Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bilim kurulu üyesi antikorum yüksek aşı olmadım Bakanda antikorunuz ne olursa olsun aşı olun diyor .:alala

İşte bu antikor yüzünden snvc ı su yerine de koydular. Sonra en yüksek koruma 3 doz snvc da olduğu çıktı. Peki korumuyor diye 3. dozu bntch olanların hayal kırıklığı ne olacak. Ayrıca sayısı oldukça yüksek olan bazı uzmanlar sürekli aşının dolayısı ile bağışıklık sistemine bu kadar yüklenilmesinin ne getireceğini sorguluyor. MS, romatizma, behçet, çölyak, sedef gibi otoimmun hastalıklar kapıda bekliyorsa ne olacak. Bunlar bağışıklık sisteminin vücuda saldırdığı hastalıklar. Şu zamanda kim ne diyor, niye diyor, hangi karar ileride ne getirir hiçbir şey belli değil.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Türkiye'de bakanın lafıyla tek bir işlem yaptırmayın beyler. Türkiye'deki iktidar bitik durumda, bakan lar bitik durumda. Bunlar IMF'in virüsün etkilediği ülkelere ucuz kredi vereceği açıklamasına kadar ülkedeki vakaları saklayacak tıynette adamlar. Bu açıklamanın yapıldığı günün akşamı ülkede ilk covid açıklandı.

Yani, bakanın tutarsızlıklarıyla aşı karşıtı söyleminize zemin kazandırmaya çalışmanız anlamsız. Bunlar Sinovac bulduğunda BionTech'e, BionTech bulduğunda Sinovac'a bok atan, Türkiye tarihinin en rezil en rüsva yöneticileri.

Şu anki durumda gelişmiş ülkelerin neler yaptıklarına ve araştırma sonuçlarına kulak verilmeli. BionTech aşısı özelinde konuşursak, Delta varyantına kadar %95+ gibi bir koruyuculuğu vardı. Özellikle Delta varyantıyla birlikte aşıların koruyuculuk oranları %70'lere düştü ve tüm dünya ülkelerinde yeni bir dalga başladı. (Muhtemelen bu varyanta karşı etkili yeni aşı çalışmaları da yapılıyordur.) Gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalara; aşıların koruma oranları düşse de, hastalığı daha hafif atlatmaya faydası olduğu ve hastaneye yatış ile ölüm oranlarını ciddi şekilde düşürdüğü ortada.

Ya aşı olacaksınız, ya da toplumdan tamamen izole olacaksınız. Öyle "evde 3 kişi aşı olmasın, ama kalan bir kişi işe gidip geldiği için olsun" gibi bir uygulama da durumu kurtarmaya yetmiyor. Görüldüğü üzere topluma karışan kişi hastalığı alıp, evdeki aşısız ve savunmasız insanlara taşıyabiliyor. Şu an Türkiye'deki vakaların baskın şekilde Delta varyantı olduğu düşünüldüğünde, hem ölüm oranı hem de hastaneye yatış oranı yüksek oluyor. Bunun beraber, virüsün antikorsuz konakta daha rahat şekilde evrimleşip, aşı olanlar için de daha ölümcül hale gelme ihtimali artıyor.

Her doktor unvanlı kişiye güvenmekten vazgeçtin. Mesela Oytun Erbaş denen bir geri zekalı vardı. Türk geni aşının yayılmasını engeller, bize bulaşmaz diyordu. Ne oldu? Pandemi tüm Dünya'yı kırdı geçti. Aynı geri zekalı herif şimdi de farelerde yapılmış bir testten yola çıkarak "tuzlu ayran zehirdir" diyor.

Bir diğeri Canan Karatay isimli şarlatan. "Kelle paça için koronavirüs size bir şey yapamaz" diyordu. Aynı kadın "Kaya tuzu tüketin. Çünkü içinde sodyum var, klor var" demişti. Yahu tuzun bileşenleri zaten sodyum ve klörür. Bu sadece kaya tuzuna özel bir durum değil ki?

En çok kızdığım da; İngiltere'de yapılmış bir araştırmanın sonuçlarını manipüle edip "aşı ölümleri arttırıyor" demeye getiren Ümit Aktaş isimli otçu herif. Adam Fioterapi (Bitkilerle tedavi) uzmanı, ama mikrobiyoloji uzmanıymışcasına vaaz veriyor. Hadi vaazını versin, ama araştırma sonuçlarını manipüle ederek halka yanlış aktarması ve yapılan uyarılara rağmen bu tavrını sürdürmesine ne demeli? Sitesinden üç-beş tane fazla uyduruk krem/hap satacağım diye halkın sağlığıyla oynuyor.

Şimdi, tüm Dünya "aşı olun" diye yıkılırken, bir sürü makaleler ve çalışmalar yayınlanırken, bu tip şarlatanların "çok da fark yok yea" veya "aşı ölümleri arttırıyor yea" gibi saçmalamalarına mı kulak vereceksiniz? Allah için aklınızı başınıza toplayın. Her doktor, her konuda uzman değildir. Kimse kimseye çip takmaya falan da çalışmıyor.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Şimdi şöyle de bir durum var. Cebelitarık nüfusunun tamamını aşılamış bir yer. Keza İsrail in de aşılanma oranı malum. Peki buralarda virüsün yayılımı, hastalığa yakalanma ne durumda. Buradan çıkan sonuç bile aşı olduk iş bitti denilemeyeceğinin bariz kanıtı. Canan Karatay, takip ettiğim, referans aldığım bir insan değil. Ama kaya tuzu tüketin lafıyla içinde sodyum ve klorür dışında başka maddeler olan tuzlardan uzak durun demek istedi. Kelle paça ise, kelle paça virüsü öldürür değil, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sağlıklı beslenmek çok daha önemli demeye getirdi. Tabi avukatı değilim. Kendisi açıklasın ne demek istediğini. Heyecanla, çok seri konuşmaya çalıştığı için laflar çorba oluyor. Genel görüş bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sağlıksız beslenmeden uzak durulması en etkili yöntem. Kesinlikle hem fikirim. Ama bu devirde insan nasıl sağlıklı beslenebilir, katkılı yiyeceklerden katkısız, doğal, organik ürünlere yönelebilir. İmkansız ötesi bir olay. Sadece adı organik olan ürünlerin bile fiyatı belli. Kim, nasıl bu yükü taşıyabilecek.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Ben dahil aşıya karşıtlık yok, ben kronik rahatsızlığım nedeniyle sıradan grip aşısını reçeteme yazdırıp olan biriyim. Aşı karşıtı demek kabul etmeyeceğim ve bana da diğerlerine de uymayan bir tanımlama. Bu virüs için bilim adamlarının tamamını bile ikna edemeyen bir dayatmaya karşıyım. Virüs tez karşısına konan tercihe zorlanan Aşı antitez Kayıt altına aldıkları sağlık bilgilerimin paylaşıldığı (Hes genişletmesi) Aşı pasaportu uygulaması ikisinin sentezi varılan sonuç olarak ortaya çıkarıldı, işleme kondu bile. Bunun olacağını bilenler yıllar önceden söylüyordu. Durduğumuz yere ve görüş alanımıza giren gördüklerimiz farklı olduğu için kanaatlerimiz ve söylemlerimiz ayrışıyor.
120 katlı aparmanın zemin katından dışarı bakanla, 10 ve 120. katından bakanlar aynı manzarayı mı görürler ki görüyoruz diye anlattıkları manzaralar da aynı olsun. Hoş görü birlikte olmanın şartıdır. Sorgulama ise bilimin ve bilim adamı olmanın şartıdır.
Çok sevdiğim bir Rus atasözü var; Aptallar kendi hatalarından, akıllılar başkalarının hatalarından ders çıkarır.

Bu da devlet adamı hemde 5ten biri;
Haber: Rusya Devlet Başkanı Putin "Aşı için insanlara baskı yapılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlar aşı ikna edilmeli fakat işten atılma tehditi ile aşıya ikna edilmesine göz yummayacağız" 24 Ağustos 2021

Bunları dikkate almayalım mı? Daha ne desinler... Benim karşıtlığım bizlere sıradan insanlara veya tercihlerine değil, bir şeyleri ortaya atıp milleti korkutup vergilerini hiç edenlere ya da borç katarına borç ekleyip sırtıma ve millet olarak sırtımıza ilave yeni yükler yükleyenlere. Devlet büyüyor çok şükür çok iyi de (plandemi de devlet istediğini açtı istemediğini kapadı, yani birileri kazanmaya devam etti birileri kaybetmeye) şimdi birlikte gidin diyor, kaç kişi var zenginleşen (bedava aşı olma dışında) cebine giren de artış yada giderlerin de düşüş olan...

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Kulaktan dolma diye bir olay yok. Bu görüşü beğenmemekte de herkes tabiki serbest. Biraz araştırılınca bu görüşü savunan yüzlerce uzman var. Ama aşı olmayanların yüzünden varyantlar çıkıyor diye tek bir ispatlanmış çalışma yok. Bunu siz nereden öğrendiniz acaba. Aşıların halka sürülme zamanı hiçbir şeyi ispatlamaz. Ondan çok önce Seçkinler aşı oluyordu. Aşı olunması taraftarıyım ve gittim snvc oldum. Bakın 3. doz olayı çıkmadan, bntch daha gelmeden iki doz snvc ile aşılandı yaşça büyüklerimiz. 3. doz geldi ben tüm tanıdıklarıma 3. dozu da snvc olmaları yönünde iknaya çalıştım. Çok kişiyle tartıştık olmaz, sudan farkı yok, antikor fazla üretmiyor diye. Sonra Bakan bey çıktı 30 milyon kişi ile yapılan araştırmayı açıkladı. En iyi koruma 3 doz snvc ondan sonra 2 doz snvc 3. doz bntch dedi. Şimdi ne oldu antikor sayısının önemi yok, antikor sayınız yüksek de olsa aşınızı olun söylemine geldik.

Yani benim söylediğim kulaktan dolmaysa sizin söylediğiniz aşısızlar yüzünden varyantlar oluyor söylemi de en az bu kadar kulaktan dolma. Bir düşünceyi beğenmeyebilirsiniz ama bunu afaki şekilde çürütemezsiniz. Hele kendi savınız hiçbir bilimsel kanıta dayanmıyorken.
gerçek: kanıtları ile doğrulanan olay.
kulaktan dolma: hiç bir kanıta dayanmayan , safsata.

ekim 2020'de alfa varyantı çıktı diyorum. en zengin ülkede bile aşılama 2020 aralık'ta başladı diyorum. kanıtlar hazırda duruyor. benimki gerçek, sizinki kulaktan dolma oluyor. eğer geçerli bir cevabınız yoksa, cevap yazacağım diye uğraşmayın lütfen.
İşte bu antikor yüzünden snvc ı su yerine de koydular. Sonra en yüksek koruma 3 doz snvc da olduğu çıktı. Peki korumuyor diye 3. dozu bntch olanların hayal kırıklığı ne olacak. Ayrıca sayısı oldukça yüksek olan bazı uzmanlar sürekli aşının dolayısı ile bağışıklık sistemine bu kadar yüklenilmesinin ne getireceğini sorguluyor. MS, romatizma, behçet, çölyak, sedef gibi otoimmun hastalıklar kapıda bekliyorsa ne olacak. Bunlar bağışıklık sisteminin vücuda saldırdığı hastalıklar. Şu zamanda kim ne diyor, niye diyor, hangi karar ileride ne getirir hiçbir şey belli değil.
çin ile yapılmış bir anlaşma var. sinovac geliyor, gelecek falan. sinovac yetersiz demez hiç bir yetkili. ben sinovac uygulayan, nispeten daha tutarlı ve bağımsız ülkelerden çıkacak sonuçları görmek isterim, bir sonuca varmak için. bizdeki açıklamanın benim için bir anlamı yok.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Arkadaşım sen neden bahsediyorsun. Bana diyorsun geçerli bir cevabın yoksa cevap vereceğim diye uğraşma diye, senin geçerli cevabın nerede. Bir tane araştırma gösterebiliyor musun aşısızların varyantları çıkarttığına, hastalığın bitmesine engel olduğuna dair. Çıkmış bana en zengin ülkede şu tarihte başladı diyorsun. Sana parayı basan binlerce insan sen daha bntch in adını duymadan olmuşlardı diyorum. Az biraz araştır doğru mu değil mi anlarsın. Sana el altından ulaşılan imkanın belgesini mi sunacağım. Usulsüzlüğün belgesini mi arıyorsun kendini haklı çıkarmak için.

Bak Cebelitarık tüm insanlarını aşıladı. Şimdi vaka patlaması yaşıyor. Sence nasıl oluyor bu, aşı ile salgın bitecekse. Aşı salgını bitirmez, hiçbir zaman da böyle bir amaçla üretilmez. Sadece hastalığı daha hafif, riske girmeden atlatmanı amaçlar. İsrail örneği de gözünün önünde. Yetkililerinin açıklaması tüm halka açık.

Prof. Haluk Vahaboğlu nu takip et, istemediğin kadar çalışma bulursun varyantlar nasıl yayılır. Ne nasıl oluyor.

Neva Çiftçioğlu da aynı şekilde.

İstediğin her konuya inanıp inanmamakta özgürsün, neticede burası tartışma ortamı. Ama karşındakinden beklediğini önce kendin sunmalısın. Ki tartışmanın tutarlı bir yanı olsun.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Şimdi şöyle de bir durum var. Cebelitarık nüfusunun tamamını aşılamış bir yer. Keza İsrail in de aşılanma oranı malum. Peki buralarda virüsün yayılımı, hastalığa yakalanma ne durumda. Buradan çıkan sonuç bile aşı olduk iş bitti denilemeyeceğinin bariz kanıtı. Canan Karatay, takip ettiğim, referans aldığım bir insan değil. Ama kaya tuzu tüketin lafıyla içinde sodyum ve klorür dışında başka maddeler olan tuzlardan uzak durun demek istedi. Kelle paça ise, kelle paça virüsü öldürür değil, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sağlıklı beslenmek çok daha önemli demeye getirdi. Tabi avukatı değilim. Kendisi açıklasın ne demek istediğini. Heyecanla, çok seri konuşmaya çalıştığı için laflar çorba oluyor. Genel görüş bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sağlıksız beslenmeden uzak durulması en etkili yöntem. Kesinlikle hem fikirim. Ama bu devirde insan nasıl sağlıklı beslenebilir, katkılı yiyeceklerden katkısız, doğal, organik ürünlere yönelebilir. İmkansız ötesi bir olay. Sadece adı organik olan ürünlerin bile fiyatı belli. Kim, nasıl bu yükü taşıyabilecek.

Aşı olunca her şey bitecek diye bir şey elbette yok. Bu tartışma konusu değil ki. Ama şu an eldeki en önemli silahın aşı olduğu da açık.

Canan Karatay üzerinde konuşulacak biri değil kesinlikle. Kelle paça coronavirüsü öldürür diyecek kadar saçmalayabileceğini yine de sanmıyorum :).
Tuz olayında ise vaktiyle çok dalgalar geçildi. Su üzerinde örneklemeler yapıldı. Ağzına geleni söylüyor kadın.

Önümüz kış, kapalı alanda geçirilen süre artacak. Vaka sayıları turistler kaçmasın diye az açıklanıyor zaten. Ölüm sayıları ile oranlandığında, vaka sayılarımızın en az iki katı olduğunu düşünüyorum. Üstüne belirti gösterip doktora gitmeyen kesimi de eklersek, tablo kötü.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
İşte aynı şeyden bahsediyoruz da anlaşamadığımız yer neresi orayı çözemiyorum.
Evet aşı en güçlü silahımız onda hem fikiriz. Aşıyla biteceğini varsaysak bile, tüm nüfusu aşılasak bile bitmez. Neden bitmez, en basitinden tüm dünya aşılanamadığı için bitmez. Bu bir kısır döngü. Aşı olmazsan orjinal suş öpüyor. Olursan o orijinal suş seni öpemiyor ama dirençle karşılaştığı için şekil değiştiriyor. Bizden farklı şekliyle başkasına yayılıyor onu öpüyor. Ondan ona şekil değiştikçe dönüp dolaşıp yine bizi bulup öpüyor. Dünya da bu ilk nerede çıktı wuhan da. Wuhan nere bizim köy nere diye bir olay bu zamanda olamadığı için aşılanmamış yerlerdeki, farklı tür aşıyla aşılanmış yerlerdeki çeşitler yine bizim köye geliyor. Sonra ne oluyor, aşıları uyarlama geliyor. Bir iki üç dört sınırı yok bu gidişin. İşte asıl sorun burada başlıyor. İmmün sistemini sürekli böyle dürtükleyince onun ne yapacağı belli değil. Bu öyle bir sistem ki kafası bozulunca kendi organlarına sarabiliyor. Zaten onam formu denilen şey de bence bu yüzden imzalatılıyor. Baktık, inceledik, kısa vadede bir zararını görmedik ama ileride ne olur, sistemin ne eder ne bilelim biz diyorlar.
Bazı uzmanlar vücudun bağışıklık sisteminin tüm bakımlardan sağlıklı yaşama olgusuyla desteklenerek kendi haline bırakılmasını, onun olayı çok rahat çözeceğini söylüyor. Doğru mu dinine kadar doğru. Ancak burada ne oluyor, işin içine duygusallık giriyor. Haneye giren parayla bunu nasıl sağlayacaksın. Paran olsa bile gerçek sağlıklı gıdayı bulman bir mucize. Bu iş döner dolaşır Natural Selection a gelir. Yani ölen ölür kalan devam eder.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Üstad videoyu değiştirdim ama içerik aynı çözünürlük daha iyi. Parça parça olması bir şey değiştirmez fikirler zaten onun fikirleri. Ayrı ayrı programlarda sorulara verdiği cevaplar. İlk video da aylardır youtube da Hoca arkasın da durmasa çoktan kaldırtırdı. Söyledikleri zaten herkesin bildiği şeyler, bilim dışı değil, yanlış anlaşılacak anlam bozukluğu yaratmıyor, sadece konu hakkında farklı yerlerde aynı konuyla ilgili söylenenler klip haline getirilmiş.
Zor olan insanın işine gelmeyene inanmak istememesi, biz de bunun la ilgili bir atasözümüz de vardır. Gerçekler acıdır...
Adam bak başında ne diyor, ben ... aşı olun demedim, o söylenenler devletin söyledikleri, söylettikleri diyor.
Ben filmden ikna olmadım sevgili A Alperentoy , o filme yazdıklarımın arkasındayım bu gün de :)
Arkadaşımın ailesinde aşı olmayan tek kişi hanımı idi ve şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Allah şifa versin ,umarım tez zamanda atlatır.
Kovid 19 atlattık Aşı süreci gelincede 2 doz sinovac yaptırdım, herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım. iki ay sonra 3 doz için kota açılacak, 3. Dozu biontech yaptırmayı düşünüyorum.
Oğlan kardeşim ve eşi de 2 sinovak olmuşlardı ,geçenlerde 3.cüyü olduk dediler,onlar da biontek yaptırmışlar,düşünme yani sıran gelince ol bence :)
Ben dahil aşıya karşıtlık yok, ben kronik rahatsızlığım nedeniyle sıradan grip aşısını reçeteme yazdırıp olan biriyim. Aşı karşıtı demek kabul etmeyeceğim ve bana da diğerlerine de uymayan bir tanımlama. Bu virüs için bilim adamlarının tamamını bile ikna edemeyen bir dayatmaya karşıyım. Virüs tez karşısına konan tercihe zorlanan Aşı antitez Kayıt altına aldıkları sağlık bilgilerimin paylaşıldığı (Hes genişletmesi) Aşı pasaportu uygulaması ikisinin sentezi varılan sonuç olarak ortaya çıkarıldı, işleme kondu bile. Bunun olacağını bilenler yıllar önceden söylüyordu. Durduğumuz yere ve görüş alanımıza giren gördüklerimiz farklı olduğu için kanaatlerimiz ve söylemlerimiz ayrışıyor.
120 katlı aparmanın zemin katından dışarı bakanla, 10 ve 120. katından bakanlar aynı manzarayı mı görürler ki görüyoruz diye anlattıkları manzaralar da aynı olsun. Hoş görü birlikte olmanın şartıdır. Sorgulama ise bilimin ve bilim adamı olmanın şartıdır.
Çok sevdiğim bir Rus atasözü var; Aptallar kendi hatalarından, akıllılar başkalarının hatalarından ders çıkarır.

Bu da devlet adamı hemde 5ten biri;
Haber: Rusya Devlet Başkanı Putin "Aşı için insanlara baskı yapılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlar aşı ikna edilmeli fakat işten atılma tehditi ile aşıya ikna edilmesine göz yummayacağız" 24 Ağustos 2021

Bunları dikkate almayalım mı? Daha ne desinler... Benim karşıtlığım bizlere sıradan insanlara veya tercihlerine değil, bir şeyleri ortaya atıp milleti korkutup vergilerini hiç edenlere ya da borç katarına borç ekleyip sırtıma ve millet olarak sırtımıza ilave yeni yükler yükleyenlere. Devlet büyüyor çok şükür çok iyi de (plandemi de devlet istediğini açtı istemediğini kapadı, yani birileri kazanmaya devam etti birileri kaybetmeye) şimdi birlikte gidin diyor, kaç kişi var zenginleşen (bedava aşı olma dışında) cebine giren de artış yada giderlerin de düşüş olan...
Sevgili A Alperentoy , bu sözü sanırım benim için karaladın,akıllıyım ya :kiskis
Ben sana demedim zaten,genelde aşı karşıtlarının üzerinde durduğu ilim insanı olarak bahsettim ve kes-kopyala-yapıştır ile yapılmış ,bu kadar basit bir olay,benim de konuşmamı alıp kesip parçalasalar anlamsız bir şeyler çıkar ,hatta ikimizin karşılıklı konuşmamızı kesip kopyalasalar neler çıkar mesela :) ,"Ya biz bunu mu demiştik" deriz,en basit anlatım olarak,yoksa sana bir sözüm olmaz :ok

@Herkese;
Gençler ve genç kalanlar ,herkes özgürdür ,isteyen aşı olur istemeyen olmaz,biz özgürlüğümüzü "aşı olma" yönünde kullandık ,tüm sülalecek ,yani 4 kardeş ve aileleri ve de eşlerinin aileleri.sülalede ilk bionteki biz olduk hanımla ,kızdılar hepsi "neden sinovak olmadınız" diye ,ama 3.cü aşılarını biontek oldular ve olacaklar :)
Bu çok büyültülecek bir konu değil bana göre ,dünya aşılanıyor,sadece biz değil,belki dünya nüfusu artıyor ya ,ağırlık oluyor tabii, dünya bu ağırlığı taşıyamaz,bir gün uzaydan düşer diye de virüsü salmışlardır <---- Bu tamamen espridir :kiskis

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Ben filmden ikna olmadım sevgili A Alperentoy , o filme yazdıklarımın arkasındayım bu gün de :)

Allah şifa versin ,umarım tez zamanda atlatır.

Oğlan kardeşim ve eşi de 2 sinovak olmuşlardı ,geçenlerde 3.cüyü olduk dediler,onlar da biontek yaptırmışlar,düşünme yani sıran gelince ol bence :)

Sevgili A Alperentoy , bu sözü sanırım benim için karaladın,akıllıyım ya :kiskis
Ben sana demedim zaten,genelde aşı karşıtlarının üzerinde durduğu ilim insanı olarak bahsettim ve kes-kopyala-yapıştır ile yapılmış ,bu kadar basit bir olay,benim de konuşmamı alıp kesip parçalasalar anlamsız bir şeyler çıkar ,hatta ikimizin karşılıklı konuşmamızı kesip kopyalasalar neler çıkar mesela :) ,"Ya biz bunu mu demiştik" deriz,en basit anlatım olarak,yoksa sana bir sözüm olmaz :ok

@Herkese;
Gençler ve genç kalanlar ,herkes özgürdür ,isteyen aşı olur istemeyen olmaz,biz özgürlüğümüzü "aşı olma" yönünde kullandık ,tüm sülalecek ,yani 4 kardeş ve aileleri ve de eşlerinin aileleri.sülalede ilk bionteki biz olduk hanımla ,kızdılar hepsi "neden sinovak olmadınız" diye ,ama 3.cü aşılarını biontek oldular ve olacaklar :)
Bu çok büyültülecek bir konu değil bana göre ,dünya aşılanıyor,sadece biz değil,belki dünya nüfusu artıyor ya ,ağırlık oluyor tabii, dünya bu ağırlığı taşıyamaz,bir gün uzaydan düşer diye de virüsü salmışlardır <---- Bu tamamen espridir :kiskis

Emmi gel beyaz tv de program başlamış kulak verelim açık açık konuşuyorlar. Olmadı tekrarını izlersin.... Ne Var Ne Yok

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bu çok büyültülecek bir konu değil bana göre ,dünya aşılanıyor,sadece biz değil,belki dünya nüfusu artıyor ya ,ağırlık oluyor tabii, dünya bu ağırlığı taşıyamaz,bir gün uzaydan düşer diye de virüsü salmışlardır <---- Bu tamamen espridir
Usta nasıl ki özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamamaktır, aynı şey aşı için de geçerli.
Yani bu zamana kadar yapılan aşılar ağır düzeyde sorgulandı mı ki, şimdiki sorgulanır oldu?
Birilerinin cehaleti yayması ve bundan prim elde etmesinden öte bir şey değil.

Yani düşün ki bir aşı hakkındaki tüm iddialar mı çürütülür?
Biontech aşısı hakkında söylenen her şey yalan, birileri bunun tetikçiliğini yapıyor sadece. (Forumdan bahsetmiyorum.)

İnsan okuyunca bahsedilenlerin tamamının safsata olduğunu öyle anlıyor.
Burada kriter kaynağın kendisini bulabilmekte.
Yani falanca gazetesi veya TV programı değil.
Bu işe dair ne kadar otorite varsa onlara bakmak çare, başka bir yer değil.

Benim Biontech hakkında en gülünç bulduğum yorum şuydu, yeni varyantlar için aşı üretileceği söylendiğinde "parayı kırdılar" diyen vardı.
Ben bunu söyleyenin kafayı kırdığını düşünürüm kimse kusura bakmasın.
Yani böylesine karmaşık, öğrenmesi zor bir konununu zahmetine sizce para motivasyonu ile katlanılabilir mi?

Karşıtlığını yapanlar bu insanların verdiği çabanın 10'da birini vermemiş konuşuyor.

Bir insan zengin olmak istiyorsa yolu ticaretten geçer, bu kadar emek yoğun bir işe girişmez.
Aynı sürede ticaretini yapacağı daha basit bir meta, onu bu yola ulaştırır zaten.
Nasıl ki iyi kazanan doktor sayılı, bu da böyle bir şey.

Zengin olmak isteyen adam Dönerci açar, oto galeri açar, daire satar komisyon alır.
Yani para kazanmanın tonla daha kolay yolu varken, bu seviyeyi tercih etmek zır delilik olur.

Bizdeki cehaletin boyutu bambaşka maalesef, doğru bilgiye ulaşmak da bir o kadar zor.
İşin kötü yanı insanların cehaletinden faydalanıp kendisine çıkar elde etmek isteyenlerde.

Yani ben bu saatten sonra "onay almamış, süreçleri erken bitirmiş" diyenlere gerçekten katıla katıla gülüyorum.
Ben bile bu iddiaya acaba derken basit matematiği nasıl hesaba katamadığıma gülüyorum.

Birileri dünyada bu işi eleştirecekse önce Almanya'yı ve Alman ekolünü, iş ahlakını & disiplinini öğrenmekle başlasın.
Hadi Biontech ve Alman yetkili kurum kuruluşları zır deli diyelim, o kadar sermayesi olan & tecrübesi olan Pfizer'da mı zar attı?

Yazdıklarım forumda kimseyi hedef almıyor bunu dipnot düşeyim.
Herkese de tavsiyem, büyük olanların neden büyük olduklarını biraz anlamaya çalışsınlar.
Zengin bir şirket, işinde iyi bir doktor vs.
Bir şeyin alanında nasıl en olabildiğini vs araştırsınlar.
Bunu anlamanın yolu buradan geçer.
Araştırmaktan, okumaktan, sorgulamaktan.
Okumadığımız şeyi öğrenemeyiz bu kadar basit.
Okuduğumuz kaynakları da teyit etmeliyiz tabi ki.

Tabi temel eğitimini almadığımız alanlarda bunu yapmak, özellikle yüksek nitelikli bilgileri sorgularken oldukça zor.
Bu sefer de sektörün içinde, bizzat doğrudan ilişkisi olanların sözüne bakmakla bunu aşabiliriz diye düşünüyorum.

Diyeceklerim bu kadar. Bu konuya da bir yerden sonra sileriz muhtemelen.
Artık tartışılacak bir yanının kalmadığına inanıyorum.
Aşıların gücü ortada.
Ben aşılı olmama rağmen elimden gelen tedbiri uygulamaya devam ediyorum.
İşe gidip gelene elbette lafım yok ama süreç bitmiş değil, bunu unutmayın.
Bir şeyler öğrenmeye de devam edin.
Mutasyon zor bir konu değil mesela.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Emmi gel beyaz tv de program başlamış kulak verelim açık açık konuşuyorlar. Olmadı tekrarını izlersin.... Ne Var Ne Yok
Teşekkür ederim , bizdeki tvde kablotv nin sinema ve belgesel kanalları var,bir de yabancı haber kanalları,genelde ingilizce olanları izlemeyi tercih ediyorum,bağırmadan-çağırmadan haber veriyorlar ,yerli kanallardan bir de trtspor var içlerinde :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Usta nasıl ki özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamamaktır, aynı şey aşı için de geçerli.
Yani bu zamana kadar yapılan aşılar ağır düzeyde sorgulandı mı ki, şimdiki sorgulanır oldu?
Birilerinin cehaleti yayması ve bundan prim elde etmesinden öte bir şey değil.

Yani düşün ki bir aşı hakkındaki tüm iddialar mı çürütülür?
Biontech aşısı hakkında söylenen her şey yalan, birileri bunun tetikçiliğini yapıyor sadece. (Forumdan bahsetmiyorum.)

İnsan okuyunca bahsedilenlerin tamamının safsata olduğunu öyle anlıyor.
Burada kriter kaynağın kendisini bulabilmekte.
Yani falanca gazetesi veya TV programı değil.
Bu işe dair ne kadar otorite varsa onlara bakmak çare, başka bir yer değil.

Benim Biontech hakkında en gülünç bulduğum yorum şuydu, yeni varyantlar için aşı üretileceği söylendiğinde "parayı kırdılar" diyen vardı.
Ben bunu söyleyenin kafayı kırdığını düşünürüm kimse kusura bakmasın.
Yani böylesine karmaşık, öğrenmesi zor bir konununu zahmetine sizce para motivasyonu ile katlanılabilir mi?

Karşıtlığını yapanlar bu insanların verdiği çabanın 10'da birini vermemiş konuşuyor.

Bir insan zengin olmak istiyorsa yolu ticaretten geçer, bu kadar emek yoğun bir işe girişmez.
Aynı sürede ticaretini yapacağı daha basit bir meta, onu bu yola ulaştırır zaten.
Nasıl ki iyi kazanan doktor sayılı, bu da böyle bir şey.

Zengin olmak isteyen adam Dönerci açar, oto galeri açar, daire satar komisyon alır.
Yani para kazanmanın tonla daha kolay yolu varken, bu seviyeyi tercih etmek zır delilik olur.

Bizdeki cehaletin boyutu bambaşka maalesef, doğru bilgiye ulaşmak da bir o kadar zor.
İşin kötü yanı insanların cehaletinden faydalanıp kendisine çıkar elde etmek isteyenlerde.

Yani ben bu saatten sonra "onay almamış, süreçleri erken bitirmiş" diyenlere gerçekten katıla katıla gülüyorum.
Ben bile bu iddiaya acaba derken basit matematiği nasıl hesaba katamadığıma gülüyorum.

Birileri dünyada bu işi eleştirecekse önce Almanya'yı ve Alman ekolünü, iş ahlakını & disiplinini öğrenmekle başlasın.
Hadi Biontech ve Alman yetkili kurum kuruluşları zır deli diyelim, o kadar sermayesi olan & tecrübesi olan Pfizer'da mı zar attı?

Yazdıklarım forumda kimseyi hedef almıyor bunu dipnot düşeyim.
Herkese de tavsiyem, büyük olanların neden büyük olduklarını biraz anlamaya çalışsınlar.
Zengin bir şirket, işinde iyi bir doktor vs.
Bir şeyin alanında nasıl en olabildiğini vs araştırsınlar.
Bunu anlamanın yolu buradan geçer.
Araştırmaktan, okumaktan, sorgulamaktan.
Okumadığımız şeyi öğrenemeyiz bu kadar basit.
Okuduğumuz kaynakları da teyit etmeliyiz tabi ki.

Tabi temel eğitimini almadığımız alanlarda bunu yapmak, özellikle yüksek nitelikli bilgileri sorgularken oldukça zor.
Bu sefer de sektörün içinde, bizzat doğrudan ilişkisi olanların sözüne bakmakla bunu aşabiliriz diye düşünüyorum.

Diyeceklerim bu kadar. Bu konuya da bir yerden sonra sileriz muhtemelen.
Artık tartışılacak bir yanının kalmadığına inanıyorum.
Aşıların gücü ortada.
Ben aşılı olmama rağmen elimden gelen tedbiri uygulamaya devam ediyorum.
İşe gidip gelene elbette lafım yok ama süreç bitmiş değil, bunu unutmayın.
Bir şeyler öğrenmeye de devam edin.
Mutasyon zor bir konu değil mesela.
Diyeceklerimi dedim umut :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt