Netflix ücretlerine zam

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Tam da bu örneği verecektim elektriğe %50 zam gelse tepki göstermez miydin bunun ne farkı var durduk yere %50 zam yapıyor adamın maliyeti sıfır, parayı abonelikten kazanmıyor, uzun mevzu o tarafı. Her ne olursa olsun ortak tepki verilmeli böyle durumlarda, alınacak bir durum yok ama hepimiz tüketiciyiz bir olmamız lazım

Sen de kendine göre haklısın illa ki ama adamın malının ortağı değiliz ki, maliyeti var ama hadi yok diyelim, bedavaya veya ucuza istemeye hakkımız var mı? Dağda gezerken altın bulsam maliyeti sıfır diye bedava mı vereyim kuyumcuya?

Serbest piyasa bu, herkes malına hizmetine bir değer biçiyor, işimize ne kadar gelirse. Pokunu çıkarırlarsa kendilerine zarar. Elektrik, doğlgaz vb gibi alternatifsiz zorunlu ürünler ayrı tabii.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Hocam Apple çok iyi kazanıyor, kasada keş 200 milyar dolar da var Koymaz onlara, alım gücümüze acıyıp 75 dolara iphone versinler olur mu? :) Sevdim bu işi.

Gerçi yine yaranamazlar. 150 dolara çıkınca yine kıyamet kopar.
Yine aynı hatalı bakış açısı, birisinde tüm dünyanın kullandığı bir yayın hizmeti var, diğerinde ise fiziksel bir ürün. Bilerek mi çarpıtıyorsun yoksa söylediklerim mi anlaşılmıyor veya ben mi anlatamıyorum?

Yine söylüyorum, umarım bu sefer anlaşılır maruzatım; netflix ucuz falan değil, her ülkedeki alım gücüne göre fiyat belirliyorlar adamlar, benim ülkemdeki alım gücüne göre aldığım paketle İsviçre'li vatandaşın aldığı aynı paket "oransal olarak" bizde daha pahalı. çünkü paramızın alım gücü düşük ve firmada bunu bilerek bu fiyatlarla hizmet veriyor..

Not: Bende Netflix kullanıyorum, benim itirazım zamma değil; zammı savunan, savunurken de en ucuzu zaten bizde, adamların hakkı zaten daha da fazlası, ne kadar ölücü milletiz, alan alır almayan almaz şeklinde bakış açısına?

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Kimsenin kullanmaya mecbur olmadığı keyfi bir ürünü dünyada en ucuz fiyatla Türkiye'de sunuyorlar. Azıcık normale çektiklerinde hemen ağlama geliyor. Gerçi normal, sübvanse ile 1 liraya satılan 3-4 çeşit yemeği 2 lira yaptıklarında "ooo, %100 zam mı olur?" tarzı ağlamalar gelen bir ülke burası, şaşırmamak lazım. Biz niye fakiriz demiyoruz da niye fiyatı normale yaklaştırdınız diyoruz. Kendisinin neden az aldığına değil de çöpçünün 5000 istemesine bozulanlar da yine buranın insanı. Asıl soru 4 kişi için 5-7 dolar olan ve elin gavurunun bir bardak çay kahve su içemediği miktar neden bana büyük para oluyor olmalı.

Ya hep diyorum tekrar söyleyeceğim. Dünyada hele şu son 10-20 yılda her şey ucuz. Hiçbir şey pahalı değil sadece biz fakiriz.

Neyse. 4K abonesiyim, annemler, kardeşim vb derken 3-4 yerde kullanıyoruz. Aynı evde de bir çok cihazda mevcut. Bence parasını hak ediyor. Hak etmiyor diyen de 4 kişi değil 8 kişi girer bir danaya artık ne yapalım. :)

Zam gelmese iyiymiş, ama zam geldi diyede isyan etmem şahsen. Çünkü bende 4 kuzen kullanıyoruz, kişi başı 10 lira verirken, şimdi 13,75 olarak vereceğiz. Yani 4K+HDR olarak aylık kişi başı 13,75 pahalı değil... Ha benim ortağım yok ben tek kullanacam diyen olursada evet o zaman pahalı gelir. Bende tek başıma kullansam asla vermem 55 TL 'yi.... 4 'e bölündüğü için pahalı olmuor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sen de kendine göre haklısın illa ki ama adamın malının ortağı değiliz ki, maliyeti var ama hadi yok diyelim, bedavaya veya ucuza istemeye hakkımız var mı? Dağda gezerken altın bulsam maliyeti sıfır diye bedava mı vereyim kuyumcuya?

Serbest piyasa bu, herkes malına hizmetine bir değer biçiyor, işimize ne kadar gelirse. Pokunu çıkarırlarsa kendilerine zarar. Elektrik, doğlgaz vb gibi alternatifsiz zorunlu ürünler ayrı tabii.
Bedava versin diyen yok ama dünyanın her yerinde böyle bir fiyat artışı eleştirilir ben de o hakkımı kullanıyorum.

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Yine aynı hatalı bakış açısı, birisinde tüm dünyanın kullandığı bir yayın hizmeti var, diğerinde ise fiziksel bir ürün. Bilerek mi çarpıtıyorsun yoksa söylediklerim mi anlaşılmıyor veya ben mi anlatamıyorum?

Yine söylüyorum, umarım bu sefer anlaşılır maruzatım; netflix ucuz falan değil, her ülkedeki alım gücüne göre fiyat belirliyorlar adamlar, benim ülkemdeki alım gücüne göre aldığım paketle İsviçre'li vatandaşın aldığı aynı paket "oransal olarak" bizde daha pahalı. çünkü paramızın alım gücü düşük ve firmada bunu bilerek bu fiyatlarla hizmet veriyor..

Not: Bende Netflix kullanıyorum, benim itirazım zamma değil; zammı savunan, savunurken de en ucuzu zaten bizde, adamların hakkı zaten daha da fazlası, ne kadar ölücü milletiz, alan alır almayan almaz şeklinde bakış açısına?

Hocam firmanın böyle bir zorunluluğu var ise ve fiyatının satın alma gücüne göre yanlış hesaplamışlar ise doğru hesabı yapıp dilekçe ile kendilerine fakslayın düzeltsinler. :)

Ben zammı savunmuyorum, gerçekçi bakmaya çalışıyorum o kadar. Yurt dışında bir şişe su fiyatına 5-7 dolar fiyat ile hala dünyada en ucuz Türkiye'de sunulan bu ürün bize pahalı geliyorsa suçlu Netflix değil alım gücümüzü bu kadar düşürenler/artırmayanlar kim ise onlardır. Başkasının hatalarını telafi etmek elin gavurunun özel firmasının derdi, işi yahut zorunluluğu değil.

Son kez tekrar yazıyorum: Netflix pahalı değil, biz fakiriz. (Maalesef) Netflix de Amazon da kendilerine göre nedenlerle biz fakirlere biraz kıyak geçiyorlar. Vazgeçerlerse onlara kızmam, beni 3-5-10-20 dolar çerez parasını düşünecek kadar fakir bırakanlara kızarım.

Fakir lafını da kişisel algılamayın. Fakir ülkenin fakir halkıyız hepimiz. Acı ama gerçek.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hocam firmanın böyle bir zorunluluğu var ise ve fiyatının satın alma gücüne göre yanlış hesaplamışlar ise doğru hesabı yapıp dilekçe ile kendilerine fakslayın düzeltsinler. :)

Ben zammı savunmuyorum, gerçekçi bakmaya çalışıyorum o kadar. Yurt dışında bir şişe su fiyatına 5-7 dolar fiyat ile hala dünyada en ucuz Türkiye'de sunulan bu ürün bize pahalı geliyorsa suçlu Netflix değil alım gücümüzü bu kadar düşürenler/artırmayanlar kim ise onlardır. Başkasının hatalarını telafi etmek elin gavurunun özel firmasının derdi, işi yahut zorunluluğu değil.

Son kez tekrar yazıyorum: Netflix pahalı değil, biz fakiriz. (Maalesef) Netflix de Amazon da kendilerine göre nedenlerle biz fakirlere biraz kıyak geçiyorlar. Vazgeçerlerse onlara kızmam, beni 3-5-10-20 dolar çerez parasını düşünecek kadar fakir bırakanlara kızarım.

Fakir lafını da kişisel algılamayın. Fakir ülkenin fakir halkıyız hepimiz. Acı ama gerçek.

Bir malı satmanın birinci koşulu ilgili pazarda doğru fiyat tespiti yapmaktır bunun içindir ki aynı ürünü Kenya ve İsviçrede aynı fiyata satamazsınız yani bunu babasının hayrına değil mal ya da hizmeti satmak için yapar. Bu zammı geri almazlarsa zaten zaman gösterecektir abone kaybını

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
şimdi moda oldu zaten zam yapmak dizi film sektörü korona kaynaklı durdu içerik üretimi vs neredeyse yok film yapımcıları vizyon tarihlerini ileri aldı indirim yapacakları yerde zam yapıyorlar zam yapmak hakları ama bu zamanda zam yapılmaz bence yanlış zamanda yanlış karar

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41

Adamın biri "Kurban" konusunu anlatıyormuş:

"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış:

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç!"

ben de bu yazdığın mesajın neresini düzelteyim:hihi

- Hocam firmanın böyle bir zorunluluğu var ise - hangi cümlemde zorunluluktan bahsettim?
- satın alma gücüne göre yanlış hesaplamışlar - nerede yanlış hesap var dedim?
- doğru hesap?
- dilekçe ile kendilerine fakslayın düzeltsinler - tamam, yalnız faks yerine mail kabul olur mu paşam?
- Ben zammı savunmuyorum - Gerçekçi bakmak: Azıcık normale çektiklerinde hemen ağlama geliyor. (alıntı)
- Yurt dışında bir şişe su fiyatına - bir şişe pellegrino fiyatı?
- suçlu Netflix değil - peki hakim bey!
- Başkasının hatalarını telafi etmek - telafi etmekten kim bahsetti?
- Netflix pahalı değil, biz fakiriz. - Ha kel Hasan, ha Hasan kel. fakire pahalı zengine ucuz.
- biz fakirlere biraz kıyak geçiyorlar - kesin öyledir, bizi çok seviyorlar zaten?
- Fakir lafını da kişisel algılamayın - bunu söylediğin iyi oldu, yoksa çok üzülürdüm?

neyse bu konu çok uzar gider, ben diyorum Ankara sen diyorsun senin ki benden kara?

kim suçlu kim suçsuzu ben tartışmıyorum, bu ülkenin şartlarına, asgari ücreti seviyesine göre Netflix'in fiyatı oransal olarak ucuz değil. TL'yi USD'ye çevirip aaa bak adamlar en ucuz hizmeti bize veriyorlar, artması çok normal, ağlamayın demek te ne bileyim biraz şey geliyor?

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Adamın biri "Kurban" konusunu anlatıyormuş:

"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış:

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç!"

ben de bu yazdığın mesajın neresini düzelteyim:hihi

- Hocam firmanın böyle bir zorunluluğu var ise - hangi cümlemde zorunluluktan bahsettim?
- satın alma gücüne göre yanlış hesaplamışlar - nerede yanlış hesap var dedim?
- doğru hesap?
- dilekçe ile kendilerine fakslayın düzeltsinler - tamam, yalnız faks yerine mail kabul olur mu paşam?
- Ben zammı savunmuyorum - Gerçekçi bakmak: Azıcık normale çektiklerinde hemen ağlama geliyor. (alıntı)
- Yurt dışında bir şişe su fiyatına - bir şişe pellegrino fiyatı?
- suçlu Netflix değil - peki hakim bey!
- Başkasının hatalarını telafi etmek - telafi etmekten kim bahsetti?
- Netflix pahalı değil, biz fakiriz. - Ha kel Hasan, ha Hasan kel. fakire pahalı zengine ucuz.
- biz fakirlere biraz kıyak geçiyorlar - kesin öyledir, bizi çok seviyorlar zaten?
- Fakir lafını da kişisel algılamayın - bunu söylediğin iyi oldu, yoksa çok üzülürdüm?

neyse bu konu çok uzar gider, ben diyorum Ankara sen diyorsun senin ki benden kara?

kim suçlu kim suçsuzu ben tartışmıyorum, bu ülkenin şartlarına, asgari ücreti seviyesine göre Netflix'in fiyatı oransal olarak ucuz değil. TL'yi USD'ye çevirip aaa bak adamlar en ucuz hizmeti bize veriyorlar, artması çok normal, ağlamayın demek te ne bileyim biraz şey geliyor?

Demagoji olsa da güzel çalışma olmuş, tebrik ederim. :) Azıcık da ben yapayım:

-Ben de otomobil üreticilerinde şikayetçiyim. ülke şartlarına asgari ücrete vergisiz çıplak fiyatları bile pahalı. Bizim alım gücümüze göre ayarlasınlar. :)

-Durumum iyi paraya ihtiyacım yok, ödemese dokunmaz, kiracım para vermeden otursun, hatta maaşıma iyi zam gelirse birazını ona vereyim.

-Gelirim iyi, alım gücüm yüksek, normalde kilosu 50 lira ama 90 lira vereceğim ben.

Neyse, sıkıldım artık. Açıp Netflix'te grand designs seyredeyim bari :) İyi geceler.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bence en ucuz Türkiye'deki kullanıcılar kullanıyor bakış açısı yanlış, o zaman Türkiye'de en pahalı yakıt kullanılmıyor?!

Alım gücüne göre bakmakta fayda var, dikkat ederseniz ilk 10 daki birçok ülkenin parası pul değerinde. Netflix üyeliğinin pahalı olduğu ülkelerde alım gücü çok fazla olan ülkeler.

Türkiye'de Agi hariç asgari ücretle 42 tl'den 60 premium üyelik alınırken, netflixin en pahalı olduğu ülke olan İsviçre'de asgari ücretle aynı paketten yaklaşık 210 adet alınıyor..

S Swift dediği gibi sadece fakiriz, ucuz kullanmıyoruz?
Netflix Amerika'da ve Dolar kazanıyor.
Bu söylediklerin Netflix'in sorunu değil.
Bahsedilen ücretleri dövize çevirince ne demek istediğimi anlaman mümkün.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Demagoji olsa da güzel çalışma olmuş, tebrik ederim. :) Azıcık da ben yapayım:

-Ben de otomobil üreticilerinde şikayetçiyim. ülke şartlarına asgari ücrete vergisiz çıplak fiyatları bile pahalı. Bizim alım gücümüze göre ayarlasınlar. :)

-Durumum iyi paraya ihtiyacım yok, ödemese dokunmaz, kiracım para vermeden otursun, hatta maaşıma iyi zam gelirse birazını ona vereyim.

-Gelirim iyi, alım gücüm yüksek, normalde kilosu 50 lira ama 90 lira vereceğim ben.

Neyse, sıkıldım artık. Açıp Netflix'te grand designs seyredeyim bari :) İyi geceler.
Bende seni tebrik etmek isterdim ama olmamış, yine de denemeye devam et vazgeçme???

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
O zaman amazon prime neden 7.90, diyeceksin ki içerik az olsun adam ülkenin durumuna göre sübvanse ediyor tutarı ve zarar etmiyor düşün artık sen netflix ne kadar çok kazanıyor
Filmin veya dizinin hak sahibi 10 TL kazanmak için yapmıyor bu işi.
Netflix daha fazla içerik yayınlıyorsa, daha fazla kişiye para ödüyor demektir bu.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Netflix Amerika'da ve Dolar kazanıyor.
Bu söylediklerin Netflix'in sorunu değil.
Bahsedilen ücretleri dövize çevirince ne demek istediğimi anlaman mümkün.
Netflix malını dünyanın her yerine satmak istiyorsa bu onların sorunudur elbette, yukarıda da yazdım fiyat piyasaya göre oluşur, sen istersen benim malımın değeri 1 milyon de müşteri olmayınca kıymeti olur mu, anlayacak abone düşüşüyle yaptığını netflix Avrupa merkezi

Geri
Üst Alt