gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
yazınızda o kadar çok yanlış var ki, hangi birini düzeltelim? üstelik sıradan bir vatandaşım ben. bir de tıp konusunda eğitimim olsa , size ne yapardım, ne derdim, tahmin edemiyorum.Aslında ben biraz da bu noktaya dikkat çekmek istiyorum ama yanlış anlaşılıyor. Canan Karatay söyledi bunu ama kadını linç ettiler. Korona da bir tür grip ve sürekli mutasyona uğruyor. Virüs kendini evirdikçe aşılar etkisiz hale gelecek. Her mutasyona karşı tek tek aşı geliştirmeniz gerekir ki bu mümkün değil.
Normal grip için de aşı çıkarmışlardı fakat hiçbir işe yaramıyor, yaraması da mümkün değil. Çünkü binlerce çeşit grip virüsü var hangi birine aşı geliştireceksiniz. Örneğin atıyorum bu sene piyasaya çıkarılan normal grip aşısı 3-4 yıl önce saptanmış grip virüsleri için geliştirilir. Aşı hep geriden gelir, virüs her zaman ilerdedir. Virüsün kendini kopyalama ve evrilme hızına aşı yetiştirmeniz mümkün değil. Grip aşısı çıkınca dünyada grip kalktı mı kardeşim, hayır.
Dün delta varyantı vardı, bugün mu varyantı var yarın başka varyantlar çıkacak. Sizin olduğunuz aşı dünün varyantlarına karşı koruyucu olacak belki ama virüs kendini sürekli güncellediği için yeni çıkan varyantlara karşı tekrar aşı vurulmanızı isteyecekler.
Bakın tekrar altını çiziyorum; ben aşı olmayın demiyorum olun tabi ki. Ama aşı olmak istemeyen insanlara da saygı duyun. Kimse karşıdakinin neler yaşadığını, başından neler geçtiğini bilmiyor. Ayrıca şu ortamda farklı düşünse dahi hiçbir hekim çıkıp da kolay kolay aşı hakkında olumsuz açıklamalar yapamaz.
Bir anket açılmış ve ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Sen farklı düşünebilirsin, bu gayet normal.
en basit bilgi, covid-19 a genel ismini veren corona (taç) kısmını tanıtacak aşılar yapılıyor. varyant çıksa bile dikenler, taçlar aynen duruyor falan filan.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.