Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,739
- 40
takıldığım şey, vücut geliştirme ile uğraşanların süper bağışıklığa sahip olması ön yargısı. nereden biliyorsunuz? benim bildiğim vücut geliştirme ile uğraşanların garip beslenme rejimleri. protein tozları, hayvani gıdalara aşırı abanış, kullananın günahı boynuna steroid vb. ezbere konuşmak ne kadar kolay. asırlardır süregelen genetik yatkınlık, sağlam gen haritası önemlidir. tıpatıp aynı şekilde beslenen, aynı duygu-durumları yaşayan iki ayrı kişi bile bir olmaz. konu uzun. ön yargılardan kurtulmanızı tavsiye ederim. (aha tavsiye forumu )
O kadar şey yazdık bir tek buna mı takıldınız ? Vücut geliştiricilerin garip beslenme rejimleri yoktur. Hatta sağlıklı olan onların beslenme şekilleridir, her yediklerine dikkat edip bir çoğu kalori hesabı ile beslenir. Bende yaklaşık 8 yıldır bu spor ile uğraşmaktayım (Lise dönemlerimde amatörce uğraşlarımı dahil etmiyorum), ezbere konuşmuyorum.
Protein tozu kaliteli olduktan sonra zararlı değildir. Fakat ülkemizde protein tozuna kokain muamalesi yapıldığı için, sizin gibi konuyla ilgili yeterli bilgisi olmayan birçok vatandaş bu algıya kapılıyor. Birçok insan zaten farkında olmadan peyniraltı suyunu dolaylı olarak tüketiyor, gıda sanayiinde katkı maddesi olarak kullanılmakta.
Evet hayvansal protein ağırlıklı beslenenler çok fakat bunun bağışıklık ile alakası yok. Aşırı tüketimi sindirim sorunları ve karaciğer sorunları yaratır sadece.
Steroid konusu ise bambaşka. Daha çok yarışmaya hazırlanan profesyoneller kullanıyor. ''Profesyonel'' oldukları için de bu ilaçları kafalarına göre kullanmıyorlar. Her işin uzmanı olduğu gibi bu ilaçların da uzmanları var. Uzmanların kendilerine özel hazırladıkları kürlere göre bu ilaçları alıyorlar. Kür sonrası yan etkileri minimuma indirmek için ise PCT (post cycle therapy) dediğimiz bitkisel ağırlıklı tedavi uygulanıyor.
Steroidin bağışıklık sistemini düşürdüğü ile ilgili bir şey duymadım hayatımda. Bilinçsiz kullanımı organ hasarı (böbrek, karaciğer, kalp gibi) yapıp testisleri küçülterek kısırlık yapabilir.
Ayrıca bir üst mesajımda belirttim, bu hastalığın bağışıklık sistemi ile karmaşık bir ilişkisi var. Zaten bağışıklık sisteminin kendisi çok karmaşık. Çok güçlü bağışıklığa sahip olmanız hastalıktan etkilenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sitokin fırtınası nedir bir araştırın. Oto-immün hastalığı olanlarda çok güçlü bir bağışıklık sistemi dezavantaj olabiliyor mesela. Örneğin bende Hashimoto var. Bağışıklık sistemim durmadan tiroidime saldırıyor. Bu tarz hastalıkları hekimler tedavi ederken aksine bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorlar.
Şimdi burada konuyu daha fazla saptırmayalım. Bir anket açılmış ve herkes görüşlerini paylaşıyor. Benim görüşüm de bu şekilde. İsteyen istediği gibi düşünmekte özgür. Yeter ki burada yorum yaparken saygı sınırlarını aşmayalım.
Hocam kornea nakli olan bir hastada vücut korneaya saldırmasın diye aylarca bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıldı. Bu iş o kadar basit değil. Güçlü bağışıklık koronaya karşı 100% etkili diye bir veri yok elimizde. Aksine daha çok sorun yaratabiliyor. Siz bir sineğe sineklik ile vurursanız sadece sineği öldürürsünüz. Ama tutup bazuka atarsanız sinekle birlikte çevredeki her şeyi yıkarsınız. Bağışıklık çok güçlü olduğunda da buna benzer durumlar yaşanabiliyor.tuberkuloz aşısı olmayanlarda daha etkili olduğunu tespit etmişler belki onunda etkisi vardır... bence biontech 2 doz yeter 3 düşük bağışıklığı olana uygulanır...
+ detay vücud geliştirme için kullandıkları bazı katkı maddeleri bağışıklığı düşürüyor diye düşünülüyordu...