Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,937
- 41
şu filmi tekrar izleme isteği doğurdunuz bende.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
pragmatizm nedir, nasıl uygulanır diye ders almak istemedim. istemiyorum. teşekkürler.
şu filmi tekrar izleme isteği doğurdunuz bende.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
pragmatizm nedir, nasıl uygulanır diye ders almak istemedim. istemiyorum. teşekkürler.
İkinci doz biontek oldum herhangi bir yan etkisi olmadı.
Sağlık olsun inşallah tarık.Kolda ağrı da mı olmadı.Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.İnşallah kendim de dahil aşı olan hiç kimseye ne kısa ne de uzun vadede hiçbir sıkıntı oluşmaz. Olan olmayan yine hiçkimse de bu illetten zarar görmez. Olan kendi sebepleri yüzünden oluyor olmayan da aynı. Bu konuda hiç kimseyi yadırgamıyor, eleştirmiyorum. İnsanların kendi dünyalarında neler yaşadığını bilmiyoruz.
Kaynak:Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10'a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir. Tüm bunların hülasası, aşı bizi koruyor. Belirli bir süre aşıyla tam koruma sağlanabiliyor. Bu bakımdan, bir kere daha ısrarla ve en yüksek sesle sizlere sesleniyorum, aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun.
Sağ ol abi?. Çok ufak oldu, üstüne yatmışım biraz da????Sağlık olsun inşallah tarık.Kolda ağrı da mı olmadı.
Geçmiş olsun. 2. dozda ilk gün gecesi hafif ateş yaptı onun dışında pek yan etki olmuyor galiba.İkinci doz biontek oldum herhangi bir yan etkisi olmadı.
Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.
Ya aşısız ya aşılaması tamamlanmayanlar yoğun bakımda.
Bunu yoğun bakımda çalışanlar söylüyor.
Sınırı açmasalarmış napim.Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.

Aşı sektörü rant haline gelecek, bunu hep birlikte göreceğiz. Yakında farklı versiyonları çıkacak ve insanlara vurulmaları için baskı yapılacak; Biontech 2, Biontech GT, Biontech GTI, Biontech Blue Line, Biontech High Line... Zaten dikkat ederseniz dünyada Biontech'i ön plana çıkarmaya çalışıyorlar ticari sebeplerden dolayı. Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla. Çin aşısı olduysan neredeyse dünyanın hiçbir yerine seyahat edemiyorsun. E hani aşı aşıdır, bulabildiğinizi vurunun diyorlardı neden Çin aşısını kabul etmiyosun babacım ? İkisi de aynı işi yapmıyor mu ? Amaç antikor üretmek değil mi ?Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.
Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya.Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla.

Hocam pratikteki sonuçlar ortada.Bir kere zaten hastalığı geçirmiş kişilere direkt aşı dayatılması da yanlış. Yapılan araştırmalara göre hastalığı geçirenler yaklaşık 2 yıla kadar vücudunda antikor barındırıyor. Bu kişilere ücretsiz antikor testi yapsana o zaman ? Yap antikor testini, eğer düşükse ona göre aşı vurulsun adam. Vücudumda antikor varken neden tekrar aşı olayım ? Ben zaten hastalığı geçirip doğal olarak aşının en babasını vurulmuşum.
Evet şimdi baktım, 1,5 yıl sonra kendileri de aşı olmuş, tabi doğruysa.Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya.
Biontech ve Moderna en başarılı aşı.
Sinovac neden tercih edildi ben de bunu sorarım.
Hocam pratikteki sonuçlar ortada.
Covid olan biri aşısız gezerek bunu test edebilir.
Yoğun bakımların bilançosu ortada.
Bunları artık tartışmanın anlamı yok. Yeteri kadar araştırmıyorsunuz.
Teşekkürler ? genelde ateş ve kırgınlık diyorlardı. Zaten ortası yok ya oluyor ya da hiçbir şey.Geçmiş olsun. 2. dozda ilk gün gecesi hafif ateş yaptı onun dışında pek yan etki olmuyor galiba.