Philips PML9507 ghosting var

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kardeş, uydu anteni veya kablosunda sıkıntı var ise görüntü hiç gelmez. Yada görüntüde kırılmalar olur. FullHD lnb v.s laflarına takmayın. Uyduda sorun var ise; bence tv nin dahili uydu alıcısındandır. Adamlar maliyetten kısıp, sharp tuner takacak halleri yok. En ucuz tuner takılıdır onda. Mümkünse harici uydu alıcınız var ise onunla deneyin.

Garip bir şekilde Sinyal Gücünü % değer olarak veriyor. Ancak sinyal kalitesini ORTA denebilecek bir değerle ifade ediyor. Şu aşamada LNB eğer merkezi sistem değil ve size aitse (Müdahale etme şansınız varsa) çanağı hiç hareket ettirmeden LNB' yi kendi ekseni etrafında sağa ya da sola döndürerek ince ayar yapabilirsiniz. Daha önce yapmadıysanız bir profesyonelden yardım istemenizde fayda var çünkü yanlış bir yönlendirmede tüm yayınları kaybedebilirsiniz.

(Ayarlama yaparken telefonunuzda ve bir başka telefonda baby cam tarzı bir uygulama açarak TV ekranından sinyal kalitesi ve gücü değerlerini takip edebilirsiniz.)
Katılıyorum :ok , Çanak anten elinin altında ise lnb yi merleze getirip çok az sağa çevirip sinyale bak,orta olarak görünen iyi ve üstü olmalı hatta varsa "çok iyi" olmalı,baktın olmadı bu kez merkeze getirip çok az sola çevirip yine bak,yukarıda yazdığım gibi olmalı sinyaller ,her ikisi de iyi üstü olmalı.Merkeze getir dediğim ,lnb üzerinde tam boynun ucunda ya ok veya çizgi şeklindedir ,o çizgi veya ok işaretitam lnb yi tutan plastik kelepçenin ortasına denk gelmeli.Sinyal düşük olduğundan yapıyor 4k da,ne yapıyorsa :ok Çanak değiştirmeye gerek yok ,asla hem de ,ama ben yapamam dersen bir uyducu çağır buna ince ayar yapılacak dersen gelip ayarlarlar ama çok zor değil ,dediğimi yapıp kontrol et önce :ok

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
Arada netflixte yapıyor oda internetten kaynaklı veya film çekim kalitesinden olabilir diye veriyorum çünkü Youtubede yağ gibi.

Katılıyorum :ok , Çanak anten elinin altında ise lnb yi merleze getirip çok az sağa çevirip sinyale bak,orta olarak görünen iyi ve üstü olmalı hatta varsa "çok iyi" olmalı,baktın olmadı bu kez merkeze getirip çok az sola çevirip yine bak,yukarıda yazdığım gibi olmalı sinyaller ,her ikisi de iyi üstü olmalı.Merkeze getir dediğim ,lnb üzerinde tam boynun ucunda ya ok veya çizgi şeklindedir ,o çizgi veya ok işaretitam lnb yi tutan plastik kelepçenin ortasına denk gelmeli.Sinyal düşük olduğundan yapıyor 4k da,ne yapıyorsa :ok Çanak değiştirmeye gerek yok ,asla hem de ,ama ben yapamam dersen bir uyducu çağır buna ince ayar yapılacak dersen gelip ayarlarlar ama çok zor değil ,dediğimi yapıp kontrol et önce :ok
Antentci çağıracağım, daha kötü etmeyelim :))

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Arada netflixte yapıyor oda internetten kaynaklı veya film çekim kalitesinden olabilir diye veriyorum çünkü Youtubede yağ gibi.

Antentci çağıracağım, daha kötü etmeyelim :))
Daha kötü olmaz,nasılsa çağıracaksın zaten , ama elinin altında ise anten dediğimi yap ,sonra adres ver gelip babayla karşılıklı çay içeriz :ok

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Panel 4K, yayın 1080i.
Yani tam verim beklemeyin bence.

cozunurluk-farklarie093ca69efa150b1.png

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Üstat çanağı da önemli değil mi? Ayrıca sinyalden olsa kekeleme mi yapar yoksa yırtılma mı? 🤔 Next in 60 lık çanağında %70 seviye %90 üstü kalite alırken çan çin çon marka çanakta 80 seviye 55 kalitenin üstüne imkan yok çıkaramadık. Aynı kablo aynı lnb ile. Bence çanakların ve lnb kollarının geometrisi çok önemli bu işte.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Üstat çanağı da önemli değil mi? Ayrıca sinyalden olsa kekeleme mi yapar yoksa yırtılma mı? 🤔 Next in 60 lık çanağında %70 seviye %90 üstü kalite alırken çan çin çon marka çanakta 80 seviye 55 kalitenin üstüne imkan yok çıkaramadık. Aynı kablo aynı lnb ile. Bence çanakların ve lnb kollarının geometrisi çok önemli bu işte.
Tabii ki çok önemli ,ama sinyal orta zaten ,orta olmaz hele 42 derecede :ok Kırılma yağmurda olur ,hafif yağmurda yayın bozulur ,gider-gelir.Yayın da 4k olunca orta seviyede kesin bozulur.Muhtemelen çanak düşmemiştir ,düşerse geometrisi de bozulur,veya elle zorla çevirmek de bozulmaya neden olur ,bunların olmadığını düşünüyorum :ok

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Tabii ki çok önemli ,ama sinyal orta zaten ,orta olmaz hele 42 derecede :ok Kırılma yağmurda olur ,hafif yağmurda yayın bozulur ,gider-gelir.Yayın da 4k olunca orta seviyede kesin bozulur.Muhtemelen çanak düşmemiştir ,düşerse geometrisi de bozulur,veya elle zorla çevirmek de bozulmaya neden olur ,bunların olmadığını düşünüyorum :ok
Ustalarım ben özellikle sinyal gücünün %100 görünmesine güvenerek ince ayar tavsiyesi verdim. Çanak geometrisinde problem olsa, yön hatası olsa, LNB sabitleme kollarında problem olsa sinyal gücünde de gözle görülür kayıp olur diye varsaydım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ustalarım ben özellikle sinyal gücünün %100 görünmesine güvenerek ince ayar tavsiyesi verdim. Çanak geometrisinde problem olsa, yön hatası olsa, LNB sabitleme kollarında problem olsa sinyal gücünde de gözle görülür kayıp olur diye varsaydım.
Evet ,bende "katılıyorum" dedim ya mübarek :)

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
%100 seviye 15 kalite de görüntü yok. Araya güçlendirici takıyorlar 40 seviyesine çıkıyor çat pat görüntü. Next sıkmalı f konnektör ile değiştirdim bütün konnektörleri seviye 90 a çıktı.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
%100 seviye 15 kalite de görüntü yok. Araya güçlendirici takıyorlar 40 seviyesine çıkıyor çat pat görüntü. Next sıkmalı f konnektör ile değiştirdim bütün konnektörleri seviye 90 a çıktı.
Hangi uydu bu,23.5 mu :) %15 kalite,nerede bu anten ,yani kişisel mi :alala

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Hangi uydu bu,23.5 mu :) %15 kalite,nerede bu anten ,yani kişisel mi :alala

Sitenin sistemi üstat. Lnb den santrale. Santralden bina içindeki prizlerde. Kısa devreler, pas, neler neler. Adam çanaktan santrale kadar eğimli direkt hat çekmiş. Santrale su yürüyecekti sinyal seviyesi idare etseydi.

Geri
Üst Alt