K
kaya.cihat92
Aktif Üye
- 6 Kas 2017
- 555
Hocam ofise gectiniz mi mb 120 anakartla ilgili bakacaktinizLG IPS panelli 7020, Bu ise CMo Va panelli. Burada belirleyici olan sizin izleme şekliniz olur![]()
Hocam ofise gectiniz mi mb 120 anakartla ilgili bakacaktinizLG IPS panelli 7020, Bu ise CMo Va panelli. Burada belirleyici olan sizin izleme şekliniz olur![]()
Speaker box maalesef bulunmamakta ve bu da tabi sese etki ediyor açıkçası. Yine de hidden hoparlör olmasına rağen EQ ayarlarını yükselterek sesten istediğiniz performansı alabiliyorsunuz.![]()
Ustad ılk yazında, Öncelikle belirteyim bu TV yi alan arkadaşlarımız hem RENK, hem KONTRAST, hem VA panelin o akıcılığı, hem de yüksek özellikleri satın almış olacak zira ürünümüzde MB130S anakart ile CMO (Chi Mei Optronics) panel kombinasyonu mevcut
CMO panel olması nedeniyle SAMSUNG panele nazaran daha doğru (bana göre) ve daha iyi algoritmaya sahip renk dünyasına sahip olmakla birlikte aynı zamanda VA panelin o tatlı akıcılılığından da feragat etmemiş olacağız zira bildiğiniz üzere tepkime için VA, renk için IPS panel tercih ediyoruz aslında. Ancak bu panelde iki unsurun da tadına varacağınıza tereddütünüz olmasın.
demişsin ya aslında ben IPS panel tercihim fakat bu da her ıkısınının de ışlevını gorur gıbı bı yorum çıkardım yazdıklarından. diğer ozellıkler olarak aynı lar mı acaba?
![]()
Elimde fotoda ki müzik setinin speakerları var, tvde kullanabilir miyim girişleri var mı ?
Ayrıca önceki mesajımda belirttiğim gibi 15 yılda bir tv alıyoruz sizce bu tv bize göre mantıklı mı ? Biraz daha beklemeli miyim yoksa bunu kaçırmamalımıyım ?
Ado hocam peki bu ucuz tvlerdeki hdr desteğine çok güvenmeyin çok iyi olmuyor diyorlar bu tvnin hdr desteği konusundaki fikirlerinizi alabilir miyim gerçekten hdrın hakkını verir mi?
Kaç derece açıya kadar farkı olur hocam IPS ve VA nın. atıyorım IPS 165 derece ye kadar gorunuyor da VA 100 Dereceye Kadar mı acaba?bu arada benım açımdan derece cok Sorun olmaz dıye düşünüyorum hocam. 7020 ye gore bu daha ıyıdır dersen bunu görerek alacam. 7020 ye yonlendırırsen o ınternetten sıparıs verecem.Açı hariç her özelliği alırsınız bu paneldeAma bu panelden IPS performansı beklememek lazım açı duyarlılığı anlamında
![]()
Adem hocam baktınizmi mb 120 ye ofiste hdmi ve hdcp ile ilgiliDirekt hoparlör bağlayamazsınız, amplifikatör gereklidir
Bu özelliklerde tv ler her zaman denk gelmiyor ama bir daha olmaz anlamı da taşımaz bu yazdıklarım. Lakin bu özelliklerine ve bu panele göre bence kaçırılmamalı. (Açı duyarlılığını defahatle dile getiriyorum)
Hmmm şu koşullarda bana JVC ağır basar.Kaç derece açıya kadar farkı olur hocam IPS ve VA nın. atıyorım IPS 165 derece ye kadar gorunuyor da VA 100 Dereceye Kadar mı acaba?bu arada benım açımdan derece cok Sorun olmaz dıye düşünüyorum hocam. 7020 ye gore bu daha ıyıdır dersen bunu görerek alacam. 7020 ye yonlendırırsen o ınternetten sıparıs verecem.
şımdıden teşekkürler ustadım.
Tamam hocam top sendeGeldim, işlerimi düzenleyip ilgileneceğim o konuyla![]()
HDMI 2.0 1 numaraAdo,
hocam merabalar.mb120 anakartli 49ud9400 tv nin hdmi 2.0 destegi varmidir varsa hangi port.ve hdcp 2.2 protokolu bu tvde var mıdir ayrica kullanma kılavuzunda soyle bi aciklama var;
Seçilen kaynak seçeneklerini etkinleştirir veya devre dışı bırakır. HDMI kaynaklar için Normal,
Gelişmiş ve Devre Dışı seçenekleri bulunmaktadır. Normal ve Gelişmiş seçenekleri, seçilen
HDMI kaynağının renk ayarlarını etkiler. HDMI kaynağından 4K görüntü izleyebilmek için, bağlı
cihaz HDMI 2.0 uyumlu olduğu takdirde ilgili kaynak ayarı Gelişmiş olarak seçilmelidir. Bağlı
cihaz HDMI 1.4 uyumlu ise Normal olarak ayarlayınız. Uygun biçimde ayarlayın veya ilgili HDMI
kaynağını Devre Dışı olarak ayarlayıp, devre dışı bırakınız.. bu açıklama samsung tvlerde e bulunan hdmi UHD color ayarı ile ayni seymidir.samsung tv dede mesela hdmi 1 portunu UHD color on-off ayarı vardı.vestelinkide bu mantıklami calısiyo.bumesaja cevap aldım mı daha aklımda soru isareti kalmıyor haocam saygilar hayirli ramazanlar
HDMI 2.0 1 numara
ARC 3 numara
2.2 desteği yok olarak görüyorum![]()
Ado, adem hocam ben dün menu 4725 den kurcaladim biraz.diagnostic bolumumde silik bi sekilde 6 7 satir bolumler vardi hani kumandayi test ettigimiz yer bastigin tusun adi yazıo.orda
Hdcp status. Ok
Hdcp 2.x status ok yaziodu bu ne dmeek 2.2 var demek gibi geldi bana