Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
Umut ,
Aşısı tamamlanmamış kavramı sıkıntı. Bugün aşılısın 3 ay sonra aşısı tamamlanmamış. Bu nereye kadar gidecek. Nüfusun çok büyük hatta tamamını aşılamış yerlerde bile yeniden vakalar alıp başını gidiyor. Çünkü sınırını kapatan kimse yok. Dünyanın başka bir yerinden geliyor yeni varyant. Öyle üç beş tane de değil bu ki aşıyı da aşabiliyor. Bunun önünü alamayacak gibi dünya.
Aşı sektörü rant haline gelecek, bunu hep birlikte göreceğiz. Yakında farklı versiyonları çıkacak ve insanlara vurulmaları için baskı yapılacak; Biontech 2, Biontech GT, Biontech GTI, Biontech Blue Line, Biontech High Line... Zaten dikkat ederseniz dünyada Biontech'i ön plana çıkarmaya çalışıyorlar ticari sebeplerden dolayı. Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla. Çin aşısı olduysan neredeyse dünyanın hiçbir yerine seyahat edemiyorsun. E hani aşı aşıdır, bulabildiğinizi vurunun diyorlardı neden Çin aşısını kabul etmiyosun babacım ? İkisi de aynı işi yapmıyor mu ? Amaç antikor üretmek değil mi ?

Bir kere zaten hastalığı geçirmiş kişilere direkt aşı dayatılması da yanlış. Yapılan araştırmalara göre hastalığı geçirenler yaklaşık 2 yıla kadar vücudunda antikor barındırıyor. Bu kişilere ücretsiz antikor testi yapsana o zaman ? Yap antikor testini, eğer düşükse ona göre aşı vurulsun adam. Vücudumda antikor varken neden tekrar aşı olayım ? Ben zaten hastalığı geçirip doğal olarak aşının en babasını vurulmuşum.

Buyrun buradan yakın;

Şu an en iyi aşı Sputnik gibi ama ticari nedenlerden dolayı o da Sinovac ile aynı kaderi paylaşacak gibi duruyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Aşıyı geliştiren adamın kendisi dahi yaptığı aşıyı olamıyor bildiğim kadarıyla.
Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya. :kiskis

Biontech ve Moderna en başarılı aşı.
Sinovac neden tercih edildi ben de bunu sorarım.

Bir kere zaten hastalığı geçirmiş kişilere direkt aşı dayatılması da yanlış. Yapılan araştırmalara göre hastalığı geçirenler yaklaşık 2 yıla kadar vücudunda antikor barındırıyor. Bu kişilere ücretsiz antikor testi yapsana o zaman ? Yap antikor testini, eğer düşükse ona göre aşı vurulsun adam. Vücudumda antikor varken neden tekrar aşı olayım ? Ben zaten hastalığı geçirip doğal olarak aşının en babasını vurulmuşum.
Hocam pratikteki sonuçlar ortada.
Covid olan biri aşısız gezerek bunu test edebilir.
Yoğun bakımların bilançosu ortada.

Bunları artık tartışmanın anlamı yok. Yeteri kadar araştırmıyorsunuz.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
756
aşı krşıtları PCR testlerini ücretsiz sanıyor heralde 250TL ücreti var... aşı ücretsiz + PCR testi garantili değil negatif çıksada enfekte çıkabilirsin...

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
Hocam adam aşıyı olalı aylar oldu ya. :kiskis

Biontech ve Moderna en başarılı aşı.
Sinovac neden tercih edildi ben de bunu sorarım.

Hocam pratikteki sonuçlar ortada.
Covid olan biri aşısız gezerek bunu test edebilir.
Yoğun bakımların bilançosu ortada.

Bunları artık tartışmanın anlamı yok. Yeteri kadar araştırmıyorsunuz.
Evet şimdi baktım, 1,5 yıl sonra kendileri de aşı olmuş, tabi doğruysa.

Sinovac daha risksiz olduğu için tercih edildi, bildiğimiz klasik aşı. Fakat diğeri yeni bir teknik, kanser için geliştirmeye çalıştıkları ama başarılı olamadıkları, uzun vadede ne etkileri olacağı bilinmiyor.

Yetkililerin yaptıkları açıklamalara 100% inanıyorsanız bir şey diyemem. Ama ben Türkiye'deki sağlık sistemine, özellikle devlet hastanelerine zerre güvenmiyorum. Hatırlarsanız korona ilk çıktığında aylarca bizlere gerçek vaka sayılarını açıklamadılar.

Anneme geçen yıl korona olduğunda akciğer filmi çekildi. Film sonucunu göstermeye gittiğimde akciğerlerde hiçbir sorun olmadığı söylendi bana. Devletin bizlere dikte ettiği ezbere tedaviyi uyguladık. Biliyorsunuz işte korokin ve favipavir verip yolluyorlar eve. Daha sonra durumu hergün daha da kötüleşti. Kendi imkanlarımla özel hastanede tedavi ettirdim. Hastalık viral pnömoniye evrilmiş. Hala akciğerlerinde kalıntılar var. Hastaneyi şikayet etmeye gittiğimde o akşam çekilen röntgen filmi buharlaştı. E-nabız sisteminde bile 10 yıl önceki dahi bütün sonuçlar duruyor, o akşam çekilen röntgen filmi yok. Bunlar gibi başka kötü tecrübelerim de oldu.

Neyse fazla uzatmayayım, emin olun araştırıyorum. Ben insanlara ne aşı olun ne de olmayın derim, herkesin kendi kararı. Aşı karşıtı da değilim. Yüksek ihtimalle ben de inaktif aşılardan birini vurunacağım. Yalnız ne olduğunu bilmediğim birşeyi araştırmak, sorgulamak da en doğal hakkım. Bu açıdan farklı görüşleri olanların burada hakaret boyutuna varacak şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyorum.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ihtiyar bir abimiz oldu bıontech 1 hafta içersinde 4-5 kere acile gitti.peder- valide -ve ben oldum bıontech kol ağrısından başka bir şey olmadı.fakat ilerde çıkarmı onu kimse bilmiyor yada biliyor söylemiyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Evet şimdi baktım, 1,5 yıl sonra kendileri de aşı olmuş, tabi doğruysa.

Sinovac daha risksiz olduğu için tercih edildi, bildiğimiz klasik aşı. Fakat diğeri yeni bir teknik, kanser için geliştirmeye çalıştıkları ama başarılı olamadıkları, uzun vadede ne etkileri olacağı bilinmiyor.
İşte, araştırmanız gereken kısım bu.
MRNA teknolojisi üzerinde uzun zamandır çalışıyorlar.
Şu ana kadar 5.57 milyar doz aşı yapılmış dünya çapında. (Tüm aşı çeşitleriyle)
Aşılar etkisiz veya sorunlu olsa, dünyanın hala kırılıp geçilmesi lazım.

Covid-19'a karşı tonla aşı üretildi, kimse kimseyi tutmuyor.
Aşıların başarısı ortada.

Ciddi bir kazanç kapısı ama kolay bir iş değil.
Komplo teorisi üretmenin kimseye faydası yok.

Çin'in aşısı klasik aşı, ondan bir şey olmaz demek de yanlış.
Çünkü tıpta niceliğe değil niteliğe bakılır.
Mikrogram düzeyde bir kimyasal bile vücudunuzda çeşitli katliamlar yapabilir.
Bunun klasiği, gelişmişi olmaz.

Teknik olarak bir aşıyı yapmanın süresi çok kısa, ama herkese uygulanabilir düzeyde bir aşı yapmak zaman istiyor.
Şirketlerin de tecrübesi olduğunu, üzerinde tonla insanın çalıştığını da unutmayın.
Yeni öğrendikleri bir işi yapmıyorlar.

MRNA aşısının yaptığı şey virüsün dış yüzeyindeki spike proteinini vücuda tanıtmak.
İnsan MRNA'sını öylece saldırıp değiştiremezsiniz.

Aşıdaki toksik madde bile vücuttan atılıyorken, ne kalacak da vücuda yıllar sonra etki edecek?

Aşı olmuş bir insan daha da güven altında bu kadar basit.
Vücut artık düşmanını tanıyor.
Yeni varyantlara karşı bile çoğu insanı koruyabiliyor.

Aşı yıllar sonra yan etki yapabilir diyenlerin alayı göz göre göre yalan söylüyor.
Basit bir biyoloji bilgisini bile bilmeyen milyonlar var çünkü.
İnandırmak kolay.

Bir aşı hakkında tonla safsata ortaya atıldı ama kimse işin detayıyla ilgilenmedi.
Clickbait haber okumak daha kolay çünkü.
Dünyada herkes aşı olmak için can atarken deney süreçlerinin kısa sürede tamamlanması oldukça doğal.
Çünkü aşı faz çalışmalarını olması gerekenden çok daha fazla sayıda denekle tamamladı.
Bu tamamen insanların gönüllü katıldığı bir süreçti.

Biontech'i sorguladıkları kadar Sinovac'ı veya Sputnik'i sorgulamıyorlar ben ne diyeyim.
Adamlar Biontech'i, Moderna'yı vs yapamasaydı onlar da mecbur dışarıdan alacaktı?

Sinovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğu gün gibi ortada.
Sağlık bakanlığı boşuna 3. ve 4. dozu açmadı.
Onlar da bunun farkında.

Sinovac başarısızsa bu onu yapamayan mühendislerin sorunu.
Bu Volkswagen almak isteyen insana niye TATA almıyorsun demek gibi bir şey.
Ürün ortada, artık bunları tartışmaktan yoruldum. :sirit

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
ihtiyar bir abimiz oldu bıontech 1 hafta içersinde 4-5 kere acile gitti.peder- valide -ve ben oldum bıontech kol ağrısından başka bir şey olmadı.fakat ilerde çıkarmı onu kimse bilmiyor yada biliyor söylemiyor.
Çıkmaz. Aşıdan kalan toksik madde bile 30-40 gün içinde atılmış oluyor hatırladığım kadarıyla.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,332

TYBD açıkladı: Yoğun bakımda yatanların büyük çoğunluğunu bu grup oluşturuyor​

CHP Ankara Milletvekili, Nihat Yeşil, Türk Yoğun Bakım Derneği'nin yaptığı aşılama ve yoğun bakım istatistikleri çalışmasını paylaştı.

Bu verilere göre yoğun bakımda yatanların oranı şöyle oldu:​

Hiç aşı olmayanlar yüzde 51,4,

2 doz Sinovac olanlar yüzde 39,44

1 doz Biontech olanlar yüzde 2,3

3 doz Sinovac olanlar yüzde 1,9

2 doz Sinovac ve 1 doz Biontech olanlar 1,1

2 doz Biontech olanalar yüzde 0,5

Tabloyu paylaşan Nihat Yeşil, şu notu ekledi:​

"Türk Yoğun Bakım Derneği'nin açıkladığı verilere göre, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın % 51.4'ü aşısızlardan oluşuyor. Bu veriler açıkça, aşıların sağlığımız için önemini gösteriyor. Önce kendi sağlığımız, sonrasında da sevdiklerimizin sağlığı için lütfen aşı olalım. "

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Çıkmaz. Aşıdan kalan toksik madde bile 30-40 gün içinde atılmış oluyor hatırladığım kadarıyla.

İçeriğini tam bilmediğin bir konuda, bunu yapandan daha kesin konuşuyorsun. Devlet bile üzerinden sorumluluğu atarken hiç kimse böyle net olamaz. Fayda risk oranı der olursun ama bundan hiçbir şey çıkmaz demek kahinlik.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
İçeriğini tam bilmediğin bir konuda, bunu yapandan daha kesin konuşuyorsun. Devlet bile üzerinden sorumluluğu atarken hiç kimse böyle net olamaz. Fayda risk oranı der olursun ama bundan hiçbir şey çıkmaz demek kahinlik.
Hocam siz benim okuduğum kadarını okuyun da önce sonra konuşalım.
MRNA aşısı yıllar sonra etki yapabilir diyeni ben nasıl ciddiye alayım?
Zannediyorlar ki bu zamana kadar olunan aşılar hiç kimsede yan etki yapmıyor öyle mi?
Penisiline alerjisi olan bile çatır çatır oldu bu aşıyı ya.

Varsayımlarla olmuyor bu iş.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Kendisi veya yakını 4. doz aşı olan var mı? E nabız üzerinde talep butonu konulmuş.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Aşıyla ilgili söylenen ne kadar bilgi varsa olumlu yada olmsuz hepsini bir kenara koyun. Doktorundan tutun profesörüne kadar aşıyla ilgili hiçkimsenin bildiği birşey yok. Hepsi branş bilgisiyle birşeyler konuşuyor. Moleküler biyoloji genetik vb konular bambaşka alanlar.
Tek çare bu, yaptıracaksın aşıyı o kadar dendi. Biz de yaptırıyoruz. Bakalım sonuçları göreceğiz .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt