JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

B Çevrimdışı

Baran

Aktif Üye
14 May 2018
50
54
Mağazalarda ürünleri mutlaka açıp kontrol edi,p teslim alabilirsiniz kaldı ki BİM mağazaları ve personeli bu konuda oldukça anlayışlı. Ben bu güne kadar denemek isteyip de ret cevabı alan duymadım.

Sizin dikkat etmeniz gereken ise taşıma esnasında koli üzerinde ÖN YÜZ olarak belirtilen noktaya aşırı dikkat etmek, kesici delici unsurlardan uzak tutmak, suya maruz kalacak yerlerde muhafaza etmemek gibi durumlar olacaktır.

Mümkünse mutlaka yetkili servis montajı yaptırın kendiniz açmayın, bu gibi durumlarda yetkili servis gerekli raporu tutup size teslim edeceğinden dolayı siz risk altında kalmamış olursunuz. :ok
Çok teşekkür ederim ilginize.Ancak ben sabah aldım 1 adet.Yetkiliye sordum dedim kırık falan çıkarsa.Servis açsın kutuyu o zaman birebir değişim olur dedi.Çok teşekkürler tekrar bizi zamanında bilgilendirip yönlendirdiğiniz için.

M Çevrimdışı

Maxim

Yeni Üye
8 May 2018
38
33
Evet kardesime aldirdim tv h.o umarim.
Tv ve uniteyi aldim.
Alan arkadaslarada h.o

I Çevrimdışı

ikara

Yeni Üye
22 May 2018
5
57
Herkese Hayırlı sabahlar. Ben de sabah 08:40 da BİM önünde bekleyip bir tane alabildim. Bizim buradakiler TV den habersizdiler. 2 tane vardı ben birisini aldım. TV nin sesi yetersiz kalabilir diye bir de sound bar aldım LG nin.
Vestel e servis kaydı açtırmadan kendimiz kursak garanti bozuluyor mu? Bana aldığım yerde bir şey söylemediler bunun hakkında. Adem Bey in dediği panel olmama ihtimaline karşı @Ofluhakan ın sorduğu sorunun cevabı gelene kadar servis kaydı açtırmayacağım. Ne olur ne olmaz. Farklı bir panel ve anakart çıkarsa TV yi hiç açmadan iade ederim.
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın her ikisini de ... :-)
Ben de aynı ikiliyi aldım. TV için servis bekliyorum herks gidi ama LG Sound Bar'ı açtım faka içinden Optik kablo çıkmadı. Halbuki afişte Optik kablo dahil diyor. Sizden çıktı mı optik kablo ?

Ö Çevrimdışı

özgür07

Yeni Üye
25 May 2018
9
48
Kıymetli Adem Bey, yukarıda bir arkadaş kutudaki barkod bilgisinin fotosunu da vererek panel in ve anakartın doğruluğu konusunda bilgi istemişti. Bir diğeri de anakartın MB130S yerine MB130 göründüğünden bahsetmişti. Bu konuda bizleri bir aydınlatabilir misiniz acaba? Farklı seri nolarda farklı anakart ve panel olması mümkün müdür?
Bir de JVC deki teknik menüye nasıl girilir ve dead pixel testi nasıl yapılabilir konusunda bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Selamlar ve saygılar.
Benim televizyonun da anakartı mb 130 çıktı.

G Çevrimdışı

GkhnS

Yeni Üye
25 May 2018
23
37
Adem Helvacı Ado hocam öncelikle verdiğiniz bilgilere ve gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Bu forumu ve sizleri BİM’in konusu geçen ürünü sayesinde 5 gün önce tanışmış oldum ve bu ilk mesajım. Tüm yorumları günlerdir okuyarak sabah bu tv’yi satın aldım. Ancak forumdaki arkadaşların son 1-2 saattir anakart ve panel konularındaki mesajları kafamı karıştırdı. Bu konuları netleştirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

c8720777-e011-4e65-a650-5aab558a2e31-jpeg.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kıymetli Adem Bey, yukarıda bir arkadaş kutudaki barkod bilgisinin fotosunu da vererek panel in ve anakartın doğruluğu konusunda bilgi istemişti. Bir diğeri de anakartın MB130S yerine MB130 göründüğünden bahsetmişti. Bu konuda bizleri bir aydınlatabilir misiniz acaba? Farklı seri nolarda farklı anakart ve panel olması mümkün müdür?
Bir de JVC deki teknik menüye nasıl girilir ve dead pixel testi nasıl yapılabilir konusunda bilgi verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Selamlar ve saygılar.

Selamlar değerli kardeşim, bahsettiğiniz mesajı henüz görmedim ancak JVC ANA KONU kısmında bir kardeşimiz yazmıştı MB130 S değil diye, Cevaben şunu yazmıştım.

Sizler servis menüden görüyorsunuz bu ibareyi (Bu arada servis menüye girebilmek için MENÜ 4725 kodlayınız) servis menülerde uzantılar yazmaz, MB130 özelinde değildir bu, MB110 ve MB211 gibi anakartlarda da S olmalarına rapmen siz sadece 110 211 130 şeklinde görürsünüz.

Ürün tek kod üzerinden üretilmiştir ve anakart ile panel bilgisi değişmez. Beni tanıyanlar çoklu üretim konusunda üyelerimizi sıklıkla uyardığımı bilriler, bu ürün tekil üretimdir (şimdilik) ve bu ürünlerin hepsinde MB130S anakart ile CMO panel kullanılmıştır. Değişiklik olursa mutlaka sizleri haberdar ederim içiniz rahat olsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado hocam öncelikle verdiğiniz bilgilere ve gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Bu forumu ve sizleri BİM’in konusu geçen ürünü sayesinde 5 gün önce tanışmış oldum ve bu ilk mesajım. Tüm yorumları günlerdir okuyarak sabah bu tv’yi satın aldım. Ancak forumdaki arkadaşların son 1-2 saattir anakart ve panel konularındaki mesajları kafamı karıştırdı. Bu konuları netleştirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 1222

Selamlar değerli kardeşim.

GENEL anlamda açıklamıştım sizin özelinizde sizin seri numarasına özel bir açıklama daha yazayım ki kafalarınız karışmasın :ok

Bizlerin sizlere tarif ettiği şekilde servis menü kontrolü yapmanız gayet doğal, lakin bizim gördüğümüz tüm ince detayları servis menüden sizlerin görmesi mümkün olmuyor.

Servis menülerde anakartın türevi yazar ancak uzantısı yazmaz,

Örnek;

MB130E
MB130P
MB130S

olan anakartların tamamı servis menüde

MB130

olarak görünür :ok

Ben sizlere bunların S P E bilgilerini, ürüne verdiğim değer doğrultusunda paylaşıyorum zira bu uzantılar ürünlerin donanımsal farklılıklarının da bir göstergesi oluyor.

Bu televiyon Tek kod üzerinden üretilmiştir, üzerinde MB130S anakart ve CMO panel vardır.

Başka nerede ne yazıyorsa yazsın kafanız karışmasın. :ok

Size tüm ekranımı paylaşamam teknik olarak ancak kısa bir kesit sunayım içiniz rahat etsin :ok

a1-jpg.jpg

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
44

GENEL anlamda açıklamıştım sizin özelinizde sizin seri numarasına özel bir açıklama daha yazayım ki kafalarınız karışmasın :ok

Bizlerin sizlere tarif ettiği şekilde servis menü kontrolü yapmanız gayet doğal, lakin bizim gördüğümüz tüm ince detayları servis menüden sizlerin görmesi mümkün olmuyor.

Örnek;

MB130E
MB130P
MB130S

MB130

Ben sizlere bunların S P E bilgilerini, ürüne verdiğim değer doğrultusunda paylaşıyorum zira bu uzantılar ürünlerin donanımsal farklılıklarının da bir göstergesi oluyor.

Bu televiyon Tek kod üzerinden üretilmiştir, üzerinde MB130S anakart ve CMO panel vardır.

Size tüm ekranımı paylaşamam teknik olarak ancak kısa bir kesit sunayım içiniz rahat etsin :ok

Ekli dosyayı görüntüle 1224
Teşekkürler...

G Çevrimdışı

GkhnS

Yeni Üye
25 May 2018
23
37

Örnek;

MB130E
MB130P
MB130S

MB130

Ekli dosyayı görüntüle 1224
Adem Helvacı Ado hocam, bu ilginiz beni bu forumun müdavimi yapacak gibi duruyor. :) Paylaştığınız bilgilendirme için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

Geri
Üst Alt