Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
takıldığım şey, vücut geliştirme ile uğraşanların süper bağışıklığa sahip olması ön yargısı. nereden biliyorsunuz? benim bildiğim vücut geliştirme ile uğraşanların garip beslenme rejimleri. protein tozları, hayvani gıdalara aşırı abanış, kullananın günahı boynuna steroid vb. ezbere konuşmak ne kadar kolay. asırlardır süregelen genetik yatkınlık, sağlam gen haritası önemlidir. tıpatıp aynı şekilde beslenen, aynı duygu-durumları yaşayan iki ayrı kişi bile bir olmaz. konu uzun. ön yargılardan kurtulmanızı tavsiye ederim. (aha tavsiye forumu ) :hoba1

O kadar şey yazdık bir tek buna mı takıldınız ? Vücut geliştiricilerin garip beslenme rejimleri yoktur. Hatta sağlıklı olan onların beslenme şekilleridir, her yediklerine dikkat edip bir çoğu kalori hesabı ile beslenir. Bende yaklaşık 8 yıldır bu spor ile uğraşmaktayım (Lise dönemlerimde amatörce uğraşlarımı dahil etmiyorum), ezbere konuşmuyorum.

Protein tozu kaliteli olduktan sonra zararlı değildir. Fakat ülkemizde protein tozuna kokain muamalesi yapıldığı için, sizin gibi konuyla ilgili yeterli bilgisi olmayan birçok vatandaş bu algıya kapılıyor. Birçok insan zaten farkında olmadan peyniraltı suyunu dolaylı olarak tüketiyor, gıda sanayiinde katkı maddesi olarak kullanılmakta.

Evet hayvansal protein ağırlıklı beslenenler çok fakat bunun bağışıklık ile alakası yok. Aşırı tüketimi sindirim sorunları ve karaciğer sorunları yaratır sadece.

Steroid konusu ise bambaşka. Daha çok yarışmaya hazırlanan profesyoneller kullanıyor. ''Profesyonel'' oldukları için de bu ilaçları kafalarına göre kullanmıyorlar. Her işin uzmanı olduğu gibi bu ilaçların da uzmanları var. Uzmanların kendilerine özel hazırladıkları kürlere göre bu ilaçları alıyorlar. Kür sonrası yan etkileri minimuma indirmek için ise PCT (post cycle therapy) dediğimiz bitkisel ağırlıklı tedavi uygulanıyor.

Steroidin bağışıklık sistemini düşürdüğü ile ilgili bir şey duymadım hayatımda. Bilinçsiz kullanımı organ hasarı (böbrek, karaciğer, kalp gibi) yapıp testisleri küçülterek kısırlık yapabilir.

Ayrıca bir üst mesajımda belirttim, bu hastalığın bağışıklık sistemi ile karmaşık bir ilişkisi var. Zaten bağışıklık sisteminin kendisi çok karmaşık. Çok güçlü bağışıklığa sahip olmanız hastalıktan etkilenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sitokin fırtınası nedir bir araştırın. Oto-immün hastalığı olanlarda çok güçlü bir bağışıklık sistemi dezavantaj olabiliyor mesela. Örneğin bende Hashimoto var. Bağışıklık sistemim durmadan tiroidime saldırıyor. Bu tarz hastalıkları hekimler tedavi ederken aksine bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorlar.

Şimdi burada konuyu daha fazla saptırmayalım. Bir anket açılmış ve herkes görüşlerini paylaşıyor. Benim görüşüm de bu şekilde. İsteyen istediği gibi düşünmekte özgür. Yeter ki burada yorum yaparken saygı sınırlarını aşmayalım.
tuberkuloz aşısı olmayanlarda daha etkili olduğunu tespit etmişler belki onunda etkisi vardır... bence biontech 2 doz yeter 3 düşük bağışıklığı olana uygulanır...

+ detay vücud geliştirme için kullandıkları bazı katkı maddeleri bağışıklığı düşürüyor diye düşünülüyordu...
Hocam kornea nakli olan bir hastada vücut korneaya saldırmasın diye aylarca bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıldı. Bu iş o kadar basit değil. Güçlü bağışıklık koronaya karşı 100% etkili diye bir veri yok elimizde. Aksine daha çok sorun yaratabiliyor. Siz bir sineğe sineklik ile vurursanız sadece sineği öldürürsünüz. Ama tutup bazuka atarsanız sinekle birlikte çevredeki her şeyi yıkarsınız. Bağışıklık çok güçlü olduğunda da buna benzer durumlar yaşanabiliyor.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
O kadar şey yazdık bir tek buna mı takıldınız ? Vücut geliştiricilerin garip beslenme rejimleri yoktur. Hatta sağlıklı olan onların beslenme şekilleridir, her yediklerine dikkat edip bir çoğu kalori hesabı ile beslenir. Bende yaklaşık 8 yıldır bu spor ile uğraşmaktayım (Lise dönemlerimde amatörce uğraşlarımı dahil etmiyorum), ezbere konuşmuyorum.

Protein tozu kaliteli olduktan sonra zararlı değildir. Fakat ülkemizde protein tozuna kokain muamalesi yapıldığı için, sizin gibi konuyla ilgili yeterli bilgisi olmayan birçok vatandaş bu algıya kapılıyor. Birçok insan zaten farkında olmadan peyniraltı suyunu dolaylı olarak tüketiyor, gıda sanayiinde katkı maddesi olarak kullanılmakta.

Evet hayvansal protein ağırlıklı beslenenler çok fakat bunun bağışıklık ile alakası yok. Aşırı tüketimi sindirim sorunları ve karaciğer sorunları yaratır sadece.

Steroid konusu ise bambaşka. Daha çok yarışmaya hazırlanan profesyoneller kullanıyor. ''Profesyonel'' oldukları için de bu ilaçları kafalarına göre kullanmıyorlar. Her işin uzmanı olduğu gibi bu ilaçların da uzmanları var. Uzmanların kendilerine özel hazırladıkları kürlere göre bu ilaçları alıyorlar. Kür sonrası yan etkileri minimuma indirmek için ise PCT (post cycle therapy) dediğimiz bitkisel ağırlıklı tedavi uygulanıyor.

Steroidin bağışıklık sistemini düşürdüğü ile ilgili bir şey duymadım hayatımda. Bilinçsiz kullanımı organ hasarı (böbrek, karaciğer, kalp gibi) yapıp testisleri küçülterek kısırlık yapabilir.

Ayrıca bir üst mesajımda belirttim, bu hastalığın bağışıklık sistemi ile karmaşık bir ilişkisi var. Zaten bağışıklık sisteminin kendisi çok karmaşık. Çok güçlü bağışıklığa sahip olmanız hastalıktan etkilenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sitokin fırtınası nedir bir araştırın. Oto-immün hastalığı olanlarda çok güçlü bir bağışıklık sistemi dezavantaj olabiliyor mesela. Örneğin bende Hashimoto var. Bağışıklık sistemim durmadan tiroidime saldırıyor. Bu tarz hastalıkları hekimler tedavi ederken aksine bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorlar.

Şimdi burada konuyu daha fazla saptırmayalım. Bir anket açılmış ve herkes görüşlerini paylaşıyor. Benim görüşüm de bu şekilde. İsteyen istediği gibi düşünmekte özgür. Yeter ki burada yorum yaparken saygı sınırlarını aşmayalım.

Hocam kornea nakli olan bir hastada vücut korneaya saldırmasın diye aylarca bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıldı. Bu iş o kadar basit değil. Güçlü bağışıklık koronaya karşı 100% etkili diye bir veri yok elimizde. Aksine daha çok sorun yaratabiliyor. Siz bir sineğe sineklik ile vurursanız sadece sineği öldürürsünüz. Ama tutup bazuka atarsanız sinekle birlikte çevredeki her şeyi yıkarsınız. Bağışıklık çok güçlü olduğunda da buna benzer durumlar yaşanabiliyor.
şu filmi tekrar izleme isteği doğurdunuz bende.

pragmatizm nedir, nasıl uygulanır diye ders almak istemedim. istemiyorum. teşekkürler.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
756
aşısızlara kötü haber tüberkuloz aşısızlarda daha ölümcül etkili olduğunu tespit etmişler covid-19 aşı karşıtlarını hedef alıyor kesin... idam şart diyor...

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
İnşallah kendim de dahil aşı olan hiç kimseye ne kısa ne de uzun vadede hiçbir sıkıntı oluşmaz. Olan olmayan yine hiçkimse de bu illetten zarar görmez. Olan kendi sebepleri yüzünden oluyor olmayan da aynı. Bu konuda hiç kimseyi yadırgamıyor, eleştirmiyorum. İnsanların kendi dünyalarında neler yaşadığını bilmiyoruz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
İnşallah kendim de dahil aşı olan hiç kimseye ne kısa ne de uzun vadede hiçbir sıkıntı oluşmaz. Olan olmayan yine hiçkimse de bu illetten zarar görmez. Olan kendi sebepleri yüzünden oluyor olmayan da aynı. Bu konuda hiç kimseyi yadırgamıyor, eleştirmiyorum. İnsanların kendi dünyalarında neler yaşadığını bilmiyoruz.
Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.
Ya aşısız ya aşılaması tamamlanmayanlar yoğun bakımda.
Bunu yoğun bakımda çalışanlar söylüyor.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10'a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir. Tüm bunların hülasası, aşı bizi koruyor. Belirli bir süre aşıyla tam koruma sağlanabiliyor. Bu bakımdan, bir kere daha ısrarla ve en yüksek sesle sizlere sesleniyorum, aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun.
Kaynak:

Bu açıklamaya göre vakaların yaklaşık %20'si, hastaneye yatanların yaklaşık %10'u, vefat edenlerin de yaklaşık %10'u tam aşılı kişiler. Yaklaşık diyorum çünkü isterse virgülü virgülüne net oran verilebilirdi.

Bana göre %10 da düşük bir oran değil. Böyle söyleyince belki tam anlaşılmıyor. Ama şöyle düşününce belki daha net bir fikir verir. Türkiye için toplam vakası sayısı ve vefat oranına bakınca da %9 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Dünya geneline bakınca ise %2 ama bu veri çok sağlıklı değil çoğu ülke gelişmemiş ve aktif tespit yapılmıyor. Tüm bunların hülasası; eğer aşı bizi koruyorsa, Corona da bizi öldürmüyor denebilir? Cümleme devam etmek istemedim. Çok saçma olacaktı çünkü.

Bu arada aşı karşıtı değilim ilk sıra bana gelince iki doz aşımı yaptırdım. Çevremde ki herkese de yaptırdım. Ama biz herşeye karşıyızcılar haricinde insanların kaygılarına da hak veriyorum.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Veriler ortada. Yoğun bakıma düşenlerin çoğu aşısız. Ölenlerin de çoğu aşısız.
Ya aşısız ya aşılaması tamamlanmayanlar yoğun bakımda.
Bunu yoğun bakımda çalışanlar söylüyor.

Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.
Sınırı açmasalarmış napim.
Benim derdim aşıya laf edenlerle. :kiskis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt