Vestel mağduru olarak bir daha asla VESTEL almayacağım. 9 aylık buzdolabının kontrol paneli , 2 kez de kontrol kartı değişti ve yine belirsiz bir zamanda arızaya geçiyor. Arızaya modundan çıkarmak için şalter - aç kapa yapıyorsun. Elektrik geldi ama oda ne ? Bu seferde bayi modu karşılıyor sizi. Bayi modunda da çıkarmanız gerekiyor.
Diyelim ki tatildeniz , 88 arıza kodunu verdi , sonra elektrikler gidip - geldi ama dolap bayi modunda çalışmaya başladı.
Bayi modunda kompresör çalışır mı ? Hayır , servisin yapabileceği bir şey var mı ? Hayır.
İade etmek istiyorum , dolabı size arızaları giderilmiş halde teslim ettik diyorlar. O nedenle almayız diyorlar. Servise soruyorum ne yaptınız diye , " abi bayi modunda kalmış , bayi modundan çıkardık " diyorlar.
Bayi modundan çıkarmak için dolabı servise götürdüler , bende yapardım bunu. Yani sorun aslında giderilmedi.
Kısaca , 88 arıza kodu varsa - dolaba reset at - bayi modunda açılsın - bayi modundan çıkarmak için panelde 3. sn aynı anda tuşlara basılı tut , kompresöre yol ver.
Tatile gidersen , evden uzakta kalırsan 88 arıza kodu vermemesi için dua et. Eğer 88 arıza kodu varsa , elektriklerin gitmemesi için bir daha dua et.
Son durum : Siemens 'e gidilip 15.950 TL'ye dolap alındı , VESTEL , tüketici hakem heyetine verildi. Şikayet var sitesine , şikayet edilip 1.000 küsür defa okunan şikayet bırakıldı. ( Bir firmanın ücret iadesi yapıp , oluşan zararı bir an önce duyulmadan gidermesi mi karlıdır yoksa 1000 küsür kişi tarafından olayın duyulması mı karlıdır ? İşte VESTEL' in davranışı CASE STUDY olacak türden bir davranış )
Kısacası VESTEL kesinlikle pişmanlıktır.
6502 sayılı kanunun 11. Maddesi ve Garanti belgesi yönetmeliğine aykırı davranmasından ötürü , VESTEL' e bulaşmayınız .
İsterse 20 sene garanti versin , ayıplı malını iade almamakta direniyorsa , hakkımı THH üzerinden aramak zorunda bırakıp enflasyon karşısında kazanç sağlıyorsa , yemişim yerlisini - garantisini. Garantisi var da ne oldu ?
VESTEL'le olmaz , neden olsun ki !