Bilim kurulu üyesi antikorum yüksek aşı olmadım Bakanda antikorunuz ne olursa olsun aşı olun diyor .
gerçek: kanıtları ile doğrulanan olay.Kulaktan dolma diye bir olay yok. Bu görüşü beğenmemekte de herkes tabiki serbest. Biraz araştırılınca bu görüşü savunan yüzlerce uzman var. Ama aşı olmayanların yüzünden varyantlar çıkıyor diye tek bir ispatlanmış çalışma yok. Bunu siz nereden öğrendiniz acaba. Aşıların halka sürülme zamanı hiçbir şeyi ispatlamaz. Ondan çok önce Seçkinler aşı oluyordu. Aşı olunması taraftarıyım ve gittim snvc oldum. Bakın 3. doz olayı çıkmadan, bntch daha gelmeden iki doz snvc ile aşılandı yaşça büyüklerimiz. 3. doz geldi ben tüm tanıdıklarıma 3. dozu da snvc olmaları yönünde iknaya çalıştım. Çok kişiyle tartıştık olmaz, sudan farkı yok, antikor fazla üretmiyor diye. Sonra Bakan bey çıktı 30 milyon kişi ile yapılan araştırmayı açıkladı. En iyi koruma 3 doz snvc ondan sonra 2 doz snvc 3. doz bntch dedi. Şimdi ne oldu antikor sayısının önemi yok, antikor sayınız yüksek de olsa aşınızı olun söylemine geldik.
Yani benim söylediğim kulaktan dolmaysa sizin söylediğiniz aşısızlar yüzünden varyantlar oluyor söylemi de en az bu kadar kulaktan dolma. Bir düşünceyi beğenmeyebilirsiniz ama bunu afaki şekilde çürütemezsiniz. Hele kendi savınız hiçbir bilimsel kanıta dayanmıyorken.
çin ile yapılmış bir anlaşma var. sinovac geliyor, gelecek falan. sinovac yetersiz demez hiç bir yetkili. ben sinovac uygulayan, nispeten daha tutarlı ve bağımsız ülkelerden çıkacak sonuçları görmek isterim, bir sonuca varmak için. bizdeki açıklamanın benim için bir anlamı yok.İşte bu antikor yüzünden snvc ı su yerine de koydular. Sonra en yüksek koruma 3 doz snvc da olduğu çıktı. Peki korumuyor diye 3. dozu bntch olanların hayal kırıklığı ne olacak. Ayrıca sayısı oldukça yüksek olan bazı uzmanlar sürekli aşının dolayısı ile bağışıklık sistemine bu kadar yüklenilmesinin ne getireceğini sorguluyor. MS, romatizma, behçet, çölyak, sedef gibi otoimmun hastalıklar kapıda bekliyorsa ne olacak. Bunlar bağışıklık sisteminin vücuda saldırdığı hastalıklar. Şu zamanda kim ne diyor, niye diyor, hangi karar ileride ne getirir hiçbir şey belli değil.
Şimdi şöyle de bir durum var. Cebelitarık nüfusunun tamamını aşılamış bir yer. Keza İsrail in de aşılanma oranı malum. Peki buralarda virüsün yayılımı, hastalığa yakalanma ne durumda. Buradan çıkan sonuç bile aşı olduk iş bitti denilemeyeceğinin bariz kanıtı. Canan Karatay, takip ettiğim, referans aldığım bir insan değil. Ama kaya tuzu tüketin lafıyla içinde sodyum ve klorür dışında başka maddeler olan tuzlardan uzak durun demek istedi. Kelle paça ise, kelle paça virüsü öldürür değil, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sağlıklı beslenmek çok daha önemli demeye getirdi. Tabi avukatı değilim. Kendisi açıklasın ne demek istediğini. Heyecanla, çok seri konuşmaya çalıştığı için laflar çorba oluyor. Genel görüş bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sağlıksız beslenmeden uzak durulması en etkili yöntem. Kesinlikle hem fikirim. Ama bu devirde insan nasıl sağlıklı beslenebilir, katkılı yiyeceklerden katkısız, doğal, organik ürünlere yönelebilir. İmkansız ötesi bir olay. Sadece adı organik olan ürünlerin bile fiyatı belli. Kim, nasıl bu yükü taşıyabilecek.
Ben filmden ikna olmadım sevgili A Alperentoy , o filme yazdıklarımın arkasındayım bu gün deÜstad videoyu değiştirdim ama içerik aynı çözünürlük daha iyi. Parça parça olması bir şey değiştirmez fikirler zaten onun fikirleri. Ayrı ayrı programlarda sorulara verdiği cevaplar. İlk video da aylardır youtube da Hoca arkasın da durmasa çoktan kaldırtırdı. Söyledikleri zaten herkesin bildiği şeyler, bilim dışı değil, yanlış anlaşılacak anlam bozukluğu yaratmıyor, sadece konu hakkında farklı yerlerde aynı konuyla ilgili söylenenler klip haline getirilmiş.
Zor olan insanın işine gelmeyene inanmak istememesi, biz de bunun la ilgili bir atasözümüz de vardır. Gerçekler acıdır...
Adam bak başında ne diyor, ben ... aşı olun demedim, o söylenenler devletin söyledikleri, söylettikleri diyor.
Allah şifa versin ,umarım tez zamanda atlatır.Arkadaşımın ailesinde aşı olmayan tek kişi hanımı idi ve şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Oğlan kardeşim ve eşi de 2 sinovak olmuşlardı ,geçenlerde 3.cüyü olduk dediler,onlar da biontek yaptırmışlar,düşünme yani sıran gelince ol benceKovid 19 atlattık Aşı süreci gelincede 2 doz sinovac yaptırdım, herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım. iki ay sonra 3 doz için kota açılacak, 3. Dozu biontech yaptırmayı düşünüyorum.
Sevgili A Alperentoy , bu sözü sanırım benim için karaladın,akıllıyım yaBen dahil aşıya karşıtlık yok, ben kronik rahatsızlığım nedeniyle sıradan grip aşısını reçeteme yazdırıp olan biriyim. Aşı karşıtı demek kabul etmeyeceğim ve bana da diğerlerine de uymayan bir tanımlama. Bu virüs için bilim adamlarının tamamını bile ikna edemeyen bir dayatmaya karşıyım. Virüs tez karşısına konan tercihe zorlanan Aşı antitez Kayıt altına aldıkları sağlık bilgilerimin paylaşıldığı (Hes genişletmesi) Aşı pasaportu uygulaması ikisinin sentezi varılan sonuç olarak ortaya çıkarıldı, işleme kondu bile. Bunun olacağını bilenler yıllar önceden söylüyordu. Durduğumuz yere ve görüş alanımıza giren gördüklerimiz farklı olduğu için kanaatlerimiz ve söylemlerimiz ayrışıyor.
120 katlı aparmanın zemin katından dışarı bakanla, 10 ve 120. katından bakanlar aynı manzarayı mı görürler ki görüyoruz diye anlattıkları manzaralar da aynı olsun. Hoş görü birlikte olmanın şartıdır. Sorgulama ise bilimin ve bilim adamı olmanın şartıdır.
Çok sevdiğim bir Rus atasözü var; Aptallar kendi hatalarından, akıllılar başkalarının hatalarından ders çıkarır.
Bu da devlet adamı hemde 5ten biri;
Haber: Rusya Devlet Başkanı Putin "Aşı için insanlara baskı yapılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlar aşı ikna edilmeli fakat işten atılma tehditi ile aşıya ikna edilmesine göz yummayacağız" 24 Ağustos 2021
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bunları dikkate almayalım mı? Daha ne desinler... Benim karşıtlığım bizlere sıradan insanlara veya tercihlerine değil, bir şeyleri ortaya atıp milleti korkutup vergilerini hiç edenlere ya da borç katarına borç ekleyip sırtıma ve millet olarak sırtımıza ilave yeni yükler yükleyenlere. Devlet büyüyor çok şükür çok iyi de (plandemi de devlet istediğini açtı istemediğini kapadı, yani birileri kazanmaya devam etti birileri kaybetmeye) şimdi birlikte gidin diyor, kaç kişi var zenginleşen (bedava aşı olma dışında) cebine giren de artış yada giderlerin de düşüş olan...
Ben filmden ikna olmadım sevgili A Alperentoy , o filme yazdıklarımın arkasındayım bu gün de
Allah şifa versin ,umarım tez zamanda atlatır.
Oğlan kardeşim ve eşi de 2 sinovak olmuşlardı ,geçenlerde 3.cüyü olduk dediler,onlar da biontek yaptırmışlar,düşünme yani sıran gelince ol bence
Sevgili A Alperentoy , bu sözü sanırım benim için karaladın,akıllıyım ya
Ben sana demedim zaten,genelde aşı karşıtlarının üzerinde durduğu ilim insanı olarak bahsettim ve kes-kopyala-yapıştır ile yapılmış ,bu kadar basit bir olay,benim de konuşmamı alıp kesip parçalasalar anlamsız bir şeyler çıkar ,hatta ikimizin karşılıklı konuşmamızı kesip kopyalasalar neler çıkar mesela ,"Ya biz bunu mu demiştik" deriz,en basit anlatım olarak,yoksa sana bir sözüm olmaz
@Herkese;
Gençler ve genç kalanlar ,herkes özgürdür ,isteyen aşı olur istemeyen olmaz,biz özgürlüğümüzü "aşı olma" yönünde kullandık ,tüm sülalecek ,yani 4 kardeş ve aileleri ve de eşlerinin aileleri.sülalede ilk bionteki biz olduk hanımla ,kızdılar hepsi "neden sinovak olmadınız" diye ,ama 3.cü aşılarını biontek oldular ve olacaklar
Bu çok büyültülecek bir konu değil bana göre ,dünya aşılanıyor,sadece biz değil,belki dünya nüfusu artıyor ya ,ağırlık oluyor tabii, dünya bu ağırlığı taşıyamaz,bir gün uzaydan düşer diye de virüsü salmışlardır <---- Bu tamamen espridir
Usta nasıl ki özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamamaktır, aynı şey aşı için de geçerli.Gençler ve genç kalanlar ,herkes özgürdür ,isteyen aşı olur istemeyen olmaz,biz özgürlüğümüzü "aşı olma" yönünde kullandık ,tüm sülalecek ,yani 4 kardeş ve aileleri ve de eşlerinin aileleri.sülalede ilk bionteki biz olduk hanımla ,kızdılar hepsi "neden sinovak olmadınız" diye ,ama 3.cü aşılarını biontek oldular ve olacaklar
Bu çok büyültülecek bir konu değil bana göre ,dünya aşılanıyor,sadece biz değil,belki dünya nüfusu artıyor ya ,ağırlık oluyor tabii, dünya bu ağırlığı taşıyamaz,bir gün uzaydan düşer diye de virüsü salmışlardır <---- Bu tamamen espridir
Teşekkür ederim , bizdeki tvde kablotv nin sinema ve belgesel kanalları var,bir de yabancı haber kanalları,genelde ingilizce olanları izlemeyi tercih ediyorum,bağırmadan-çağırmadan haber veriyorlar ,yerli kanallardan bir de trtspor var içlerindeEmmi gel beyaz tv de program başlamış kulak verelim açık açık konuşuyorlar. Olmadı tekrarını izlersin.... Ne Var Ne Yok
Diyeceklerimi dedim umutUsta nasıl ki özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamamaktır, aynı şey aşı için de geçerli.
Yani bu zamana kadar yapılan aşılar ağır düzeyde sorgulandı mı ki, şimdiki sorgulanır oldu?
Birilerinin cehaleti yayması ve bundan prim elde etmesinden öte bir şey değil.
Yani düşün ki bir aşı hakkındaki tüm iddialar mı çürütülür?
Biontech aşısı hakkında söylenen her şey yalan, birileri bunun tetikçiliğini yapıyor sadece. (Forumdan bahsetmiyorum.)
İnsan okuyunca bahsedilenlerin tamamının safsata olduğunu öyle anlıyor.
Burada kriter kaynağın kendisini bulabilmekte.
Yani falanca gazetesi veya TV programı değil.
Bu işe dair ne kadar otorite varsa onlara bakmak çare, başka bir yer değil.
Benim Biontech hakkında en gülünç bulduğum yorum şuydu, yeni varyantlar için aşı üretileceği söylendiğinde "parayı kırdılar" diyen vardı.
Ben bunu söyleyenin kafayı kırdığını düşünürüm kimse kusura bakmasın.
Yani böylesine karmaşık, öğrenmesi zor bir konununu zahmetine sizce para motivasyonu ile katlanılabilir mi?
Karşıtlığını yapanlar bu insanların verdiği çabanın 10'da birini vermemiş konuşuyor.
Bir insan zengin olmak istiyorsa yolu ticaretten geçer, bu kadar emek yoğun bir işe girişmez.
Aynı sürede ticaretini yapacağı daha basit bir meta, onu bu yola ulaştırır zaten.
Nasıl ki iyi kazanan doktor sayılı, bu da böyle bir şey.
Zengin olmak isteyen adam Dönerci açar, oto galeri açar, daire satar komisyon alır.
Yani para kazanmanın tonla daha kolay yolu varken, bu seviyeyi tercih etmek zır delilik olur.
Bizdeki cehaletin boyutu bambaşka maalesef, doğru bilgiye ulaşmak da bir o kadar zor.
İşin kötü yanı insanların cehaletinden faydalanıp kendisine çıkar elde etmek isteyenlerde.
Yani ben bu saatten sonra "onay almamış, süreçleri erken bitirmiş" diyenlere gerçekten katıla katıla gülüyorum.
Ben bile bu iddiaya acaba derken basit matematiği nasıl hesaba katamadığıma gülüyorum.
Birileri dünyada bu işi eleştirecekse önce Almanya'yı ve Alman ekolünü, iş ahlakını & disiplinini öğrenmekle başlasın.
Hadi Biontech ve Alman yetkili kurum kuruluşları zır deli diyelim, o kadar sermayesi olan & tecrübesi olan Pfizer'da mı zar attı?
Yazdıklarım forumda kimseyi hedef almıyor bunu dipnot düşeyim.
Herkese de tavsiyem, büyük olanların neden büyük olduklarını biraz anlamaya çalışsınlar.
Zengin bir şirket, işinde iyi bir doktor vs.
Bir şeyin alanında nasıl en olabildiğini vs araştırsınlar.
Bunu anlamanın yolu buradan geçer.
Araştırmaktan, okumaktan, sorgulamaktan.
Okumadığımız şeyi öğrenemeyiz bu kadar basit.
Okuduğumuz kaynakları da teyit etmeliyiz tabi ki.
Tabi temel eğitimini almadığımız alanlarda bunu yapmak, özellikle yüksek nitelikli bilgileri sorgularken oldukça zor.
Bu sefer de sektörün içinde, bizzat doğrudan ilişkisi olanların sözüne bakmakla bunu aşabiliriz diye düşünüyorum.
Diyeceklerim bu kadar. Bu konuya da bir yerden sonra sileriz muhtemelen.
Artık tartışılacak bir yanının kalmadığına inanıyorum.
Aşıların gücü ortada.
Ben aşılı olmama rağmen elimden gelen tedbiri uygulamaya devam ediyorum.
İşe gidip gelene elbette lafım yok ama süreç bitmiş değil, bunu unutmayın.
Bir şeyler öğrenmeye de devam edin.
Mutasyon zor bir konu değil mesela.