Netflix ücretlerine zam

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Tabii ki alım gücüme bakacağım. Ben cebimden çıkana bakıyorum, adamda cebine girene. Netflix gibi uluslararası firmaların zarar edecekleri bir pazara girme gibi bir durumları olmaz, adam fizibilitesini yapmadan adım atmaz, zarar etmiyor ki hizmet vermeye devam ediyor.
Her şirket zarar edebilir, batabilir. Öyle düşünme.
Netflix dediğin 1 kişiye ait değildir sonuçta. Ortakları, yatırımcıları vardır.

Zaten Türkiye'ye özel içerik üretilmiyor
Herhalde Netflix'i yıllar önce kullandın en son.
Adamlar kaç tane dizi üretti. Bunlar bedavaya mı yapıldı?
Adamların Türkiye ofisine kaç tane senaryo geliyor yılda haberin var mı? :kiskis

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Filmin veya dizinin hak sahibi 10 TL kazanmak için yapmıyor bu işi.
Netflix daha fazla içerik yayınlıyorsa, daha fazla kişiye para ödüyor demektir bu.
Dijital abonelik sistemini incelemeni tavsiye ederim, bu platformların gelirinin çok küçük bir kısmı aboneliklerden geliyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Netflix malını dünyanın her yerine satmak istiyorsa bu onların sorunudur elbette, yukarıda da yazdım fiyat piyasaya göre oluşur, sen istersen benim malımın değeri 1 milyon de müşteri olmayınca kıymeti olur mu, anlayacak abone düşüşüyle yaptığını netflix Avrupa merkezi
Beyaz eşya satmakla film & dizi & belgesel & konser kaydı satmak aynı şey değil ki.
Filmler, diziler için ödenen rakamlar daha yüksek.

Sen ben ayda 40-50-60 verip tonla içeriğe aynı anda ulaşabiliyoruz.
Peki bunları arkaplanda o platformda yayınlayabilmenin ücreti nedir sence?
Bir de bu açıdan bak derim.

Yani Şahan Gökbakar gelip Recep İvedik'i o platforma 10.000 TL karşılığında yayınlatmıyordur. :kiskis

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Netflix Amerika'da ve Dolar kazanıyor.
Bu söylediklerin Netflix'in sorunu değil.
Bahsedilen ücretleri dövize çevirince ne demek istediğimi anlaman mümkün.
Aaa teşekkürler ben yerli ve milli bir firma sanmıştım?
Netflixin sorunlarını anlatmıyorum zaten, dikkatli okusaydın anlardın:)

ayrıca eğer herşeyi dövize çevirip değerlendirirsek dünyadaki en pahalı yakıtı kullanan ülkelerden biride biz değiliz, yaşasın :cigara

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Aaa teşekkürler ben yerli ve milli bir firma sanmıştım?
Netflixin sorunlarını anlatmıyorum zaten, dikkatli okusaydın anlardın:)
Adamlar zammı yaptı mı, yaptı.
Tepki göstermek istiyorsan kullanmamayı veya platform değiştirmeyi tercih edebilirsin.

Biz bunu sabaha kadar tartışsak da bir yere varmaz bu konu.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Beyaz eşya satmakla film & dizi & belgesel & konser kaydı satmak aynı şey değil ki.

Yani Şahan Gökbakar gelip Recep İvedik'i o platforma 10.000 TL karşılığında yayınlatmıyordur. :kiskis
İşte bunun için incele dedim sana dizisi ya da filmi buralarda yayınlansın diye üste para veren yapım şirketlerini duysan aklın çıkar ?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Senin mesleğini bilmiyorum ama ben İibf mezunuyum az biraz anlarım ekonomiden malın ne olduğu ya da o paraya ne verdiğinin bir önemi yoktur. Önemli olan senin istediğin fiyatı verebilecek bir talep var mıdır piyasada varsa zaten mesele olmaz devam eder faaliyetine ama talep düşüşü yaşarsa mecbur ya fiyatı düşürüp talep arttırması lazım ya da piyasadan çekilmesi lazım. Benim düşüncem birkaç ay içinde bu zamdan geri dönüş yapacağı yönünde.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Adamlar zammı yaptı mı, yaptı.
Tepki göstermek istiyorsan kullanmamayı veya platform değiştirmeyi tercih edebilirsin.

Biz bunu sabaha kadar tartışsak da bir yere varmaz bu konu.
Hocam gelip buraya yargı dağıtmak yerine karşındaki anlamayı denesen?

Ben elli kere yazdım zamla alakalı konuşmadığımı, ben zaten en ucuzunu biz kullanıyoruz ifadesinin kendimce hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama haklısın bu mevzu sabaha kadar sürer, çünkü buradaki herkes haklı, herkes en iyisini biliyor:krotey

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Herhalde Netflix'i yıllar önce kullandın en son.
Adamlar kaç tane dizi üretti. Bunlar bedavaya mı yapıldı?
Adamların Türkiye ofisine kaç tane senaryo geliyor yılda haberin var mı? :kiskis
Kaç tane dizi ürettiler? Toplam içerik sayısının kaçta kaçı Türkiye ye özel içerik? Toplam Netflix bütçesinin yüzde kaçı Türkçe içeriklere harcandı?
Türkiye ofisine milyon tane senaryo gelse ne olur, senaryolar prodüksiyon aşamasına gecmedikçe?

Sizden alalım bu soruların cevaplarını en güncel Netflix kullanıcısı:kiskis

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hocam gelip buraya yargı dağıtmak yerine karşındaki anlamayı denesen?

Ben elli kere yazdım zamla alakalı konuşmadığımı, ben zaten en ucuzunu biz kullanıyoruz ifadesinin kendimce hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama haklısın bu mevzu sabaha kadar sürer, çünkü buradaki herkes haklı, herkes en iyisini biliyor:krotey
Zaten o ifade Umut tarafından söylendiği için anlaşamıyorsunuz ben de diyorum ki netflix Abd kuruluşu değil artık dünya çapında bir şirket gelirleri belki 100 para biriminden giderleri de öyle dolayısıyla her ülkeye ayrı fiyat politikası var böyle olmak zorunda çünkü aksi durumda bu ürünü satamaz istediği ölçüde

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kaç tane dizi ürettiler? Toplam içerik sayısının kaçta kaçı Türkiye ye özel içerik? Toplam Netflix bütçesinin yüzde kaçı Türkçe içeriklere harcandı?
Türkiye ofisine milyon tane senaryo gelse ne olur, senaryolar prodüksiyon aşamasına gecmedikçe?

Sizden alalım bu soruların cevaplarını en güncel Netflix kullanıcısı:kiskis
Hakan Muhafız, Bir Başkadır, Atiye, Aşk 101, 50 Metrekare

Bunlar Türk dizisi değil mi şimdi yani?
Bir dizi, film ne maliyetlere çekiliyor bir bak derim.
Israrla inatlaşıyorsun. :kiskis

Ayrıca Netflix kullanmıyorum, çünkü yaptıkları iş dizi formatına aykırı.
Bir sezonu tek seferde yayınlarsan, kullanıcıya izlenecek içerik bırakmamış olursun.
Benim için öyle en azından.

E korsanı da engellemiyorsun, neden düzenli olarak abone olayım ki?

Geri
Üst Alt