JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar TV de renk sorunu solukluk, veya bazı renklerin (özellikle sarı tonlarının) yansıma yapma şikayetim vardı. Ancak dün Kaynaklar > HDMI ayarlarında 'düzenli' seçeneği yerine GELİŞMİŞ seçeneğine getirdiğimde, renklerde iyileşme gördüm.

Bir arkadaş daha yazmıştı, bulanıklık sorunu için pixelliance açma var mı demişti, ben biraz daha iyileşme gördüm bulanıklıklik (ekranda toz tabakası var gibi bir görüntü alıyordum)

Ekran görüntü seçimi olarak da 'doğal' yerine '' dinamik '' modunda kullanıyorum ten rengini de +4 te kullanıyorum, görüntü biraz renkli ve sıcak durdu daha iyi verim aldım diyebilirim.

Adem Abi nin güncellemesini yükleyince yorumlarımı yazacağım. İnşallah daha iyi görüntü elde edebiliriz güncellemelerde, teşekkürler Adem Abi destekleriniz için, devamını bekliyoruz, saygılar.

Saygı bizden güzel kardeşim, İyi günlerde kullanınız :ok

I Çevrimdışı

i_eker

Yeni Üye
29 May 2018
17
56
Merhaba sevgili Ado Nihayet bugün tv mi inceleme fırsatı buldum .Olu piksek testinde sadece 1 noktada hata var gözüküyor .İade etmek için geçerli bir sebep değil bence.4k yayınlar çok güzel gösteriyor fakat diğer kanallar pek tatmin etmedi diyebilirim.En son yazılımı da yükleyemedim.Bu sorun benim cahilliğimden kaynaklı :) Hocam ben seri numarasıno versem size ürünün iade ürün olup olmadığını soylermisiniz ?

I Çevrimdışı

i_eker

Yeni Üye
29 May 2018
17
56
Saygı bizden güzel kardeşim, İyi günlerde kullanınız :ok
Merhaba
Öncelikle mutlu bayramlar dilerim.Uydu anteni ile kullanıyorum TV yi ,yazdığınız görüntü rahatsızlıklarının tümünü ben de gözlemledim. Hdmi ayarından söz etmişsiniz, ben direk uydudan alıyorum görüntüyü ,sözünü ettiğiniz hdmi ayarlarını değiştirirsem daha güzel bir görüntü elde edebilir miyim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba
Öncelikle mutlu bayramlar dilerim.Uydu anteni ile kullanıyorum TV yi ,yazdığınız görüntü rahatsızlıklarının tümünü ben de gözlemledim. Hdmi ayarından söz etmişsiniz, ben direk uydudan alıyorum görüntüyü ,sözünü ettiğiniz hdmi ayarlarını değiştirirsem daha güzel bir görüntü elde edebilir miyim ?
Hayır sevgili kardeşim o başka bir protokol maalesef :ok

O Çevrimdışı

olygosen

Yeni Üye
25 May 2018
40
41
Merhaba arkadaşlar, yaşadığım bir problemi aktarmak istiyorum. Piksel testi yaparken TV'nin beyaz ekranında küçük bir ışık sızması ve bulutlanma var sanki. Hani maç izlerken dikkat edince belli oluyor. Çok küçük, misket boyutunun yarı çapı kadar büyüklükte bir buğulanma, bulutlanma gözüme çarpıyor.

Fiber bez ile silmeye çalıştım, ondan evvel elimle toz mu acaba diye dokundum. Ne yaptıysam gitmedi. Başka biri için sorun olmayan, hatta göremediği bir sorunu görüyorum maalesef. Ayrıntıcı olduğumdan dolayı mikroskobik izleri bile görebiliyorum. İzlerken rahatsız etmiyor, sadece beyaz ekranda ve maç izlerken yeşil fonda çok küçük bir buğulanma var. Ne yapsam sizce?

Bunun için uğraşsam yetkili servis ne olacak ondan yahu der ama ben TV'lerden çok çektim. Sırf eski TV'imi de bulutlanma, buğulanma olduğu için yani siyah noktalar, çizgiler olduğu için izlemiyordum. Bunda da az bir şey görünce hevesim ve şevkim kaçtı. Sizde de var mıdır bu sorun, ne yapmak gerek?

Muhtemelen Tv'nin panel montajı sırasında o bölgeye toz kaçmış ya da herhangi bir şey. Hani şöyle düşünün, TV'nin kenarlarındaki kararmanın Tv'nin orta bölgesinde kabak gibi görünmesi, tabii beyaz ve yeşil fonda çok dikkat edildiğinde. Ne diyorsunuz?

Geri
Üst Alt