Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
4 kişi bu panikten nasibini aldı abi dün, kaçak alkol içmisler, içi temizlensin mantığı ile 2 kişi de komadaydı. Uzmanlar uyarıyor ?.
İran'da alkol içerek kendini korumak isteyen 145 kişi hayatını kaybetti
:slap bilincsizce hareket etmek ve cahillik sonucu maalesef bu durumlarla karsılaşıcaz gibi

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
işi şakaya getirirsem,bazı olaylar vardır bazı ülkeler için ki böyle olan ülke sayısı da çok fazladır!

bir olay olur,özellikle Hükümetler bunu çok sever,çünkü vatandaş onlarla uğraşmayı bırakıp o olayla ilgilenirler!

bunun adına "Güney Amerika Taktiği" deniyor,çünkü en çok Brezilya,Arjantin gibi ülkeler de bu yapılıyor!
özellikle "Futbol maçların" da gündeme geliyor!
Taktik şu,maçlar çok önemliyse tatil oluyor veya çoğu insanlar işi filan sallıyor! her yer de kutlamalar
başlıyor! devlet işleri bile aksıyor! sankim ülkenin tek olayı bu Maç filan oluyor,bu günlerce devam ediyor
Hükümet rahat,aman bize gelmesinler de ne haltları varsa yapsınlar.....

Biz de buna genel de "gündem değiştirme" dense de benzer bir Güney Amerika taktiğinin farklı bir versiyonudur!
Medya denen illet kesim bunu tertipliyor ve veriyor Gazı bolca:hoba1
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bak olay böyle değil şöyle oluyor;bu zaten hep vardır hem bizde hem de İran da veya diğer
tüm Alkolün yasak olduğu ülkeler de! hatta biz de eskiden neredeyse hiç yoktu(Metil alkol olayı)
ama o dediğim ülkeler de ise hep vardı! o ülkelerin ben bir çoğunda bulundum ve çalıştım uzun yıllar!
Ben içki içmem ama bulunduğum/şahit olduğum bir dünyada olay olmuştur yani biliyorum
ne haltlar olduğunu diyeyim:kiskis üstelik oralarda kullanılan metil veya etil alkol oranları da acaip yüksekdir!
içmesi bile zordur! herifler bunları içiyor,zehir bile daha boş kalır bunların yanında!
İrandaki rakam 145 olarak hepsi metil den değildir sallama haber bu yaw! inanmayın buna
Dün show tv ana haberlerde bahsetti. Ne kadar doğru bilemem

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hayır insanların bukadar korkmasının sebebini anlamış değilim nesi saçmalık bunun ? gerçi günahları çok olan ölümden korkak olurmuş.

Yaşama sevinci?
Sevdiklerinden ayrılmak istememe insanlık güdüsü?
Çocuklarından ayrılmak istememesi?
Annesi babasını çok sevmesi ve üzülmelerini istememesi?
Başarı azmi?
İdealizm?

Sadece aklıma gelen birkaç madde.

Hiç birisi senin için bir anlam ifade etmiyor mu? Bunu sadece KORKU olarak mı değerlendiriyorsun?

Evet korkarım ben, Sevgili eşimin saçını bir daha okşayamayacak olmaktan korkarım, gözlerine bir daha bakamayacak olmaktan. Canım oğullarıma doyasıya sarılamamaktan, Aile fertlerim ile neşeli sohbetleri bir daha edemeyecek olmaktan. Forumda sizlerle artık sohbet edemeyecek olmaktan vs.

Saçmalık neresinde bunun?

Bu mevzu CAN korkusundan ziyade bir durum.

Olaya mistik açı ile yaklaşırsak sorun yok o zaman zaten diğer tarafta Annem beni bekliyor. Peki bunun garantisini sen verebiliyormusun ?

Orada kimsenin sana garanti edemediği ama belli inançlar doğrultusunda VAAT ettiği bir şey, Bu tarafta zaten elinde olan bir şey.
Ben buradakini tercih ediyorum, Ya sen?!

Bak olayı yine inanç konusuna getirmiş ve günahı çok olan korkarmış diye yazmışsın.

Ne biliyorsun belkide asıl cehennem burasıdır? Senin bu güne kadar açtığın konulara bakarsak zaten sen bu hayatta cehennemi yaşıyorsun, demek ki aslında zaten cehennemdesin. Senin işveren de seni sınayan zebani oluyor bu durumda. Bir de böyle bak konuya ;)

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Tozu , çamuru , pisliği , su birikintisini veya yeni boyanmış bir zemini görürsün yanlışlıkla da olsa deydiğinde temas eden yerine izi bulaşır fark edersin bu illet görünmüyor kişi ister istemez tedirgin olur. Bende de var mı? Yok mu? Bulaşacak mı? Ve daha fazlası Adem Helvacı Adem Helvacı beyin de yazdıkları var bütün bunları düşünmeyen yoktur.

Son düzenleme:
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Yaşama sevinci?
Sevdiklerinden ayrılmak istememe insanlık güdüsü?
Çocuklarından ayrılmak istememesi?
Annesi babasını çok sevmesi ve üzülmelerini istememesi?
Başarı azmi?
İdealizm?

Sadece aklıma gelen birkaç madde.

Hiç birisi senin için bir anlam ifade etmiyor mu? Bunu sadece KORKU olarak mı değerlendiriyorsun?

Evet korkarım ben, Sevgili eşimin saçını bir daha okşayamayacak olmaktan korkarım, gözlerine bir daha bakamayacak olmaktan. Canım oğullarıma doyasıya sarılamamaktan, Aile fertlerim ile neşeli sohbetleri bir daha edemeyecek olmaktan. Forumda sizlerle artık sohbet edemeyecek olmaktan vs.

Saçmalık neresinde bunun?

Bu mevzu CAN korkusundan ziyade bir durum.

Olaya mistik açı ile yaklaşırsak sorun yok o zaman zaten diğer tarafta Annem beni bekliyor. Peki bunun garantisini sen verebiliyormusun ?

Orada kimsenin sana garanti edemediği ama belli inançlar doğrultusunda VAAT ettiği bir şey, Bu tarafta zaten elinde olan bir şey.
Ben buradakini tercih ediyorum, Ya sen?!

Bak olayı yine inanç konusuna getirmiş ve günahı çok olan korkarmış diye yazmışsın.

Ne biliyorsun belkide asıl cehennem burasıdır? Senin bu güne kadar açtığın konulara bakarsak zaten sen bu hayatta cehennemi yaşıyorsun, demek ki aslında zaten cehennemdesin. Senin işveren de seni sınayan zebani oluyor bu durumda. Bir de böyle bak konuya ;)
Çok Doğru bir yorum ustacım evet bu aralar bedenen burdayım ruhen yokum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,467
Hayır insanların bukadar korkmasının sebebini anlamış değilim nesi saçmalık bunun ? gerçi günahları çok olan ölümden korkak olurmuş.
Bakmakla yükümlü olduğun kaç aile bireyin var.
Buna ek olarak dara düştüğünde destek vermezsen toparlanmacak kaç yakının var.

şuan 4 kişilik çekirdek aileyiz. buna ek olarak
1. derece kan bağım olan 4 yakınıma
ekonomik destek vermeye çalışıyorum.

Bana birşey olsa 7 kişinin düzeni allak bullak olur.

Hani derler ya Demirden korksak (Silah) trene binmeyiz diye.
Ne demirden ne trenden korkuyoruz.
Bizim endişemiz bakmakla yükümlü olduğumuz yakınlarımız.

Son düzenleme:
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bakmakla yükümlü olduğun kaç aile bireyin var.
Buna ek olarak dara düştüğünde destek vermezsen toparlanmacak kaç yakının var.

şuan 4 kişilik çekirdek aileyiz. buna ek olarak
1. derece kan bağım olan 4 yakınıma
ekonomik destek vermeye çalışıyorum.

Bana birşey olsa 7 kişinin düzeni allak bullak olur.

Hani derler ya Demirden korksak (Silah) trene binmeyiz diye.
Ne demirden ne trenden korkuyoruz.
Bizim endişemiz bakmakla yükümlü olduğumuz yakınlarımız.
Aynen sota kardeşim doğru zincirleme işi bir halka koptumu ne olur?

sorumlulukların artınca bir aile kurunca ( bilmiyorum belki vardır ) anlarsın sebepleri tek tek ;)
Bakalım abi evlenebilcekmiyiz Sota Sota dan çeyrek altın yürür denmişti bi aralar :hihi:hihi:hihi senide beklerim düğünüme.

En işlek caddeler bile bom boş her kes akıbetim ne olacak derdinde.
Abi adem abinin dediği gibi.

Geri
Üst Alt