Nedir Bu İnsanların Vestel den Çektiği?

A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
By_Trol By_Trol
TEKNOwest TEKNOwest
F fikoloji
teraspy teraspy
Sota Sota

ve tüm diğer dostlar.

Tamam abi eskiden de Vestel de sorunlar vardı kabul fakat bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz lakin sanırım hiç bir zaman bu kadar saçma durumlara gelmemişti vestel servislerinin yaklaşımları.

Vatandaşın birisine bütün kışı elektrik sobası ile geçirten VESTEL FLORA KLİMA, vatandaşın diğerine Yorgan Yıkama Özellikli diye satılan ve hatta üstünde YORGAN YIKAMA PROGRAMI olmasına rağmen servisin 'Bunda yorgan yıkanmaz' dediği çamaşır makinesi ve daha niceleri.

Ne olacak bu vestel servislerin hali dostlar?


 
E Çevrimdışı

Emre78

Aktif Üye
3 Ara 2018
389
45
Hocam selamlar malesef aynı sıkıntı benim televizyonda da oldu daha iki senelikken ekran ledleri bozuldu ses var görüntü yok tu iki yılda ledleri bozulması normalmi servise gidip tamir edildi başından beri biss kodu sistemini desteklediği futbol maçlarını biss koduyla izleyebilmek için vesteli tercih ettim biss koduyla izlediğim Azerbaycan cbcsport ve idman tv kanallarına geçiş yaptığımda tv reset atarak kapanıp geri açılıyor bu olay 10 dakika içinde 3.4 kere tekralandıktan sonra anca normale dönüyor bu kanalları izleyebiliyorum servis çağırdım gelip baktı abi bu tv biss kodunu desteklemiyor izlediğin kanallar illegal yayın yapıyor o yüzden tv kendini kilitliyormuş falan filan boş bahaneler enson servis gelip tv yi fabrikaya götürüp inceledi saçma sapan mantıksız açıklamalarla suçu yine benim izlediğim kanallarda buldu geçengün italya kupası futbol karşılaşmasında trtspor Avrupa yayını nı biss koduyla şifreledi bende biss kodunu girip maçı izlemek istedim aynı sıkıntı yine oldu trtspor kanalında tv yine reset atarak. 3.4 kez kapanıp açıldı sonra maçı izleybildim hadi Azerbaycan kanalları varsayalım ki illegal yayın yaptı diye tv kendini kilitledi peki devlet kanalı olan trtspor kanalı illegal yayınmı yapıyor??? Bu kanalda iken tv neden reset atıyor Vestele sorarım şimdi suç bendemi yoksa sizin ürettiğiniz televizyon damı?????
 
Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,457
49
Usta vestel de teknisyen durmuyor rakip firmalar daha fazla maaş veriyor çünkü işçilikleri iyi.Bu yüzden sürekli personel sirkülasyonu var buda tecrübesiz personel ile muhatap olunmasına sebebiyet veriyor.Diğer firma servisleri tecrübesiz teknisyen dahi almıyor 2-3 yıl bu işte çalışmışlık arıyor Çamaşır makinasına gelirsek ben 8 kg üzerini tanıdıklarıma tavsiye etmiyorum.Kaldıki 9kg kazanı ve tamburu 3-5 milim büyüterek ağırlık miktarını artırarak 10-12 kg diye satmak mantıklı gelmiyor.Nofrost buzdolabına karşı olduğum gibi 8 kg üzeri çamaşır makinasınada karşıyım.Almak isteyenler için de Vs outlet mağazalarında ihraç ürünlere baksınlar gerçekden çok büyük fark var
 
B Çevrimdışı
5 Şub 2019
35
35
Adem Bey merhaba. Toshiba 4k smart tv dün gece yarısı kendilinden bozuldu. Ses var görüntü yok, kanal değiştirirken hafif bir hareket belli oluyor ekranın alt yarısında.

Led arızasıdır dedik ama servis panel arızası TV + 6500 liraya yenisini verebilirz tamir olmaz 2018 model dedi.

Yenisini mi almak mantıklı acaba ya da tamir edebilecek birine mi göstermeli hocam? Saygılar.
 
C Çevrimdışı

Camel

Yeni Üye
5 Mar 2022
7
39
Vestel mağduru olarak bir daha asla VESTEL almayacağım. 9 aylık buzdolabının kontrol paneli , 2 kez de kontrol kartı değişti ve yine belirsiz bir zamanda arızaya geçiyor. Arızaya modundan çıkarmak için şalter - aç kapa yapıyorsun. Elektrik geldi ama oda ne ? Bu seferde bayi modu karşılıyor sizi. Bayi modunda da çıkarmanız gerekiyor.

Diyelim ki tatildeniz , 88 arıza kodunu verdi , sonra elektrikler gidip - geldi ama dolap bayi modunda çalışmaya başladı.

Bayi modunda kompresör çalışır mı ? Hayır , servisin yapabileceği bir şey var mı ? Hayır.

İade etmek istiyorum , dolabı size arızaları giderilmiş halde teslim ettik diyorlar. O nedenle almayız diyorlar. Servise soruyorum ne yaptınız diye , " abi bayi modunda kalmış , bayi modundan çıkardık " diyorlar.

Bayi modundan çıkarmak için dolabı servise götürdüler , bende yapardım bunu. Yani sorun aslında giderilmedi.

Kısaca , 88 arıza kodu varsa - dolaba reset at - bayi modunda açılsın - bayi modundan çıkarmak için panelde 3. sn aynı anda tuşlara basılı tut , kompresöre yol ver.

Tatile gidersen , evden uzakta kalırsan 88 arıza kodu vermemesi için dua et. Eğer 88 arıza kodu varsa , elektriklerin gitmemesi için bir daha dua et.

Son durum : Siemens 'e gidilip 15.950 TL'ye dolap alındı , VESTEL , tüketici hakem heyetine verildi. Şikayet var sitesine , şikayet edilip 1.000 küsür defa okunan şikayet bırakıldı. ( Bir firmanın ücret iadesi yapıp , oluşan zararı bir an önce duyulmadan gidermesi mi karlıdır yoksa 1000 küsür kişi tarafından olayın duyulması mı karlıdır ? İşte VESTEL' in davranışı CASE STUDY olacak türden bir davranış )

Kısacası VESTEL kesinlikle pişmanlıktır.

6502 sayılı kanunun 11. Maddesi ve Garanti belgesi yönetmeliğine aykırı davranmasından ötürü , VESTEL' e bulaşmayınız .

İsterse 20 sene garanti versin , ayıplı malını iade almamakta direniyorsa , hakkımı THH üzerinden aramak zorunda bırakıp enflasyon karşısında kazanç sağlıyorsa , yemişim yerlisini - garantisini. Garantisi var da ne oldu ?

VESTEL'le olmaz , neden olsun ki !
 
Son düzenleme:
hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
35
Usta vestel de teknisyen durmuyor rakip firmalar daha fazla maaş veriyor çünkü işçilikleri iyi.Bu yüzden sürekli personel sirkülasyonu var buda tecrübesiz personel ile muhatap olunmasına sebebiyet veriyor.Diğer firma servisleri tecrübesiz teknisyen dahi almıyor 2-3 yıl bu işte çalışmışlık arıyor Çamaşır makinasına gelirsek ben 8 kg üzerini tanıdıklarıma tavsiye etmiyorum.Kaldıki 9kg kazanı ve tamburu 3-5 milim büyüterek ağırlık miktarını artırarak 10-12 kg diye satmak mantıklı gelmiyor.Nofrost buzdolabına karşı olduğum gibi 8 kg üzeri çamaşır makinasınada karşıyım.Almak isteyenler için de Vs outlet mağazalarında ihraç ürünlere baksınlar gerçekden çok büyük fark var
çamaşır konusunda benimde fikrim aynı 7-8 ideal gerisi sanki olmuyor gibi. ama buzdolabında ki fikrinizi merak ettim. neden nofrost karşısınız
 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,238
62
Bir de bilinçli olan insanları yabancı markaları alınca eleştiriyorlar,elin yabancısına kazandiriyorsunuz diye.Görüyoruz yerli ve milli markalarımızı,alanları pişman ediyorlar.
 
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,457
49
çamaşır konusunda benimde fikrim aynı 7-8 ideal gerisi sanki olmuyor gibi. ama buzdolabında ki fikrinizi merak ettim. neden nofrost karşısınız
Çok fazla mekanik var çok fazla elektronik var sensör vs dondurucu fan kondanser fan ara bölmelilerde damper var rezistanlar var elektrik düşmanı artı ara bölmede oluşan bakteri vs nofrostu tavsiye etmiyorum .Günlük kullanıma statik buz dolabı uzun kullanımlar için derin dondurucu
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,258
evimde 2 adet vestel grubu ürünü var.

bulaşık makinası genel olarak memnunum ama çalışırken sürkülasyon pompasının küt küt varması yok mu...
termosifon regal marka kafasına göre çalıyor bir türlü çözemedim geçen gün ekranda 70 yazıyor su buz gibi
rezistans devreden çıkmış. sigortayı indir kaldır tekrar devreye girdi.
geçen gene işten geldim bir baktım ekranda 99 yazıyor aman allahım patlayacak tank ateş gibi olmuş hemen tüm muslukları açtım
soguttum.

vestel mi bir daha asla.
 
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
13,504
Kusursuz ürün (Herşey) ve marka yoktur. İlk video için yazıyorum. Mühim olan çözüm bulmak engel olmamak belkide servis değişim yapmak istiyor yazışma yapıyor üst yönetim istemiyor. Servis olmak sonsuz yetkiye sahip olmak değil bu arada müşterisine keyfi yaptırımlarda bulunan servisler ve çok problem çıkartan ürünler markaya kötü imaj olur.
 
Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
Videolarını izledim abi eline sağlık,
Dengesiz yük kontrol sistemi son üretimlerde özellikle bldc dediğimiz fırçasız DC motorlarda facia, sürücü kart hep dengesiz algılıyor ve sıkmıyor, yıkayıcı gurubunda çok şikayet var.
Keza soğutucu ve ısıtıcı gurubunda da sorunlar gözlemliyorlar. Umarım çeki düzen verir yoksa servislerle müşteriler gırtlak gırtlağa gelecek, oradaki yöneticiler de aaa
2000 TL ye mi urettiniz helal size 5000 bine satalım bunu, 3000 kar edelim derse olmayacak.
Servisle aram iyidi geçen uğradım 3 tane gövde istemiş, sebep ?
Zangir zangir titriyor 2 aylık Makine 1 aylık Makine, 7mm saç 10 kg yük nasıl kaldırsın üstüne birde kurutma takılmış ???
Soysaki 2019 senelerine kadar çalıştığım süreçte montajda hasarlı harici değiştirmedim, değişen gövdeleri gösterdiler aman Allahım dedim belki ömrümde o gövdeyi görmedim bunlar 2 ayda 10 tane değiştirmişler belki.
Allah serviste çalışanlara sabır, musterilerde çözüm versin.
İnanın servisin artık yalan dışında çözümü kalmadı. Sağolsun yapanlar öyle yaptı ki servisler artık ağlama duvarı arıyor.
Velhasıl servisten çıkarken üzüldüm valla adamalar eksilmiş eski ustalar kalmamış, kimse durmuyor artık. Kilometre ücretleri aynı ama mazota her gün zam var, rut lari bile sık dokuyup ince eliyorlar.
Allah ıslah etsin gözünü para burumusleri.
Ne ustanın değeri kaldı ne servisin.
Birde videolarda yetkili servis demene gerek yok abi, artık etkili servisler, hiç bir yerkileri yok. Herşey sorarak yapılıyor.
Görüşürüz abi vdieolarin güzel emeğine sağlık selametle.
 
B Çevrimdışı
5 Şub 2019
35
35
Hocam selamlar malesef aynı sıkıntı benim televizyonda da oldu daha iki senelikken ekran ledleri bozuldu ses var görüntü yok tu iki yılda ledleri bozulması normalmi servise gidip tamir edildi başından beri biss kodu sistemini desteklediği futbol maçlarını biss koduyla izleyebilmek için vesteli tercih ettim biss koduyla izlediğim Azerbaycan cbcsport ve idman tv kanallarına geçiş yaptığımda tv reset atarak kapanıp geri açılıyor bu olay 10 dakika içinde 3.4 kere tekralandıktan sonra anca normale dönüyor bu kanalları izleyebiliyorum servis çağırdım gelip baktı abi bu tv biss kodunu desteklemiyor izlediğin kanallar illegal yayın yapıyor o yüzden tv kendini kilitliyormuş falan filan boş bahaneler enson servis gelip tv yi fabrikaya götürüp inceledi saçma sapan mantıksız açıklamalarla suçu yine benim izlediğim kanallarda buldu geçengün italya kupası futbol karşılaşmasında trtspor Avrupa yayını nı biss koduyla şifreledi bende biss kodunu girip maçı izlemek istedim aynı sıkıntı yine oldu trtspor kanalında tv yine reset atarak. 3.4 kez kapanıp açıldı sonra maçı izleybildim hadi Azerbaycan kanalları varsayalım ki illegal yayın yaptı diye tv kendini kilitledi peki devlet kanalı olan trtspor kanalı illegal yayınmı yapıyor??? Bu kanalda iken tv neden reset atıyor Vestele sorarım şimdi suç bendemi yoksa sizin ürettiğiniz televizyon damı?????
Hocam benim de Toshiba tv nin panel bozuldu. Sıvı teması bu diye direttiler ama hiç alakası olmadı 2 bine aldığım tv için 6500 panel ücreti istiyorlar
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri