JVC 50'' 127 Ekran TV Kullanıcıları Ana Konu

A Çevrimdışı

alvaro01

Aktif Üye
25 Nis 2018
92
43
Valla bende degisim isticem bu 3. olacak digeride paneli yamuk cikti kutudan bundada olu piksel. Tvyi 1885 TL ye getirdim kredi karti combolariyla o yuzden vazgecmem. Gecn gunde Media markt tan tlf aldim 3.gununde ghost screen farkettim servise verdim para iadesi istedim. Mubarek ay ibadetimizdeyiz niye boyle oluyo anlamadim sans dicem boyle sans mi olur.

G Çevrimdışı

GkhnS

Yeni Üye
25 May 2018
23
37
Aynı şey bende de var. Servisin yanında bu testleri yaptım. Buralar neden karanlık dedim. Bakış açısından dedi. Daha fazla birşey sormadım. Adem Helvacı Ado Hocam daha iyi cevaplar :)
Ben bir de ekranın orta kısmında beyaza yakın görüntülerde görünen 1-2cm çapında bir gölge gördüm az önce ve servis talep ettim. Servisten bu konuda nasıl bi geri dönüş olur. Bu durumlar ( köşelerdeki karartı ve ortadaki ufak karartı ) normal midir Adem Helvacı Ado hocam? Yoksa değişiklik talebi mi gerekir mi? Cevabınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben de bı tane var servis geldi resimleri fabrikaya gidecekmiş.
Birazdan da aradı servis ne istersiniz dedi değişim dedim
P.tesi belli olacak.

Net bı cevap alsam sizlerden hiç ugrasmiyacam.
Şimdi 1 tane zamanla artarmi?
Veya bime iade edeceyim.

Resim yükleyemiyorum sürekli hata veriyor

Ölü pixel bulaşıcı değildir.

Ölü pixel %100 kalıcı değildir

Ölü pixelin sağlam panellerde bir süre sonra çıkmayacağının garantisi de yoktur

:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben bir de ekranın orta kısmında beyaza yakın görüntülerde görünen 1-2cm çapında bir gölge gördüm az önce ve servis talep ettim. Servisten bu konuda nasıl bi geri dönüş olur. Bu durumlar ( köşelerdeki karartı ve ortadaki ufak karartı ) normal midir Adem Helvacı Ado hocam? Yoksa değişiklik talebi mi gerekir mi? Cevabınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Birazdan ilgileneceğim sizin konu ile (Diğer mesajınıza gidip resimler ebakacağıM)

:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Valla bende degisim isticem bu 3. olacak digeride paneli yamuk cikti kutudan bundada olu piksel. Tvyi 1885 TL ye getirdim kredi karti combolariyla o yuzden vazgecmem. Gecn gunde Media markt tan tlf aldim 3.gununde ghost screen farkettim servise verdim para iadesi istedim. Mubarek ay ibadetimizdeyiz niye boyle oluyo anlamadim sans dicem boyle sans mi olur.

LCD dünyası azizim, kusursuz değil bu teknoloji maalesef. O yüzden üzerinde çok duruyoruz teslim alım aşamasında vs :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam merhaba, aldığım Tv’nin 4 köşesinde görüntü fotoğraftaki gibi karanlıklaşıyor, Beyaz test ekranında da farketmiştim. Bu durum normal midir? Eğer bir sorun varsa ne yapmalıyım?
Ekli dosyayı görüntüle 1294

Bu anormal bir durum değil azizim, 100 tv nin 90 ında durum böyledir, yine de ''Bu beni rahatsız eder'' derseniz uzman kontrolü isteyebilirsiniz ancak teknik olarak düzeltebilecekleri bir şey olmadığı düşüncesindeyim. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam,
Bende tavsiyenizle aldım. Tv güzel. Ama bir sıkıntım var.
Wireless display özelliği iphone’larda olmuyormuş. Başka telefonlarda oluyormuş.
Sorum şu: bu tv’ye iphone ile erişim mümkün değilmi? Uygulama vs indirerek telefonu bağlayabilir miyim tv’ye?

Değerli kardeşim selamlar; Taaaa wi di teknolojisinin ilk çıktığı günden beri bu markada ıphone hep sorundur azizim. ''OLUR'' da diyemem, ''OLMAZ'' da diyemem maalesef :ok

Siz yine de OLMAZ diye kabul edin :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam, saygıdeğer arkadaşlar panel açıklığından iade ettiğim JVC tv nin yenisini aldım bugün kurdurdum. 4725 ten testlerde ekranda küçük 4 5 adet siyah nokta tespit ettim. Resimlerdeki durum ölü piksel midir? 4 5 adet var ne yapmalıyım teşekkürler.

Dağınık 5 pixel ibaresi zaten kriterlerde de var, talebiniz doğrultusunda değişim yapar firma (Sorun çıkartacaklarını sanmıyorum) :ok

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861
Ado hocam,
Bende tavsiyenizle aldım. Tv güzel. Ama bir sıkıntım var.
Wireless display özelliği iphone’larda olmuyormuş. Başka telefonlarda oluyormuş.
Sorum şu: bu tv’ye iphone ile erişim mümkün değilmi? Uygulama vs indirerek telefonu bağlayabilir miyim tv’ye?
Hayirli olsun, Android telefonlarda ekrani Tv ye aktarabilirsiniz. iPhone da malesef buna izin vermez. Uyumlu iOS miracast cihazı almaniz gerekiyor, yada Apple TV

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam sağolun, Hdmı portunuda gelişmiş seçtiğim halde bunu yaşadım, ama zannedersem ayarları yeniden yapınca biraz daha düzeldi. Kendi uydu çıkışı çok daha başarılı, Forumlarda çamur gibi görüntü şeklindeki beyanlar sanırım harici uydu takıpda hiç bir görüntü ayarı yapılmamasından kaynaklı, Tv den devamlı harici hdd ile film seyreden kullanıcıyı, 20-30 gb film indirip de oynatmayınca :) ayrıca tavsiyeleriniz için tşk.ler teknik bilgim iyidir ama siz olmasaydınız bu tv yi goremezdim. Tv tam bir f/p ürünü. Eleştiren arkadaşların 4k, 50 ekran, smart olan tv lerin fiyatları ile kıyaslayarak konuşmasını beklerdim. 2000 tl bu tv çok iyi. Tşk.ler

Değerli Kardeşim Merhabalar;

Evet benim düşüncem de sizinki ile paralel, bu fiyata bu kalite ve özellikler kolay bulunmaz bence de.

Diğer forumlardaki yorumlara göz ucu ile baktım, çok odaklanamadım zira ciddi zaman sorunum var, ben bütün enerjimi ve bilgi birikimimi kim ne yazmış diye bakmak yerine sizlere harcamayı tercih ediyorum.

Lakin yazılanların içeriğinin haksız, yazanların da malum SAMSUNG satıcıları ve yönetimin önünü alamadığı yan hesapları olduğunu görünce çok da şaşırmadım.

Biliyorsunuz uzun yıllar DH de yöneticilik yaptım, üzülerek ifade etmek isterim ki DH nin son yıllardaki tek derdi, birileri yazsın da kim ne yazarsa yazsın mantığından geçiyor. Bilginin doğruluğunu kimsenin sorgulamamasının yanısıra kimse umursamıyor dahi.

Zaten kendileri ile anlaşamadığımız konuların başında DOĞRU BİLGİ kavramı geliyordu.

Defalarca tartıştık bu konuda, ben UZMAN adı altında yorum yapanların verdikleri bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi gerektiğini savunurken, üst yönetim ise aksine ''Bırak hocam yeter ki yazsınlar doğru olup olmaması bizleri ilgilendiren konu değil, doğruluğunu üyeler kendisi araştırsın'' derlerdi.

Yazık azizim, bana göre doğru bir yaklaşım değildi bu, insanlar DH ye güvenerek geliyorlardı, 3 kuruşluk reklam parası için bu yapılan tersti bana göre. Dolayısı ile yollarımız ayrıldı, şimdi ise tam bir kontrolsüzlük hakim TV KLİMA vs bölümlerinde.

Aynı 2 kişinin elinde dolanan 20-30 tane hesap var, beğenmedikleri adamı linç ediyorlar, yönetimin elinden de hiç bir şey gelmiyor vs vs

Herkes ne kazandığına bakıyor velhasıl :ok

Bu anlamda ben size teşekkür ederim ki zaman yırıp yazılarımızı okumuşsunuz, bizleri takip etmişsiniz.

Elimizden gelecek bir yardım olursa biz buradayız azizim, bekleriz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado sayın hocam sizin sayenizde aldım televizyonu. Rica etsem en uygun renk ve ses ayarı nasıl yapılmalı bana biraz renk kalitesi düşük geldi. Telefonunuzdan sizi rahatsız etmek istemedim. Birde dsmart TRT 4K açmıyor modül taktırıyorum bugün ilginiz için çok teşekkür ederim.

Selamlar güzel kardeşim.

Öncelikle sormamlazım, Dsmart cihazınız 4K mı? (Muhtemelen değildir)

En uygun renk ayarı kavramına ben karşıyım değerli kardeşim zira herkesin görüntü algısı farklı

Benim nasıl kullandığımı merak ediyorsanız ben dinamikçiyim. Arka aydınlatma test içinse max ama evde izleyeceksem min, kontrast max, rengi biraz kısarım, ışığı kısarım.

Sizden ricam lütfen üşenmeyip biraz kurcalayın, ten kaydırma fonksiyonunu mutlaka kullanın, inanın kendi doğru ayarınızı bulacaksınız :ok

Sonucu bilgi verin lütfen :ok

Geri
Üst Alt