Bir günün sonundaki 55UD8400 izlenimlerim:
N11 sitesinden aldım. Satıcı, kargo ve servis sorunu olmadı.
-Uzaktan kumanda iyi cevap veriyor. Ama bakmadan tuşlara basılmıyor. Tuş yerleri belirgin değil ve karanlıkta görülmüyor.
-Ses iyi sayılır. Bas özelliğini açınca bir tık daha iyi oldu.
-Kablolu ve kablosuz internet bağlantısını beğendim. 1 TB lık HDD yi gördü. İçindeki filmleri sorunsuz açtı.
-55 inç büyüklük çok idealmiş. Ekranın karşısına geçince anladım.
Ekran görüntü kalitesine gelince; maalesef beni tatmin etmedi. Donuk ve mat, renkler canlı değil... Sanki beyaz bir naylon poşetin arkasından bakıyormuş gibi his veriyor. TRT 4K yayını çok güzelmiş. Bütün kanallar böyle olsa idare ederdi. YouTube den açtığım 4K videolarda izlenilmeyecek ölçüde dalgalanmalar halinde ışık yansımaları oldu. Aç-kapa yaptığımda tekrar olmadı ama bir sıkıntı yaşandı. Benim gibi film, belgesel izlemeyi seven, futbol, basketbol maçlarını takip eden detaycı birini mutlu etmiyor. Evde büyükler için anne-baba televizyonu görevini iyi yapar.
-Sonuç olarak; tavsiye üzerine almıştım ama yanlış karar vermişim. Bütçeyi artırıp üst kategorilerde yer alan modellerden birini almalıymışım. Evdeki eski TV 12 yıllık 72 ekran Vestel... Yani aldığımız ürünü uzun yıllar kullanıyoruz. Şimdi bu TV ile uzun yıllar nasıl vakit geçireceğim diye düşünüyorum. İade etme şansım varmı diye araştıracağım.