İşte, araştırmanız gereken kısım bu.Evet şimdi baktım, 1,5 yıl sonra kendileri de aşı olmuş, tabi doğruysa.
Sinovac daha risksiz olduğu için tercih edildi, bildiğimiz klasik aşı. Fakat diğeri yeni bir teknik, kanser için geliştirmeye çalıştıkları ama başarılı olamadıkları, uzun vadede ne etkileri olacağı bilinmiyor.
Çıkmaz. Aşıdan kalan toksik madde bile 30-40 gün içinde atılmış oluyor hatırladığım kadarıyla.ihtiyar bir abimiz oldu bıontech 1 hafta içersinde 4-5 kere acile gitti.peder- valide -ve ben oldum bıontech kol ağrısından başka bir şey olmadı.fakat ilerde çıkarmı onu kimse bilmiyor yada biliyor söylemiyor.
"Türk Yoğun Bakım Derneği'nin açıkladığı verilere göre, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın % 51.4'ü aşısızlardan oluşuyor. Bu veriler açıkça, aşıların sağlığımız için önemini gösteriyor. Önce kendi sağlığımız, sonrasında da sevdiklerimizin sağlığı için lütfen aşı olalım. "
Çıkmaz. Aşıdan kalan toksik madde bile 30-40 gün içinde atılmış oluyor hatırladığım kadarıyla.
Hocam siz benim okuduğum kadarını okuyun da önce sonra konuşalım.İçeriğini tam bilmediğin bir konuda, bunu yapandan daha kesin konuşuyorsun. Devlet bile üzerinden sorumluluğu atarken hiç kimse böyle net olamaz. Fayda risk oranı der olursun ama bundan hiçbir şey çıkmaz demek kahinlik.
Aşıyla ilgili söylenen ne kadar bilgi varsa olumlu yada olmsuz hepsini bir kenara koyun. Doktorundan tutun profesörüne kadar aşıyla ilgili hiçkimsenin bildiği birşey yok. Hepsi branş bilgisiyle birşeyler konuşuyor. Moleküler biyoloji genetik vb konular bambaşka alanlar.İçeriğini tam bilmediğin bir konuda, bunu yapandan daha kesin konuşuyorsun. Devlet bile üzerinden sorumluluğu atarken hiç kimse böyle net olamaz. Fayda risk oranı der olursun ama bundan hiçbir şey çıkmaz demek kahinlik.
İlk iki dozu sinovac mi oldunuzKendisi veya yakını 4. doz aşı olan var mı? E nabız üzerinde talep butonu konulmuş.
Yok ilk iki doz sinovac olduysa diye şundan soruyorum. Bakanlık Avrupa ülkelerine girişte sorun yaşanmaması için isteyenlere 3. Ve 4. Biontech olabilme hakkı verdi talep edenlere. Eğer ilk iki doz sinovac 3. Doz biontech sectiyse 4. Dozu talep edebilir seyehat için düşünenler.sinovac 3 doz... 3. dozu ol diye uyarı gösteriyordur...
2 doz biontech oldum bende o buton çıkmıyor. Anne ve babam 2 sinovac 1 biontech oldu, onlarda e nabız sisteme girince böyle bir buton var. Seyahat edecekler için denilmişti ama talep eden 2 kişinin yaptırdığını duydum.İlk iki dozu sinovac mi oldunuz
Hocam siz benim okuduğum kadarını okuyun da önce sonra konuşalım.
MRNA aşısı yıllar sonra etki yapabilir diyeni ben nasıl ciddiye alayım?
Zannediyorlar ki bu zamana kadar olunan aşılar hiç kimsede yan etki yapmıyor öyle mi?
Penisiline alerjisi olan bile çatır çatır oldu bu aşıyı ya.
Varsayımlarla olmuyor bu iş.
Seyehat etmeseler de talep etmeleri yeterli. O yüzden o çıkıyor. Yani gitme gibi bir ihtimali olan talep eder. Sistem açılır yaptırabilir. İsterseniz yaptırabilirsiniz. Burada yapılıp yapılmaması tamamen sizin isteğinize bağlı. Yani gitmesenizde yaptırabilirsiniz. Bakanlık buna bir kısıtlama getirmemiş.2 doz biontech oldum bende o buton çıkmıyor. Anne ve babam 2 sinovac 1 biontech oldu, onlarda e nabız sisteme girince böyle bir buton var. Seyahat edecekler için denilmişti ama talep eden 2 kişinin yaptırdığını duydum.
Hocam tartışma seviyeli olduktan sonra benim için problem yokİşte, araştırmanız gereken kısım bu.
MRNA teknolojisi üzerinde uzun zamandır çalışıyorlar.
Şu ana kadar 5.57 milyar doz aşı yapılmış dünya çapında. (Tüm aşı çeşitleriyle)
Aşılar etkisiz veya sorunlu olsa, dünyanın hala kırılıp geçilmesi lazım.
Covid-19'a karşı tonla aşı üretildi, kimse kimseyi tutmuyor.
Aşıların başarısı ortada.
Ciddi bir kazanç kapısı ama kolay bir iş değil.
Komplo teorisi üretmenin kimseye faydası yok.
Çin'in aşısı klasik aşı, ondan bir şey olmaz demek de yanlış.
Çünkü tıpta niceliğe değil niteliğe bakılır.
Mikrogram düzeyde bir kimyasal bile vücudunuzda çeşitli katliamlar yapabilir.
Bunun klasiği, gelişmişi olmaz.
Teknik olarak bir aşıyı yapmanın süresi çok kısa, ama herkese uygulanabilir düzeyde bir aşı yapmak zaman istiyor.
Şirketlerin de tecrübesi olduğunu, üzerinde tonla insanın çalıştığını da unutmayın.
Yeni öğrendikleri bir işi yapmıyorlar.
MRNA aşısının yaptığı şey virüsün dış yüzeyindeki spike proteinini vücuda tanıtmak.
İnsan MRNA'sını öylece saldırıp değiştiremezsiniz.
Aşıdaki toksik madde bile vücuttan atılıyorken, ne kalacak da vücuda yıllar sonra etki edecek?
Aşı olmuş bir insan daha da güven altında bu kadar basit.
Vücut artık düşmanını tanıyor.
Yeni varyantlara karşı bile çoğu insanı koruyabiliyor.
Aşı yıllar sonra yan etki yapabilir diyenlerin alayı göz göre göre yalan söylüyor.
Basit bir biyoloji bilgisini bile bilmeyen milyonlar var çünkü.
İnandırmak kolay.
Bir aşı hakkında tonla safsata ortaya atıldı ama kimse işin detayıyla ilgilenmedi.
Clickbait haber okumak daha kolay çünkü.
Dünyada herkes aşı olmak için can atarken deney süreçlerinin kısa sürede tamamlanması oldukça doğal.
Çünkü aşı faz çalışmalarını olması gerekenden çok daha fazla sayıda denekle tamamladı.
Bu tamamen insanların gönüllü katıldığı bir süreçti.
Biontech'i sorguladıkları kadar Sinovac'ı veya Sputnik'i sorgulamıyorlar ben ne diyeyim.
Adamlar Biontech'i, Moderna'yı vs yapamasaydı onlar da mecbur dışarıdan alacaktı?
Sinovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğu gün gibi ortada.
Sağlık bakanlığı boşuna 3. ve 4. dozu açmadı.
Onlar da bunun farkında.
Sinovac başarısızsa bu onu yapamayan mühendislerin sorunu.
Bu Volkswagen almak isteyen insana niye TATA almıyorsun demek gibi bir şey.
Ürün ortada, artık bunları tartışmaktan yoruldum.![]()