Anlamadığın kısım şu, gir Netflix'e kaç tane içerik var ana sayfada şöyle bir göz gezdir.
Sonra Netflix bunların her birine ne kadar pay ödüyor, anlaşmaları nasıldır diye bir düşün derim.
Netflix'e Türkiye'den girince sadece Türk yapımı içerikler çıkmıyor.
Bu kadar filmi, diziye tek seferde, tek ücretle erişebiliyorsun.
Olayın matematiği oldukça basit.
Netflix'e tonla senaryo geldiğini nereden biliyorum, sektördeki insanların konu hakkındaki konuşmalarını izlediğim için biliyorum.
Netflix senede 100 senaryoya OK verse ve içeriklerin seviyesi TV'dekinden farksız olsa sen oturup izler misin?
Post kasmak benim bir işime yaramaz burada.
O lafı daha önceki tartışmalarımıza istinaden dedim.
Ne anlatsam seni tatmin etmiyor hocam, oturup Netflix'le iletişime geçmeyi deneyebilirsin.
Linked.in orada, mutlaka oradan birilerine ulaşırsın, şirket hakkında çok detay vermezler elbet ama işlerine nasıl döndüğüne dair bir takım bilgiler almayı deneyebilirsin. Ben daha ne yapayım yani, babamızın şirketi değil sonuçta.
Prime videonun çok ucuza gelmesi de benim işime yaramıyor mesela.
Neden, oradaki içerikleri seneler önce tükettim çünkü.
hala var mı bilmiyorum okuduğumuzu anlayalım dersi vardı bir zamanlar, ah ne çok önemliymiş
kendi söylemlerini/iddialarını ben söylemişim gibi buraya yazıp olayları/kişileri birbirine karıştırıyorsun, kendi yazdıklarını boşa çıkarıyorsun, üstüne şöyle yap, oraya gir, linkedin'den ulaş gibi ipe sapa gelmez tavsiyelerde bulunuyorsun. Türkiyeye kaç tane dizi ürettiler diyen ama saya saya 5 tane yapım sayan sen, bütçe olayına giren yine sen, aga sen Türkiye ofisine ne kadar senaryo geliyor biliyon mu diyen sen, sonra Türkiye de durum bu, senaryolar kalitesiz diyen yine sen
kısa kısa cümleler kuruyorum;
hiç bir mesajımda zamma itirazım olmadı, netflix içerikleri ve bütçesi beni ilgilendirmiyor, gelen senaryo sayısı beni ilgilendirmiyor. Netflix kullanıcısıyım yaklaşık 2 senedir, zamdan sonrada kullanmaya devam edeceğim.
ben senin ve diğer arkadaşın, "en ucuzu bizde zaten, daha neye itiraz ediyorsunuz" tarzı söyleminize; hayır dövize çevirip bakmak hatalı olur, bizdeki kazanca ve üyeliğin pahalı olduğu ülkelere göre oransal olarak hiçte ucuz değil şeklinde itiraz ettim. olayları başka başka yerlere çektiniz.
bir örnek vermiştim ama anlaşılmadı sanırım, biliyorsunuz en pahalı yakıtı kullanan ülkelerden birisiyiz, belki de ilk 3'teyiz dünyada, bilemiyorum. Sizin mantığınızla, yani TL'yi USD'ye çevirip hesap yaparsak bu sefer, o zaman bizde yakıt hiçte pahalı değil, ilk 50 içerisinde bile değiliz! bu doğru bir yaklaşım mı? Bu hesaplama gelir seviyesine bakılarak yapılıyor, ben yapmıyorum, uzmanlar yapıyor. Sen ortalama gelirinle kaç litre benzin alabiliyorsun, İzlanda'daki arkadaş kaç litre alabiliyor? Yani sevgili
Umut Barış senin de dediğin gibi olayın matematiği oldukça basit
bitsin dedim ama tutamıyorum kendimi böyle kendiyle çelişen bir mesajları görünce ? yine mesaj kalabalığı oldu bir sürü, diğer arkadaşlardan özür dilerim kendi adıma..