JVC 50'' 127 Ekran TV Kullanıcıları Ana Konu

H Çevrimdışı

harunsnr

Yeni Üye
25 May 2018
4
42
Adem Helvacı Ado hocam, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. En son kullanmış olduğum tv'nin ekranını kırmam dolayısıyla son bir yıldır ABD'den gelen "Acer H236HL 23" widescreen IPS" ekranı TİVİBU ile birlikte kullanıyordum. Ancak odam için küçük geldiği ve PC'de o ekranı kullanmak amacıyla bugün odam için BİM'den JVC 50" tv'yi aldım. Ancak JVC de yeterli netliği göremedim ve açıkcası çok mutsuz oldum. Konu ile ilgili fikrinizi alabilirmiyim teşekkürler.

jvc-jpeg.jpg

Draco Mortis Çevrimdışı

Draco Mortis

Yeni Üye
23 May 2018
5
48
Sabah saatlerinde aldım televizyonu, mağazaya 2 adet gelmişti zaten. Hemen Vestel servisi aradım öğleden sonra 2 gibi gelip kutuyu açıp kurulumunu yaptılar. Bizde kablo-net olduğu için çanaktır dekoderdir yorumunu yapamıyorum. Ama kabloda bir sıkıntı çıkmadı. Wifisi, Netflixi, Youtube çalışıyor. Akşam eve geldik iftardan sonra TVyi açtık, ama 10 senelik Toshibe LCD ekranla karşılaştıracak olursam eğer görüntü biraz değil bayaa solgun, kontrast bütün renk ayarlarında 100 (hoş azaltmayı da denedim olmuyor) Renk sıcaklığını sıcak-soğuk normal yaptım ama pek farkeden olmadı. Sadece Oyun ayarında biraz daha canlı gibi ama görüntüde aşırı bir beyazlık var. Renkler solgun dediğim gibi. Onun dışında Netflix falan çok düzgün çalışıyor, Smartwievde denedim bir süre gayet iyi. Televizyonun bağlantı sayısı da yeterli VGA bağlantısı da var. Ses konusunda herhangi bir eksiğini görmedim. Ayakları iki yanda açık mesafe. Biraz büyük bir sehpa istiyor bilginize.

Edit-- Arka ışığı 80e kada kıstım sanki biraz daha iyi oldu. Ado üstada teşekkürler menu 425miydi neydi o testi yaptım kaçak-kuçak yok. Bir hususu unutmuşum kabloda 4k-uhd kanallar var onları açamıyor. Kuruluma gelen arkadaş kullandığınız kutudan kaynaklanıyor dedi, onu araştırıcaz. Renk solgunluğu en büyük derdim belkide gözüm alışkın değil.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. En son kullanmış olduğum tv'nin ekranını kırmam dolayısıyla son bir yıldır ABD'den gelen "Acer H236HL 23" widescreen IPS" ekranı TİVİBU ile birlikte kullanıyordum. Ancak odam için küçük geldiği ve PC'de o ekranı kullanmak amacıyla bugün odam için BİM'den JVC 50" tv'yi aldım. Ancak JVC de yeterli netliği göremedim ve açıkcası çok mutsuz oldum. Konu ile ilgili fikrinizi alabilirmiyim teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 1277

Seri numarası verebilirmisiniz rica etsem :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sabah saatlerinde aldım televizyonu, mağazaya 2 adet gelmişti zaten. Hemen Vestel servisi aradım öğleden sonra 2 gibi gelip kutuyu açıp kurulumunu yaptılar. Bizde kablo-net olduğu için çanaktır dekoderdir yorumunu yapamıyorum. Ama kabloda bir sıkıntı çıkmadı. Wifisi, Netflixi, Youtube çalışıyor. Akşam eve geldik iftardan sonra TVyi açtık, ama 10 senelik Toshibe LCD ekranla karşılaştıracak olursam eğer görüntü biraz değil bayaa solgun, kontrast bütün renk ayarlarında 100 (hoş azaltmayı da denedim olmuyor) Renk sıcaklığını sıcak-soğuk normal yaptım ama pek farkeden olmadı. Sadece Oyun ayarında biraz daha canlı gibi ama görüntüde aşırı bir beyazlık var. Renkler solgun dediğim gibi. Onun dışında Netflix falan çok düzgün çalışıyor, Smartwievde denedim bir süre gayet iyi. Televizyonun bağlantı sayısı da yeterli VGA bağlantısı da var. Ses konusunda herhangi bir eksiğini görmedim. Ayakları iki yanda açık mesafe. Biraz büyük bir sehpa istiyor bilginize.

Edit-- Arka ışığı 80e kada kıstım sanki biraz daha iyi oldu. Ado üstada teşekkürler menu 425miydi neydi o testi yaptım kaçak-kuçak yok. Bir hususu unutmuşum kabloda 4k-uhd kanallar var onları açamıyor. Kuruluma gelen arkadaş kullandığınız kutudan kaynaklanıyor dedi, onu araştırıcaz. Renk solgunluğu en büyük derdim belkide gözüm alışkın değil.

Azizim Mercedesten Toyotaya gibi bir şey sizinkisi, normaldir :kiskis

2 Unsur var

1- Sadece 3 gün süre verin kendinize
2- Güncel yazılımı bekleyin

:ok

İşte bu nedenle sizlerin bu geri dönüşleri inanılmaz önemli bizim için :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba bugün yeni aldım tv yi 50 inç kurulumu kendim yaptım kablosuz aflara bağlanmıyor ag ayarlarindada kablosuz aflara bağlan secenegi yok kablolu devre dişi bırak var bi turlu yapamadım en son kabloyla bağladım uygulamakta erisemiyirum sadece YouTube açılıyor böyle sıkıntı çeken varmi?? Çözümü olan veya

Devredışı bırak ve kablolu mu var sadece? :alala
Devredışı bırak seçeneği aktifken bir kere sağ ok işaretine bastığınızda kablosuz ağ seçeneği gelir ve ağ arar sistem

Yeniden denermisiniz rica etsem :ok

C Çevrimdışı

chetyner

Aktif Üye
25 May 2018
61
41
Bende bu sabah büyük bir heyecanla bim açılmadan kapısına dikildim içeride iki tane tv vardı aldım getirdim eve ve servise haber verdim akşama doğru gelip kurdular. Tüm özellikler gayet düzgün çalışıyor. Ekranın sağ alt köşesinde sadece bir tane ölü piksel piksel var onun için bir şey yapmam gerekirmi bilmiyorum. Ama en büyük sıkıntım renkler ve çözünürlük hiç memnun etmedi beni. Oturma odamda 32 inç full HD LG Led tv var ve onunla kıyaslayınca hiç tatmin edici değil. İnsan yüzlerinin çizgileri tam keskin değil renkler ten rengine benzemiyor, renkler çok sönük. Bu arada JVC yi dahili uydu alıcısı ile kullanıyorum harici bişey yok yani. İnşallah bunun bir ayarı vardır ve yazılımla düzeltilebilecek birşey dir diye umuyorum. Çünkü şu an gerçekten içimde büyük bir pişmanlık oluştu bu tv yi aldığım için.

Deimos Çevrimiçi

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861

Hocam Güle güle kullanın. O dandik Kablo Receiver ile uğraşmayın, 4K yı seyretmeyi bırak (zaten desteklemiyor göstermez) diğer HD yayınları bile düzgün göstermez. Cihazınız Kiralık ise götürüp Conax Modül ile değiştirin, yada 120 TL ya satın alma/kiralama yöntemiyle alın, o zaman TV seyretmenin zevkine varacaksınız :ok

H Çevrimdışı

Hadomer

Yeni Üye
25 May 2018
5
32
Devredışı bırak ve kablolu mu var sadece? :alala
Devredışı bırak seçeneği aktifken bir kere sağ ok işaretine bastığınızda kablosuz ağ seçeneği gelir ve ağ arar sistem

Yeniden denermisiniz rica etsem :ok
50 kere denemisimdir o yüzden anlayan var mi diye yazdimda sanki hiç tv görmemiş akıllı telefon kullanmamış gibi akıl veriyorlar burda

Geri
Üst Alt