teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Kardeş, uydu anteni veya kablosunda sıkıntı var ise görüntü hiç gelmez. Yada görüntüde kırılmalar olur. FullHD lnb v.s laflarına takmayın. Uyduda sorun var ise; bence tv nin dahili uydu alıcısındandır. Adamlar maliyetten kısıp, sharp tuner takacak halleri yok. En ucuz tuner takılıdır onda. Mümkünse harici uydu alıcınız var ise onunla deneyin.
Katılıyorum , Çanak anten elinin altında ise lnb yi merleze getirip çok az sağa çevirip sinyale bak,orta olarak görünen iyi ve üstü olmalı hatta varsa "çok iyi" olmalı,baktın olmadı bu kez merkeze getirip çok az sola çevirip yine bak,yukarıda yazdığım gibi olmalı sinyaller ,her ikisi de iyi üstü olmalı.Merkeze getir dediğim ,lnb üzerinde tam boynun ucunda ya ok veya çizgi şeklindedir ,o çizgi veya ok işaretitam lnb yi tutan plastik kelepçenin ortasına denk gelmeli.Sinyal düşük olduğundan yapıyor 4k da,ne yapıyorsa Çanak değiştirmeye gerek yok ,asla hem de ,ama ben yapamam dersen bir uyducu çağır buna ince ayar yapılacak dersen gelip ayarlarlar ama çok zor değil ,dediğimi yapıp kontrol et önceGarip bir şekilde Sinyal Gücünü % değer olarak veriyor. Ancak sinyal kalitesini ORTA denebilecek bir değerle ifade ediyor. Şu aşamada LNB eğer merkezi sistem değil ve size aitse (Müdahale etme şansınız varsa) çanağı hiç hareket ettirmeden LNB' yi kendi ekseni etrafında sağa ya da sola döndürerek ince ayar yapabilirsiniz. Daha önce yapmadıysanız bir profesyonelden yardım istemenizde fayda var çünkü yanlış bir yönlendirmede tüm yayınları kaybedebilirsiniz.
(Ayarlama yaparken telefonunuzda ve bir başka telefonda baby cam tarzı bir uygulama açarak TV ekranından sinyal kalitesi ve gücü değerlerini takip edebilirsiniz.)