Aragorn
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,892
- 47
Ben kendi adıma dediğin hiçbir tanımlamayı kabul etmiyorum ne ölücüyüm ne açım, amazon un ne olduğunu dünya biliyor istese netflix i de satın alır, benim itirazım fiyata değil çifte standarta Avrupa'da sadece 1 euro fiyat artışı oldu yani 15 küsurdan 16 küsura çıktı, bizde ise sırayla %50, %41 ve %33 oranında zam yapıldı. İçine siniyor mu 480 p tek ekran için 27 lira vermekAmazon Prime'ın olayı başka. Amazon parayı başka yerlerden kırıyor (Bilmeyenler için: Amazon.com.tr diye sanal mağazaları var, envai çeşit ürün var. Prime olunca kargo bedava oluyor falan). 7,90 TL olayını rekabette bir unsur olarak kullanıyor. Değeri o değil yani. Netflix'in tek işi belli.
Kaldı ki, bir adamın firmanın kendine göre bir nedenle bir malı zararına vermesi diğerlerine emsal olamaz. Salt 7.90 tl (kdv vb dahil) bu işin yürümeyeceğini akıllı ve iyi niyetli herkes bilir. Ölücülüğün alemi yok bence.
Amazon da yarın prime ücretini 12 lira yapsın mesela, adım gibi eminim burası dahil her yerde bağıranlar çıkar: ooo %55 zam olmuş, fahiş bu, enflasyon %12.
Herkesin başından benzer bir durum mutlaka geçmiştir. Birine bir süre bedava bir şey yapın ya da verin, onu hakkı kabul eder. Sonraları para isteyince ya da bırakınca kötü olursunuz. Bu işler de biraz o misal. Ucuz veriyorlar, normale yaklaşınca birden tepki. Baştan normal verseler de ak kara belli olsa.
ya kimse alınmasın lütfen. Hem açız, hem ölücüyüz, hep kendimizi düşünüyoruz. Mantık insaf izan yok. galiba bu yüzden burnumuz kurtulmuyor.