Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
sinovac 3 doz... 3. dozu ol diye uyarı gösteriyordur...
Yok ilk iki doz sinovac olduysa diye şundan soruyorum. Bakanlık Avrupa ülkelerine girişte sorun yaşanmaması için isteyenlere 3. Ve 4. Biontech olabilme hakkı verdi talep edenlere. Eğer ilk iki doz sinovac 3. Doz biontech sectiyse 4. Dozu talep edebilir seyehat için düşünenler.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Hocam siz benim okuduğum kadarını okuyun da önce sonra konuşalım.
MRNA aşısı yıllar sonra etki yapabilir diyeni ben nasıl ciddiye alayım?
Zannediyorlar ki bu zamana kadar olunan aşılar hiç kimsede yan etki yapmıyor öyle mi?
Penisiline alerjisi olan bile çatır çatır oldu bu aşıyı ya.

Varsayımlarla olmuyor bu iş.

Peki.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
2 doz biontech oldum bende o buton çıkmıyor. Anne ve babam 2 sinovac 1 biontech oldu, onlarda e nabız sisteme girince böyle bir buton var. Seyahat edecekler için denilmişti ama talep eden 2 kişinin yaptırdığını duydum.
Seyehat etmeseler de talep etmeleri yeterli. O yüzden o çıkıyor. Yani gitme gibi bir ihtimali olan talep eder. Sistem açılır yaptırabilir. İsterseniz yaptırabilirsiniz. Burada yapılıp yapılmaması tamamen sizin isteğinize bağlı. Yani gitmesenizde yaptırabilirsiniz. Bakanlık buna bir kısıtlama getirmemiş.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
İşte, araştırmanız gereken kısım bu.
MRNA teknolojisi üzerinde uzun zamandır çalışıyorlar.
Şu ana kadar 5.57 milyar doz aşı yapılmış dünya çapında. (Tüm aşı çeşitleriyle)
Aşılar etkisiz veya sorunlu olsa, dünyanın hala kırılıp geçilmesi lazım.

Covid-19'a karşı tonla aşı üretildi, kimse kimseyi tutmuyor.
Aşıların başarısı ortada.

Ciddi bir kazanç kapısı ama kolay bir iş değil.
Komplo teorisi üretmenin kimseye faydası yok.

Çin'in aşısı klasik aşı, ondan bir şey olmaz demek de yanlış.
Çünkü tıpta niceliğe değil niteliğe bakılır.
Mikrogram düzeyde bir kimyasal bile vücudunuzda çeşitli katliamlar yapabilir.
Bunun klasiği, gelişmişi olmaz.

Teknik olarak bir aşıyı yapmanın süresi çok kısa, ama herkese uygulanabilir düzeyde bir aşı yapmak zaman istiyor.
Şirketlerin de tecrübesi olduğunu, üzerinde tonla insanın çalıştığını da unutmayın.
Yeni öğrendikleri bir işi yapmıyorlar.

MRNA aşısının yaptığı şey virüsün dış yüzeyindeki spike proteinini vücuda tanıtmak.
İnsan MRNA'sını öylece saldırıp değiştiremezsiniz.

Aşıdaki toksik madde bile vücuttan atılıyorken, ne kalacak da vücuda yıllar sonra etki edecek?

Aşı olmuş bir insan daha da güven altında bu kadar basit.
Vücut artık düşmanını tanıyor.
Yeni varyantlara karşı bile çoğu insanı koruyabiliyor.

Aşı yıllar sonra yan etki yapabilir diyenlerin alayı göz göre göre yalan söylüyor.
Basit bir biyoloji bilgisini bile bilmeyen milyonlar var çünkü.
İnandırmak kolay.

Bir aşı hakkında tonla safsata ortaya atıldı ama kimse işin detayıyla ilgilenmedi.
Clickbait haber okumak daha kolay çünkü.
Dünyada herkes aşı olmak için can atarken deney süreçlerinin kısa sürede tamamlanması oldukça doğal.
Çünkü aşı faz çalışmalarını olması gerekenden çok daha fazla sayıda denekle tamamladı.
Bu tamamen insanların gönüllü katıldığı bir süreçti.

Biontech'i sorguladıkları kadar Sinovac'ı veya Sputnik'i sorgulamıyorlar ben ne diyeyim.
Adamlar Biontech'i, Moderna'yı vs yapamasaydı onlar da mecbur dışarıdan alacaktı?

Sinovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğu gün gibi ortada.
Sağlık bakanlığı boşuna 3. ve 4. dozu açmadı.
Onlar da bunun farkında.

Sinovac başarısızsa bu onu yapamayan mühendislerin sorunu.
Bu Volkswagen almak isteyen insana niye TATA almıyorsun demek gibi bir şey.
Ürün ortada, artık bunları tartışmaktan yoruldum. :sirit
Hocam tartışma seviyeli olduktan sonra benim için problem yok :)

Ben Sinovac iyi, Biontech kötü demiyorum. Burda zaten isim veya markanın bir önemi yok, ben teknik kısmına odaklanıyorum. İnaktif aşı yıllardan beri uygulanan, klasik aşılama metodu. Fakat MRNA çok farklı, yeni ve üzerinde yeterince çalışma yapılmamış bir şey. Her iki aşı türünde de yan etki çıkabilir fakat MRNA'da yan etki yaşama olasılığı daha fazla ve beni tedirgin ediyor.

Google'a şunu yaz ve sonuçlarına bak; '' Does biontech cause myocarditis ? ''

Bugün gıdaların içerisinde farketmeden yediğimiz çin tuzu, asesülfam k, aspartam gibi tatlandırıcı, lezzet arttırıcı ve bağımlılık yapıcı maddeler uzun vadede otoimmün hastalıklara yol açabiliyor. Sorsanız asesülfam da FDA onaylı ve sağlığa zararlı değil diye lanse ediliyor ama o iş öyle değil. Hurma yazın yeniyor ama tırmalamalar kışın başlıyor :)

Sinovac'ın başarılı veya başarısız olmasıyla da ilgilenmiyorum. Biontech'in ön plana çıkarılmasının sebebi sadece daha yüksek koruyuculuk sağlaması değil, ticari sebepleri de var. Mesela Sputnik de çıktı şimdi. Göreceksiniz Biontech'ten daha başarılı olsa bile ona da Sinovac gibi muamele yapılacak. Biontech olmayan insnanlar birçok Avrupa ülkesine seyahat edemeyecek.

Tıp mezunu gazeteci yakınım var. Yerel bir televizyonda, alanında uzman hekimlerle her çarşamba günü program yapıyor. Neredeyse her akşam telefonda bununla ilgili konuşuyoruz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hocam tartışma seviyeli olduktan sonra benim için problem yok :)

Ben Sinovac iyi, Biontech kötü demiyorum. Burda zaten isim veya markanın bir önemi yok, ben teknik kısmına odaklanıyorum. İnaktif aşı yıllardan beri uygulanan, klasik aşılama metodu. Fakat MRNA çok farklı, yeni ve üzerinde yeterince çalışma yapılmamış bir şey. Her iki aşı türünde de yan etki çıkabilir fakat MRNA'da yan etki yaşama olasılığı daha fazla ve beni tedirgin ediyor.

Google'a şunu yaz ve sonuçlarına bak; '' Does biontech cause myocarditis ? ''

Bugün gıdaların içerisinde farketmeden yediğimiz çin tuzu, asesülfam k, aspartam gibi tatlandırıcı, lezzet arttırıcı ve bağımlılık yapıcı maddeler uzun vadede otoimmün hastalıklara yol açabiliyor. Sorsanız asesülfam da FDA onaylı ve sağlığa zararlı değil diye lanse ediliyor ama o iş öyle değil. Hurma yazın yeniyor ama tırmalamalar kışın başlıyor :)

Sinovac'ın başarılı veya başarısız olmasıyla da ilgilenmiyorum. Biontech'in ön plana çıkarılmasının sebebi sadece daha yüksek koruyuculuk sağlaması değil, ticari sebepleri de var. Mesela Sputnik de çıktı şimdi. Göreceksiniz Biontech'ten daha başarılı olsa bile ona da Sinovac gibi muamele yapılacak. Biontech olmayan insnanlar birçok Avrupa ülkesine seyahat edemeyecek.

Tıp mezunu gazeteci yakınım var. Yerel bir televizyonda, alanında uzman hekimlerle her çarşamba günü program yapıyor. Neredeyse her akşam telefonda bununla ilgili konuşuyoruz.
Hocam kaynağınız haber siteleriyse lütfen bunu yazmayın.
İsrail'de 800.000 kişi üzerinde yapılmış çalışma var.
O yakınınız bundan da bahsetsin.

MRNA üzerinde yaptıkları bu ilk aşı değil.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
mrna aşılar öyle çokta yeni değiller;

mRNA'nın yeni bir tedavi edici ilaç sınıfı olarak kullanılabileceği ilk kez 1989 yılında, araştırmacılar , P. L. Felgner, ve I. M. Verma'nın öncülüğünde ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Vical Incorporated tarafından gösterildi. Burada yapılan çalışma, bir lipozomal nanopartikülü ilaç taşıma aracı olarak kullanmak suretiyle çeşitli mRNA transfeksiyonu sağlanabildiğini ortaya koyuyordu

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Benim babam oldu. 2 doz Sinovac + 2 doz Biontech kendimi Terminatör gibi hissediyorum virüs görsem ezerim diye espri yapıyor ? Bunu yurtdışına gidenler için yaptılar sanırım. Diğer ülkeler 2 sinovac 1 biontech kabul etmiyormuş. Bu yüzden açtılar. Babamda bulaşıcı hastalıklar dalında bir doktor arkadaşına sormuş oda aynen “2 doz sinovac” yok hükmünde, 1 doz biontech etkisi için 2.yide olman lazım, git ol demiş.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,331
2 doz Biontech, 3 doz Sinovac çok uzun süre koruyormuş, benim anlamadığım biz paso aşı mı vurulacağız. Şimdi 3. doz Biontech yapılacağı konuşuluyor, ilerde 4. doz Sinovac da çıkar ? bu ne arkadaş kaç kere daha aşı olacağız.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
2 doz Biontech, 3 doz Sinovac çok uzun süre koruyormuş, benim anlamadığım biz paso aşı mı vurulacağız. Şimdi 3. doz Biontech yapılacağı konuşuluyor, ilerde 4. doz Sinovac da çıkar ? bu ne arkadaş kaç kere daha aşı olacağız.
Virüsün canı sıkılıp hasta etmekten vazgeçmez :hihi ya da antikorların koruyuculuk süresini artıracak bir gelistirme bulunmaz veya etkili bir ilaç çıkmazsa 6 ayda bir gibi görünüyor. :alala

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
Aslında ben biraz da bu noktaya dikkat çekmek istiyorum ama yanlış anlaşılıyor. Canan Karatay söyledi bunu ama kadını linç ettiler. Korona da bir tür grip ve sürekli mutasyona uğruyor. Virüs kendini evirdikçe aşılar etkisiz hale gelecek. Her mutasyona karşı tek tek aşı geliştirmeniz gerekir ki bu mümkün değil.

Normal grip için de aşı çıkarmışlardı fakat hiçbir işe yaramıyor, yaraması da mümkün değil. Çünkü binlerce çeşit grip virüsü var hangi birine aşı geliştireceksiniz. Örneğin atıyorum bu sene piyasaya çıkarılan normal grip aşısı 3-4 yıl önce saptanmış grip virüsleri için geliştirilir. Aşı hep geriden gelir, virüs her zaman ilerdedir. Virüsün kendini kopyalama ve evrilme hızına aşı yetiştirmeniz mümkün değil. Grip aşısı çıkınca dünyada grip kalktı mı kardeşim, hayır.

Dün delta varyantı vardı, bugün mu varyantı var yarın başka varyantlar çıkacak. Sizin olduğunuz aşı dünün varyantlarına karşı koruyucu olacak belki ama virüs kendini sürekli güncellediği için yeni çıkan varyantlara karşı tekrar aşı vurulmanızı isteyecekler.

Bakın tekrar altını çiziyorum; ben aşı olmayın demiyorum olun tabi ki. Ama aşı olmak istemeyen insanlara da saygı duyun. Kimse karşıdakinin neler yaşadığını, başından neler geçtiğini bilmiyor. Ayrıca şu ortamda farklı düşünse dahi hiçbir hekim çıkıp da kolay kolay aşı hakkında olumsuz açıklamalar yapamaz.

Bir anket açılmış ve ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Sen farklı düşünebilirsin, bu gayet normal.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Bu şekilde devam eder ve kesin çözüm bulunamazsa,daha biz uzun süre aşı konusunu(hangi varyant,hangi marka aşı)vaka,ölüm sayısı gibi konuları konuşmaya devam ederiz gibi görünüyor.Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt