Netflix ücretlerine zam

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
hala var mı bilmiyorum okuduğumuzu anlayalım dersi vardı bir zamanlar, ah ne çok önemliymiş:)

kendi söylemlerini/iddialarını ben söylemişim gibi buraya yazıp olayları/kişileri birbirine karıştırıyorsun, kendi yazdıklarını boşa çıkarıyorsun, üstüne şöyle yap, oraya gir, linkedin'den ulaş gibi ipe sapa gelmez tavsiyelerde bulunuyorsun. Türkiyeye kaç tane dizi ürettiler diyen ama saya saya 5 tane yapım sayan sen, bütçe olayına giren yine sen, aga sen Türkiye ofisine ne kadar senaryo geliyor biliyon mu diyen sen, sonra Türkiye de durum bu, senaryolar kalitesiz diyen yine sen:)

kısa kısa cümleler kuruyorum;

hiç bir mesajımda zamma itirazım olmadı, netflix içerikleri ve bütçesi beni ilgilendirmiyor, gelen senaryo sayısı beni ilgilendirmiyor. Netflix kullanıcısıyım yaklaşık 2 senedir, zamdan sonrada kullanmaya devam edeceğim.

ben senin ve diğer arkadaşın, "en ucuzu bizde zaten, daha neye itiraz ediyorsunuz" tarzı söyleminize; hayır dövize çevirip bakmak hatalı olur, bizdeki kazanca ve üyeliğin pahalı olduğu ülkelere göre oransal olarak hiçte ucuz değil şeklinde itiraz ettim. olayları başka başka yerlere çektiniz.

bir örnek vermiştim ama anlaşılmadı sanırım, biliyorsunuz en pahalı yakıtı kullanan ülkelerden birisiyiz, belki de ilk 3'teyiz dünyada, bilemiyorum. Sizin mantığınızla, yani TL'yi USD'ye çevirip hesap yaparsak bu sefer, o zaman bizde yakıt hiçte pahalı değil, ilk 50 içerisinde bile değiliz! bu doğru bir yaklaşım mı? Bu hesaplama gelir seviyesine bakılarak yapılıyor, ben yapmıyorum, uzmanlar yapıyor. Sen ortalama gelirinle kaç litre benzin alabiliyorsun, İzlanda'daki arkadaş kaç litre alabiliyor? Yani sevgili Umut Barış Umut Barış senin de dediğin gibi olayın matematiği oldukça basit :kiskis

bitsin dedim ama tutamıyorum kendimi böyle kendiyle çelişen bir mesajları görünce ? yine mesaj kalabalığı oldu bir sürü, diğer arkadaşlardan özür dilerim kendi adıma..
Tamam sen haklısın deyip geçiştiriyorum konuyu o zaman, anlaşabilmek mümkün değil çünkü.

İşin matematiğini anlattım az buçuk, ona bile itiraz ediyorsun ben ne yapayım? :kiskis

5 tane yapım sana göre 1 ayda çekiliyor demek ki. :bilmiyom

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Tamam sen haklısın deyip geçiştiriyorum konuyu o zaman, anlaşabilmek mümkün değil çünkü.

İşin matematiğini anlattım az buçuk, ona bile itiraz ediyorsun ben ne yapayım? :kiskis

5 tane yapım sana göre 1 ayda çekiliyor demek ki. :bilmiyom
Hangi matematik?

5 tane yapım 1 ayda çekiliyor diye bir söylemim oldu mu?
bu kafayla anlaşabilmek mümkün değil, evet. birde dislike atıyor hay Allahım yarabbim, bende attım sana :tara

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Aylık kirala mantığının suyu çıktı.
Yakında paraniz dahi olsa size ait bir alet edavat edinmek ya cok zor ya da cok pahali olacak ondan korkuyorum.

Sonu gelmez. Parayı yerden toplamiyorsunuz

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Aylık kirala mantığının suyu çıktı.
Servis sahipleri bunu seviyor ama dediğim gibi dizi olayına aykırı bir durum bu.
Dizi dediğin bölümleri haftalık yayınlanır.
1 sezonu tek seferde paylaşırsan, kullanıcı "e içerik yok ki" der.

Ben aslında her zaman için bireysel kopya edinmekten yanayım.
Itunes bu konu için elverişli ama her türden içerik yok orada da.

Spotify'a kolaylığı nedeniyle üye olan birisiyim mesela.
Yoksa 80-90 kuruşa & 1 liraya parça satın alıyordum.
Sonsuza dek benim olan bir kopya, istediğim kadar yere kopyalayıp oynatabiliyorum.

Ama işi hesaba vurunca, senelik 100 parça fiyatına Spotify'ın tüm kütüphanesine erişebiliyorum.
Tabi Spotify'ın öneri algoritması kısır döngüden ibaret, o büyük bir sıkıntı.
Onun dışında sosyalleşme kısmı da çok matah değil, geliştirilmesi lazım.

Apple Music'e aklım gitmiyor değil açıkçası, şarkı sözünden müzik bulabilmesi güzel.
Denemediğim tek o kaldı herhalde. :alala

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Başınız sağolsun, Allah sabır versin.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun:(
Rabbim tüm geçmişlerimizin mekanını cennet eylesin inşallah. catres catres başınız sağ olsun, sabırlar temenni ediyorum.

nnet olsun inşallah.

Allah sizlerden razı olsun. dualarınızı eksik etmeyin yeter dostlar.

Geri
Üst Alt