Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,211
İnşallah kendim de dahil aşı olan hiç kimseye ne kısa ne de uzun vadede hiçbir sıkıntı oluşmaz. Olan olmayan yine hiçkimse de bu illetten zarar görmez. Olan kendi sebepleri yüzünden oluyor olmayan da aynı. Bu konuda hiç kimseyi yadırgamıyor, eleştirmiyorum. İnsanların kendi dünyalarında neler yaşadığını bilmiyoruz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,453
İnşallah kendim de dahil aşı olan hiç kimseye ne kısa ne de uzun vadede hiçbir sıkıntı oluşmaz. Olan olmayan yine hiçkimse de bu illetten zarar görmez. Olan kendi sebepleri yüzünden oluyor olmayan da aynı. Bu konuda hiç kimseyi yadırgamıyor, eleştirmiyorum. İnsanların kendi dünyalarında neler yaşadığını bilmiyoruz.
Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.
Ya aşısız ya aşılaması tamamlanmayanlar yoğun bakımda.
Bunu yoğun bakımda çalışanlar söylüyor.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10'a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir. Tüm bunların hülasası, aşı bizi koruyor. Belirli bir süre aşıyla tam koruma sağlanabiliyor. Bu bakımdan, bir kere daha ısrarla ve en yüksek sesle sizlere sesleniyorum, aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun.
Kaynak:

Bu açıklamaya göre vakaların yaklaşık %20'si, hastaneye yatanların yaklaşık %10'u, vefat edenlerin de yaklaşık %10'u tam aşılı kişiler. Yaklaşık diyorum çünkü isterse virgülü virgülüne net oran verilebilirdi.

Bana göre %10 da düşük bir oran değil. Böyle söyleyince belki tam anlaşılmıyor. Ama şöyle düşününce belki daha net bir fikir verir. Türkiye için toplam vakası sayısı ve vefat oranına bakınca da %9 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Dünya geneline bakınca ise %2 ama bu veri çok sağlıklı değil çoğu ülke gelişmemiş ve aktif tespit yapılmıyor. Tüm bunların hülasası; eğer aşı bizi koruyorsa, Corona da bizi öldürmüyor denebilir? Cümleme devam etmek istemedim. Çok saçma olacaktı çünkü.

Bu arada aşı karşıtı değilim ilk sıra bana gelince iki doz aşımı yaptırdım. Çevremde ki herkese de yaptırdım. Ama biz herşeye karşıyızcılar haricinde insanların kaygılarına da hak veriyorum.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,211
Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.
Ya aşısız ya aşılaması tamamlanmayanlar yoğun bakımda.
Bunu yoğun bakımda çalışanlar söylüyor.

Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,453
Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.
Sınırı açmasalarmış napim.
Benim derdim aşıya laf edenlerle. :kiskis

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
Umut ,
Aşı sektörü rant haline gelecek, bunu hep birlikte göreceğiz. Yakında farklı versiyonları çıkacak ve insanlara vurulmaları için baskı yapılacak; Biontech 2, Biontech GT, Biontech GTI, Biontech Blue Line, Biontech High Line... Zaten dikkat ederseniz dünyada Biontech'i ön plana çıkarmaya çalışıyorlar ticari sebeplerden dolayı. Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla. Çin aşısı olduysan neredeyse dünyanın hiçbir yerine seyahat edemiyorsun. E hani aşı aşıdır, bulabildiğinizi vurunun diyorlardı neden Çin aşısını kabul etmiyosun babacım ? İkisi de aynı işi yapmıyor mu ? Amaç antikor üretmek değil mi ?

Bir kere zaten hastalığı geçirmiş kişilere direkt aşı dayatılması da yanlış. Yapılan araştırmalara göre hastalığı geçirenler yaklaşık 2 yıla kadar vücudunda antikor barındırıyor. Bu kişilere ücretsiz antikor testi yapsana o zaman ? Yap antikor testini, eğer düşükse ona göre aşı vurulsun adam. Vücudumda antikor varken neden tekrar aşı olayım ? Ben zaten hastalığı geçirip doğal olarak aşının en babasını vurulmuşum.

Buyrun buradan yakın;

Şu an en iyi aşı Sputnik gibi ama ticari nedenlerden dolayı o da Sinovac ile aynı kaderi paylaşacak gibi duruyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,453
Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla.
Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya. :kiskis

Biontech ve Moderna en başarılı aşı.
Sinovac neden tercih edildi ben de bunu sorarım.

Bir kere zaten hastalığı geçirmiş kişilere direkt aşı dayatılması da yanlış. Yapılan araştırmalara göre hastalığı geçirenler yaklaşık 2 yıla kadar vücudunda antikor barındırıyor. Bu kişilere ücretsiz antikor testi yapsana o zaman ? Yap antikor testini, eğer düşükse ona göre aşı vurulsun adam. Vücudumda antikor varken neden tekrar aşı olayım ? Ben zaten hastalığı geçirip doğal olarak aşının en babasını vurulmuşum.
Hocam pratikteki sonuçlar ortada.
Covid olan biri aşısız gezerek bunu test edebilir.
Yoğun bakımların bilançosu ortada.

Bunları artık tartışmanın anlamı yok. Yeteri kadar araştırmıyorsunuz.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya. :kiskis

Biontech ve Moderna en başarılı aşı.
Sinovac neden tercih edildi ben de bunu sorarım.

Hocam pratikteki sonuçlar ortada.
Covid olan biri aşısız gezerek bunu test edebilir.
Yoğun bakımların bilançosu ortada.

Bunları artık tartışmanın anlamı yok. Yeteri kadar araştırmıyorsunuz.
Evet şimdi baktım, 1,5 yıl sonra kendileri de aşı olmuş, tabi doğruysa.

Sinovac daha risksiz olduğu için tercih edildi, bildiğimiz klasik aşı. Fakat diğeri yeni bir teknik, kanser için geliştirmeye çalıştıkları ama başarılı olamadıkları, uzun vadede ne etkileri olacağı bilinmiyor.

Yetkililerin yaptıkları açıklamalara 100% inanıyorsanız bir şey diyemem. Ama ben Türkiye'deki sağlık sistemine, özellikle devlet hastanelerine zerre güvenmiyorum. Hatırlarsanız korona ilk çıktığında aylarca bizlere gerçek vaka sayılarını açıklamadılar.

Anneme geçen yıl korona olduğunda akciğer filmi çekildi. Film sonucunu göstermeye gittiğimde akciğerlerde hiçbir sorun olmadığı söylendi bana. Devletin bizlere dikte ettiği ezbere tedaviyi uyguladık. Biliyorsunuz işte korokin ve favipavir verip yolluyorlar eve. Daha sonra durumu hergün daha da kötüleşti. Kendi imkanlarımla özel hastanede tedavi ettirdim. Hastalık viral pnömoniye evrilmiş. Hala akciğerlerinde kalıntılar var. Hastaneyi şikayet etmeye gittiğimde o akşam çekilen röntgen filmi buharlaştı. E-nabız sisteminde bile 10 yıl önceki dahi bütün sonuçlar duruyor, o akşam çekilen röntgen filmi yok. Bunlar gibi başka kötü tecrübelerim de oldu.

Neyse fazla uzatmayayım, emin olun araştırıyorum. Ben insanlara ne aşı olun ne de olmayın derim, herkesin kendi kararı. Aşı karşıtı da değilim. Yüksek ihtimalle ben de inaktif aşılardan birini vurunacağım. Yalnız ne olduğunu bilmediğim birşeyi araştırmak, sorgulamak da en doğal hakkım. Bu açıdan farklı görüşleri olanların burada hakaret boyutuna varacak şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt