliyle elden çıkarabilirmiyim değeri çok mu düşer yada 2. El satılabilir mi ve servisler, spotcular vs. kimler alabilir? Tekrardan teşekkür ediyorum...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı verdiğiniz cevap ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Anlıyorum ki SONY Yetkili Servis dışanda yetkili olamayan tamircilere güvenip veya kendi başıma bu işe kalkışıp risk almamamı öneriyorsunuz ve SONY servisin verecekleri hizmetin bedelinide makul görüyorsunuz. Dediğiniz hususta 4 ay sonra Panel bozulursa ne yaparım derseniz sanırım öfkeden deliye döner hesap sorup hakkımı ararım! Benimde en çok çekindiğim korktuğum konu bu. Ya tamir ettik adı altında parça çalarlarsa, ya tamir ettik deyip 50-100tl değerindeki işleme 1000tl derlerse ya da dediğiniz gibi 4 ay sonra belki daha da erken bozulmasına sebep olurlarsa diye hep içim içimi yiyiyor. Anlayacağınız işin içinden çıkamıyorum ve bu yüzden sizlere danışıp yardım istedim ama sanırım tek çarem Servise güvenmek...

Son olarak aklıma şimdik gelen bir fikir var tabi o da ne kadar geçerli olur bilemem. Acaba bu Tv bu haliyle elden çıkarabilirmiyim değeri çok mu düşer yada 2. El satılabilir mi ve servisler, spotcular vs. kimler alabilir? Tekrardan teşekkür ediyorum...

Söylemlerim bazen kırıcı da olsa dürüstçe düşüncelerimi ifade ediyorum en azından. Bu cümleyi şu sebeple kurdum.

Şu hayatta sevmediğim 3 Meslek grubu vardır

1-Emlakçılar
2-Galericiler
3-Spotçular

Mümkünü var ise rabbim bu 3 sektöre de işimi düşürmesin.

Bakın çok eleştirdiğimiz tamirciler dahi yok bu listede :)

O derece güvensizler benim gözümde.

Bu sebeple sizden ricam lütfen o tv yi baltayla parçalayın yine de spotçuya satmayın. (Yıllarca spotçuların işini yapmış eski bir teknik servis olan Adem helvacı beyanıdır)

TV arıza yaptığında hakkınızı aramanız takdire şayan durum olsa da aradığınız ile kalır ve bulamazsınız zira Devlet dahi size ''İyi de kardeşim adam ledleri değiştirmiş, ledler de sağlam, senin panel bozulmuş servis ne yapsın?'' diyecek ve dosya kapanacak, siz de mahkeme masrafları ile kalacaksınız.

Televizyonunuz kıymetli ve para eder ancak sabırlı olmanız ve yedek parça niyetine satmanız gerekir ki yine de zarar edersiniz.

Şöyle matematik yürütelim.

O tv nin ikinci eli bu gün en kötü 4000 5000tl eder bence. (Uygun müşteriye fazlası da eder) 1500 e tamir ettirip satsan yine de ortalama 3500-4000tl cebinde diye düşünebilirsin. Lakin eşdeğer bir tv almaya kalksan sıfırı 10-12bin batlarını bulur zira elinde 100hz panelli bir tv var bunu unutma lütfen.

RİSK sizin şu an en büyük sorununuz.

Ben sizin ne vereceğiniz 1500tl ye ne de mevcut arızasına bakmıyorum, benim tek baktığım konu bu 1500 den sonrası olası senaryolar.

Elinizdeki tv için 1500tl onarım maliyetini çok bulmayın.

Yine de yetkili servis , illa da yetkili servis ama o da şartlı olsun.

Verdiğiniz gibi geri gelmesi çok önemli.

Cøsmøs Çevrimdışı

Cøsmøs

Yeni Üye
25 Eki 2021
34
Söylemlerim bazen kırıcı da olsa dürüstçe düşüncelerimi ifade ediyorum en azından. Bu cümleyi şu sebeple kurdum.

Şu hayatta sevmediğim 3 Meslek grubu vardır

1-Emlakçılar
2-Galericiler
3-Spotçular

Mümkünü var ise rabbim bu 3 sektöre de işimi düşürmesin.

Bakın çok eleştirdiğimiz tamirciler dahi yok bu listede :)

O derece güvensizler benim gözümde.

Bu sebeple sizden ricam lütfen o tv yi baltayla parçalayın yine de spotçuya satmayın. (Yıllarca spotçuların işini yapmış eski bir teknik servis olan Adem helvacı beyanıdır)

TV arıza yaptığında hakkınızı aramanız takdire şayan durum olsa da aradığınız ile kalır ve bulamazsınız zira Devlet dahi size ''İyi de kardeşim adam ledleri değiştirmiş, ledler de sağlam, senin panel bozulmuş servis ne yapsın?'' diyecek ve dosya kapanacak, siz de mahkeme masrafları ile kalacaksınız.

Televizyonunuz kıymetli ve para eder ancak sabırlı olmanız ve yedek parça niyetine satmanız gerekir ki yine de zarar edersiniz.

Şöyle matematik yürütelim.

O tv nin ikinci eli bu gün en kötü 4000 5000tl eder bence. (Uygun müşteriye fazlası da eder) 1500 e tamir ettirip satsan yine de ortalama 3500-4000tl cebinde diye düşünebilirsin. Lakin eşdeğer bir tv almaya kalksan sıfırı 10-12bin batlarını bulur zira elinde 100hz panelli bir tv var bunu unutma lütfen.

RİSK sizin şu an en büyük sorununuz.

Ben sizin ne vereceğiniz 1500tl ye ne de mevcut arızasına bakmıyorum, benim tek baktığım konu bu 1500 den sonrası olası senaryolar.

Elinizdeki tv için 1500tl onarım maliyetini çok bulmayın.

Yine de yetkili servis , illa da yetkili servis ama o da şartlı olsun.

Verdiğiniz gibi geri gelmesi çok önemli.
Sizi gayet iyi anlıyorum ve katılmamak elde değil.
Fakat benim için son 1 ayda yaşadıklarımdan dolayı uzak durulmasını düşündüğüm tek meslek grubu kendini iş bilir ve tamirci olarak tanımlayan fakat ne idüğü belirsiz kişilerdir. Ha bide işin vahim yanı yaptığı rezil işçiliği yüzlerine vurup hesap sorunca hadsizce vede ukalaca "Ben Elektronik Mühendisiyim bana işimi öğretme bunun oluru bu!" cevabını verip pişkince size had bildirmeye çalışırlar. Mühendisin hali buysa varın gerisini siz düşünün...
O yüzden bende umarım artık böylelerinin eline düşmem derken durum birden Tv min bozulmasıyla birlikte aynı korku ve kaygılarla kalıp, hunharca araştırma yaparak bu foruma sığınmamla sonuçlandı.?

Bu arada acaba yanlış mı anlıyorum diye düşündüm. 4 ay sonra Panel arızasından kastınız Servisin tamir ederken hasar verip kısa vadede bozulmasına yol açması mı yoksa zaten Tv nin vadesi doldu dolacak sen bunun Led ini yaptıracaksın amma velakin 4-5 ay sonra da Panel yada başka bir arızası olacaktır o yüzden deymez anlamına mı geliyor tam orayı anlayamadım.

Ve kabullenemediğim şey nasıl olurda 1 belkide 2 şerit Led Bar değişimi ve işçiliği minimum 1.500tl gibi uçuk bir fiyata çıkabilir inanmak mümkün değil. Malum günümüz şartları ve ekonominin farkındayım lakin yinede aklıma almıyor malesef.

Ve son olarak keşke verdiğim gibi geleceğinin garantisi olsaydı ama malumunuz böyle birşey mümkün değil en azından bu ülke ve koşullarında.

Not: Sözüm olsun Spotçulara satmayacağım.:gul

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
... Son olarak aklıma şimdik gelen bir fikir var tabi o da ne kadar geçerli olur bilemem. Acaba bu Tv bu haliyle elden çıkarabilirmiyim değeri çok mu düşer yada 2. El satılabilir mi ve servisler, spotcular vs. kimler alabilir? Tekrardan teşekkür ediyorum...
Yine Çankaya-eski bit pazarındaki spotçuları ,İkiçeşmelik'tekileri ve Üçyol üstündeki spotçuları dolaşıp takas olayına bakabilirsin,uygum gelirse takas yapabilirsin sanırım :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bu arada acaba yanlış mı anlıyorum diye düşündüm. 4 ay sonra Panel arızasından kastınız Servisin tamir ederken hasar verip kısa vadede bozulmasına yol açması mı yoksa zaten Tv nin vadesi doldu dolacak sen bunun Led ini yaptıracaksın amma velakin 4-5 ay sonra da Panel yada başka bir arızası olacaktır o yüzden deymez anlamına mı geliyor tam orayı anlayamadım.
Yaşı olan bir TV, panelin ne zaman gümleyeceği belirsiz. Bir gün elbet ben bittim diyecek.
Olay bu. Bir gün panelin yanarak bozulduğunu görebilirsiniz.
Yanmaktan kasıt şu;

Ve kabullenemediğim şey nasıl olurda 1 belkide 2 şerit Led Bar değişimi ve işçiliği minimum 1.500tl gibi uçuk bir fiyata çıkabilir inanmak mümkün değil. Malum günümüz şartları ve ekonominin farkındayım lakin yinede aklıma almıyor malesef.

Döviz üzerinden fiyatlama yapıldığı için olabilir.
Bir de kdv vs eklenince ondan olabilir.
EDGE LED bir TV ama servislerde bu tür fiyatlar çıkabiliyor.
Biz 42 veya 46 inç bir Samsung için servisten 1500 TL fiyat almıştık.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
TV nin yaşı gereği her türlü ek arızaya açık olması durumu var bu birinci konu.

İkinci konu ise fabrika ortamında yerleştirilen düzeneklerin insan eli ile TÜKKAN mantığı ile kurulu yetkili servislerde sökülüp CLEAN ROOM olması gereken yerlerde değil de bildiğiniz mdf den yapılmış tükkan tezgahlarında sökülüp takılması nedeniyle hem havadaki tüm partiküllerin polarizer reflektör katmanlara dolup ESD koşullarına uyulmaması nedeniyle tam temizlememe hem de el değmiş polarizer katmanların yerine takılırken eski düzeninde olamayacağından dolayı aşağıdaki video linkinde anlattığım hususlarla karşılaşacak olmanız ikinci konu.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
TV nin yaşı gereği her türlü ek arızaya açık olması durumu var bu birinci konu.

İkinci konu ise fabrika ortamında yerleştirilen düzeneklerin insan eli ile TÜKKAN mantığı ile kurulu yetkili servislerde sökülüp CLEAN ROOM olması gereken yerlerde değil de bildiğiniz mdf den yapılmış tükkan tezgahlarında sökülüp takılması nedeniyle hem havadaki tüm partiküllerin polarizer reflektör katmanlara dolup ESD koşullarına uyulmaması nedeniyle tam temizlememe hem de el değmiş polarizer katmanların yerine takılırken eski düzeninde olamayacağından dolayı aşağıdaki video linkinde anlattığım hususlarla karşılaşacak olmanız ikinci konu.

Dün gece baştan sona izledim iyi bir bilgilendirme çalışma olmuş Adem Abi

Geri
Üst Alt