Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bende kaşıntı ve gıdıklanma hissi değil de toz varmış gibi bir his var. Ya da kuruluk gibi.
Önlem almaya başladığımdan beri kolonyaya biraz fazla maruz kaldım ondan etkilenmiş de olabilirim.
Ya da odamdaki tozu yeni aldım o da etki etmiş olabilir diye düşünüyorum.
Bir de Oytun Erbaş'ın dediği tuzlu su olayını gargara şeklinde de yaptım.
Onun da sonucu olabilir.
Diğer hiçbir belirti yok. İshal yok, halsizlik yok, ateş zaten yok.
3-4 yemek kaşığı bal içine 3-4 çay kaşığı zencefil karıştır günde üç dört kez bir tatlı kaşığı ye... Boğaz ağrısı, kaşıntı öksürük için bire bir... Sinüzit var bende başımı üşüyünce hemen belli eder ve boğaza vurur, bu karışım ile boğazlar sorununu hallediyorum çok şükür.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
3 aydır öksürme sikayetim var. (gıcıklanma hissi sonrası)
içmediğim öksürük şurubu kalmadı.
aynı zamanda geniz akıntımda var.

akıntının öksürüğü tetiklediğini düşünüyorum.

son 1 haftadır öksürmeye korkuyorum millet panik oluyor. :slap
Yukarıda verdiğim karışımı denemediysen, denemekten zarar gelmez bence. Acil şifalar olsun inşallah.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
3-4 yemek kaşığı bal içine 3-4 çay kaşığı zencefil karıştır günde üç dört kez bir tatlı kaşığı ye... Boğaz ağrısı, kaşıntı öksürük için bire bir... Sinüzit var bende başımı üşüyünce hemen belli eder ve boğaza vurur, bu karışım ile boğazlar sorununu hallediyorum çok şükür.
Bizim hatun sağ olsun çok sever böyle zencefil, zerdeçal, çiya tohumu, kekik, bal vs gibi şeylerin karışımlarını.
Her gün elinde bir kaşık ile sürekli bana belli başlı karışımlar veriyor, sormadan yutuyoruz ama iyi mi yapıyorum kötü mü bilemedim :kop

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bal+limon+tarçın kombinasyonunu
3-4 gün kullandım. (kavanozla yanımda gezdirdim)
fayda etmedi.

zencefili deneyelim bakalım. keserse bilgi veririm.
Kocaeli'ndeyken üç ay geçmedi öksürüğüm, bi arkadaş sağolsun bu karışımı önerdi bir haftada kesti çok şükür.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bizim hatun sağ olsun çok sever böyle zencefil, zerdeçal, çiya tohumu, kekik, bal vs gibi şeylerin karışımlarını.
Her gün elinde bir kaşık ile sürekli bana belli başlı karışımlar veriyor, sormadan yutuyoruz ama iyi mi yapıyorum kötü mü bilemedim :kop
Zararı olmaz, faydası olur hocam. Tabi yengenin sana karşı şahsi gıcıklığı yoksa. :kas

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
enteresan.

"
“CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGE 2019/5

Tarih 12 Nisan 2019

“‘(...)Virüslerin genetik yapısında meydana gelen değişikliklere bağlı, yeni tipte bir influenza virüsü ortaya çıkabilmekte ve insandan insana kolayca geçiş yapabilmektedir.

Bu pandemi (küresel salgın) döneminde herhangi bir aksaklığa yol açmamak için gerekli tedbirler alınacak ve ‘Pandemik İnfluenza Ulusla Hazırlık Planı’ (..) ile Sağlık Bakanlığı teşkilatlarında her türlü destek bütün kamu kurumlarınca ivedilikle sağlanacaktır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip Erdoğan"

"

832.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ileriyi görmek mi , elde edilen bilgi mi? nedir acep?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"TTB Merkez Konseyi, bu gerekçelerle, acil yanıtlanması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

1. Tanısı doğrulanmış olguların ikamet ettikleri il ve ilçelere göre, yaş ve cinsiyete göre dağılımları nasıldır?
  2. Tanısı doğrulanmış olguların yurt dışı temas öyküsü ülkelere göre nasıl bir dağılım göstermektedir?
  3. Bugün itibarıyla ülkemizde kaç ilde ve kaç merkezde test yapılmaktadır?
  4. Bugüne kadar (günlere göre) her bir tanı/tarama testinden toplam kaç adet yapılmıştır? Bugünden itibaren yurt çapında günde kaç test yapılması planlanmaktadır?
  5. Günlere göre her bir tanı/tarama testi tipi için pozitif sonuçlanan test sayısı kaçtır? İlk testi negatif olup ikinci kez test yapılanlarda pozitiflik oranı nedir?
  6. Kaç tip tanı/tarama testi kullanılmaktadır? Kullanılan testlerin geçerlilik özellikleri (duyarlılık, seçicilik, pozitif ve negatif öngörü değerleri) nasıldır?
  7. Hastaların başvurusu ile testlerin sonuçlanması arasındaki süre nasıldır?
  8. Tanısı doğrulanmış olgulardaki bulguların (ateş, öksürük, nefes darlığı, ishal, vb) dağılımı nasıldır?
  9. Tanısı doğrulanmış olgulardaki akciğer grafisi ve bilgisayarlı tomografi bulguları nelerdir?
  10. Tanısı doğrulanmamış olguların ne kadarına akciğer grafisi ve/veya bilgisayarlı tomografi yapılmıştır? Tanısı doğrulanmamış olguların ne kadarında COVID-19 hastalığı için klasik veya muhtemel görüntüleme bulguları saptanmıştır?
  11. Pozitif görüntüleme bulguları (akciğer grafisi ve/veya bilgisayarlı tomografi) ile tanının doğrulanması arasında ne kadar süre vardır?
  12. Bugün itibarıyla illere göre tanısı doğrulanmış ya da olası/kuşkulu COVID-19 hasta yatırılan hastane sayısı kaçtır? Bunların kurumsal/sektörel (Sağlık Bakanlığı, kamu üniversitesi, vakıf üniversitesi, özel sektör) dağılımı nedir?
  13. Tanısı doğrulanmış olgularda bugüne kadar hangi ilaçlar kullanılmıştır? Bu ilaçlarla tedaviye yanıt oranı nedir?
  14. Tedavide kullanılması olası ilaçların yurt çapında miktarı ve illere göre sayısı nedir?
  15. Bakanlığınızın öngördüğü hasta sayısı ve ihtiyaca göre bu ilaçların mevcut stokları yeterli midir? Bu ilaçların hastaneler bazında dağıtımı yeterli düzeyde organize edilebilmekte midir? Hastanelerin ne kadarında ilaçlar yeterli düzeyde sağlanabilmekte, ne kadarında ilaç eksikliği yaşanmaktadır?
  16. Hasta sayısındaki logaritmik artışın diğer ülkelere göre daha keskin olduğu dikkate alındığında: Yurt çapında illere göre yoğun bakım ünitelerindeki yatak ve ventilatör sayısı nedir? Bu sayılar öngörülen ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde midir? Olası yetersizlikler için hangi önlemler düşünülmektedir?
  17. Tanısı doğrulanmış kaç sağlık çalışanı bulunmaktadır? Bunların meslek (hekim, hemşire, sağlık teknisyeni vb), kurum (ASM, 2. basamak hastane, 3. Basamak hastame) ve il dağılımı nedir?
  18. SARS-CoV-2 pozitif sağlık çalışanlarının saptanamaması hastalığın diğer sağlık çalışanlarına, hastalara ve sağlık çalışanlarının sosyal çevresine yayılmasını kolaylaştıracaktır. Bugüne kadar kaç sağlık çalışanına test yapılmıştır? Hastalarla temas halinde bulunan ve enfekte olma olasılığı yüksek olan sağlık çalışanlarının tamamına ne kadar sürede test yapılması öngörülmektedir?
  19. Hekimlerden birliğimize kişisel koruyucu malzemelerin yeterli düzeyde olmadığı konusunda yoğun yakınmalar gelmektedir. Sağlık çalışanlarının COVID-19 hastalığından korunamaması ileride salgınla mücadeleyi aksatabilecek risk etkenlerinin başında yer almaktadır. Sağlık kuruluşlarının yeterli koruyucu ekipman sağlamadan sağlık çalışanlarını COVID-19 şüphesi/kanıtı bulunan hastalara hizmet vermeye zorlamaması ve sağlık kuruluşlarındaki koruyucu donanım eksikliklerinin bir an önce giderilmesi en öncelikli taleplerimizdendir. Bu nedenlerle: Kişisel koruyucu malzeme stoğumuz ve üretim kapasitemiz öngördüğünüz ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde midir? Bu malzemelerin hastanelere dağıtılmasında yeterli organizasyon sağlanabilmekte midir? Bakanlığınıza bağlı hastaneler dışında üniversite hastanelerine de dağıtım yapılmakta mıdır?"
bunlara cevap verilse de bizler de bu bilgilere erişebilsek.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Bizim ülke neden her gece 23.00 larda z raporu almayı bekliyorki ?

Bu ülkede ara rapor almayı bilen yok mu ? Anlık olarak veriler paylaşılsa, bari bu işte şeffaf olunsa ?

OMEGA Çevrimdışı

OMEGA 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
384
58
bugün biraz afiş yapmıştım mahallede market avm ve belli başlı yerlere yapıştırmak için biraz dolaşmak zorunda kaldım. lakin gördüğüm manzara gerçekten korkuttu beni sanki memlekette bu virüs ilet-tinden eser yokmuş cansına, ahali sokaklarda ve alış veriş yapıyordu
işimiz çok zor o kadarını diyebilirim

1da32a14f6bd998d8.png

Geri
Üst Alt