Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,453
Hocam kaynağınız haber siteleriyse lütfen bunu yazmayın.Hocam tartışma seviyeli olduktan sonra benim için problem yok
Ben Sinovac iyi, Biontech kötü demiyorum. Burda zaten isim veya markanın bir önemi yok, ben teknik kısmına odaklanıyorum. İnaktif aşı yıllardan beri uygulanan, klasik aşılama metodu. Fakat MRNA çok farklı, yeni ve üzerinde yeterince çalışma yapılmamış bir şey. Her iki aşı türünde de yan etki çıkabilir fakat MRNA'da yan etki yaşama olasılığı daha fazla ve beni tedirgin ediyor.
Google'a şunu yaz ve sonuçlarına bak; '' Does biontech cause myocarditis ? ''
Bugün gıdaların içerisinde farketmeden yediğimiz çin tuzu, asesülfam k, aspartam gibi tatlandırıcı, lezzet arttırıcı ve bağımlılık yapıcı maddeler uzun vadede otoimmün hastalıklara yol açabiliyor. Sorsanız asesülfam da FDA onaylı ve sağlığa zararlı değil diye lanse ediliyor ama o iş öyle değil. Hurma yazın yeniyor ama tırmalamalar kışın başlıyor
Sinovac'ın başarılı veya başarısız olmasıyla da ilgilenmiyorum. Biontech'in ön plana çıkarılmasının sebebi sadece daha yüksek koruyuculuk sağlaması değil, ticari sebepleri de var. Mesela Sputnik de çıktı şimdi. Göreceksiniz Biontech'ten daha başarılı olsa bile ona da Sinovac gibi muamele yapılacak. Biontech olmayan insnanlar birçok Avrupa ülkesine seyahat edemeyecek.
Tıp mezunu gazeteci yakınım var. Yerel bir televizyonda, alanında uzman hekimlerle her çarşamba günü program yapıyor. Neredeyse her akşam telefonda bununla ilgili konuşuyoruz.
İsrail'de 800.000 kişi üzerinde yapılmış çalışma var.
O yakınınız bundan da bahsetsin.
MRNA üzerinde yaptıkları bu ilk aşı değil.