Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın her ikisini de ... :-)Herkese Hayırlı sabahlar. Ben de sabah 08:40 da BİM önünde bekleyip bir tane alabildim. Bizim buradakiler TV den habersizdiler. 2 tane vardı ben birisini aldım. TV nin sesi yetersiz kalabilir diye bir de sound bar aldım LG nin.
Vestel e servis kaydı açtırmadan kendimiz kursak garanti bozuluyor mu? Bana aldığım yerde bir şey söylemediler bunun hakkında. Adem Bey in dediği panel olmama ihtimaline karşı @Ofluhakan ın sorduğu sorunun cevabı gelene kadar servis kaydı açtırmayacağım. Ne olur ne olmaz. Farklı bir panel ve anakart çıkarsa TV yi hiç açmadan iade ederim.
Benim televizyonun da anakartı mb 130 çıktı.Kıymetli Adem Bey, yukarıda bir arkadaş kutudaki barkod bilgisinin fotosunu da vererek panel in ve anakartın doğruluğu konusunda bilgi istemişti. Bir diğeri de anakartın MB130S yerine MB130 göründüğünden bahsetmişti. Bu konuda bizleri bir aydınlatabilir misiniz acaba? Farklı seri nolarda farklı anakart ve panel olması mümkün müdür?
Bir de JVC deki teknik menüye nasıl girilir ve dead pixel testi nasıl yapılabilir konusunda bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.
Selamlar ve saygılar.
Kıymetli Adem Bey, yukarıda bir arkadaş kutudaki barkod bilgisinin fotosunu da vererek panel in ve anakartın doğruluğu konusunda bilgi istemişti. Bir diğeri de anakartın MB130S yerine MB130 göründüğünden bahsetmişti. Bu konuda bizleri bir aydınlatabilir misiniz acaba? Farklı seri nolarda farklı anakart ve panel olması mümkün müdür?
Bir de JVC deki teknik menüye nasıl girilir ve dead pixel testi nasıl yapılabilir konusunda bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.
Selamlar ve saygılar.
Ado hocam öncelikle verdiğiniz bilgilere ve gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Bu forumu ve sizleri BİM’in konusu geçen ürünü sayesinde 5 gün önce tanışmış oldum ve bu ilk mesajım. Tüm yorumları günlerdir okuyarak sabah bu tv’yi satın aldım. Ancak forumdaki arkadaşların son 1-2 saattir anakart ve panel konularındaki mesajları kafamı karıştırdı. Bu konuları netleştirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 1222
Benimkide 10116890 sizinki ile ayni.
Teşekkürler...Selamlar değerli kardeşim.
GENEL anlamda açıklamıştım sizin özelinizde sizin seri numarasına özel bir açıklama daha yazayım ki kafalarınız karışmasın
Bizlerin sizlere tarif ettiği şekilde servis menü kontrolü yapmanız gayet doğal, lakin bizim gördüğümüz tüm ince detayları servis menüden sizlerin görmesi mümkün olmuyor.
Servis menülerde anakartın türevi yazar ancak uzantısı yazmaz,
Örnek;
MB130E
MB130P
MB130S
olan anakartların tamamı servis menüde
MB130
olarak görünür
Ben sizlere bunların S P E bilgilerini, ürüne verdiğim değer doğrultusunda paylaşıyorum zira bu uzantılar ürünlerin donanımsal farklılıklarının da bir göstergesi oluyor.
Bu televiyon Tek kod üzerinden üretilmiştir, üzerinde MB130S anakart ve CMO panel vardır.
Başka nerede ne yazıyorsa yazsın kafanız karışmasın.
Size tüm ekranımı paylaşamam teknik olarak ancak kısa bir kesit sunayım içiniz rahat etsin
Ekli dosyayı görüntüle 1224
Selamlar değerli kardeşim.
GENEL anlamda açıklamıştım sizin özelinizde sizin seri numarasına özel bir açıklama daha yazayım ki kafalarınız karışmasın
Bizlerin sizlere tarif ettiği şekilde servis menü kontrolü yapmanız gayet doğal, lakin bizim gördüğümüz tüm ince detayları servis menüden sizlerin görmesi mümkün olmuyor.
Servis menülerde anakartın türevi yazar ancak uzantısı yazmaz,
Örnek;
MB130E
MB130P
MB130S
olan anakartların tamamı servis menüde
MB130
olarak görünür
Ben sizlere bunların S P E bilgilerini, ürüne verdiğim değer doğrultusunda paylaşıyorum zira bu uzantılar ürünlerin donanımsal farklılıklarının da bir göstergesi oluyor.
Bu televiyon Tek kod üzerinden üretilmiştir, üzerinde MB130S anakart ve CMO panel vardır.
Başka nerede ne yazıyorsa yazsın kafanız karışmasın.
Size tüm ekranımı paylaşamam teknik olarak ancak kısa bir kesit sunayım içiniz rahat etsin
Ekli dosyayı görüntüle 1224
Ado hocam, bu ilginiz beni bu forumun müdavimi yapacak gibi duruyor.
Paylaştığınız bilgilendirme için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Benimkide 10116890 sizinki ile ayni.