Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
IMG-20200319-WA0000.jpg

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sokağa çıkma yasağı gelmesi lazım , öyle 3 hafta evden çıkmayın demekle olmaz bu işler , ben çıkmayın dedim mi dedim , gerisi beni bağlamaz deniyor resmen.
Yarın sabah 15 milyon özel sektör çalışanı işe gitmek için sokağa çıkacak , nasıl olacak bu iş ?
sokağa çıkma yasağı son çare olur, dün bu açıklanmış olsaydı marketler yağma edilmişti Allah korusun.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
sokağa çıkma yasağı son çare olur, dün bu açıklanmış olsaydı marketler yağma edilmişti Allah korusun.

Çıkma yasağı şöyle uygulanabilir;

1) Market ve eczaneler hariç her dükkan kapatılır, çalışanlar ücretli izine çıkarılır.
2) Market ve eczanelere giderken dükkanlara insanlar teker teker alınır.
3) Market ve eczanelere giden insanlar arasında birer metre mesafe zorunlu tutulur.

Ben açıkçası TV'de bol bol bilgilendirici kamu spotu yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Televizyon hala toplum üzerinde etkisi olan bir iletişim aracı.
Daha da ciddiye almalıyız bu işi.

Dipnot : Saydığım maddeler şu an İtalya'da yapılıyor bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Çıkma yasağı şöyle uygulanabilir;

1) Market ve eczaneler hariç her dükkan kapatılır, çalışanlar ücretli izine çıkarılır.
2) Market ve eczanelere giderken dükkanlara insanlar teker teker alınır.
3) Market ve eczanelere giden insanlar arasında birer metre mesafe zorunlu tutulur.

Ben açıkçası TV'de bol bol bilgilendirici kamu spotu yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Televizyon hala toplum üzerinde etkisi olan bir iletişim aracı.
Daha da ciddiye almalıyız bu işi.

Dipnot : Saydığım maddeler şu an İtalya'da yapılıyor bildiğim kadarıyla.
İkinci maddedeki insanlar, bırak mesafeyi allem edip kalem edip bir birini vurur... :hihi

Eğitim kültür ve para bizde üçü bir arada bulunmuyor, temel sorun bu maalesef. Para olan hanzo, hanzo olan eğitimsiz eğitimli ve parası olup da hanzo olmayan kültürsüz (görmemiş)

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bıktık bu koronadan milletin derdi korona oldu heryer karantinaya alınmış kimileri şerit çekmiş.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
böyle devam ederse,bu sefer de "panik sendromu" ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır!
sadece ülkemiz de değil,dışarıda da durum benzer şekilde!
Hayırlısıyla en az hasarla atlatırız bu illeti de

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
böyle devam ederse,bu sefer de "panik sendromu" ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır!
sadece ülkemiz de değil,dışarıda da durum benzer şekilde!
Hayırlısıyla en az hasarla atlatırız bu illeti de
4 kişi bu panikten nasibini aldı abi dün, kaçak alkol içmisler, içi temizlensin mantığı ile 2 kişi de komadaydı. Uzmanlar uyarıyor ?.
İran'da alkol içerek kendini korumak isteyen 145 kişi hayatını kaybetti

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
işi şakaya getirirsem,bazı olaylar vardır bazı ülkeler için ki böyle olan ülke sayısı da çok fazladır!

bir olay olur,özellikle Hükümetler bunu çok sever,çünkü vatandaş onlarla uğraşmayı bırakıp o olayla ilgilenirler!

bunun adına "Güney Amerika Taktiği" deniyor,çünkü en çok Brezilya,Arjantin gibi ülkeler de bu yapılıyor!
özellikle "Futbol maçların" da gündeme geliyor!
Taktik şu,maçlar çok önemliyse tatil oluyor veya çoğu insanlar işi filan sallıyor! her yer de kutlamalar
başlıyor! devlet işleri bile aksıyor! sankim ülkenin tek olayı bu Maç filan oluyor,bu günlerce devam ediyor
Hükümet rahat,aman bize gelmesinler de ne haltları varsa yapsınlar.....

Biz de buna genel de "gündem değiştirme" dense de benzer bir Güney Amerika taktiğinin farklı bir versiyonudur!
Medya denen illet kesim bunu tertipliyor ve veriyor Gazı bolca:hoba1
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 kişi bu panikten nasibini aldı abi dün, kaçak alkol içmisler, içi temizlensin mantığı ile 2 kişi de komadaydı. Uzmanlar uyarıyor ?.
İran'da alkol içerek kendini korumak isteyen 145 kişi hayatını kaybetti

bak olay böyle değil şöyle oluyor;bu zaten hep vardır hem bizde hem de İran da veya diğer
tüm Alkolün yasak olduğu ülkeler de! hatta biz de eskiden neredeyse hiç yoktu(Metil alkol olayı)
ama o dediğim ülkeler de ise hep vardı! o ülkelerin ben bir çoğunda bulundum ve çalıştım uzun yıllar!
Ben içki içmem ama bulunduğum/şahit olduğum bir dünyada olay olmuştur yani biliyorum
ne haltlar olduğunu diyeyim:kiskis üstelik oralarda kullanılan metil veya etil alkol oranları da acaip yüksekdir!
içmesi bile zordur! herifler bunları içiyor,zehir bile daha boş kalır bunların yanında!
İrandaki rakam 145 olarak hepsi metil den değildir sallama haber bu yaw! inanmayın buna

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt