Philips PML9507 ghosting var

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
Konunun tamamını okudum. Birincisi Sayın R reaze ürününüz hayırlı olsun güle güle kullanın. İkincisi kendinden uydulu tabirini kullandığınız cihaz kendi içerisinde Çanak, Sinyal alıcı, çözümleyici, 4k yayın aparatı gibi ürünler içermez. Dahili UYDU ALICI! olan bir TV' de sinyali alabilmek için bir çanak antene, merkezi sistem santrali olan bir ANTEN bağlantısına ihtiyaç duyar. Dolayısıyla o Anten kablosunu bağlamasalardı sinyali alabileceğiniz hiçbir yer olmazdı. Üçüncü olarak, tüm diğer ustalar videolar ile performansı test etti ve Normalde gerçekten yüksek bitrate (Kaliteli yüksek data aktarımına sahip gerçek videolar) videolarda sorun olmadan cihaz kullanılabiliyor. Bugün Türkiye' de uydu yayınlarından Bluray Disk kalitesinde görüntü alamazsınız. Tüm yayınlar yaklaşık 576p 720p (Ancak çıkabileceği çözünürlük) çözünürlükle aktarılır. Dolayısıyla Uydu yayınlarında 4k istiyorum, 4k gibi değil konusu tamamen yayın kalitesiyle bağlantılıdır ve herşeyin ötesinde bir de işin içinde upscale (Yeniden ölçekleme) konusu vardır. 4k 120 fps gibi bir değerden bahsedilmiş bir yerde fps (Frame Per Second-Saniyedeki Kare Sayısı) değeriyle Hz değerini (Tarama Hızı) ve birçok değeri birbirine karıştırmış görünüyorsunuz. Öncelikle bu konularda tanımlarla ilgili detaylı bilgi edinebilirseniz aldığınız üründen hangi seviyede ne kadar memnun olacağınızı belirlemiş olursunuz.

Son not: Tanımlar ve diğer teknik tabirler hakkında öncelikli olarak bilgi almak ve ondan sonra tanımlarla ilgili yorumlarınızı paylaşmak isterseniz Tavsiye Forumu Ailesi olarak sizlerleyiz.
Teşekkür ederim. Televizyonlardan pek anlamıyorum ne yazık ki. Antenimde eski yüksek ihtimalle birazda ondan yapıyor güzel bir anten ve kablo almam gerekiyor gibi duruyor.

Kardeş, uydu anteni veya kablosunda sıkıntı var ise görüntü hiç gelmez. Yada görüntüde kırılmalar olur. FullHD lnb v.s laflarına takmayın. Uyduda sorun var ise; bence tv nin dahili uydu alıcısındandır. Adamlar maliyetten kısıp, sharp tuner takacak halleri yok. En ucuz tuner takılıdır onda. Mümkünse harici uydu alıcınız var ise onunla deneyin.
Uydu anteninde sorun yokta eski olduğu için mi yapıyor diye düşünmüştüm, eski televizyonumda 720P görüntüye sahipti. Harici uydu alıcım var, onunla denerim birde.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kusura bakmazsanız mesajımı tekrar okumanızı rica ederim. Çanağın yeni ya da eski olması yayın kalitesini etkilemez. Yayın ya var ya da yoktur. Eski TV dediğiniz TV eğer daha küçük boyutlardaysa 720p değil Full HD görüntü bile alırsınız. Ekran boyutu büyüdükçe görüntü kalitesi izlediğiniz yakınlık sabitse düşer. Cep telefonunuzun ekranından 480p görüntüyü 1080p gibi alırsınız. Aynı görüntü 65" TV' de çamura döner. Kıyaslama yaparken farklı kriterleri değerlendirin. Bence herhangi bir donanıma dokunmayın ve araştırın.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Teşekkür ederim. Televizyonlardan pek anlamıyorum ne yazık ki. Antenimde eski yüksek ihtimalle birazda ondan yapıyor güzel bir anten ve kablo almam gerekiyor gibi duruyor.

Uydu anteninde sorun yokta eski olduğu için mi yapıyor diye düşünmüştüm, eski televizyonumda 720P görüntüye sahipti. Harici uydu alıcım var, onunla denerim birde.

Tv de uydunun sinyal seviye ve kalitesine baktınız mı! Bunlarda sorun yoksa boşa masraf yapmayın.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Doğru onu unuttum, bakıcağım ilk fırsatta.
Hatta görsellerini paylaşabilirseniz birlikte yorumlayalım. Hatta ben şu anda kullandığım çanağın görselini atayım diyecektim ama utandım. :slapPas içinde, çok kötü göründüğü için. Ancak Sinyal seviyeleri 80-90, Kalite en kötü kanallarda 40-60 düzeyinde.

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
IMG_20230506_190233.jpg

TRT4K'nın değerleri. El kol hareketlerindeki ufak kasmalar bundada var.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
IMG_20230506_190233.jpg

Garip bir şekilde Sinyal Gücünü % değer olarak veriyor. Ancak sinyal kalitesini ORTA denebilecek bir değerle ifade ediyor. Şu aşamada LNB eğer merkezi sistem değil ve size aitse (Müdahale etme şansınız varsa) çanağı hiç hareket ettirmeden LNB' yi kendi ekseni etrafında sağa ya da sola döndürerek ince ayar yapabilirsiniz. Daha önce yapmadıysanız bir profesyonelden yardım istemenizde fayda var çünkü yanlış bir yönlendirmede tüm yayınları kaybedebilirsiniz.

(Ayarlama yaparken telefonunuzda ve bir başka telefonda baby cam tarzı bir uygulama açarak TV ekranından sinyal kalitesi ve gücü değerlerini takip edebilirsiniz.)

O Çevrimdışı

Ozzytaste

Aktif Üye
2 Nis 2023
276
54
PML9507 şuan yüksek bir cihaz gibi bence :) O zaman biraz bütçeyi arttırıcağım, önereceğiniz bir kablo türü var mı?

Android box nasıl oluyor hiç kullanmadım hocam.

Android box ile uydu ile işin olmaz kablo yada yayın kötüydü derdin olmaz, her zaman süper yayın alırsın ve görüntü. Artı sertifikalı netflix vesayre var yani en yüksek çözünürlükte izlersin.

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
Garip bir şekilde Sinyal Gücünü % değer olarak veriyor. Ancak sinyal kalitesini ORTA denebilecek bir değerle ifade ediyor. Şu aşamada LNB eğer merkezi sistem değil ve size aitse (Müdahale etme şansınız varsa) çanağı hiç hareket ettirmeden LNB' yi kendi ekseni etrafında sağa ya da sola döndürerek ince ayar yapabilirsiniz. Daha önce yapmadıysanız bir profesyonelden yardım istemenizde fayda var çünkü yanlış bir yönlendirmede tüm yayınları kaybedebilirsiniz.

(Ayarlama yaparken telefonunuzda ve bir başka telefonda baby cam tarzı bir uygulama açarak TV ekranından sinyal kalitesi ve gücü değerlerini takip edebilirsiniz.)
Sinyal kalitesimi etki eder dersiniz, LNB kendimize ait ama benim bir bilgim yok.

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
Sinyal kalitesi biraz daha yükseldiğinde ne olacak bir bakmak lazım. Sinyal gücü maksimum görünüyor.
Güçten kastı galiba kesinti kopma falansa bende hiç yok olmadı, ama işte kalite tatmin etmiyor, netflixtede 4k olmayan bazı filmlerde yapıyor ama youtubede tertemiz. Neyse bakalım yakın zamanda LNB ayarını yaptırıcağım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Güçten kastı galiba kesinti kopma falansa bende hiç yok olmadı, ama işte kalite tatmin etmiyor, netflixtede 4k olmayan bazı filmlerde yapıyor ama youtubede tertemiz. Neyse bakalım yakın zamanda LNB ayarını yaptırıcağım.
IMG_20230506_190233.jpg

Sinyal gücü ana yayın TP sinyaline ulaşım gücüdür. Sinyal kalitesi görüntüdeki akıcılıkla ilgilidir.

R Çevrimdışı

reaze

Yeni Üye
29 Mar 2023
36
23
Sinyal gücü ana yayın TP sinyaline ulaşım gücüdür. Sinyal kalitesi görüntüdeki akıcılıkla ilgilidir.
Dediğim gibi eller kollar gibi hızlı görüntülerde yavaşlıyor, kasma hissi bir tek orada oluyor oda sinyal kalitesinden olabilir. Birde hocam şu tuner bozukluğu nedir? Bozuk olursa oda sinyalde sıkıntı yapabiliyormuş galiba.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Dediğim gibi eller kollar gibi hızlı görüntülerde yavaşlıyor, kasma hissi bir tek orada oluyor oda sinyal kalitesinden olabilir. Birde hocam şu tuner bozukluğu nedir? Bozuk olursa oda sinyalde sıkıntı yapabiliyormuş galiba.
Tv' niz yeni değil miydi?

Geri
Üst Alt