JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

syntactic_sugar Çevrimdışı

syntactic_sugar

Yeni Üye
21 May 2018
2
42
Adem Helvacı Ado hocam peki bu ucuz tvlerdeki hdr desteğine çok güvenmeyin çok iyi olmuyor diyorlar bu tvnin hdr desteği konusundaki fikirlerinizi alabilir miyim gerçekten hdrın hakkını verir mi?

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
Speaker box maalesef bulunmamakta ve bu da tabi sese etki ediyor açıkçası. Yine de hidden hoparlör olmasına rağen EQ ayarlarını yükselterek sesten istediğiniz performansı alabiliyorsunuz. :ok

vestel-z-777-mikro-x.jpg

Elimde fotoda ki müzik setinin speakerları var, tvde kullanabilir miyim girişleri var mı ?
Ayrıca önceki mesajımda belirttiğim gibi 15 yılda bir tv alıyoruz sizce bu tv bize göre mantıklı mı ? Biraz daha beklemeli miyim yoksa bunu kaçırmamalımıyım ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ustad ılk yazında, Öncelikle belirteyim bu TV yi alan arkadaşlarımız hem RENK, hem KONTRAST, hem VA panelin o akıcılığı, hem de yüksek özellikleri satın almış olacak zira ürünümüzde MB130S anakart ile CMO (Chi Mei Optronics) panel kombinasyonu mevcut

CMO panel olması nedeniyle SAMSUNG panele nazaran daha doğru (bana göre) ve daha iyi algoritmaya sahip renk dünyasına sahip olmakla birlikte aynı zamanda VA panelin o tatlı akıcılılığından da feragat etmemiş olacağız zira bildiğiniz üzere tepkime için VA, renk için IPS panel tercih ediyoruz aslında. Ancak bu panelde iki unsurun da tadına varacağınıza tereddütünüz olmasın.

demişsin ya aslında ben IPS panel tercihim fakat bu da her ıkısınının de ışlevını gorur gıbı bı yorum çıkardım yazdıklarından. diğer ozellıkler olarak aynı lar mı acaba?

Açı hariç her özelliği alırsınız bu panelde :ok Ama bu panelden IPS performansı beklememek lazım açı duyarlılığı anlamında :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
vestel-z-777-mikro-x.jpg

Elimde fotoda ki müzik setinin speakerları var, tvde kullanabilir miyim girişleri var mı ?
Ayrıca önceki mesajımda belirttiğim gibi 15 yılda bir tv alıyoruz sizce bu tv bize göre mantıklı mı ? Biraz daha beklemeli miyim yoksa bunu kaçırmamalımıyım ?

Direkt hoparlör bağlayamazsınız, amplifikatör gereklidir :ok
Bu özelliklerde tv ler her zaman denk gelmiyor ama bir daha olmaz anlamı da taşımaz bu yazdıklarım. Lakin bu özelliklerine ve bu panele göre bence kaçırılmamalı. (Açı duyarlılığını defahatle dile getiriyorum)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam peki bu ucuz tvlerdeki hdr desteğine çok güvenmeyin çok iyi olmuyor diyorlar bu tvnin hdr desteği konusundaki fikirlerinizi alabilir miyim gerçekten hdrın hakkını verir mi?

Değerli kardeşim, marka pazarlamacıları satmak istedikleri ürünlerde var olan özelliklerin aslında at ile deve bir özellik olmadığını ve her üründe kullanılabileceğini tüketicilere ispat eden ekonomik markaların bu hamleleri karşısında verecek cevap bulamayınca tabii ki zamanında sırf MARKA oldukları için 2 kat para almanın verdiği tadı kaçırmamak adına her türlü söyleme başvuruyorlar.

Ben şimdi size şöyle bir örnek vermek isterim

111000101010100001111000010001111000100010100010101000100

Ben size yukarıda bir kod verdim, Şimdi bu kod, Sizin yazdığınız HP marka klavyeden yazılırsa mı daha kalitelidir yoksa benim yazdığım VALX marka (bu arada klavyemin markasını ilk defa gördüm :kiskis ) klavyeden yazarsam mı daha kaliteli olur?

Veya bu kodun üzerine SAMSUNG yazıp satarsam mı daha kaliteli olur yoksa AWOX yazarsam mı daha kaliteli olur?

Söz konusu kod ise o kodun kalitesi ucuzu pahalısı olmaz. Kod ya vardır işe yarar, ya yoktur işe yaramaz bu kadar basit.

HDR de bir kodlama teknolojisidir, elbette donanım desteği de vardır lakin temeli yazılımdır, kod dur. Bu kod SAMSUNG da olunca olunca SÜPER, JVC de olunca NORMAL benzin gibi hareket etmez. Kod kod dur :ok

Size marka satmaya çalışanlara karşı dikkatli olunuz, bizler zaten markaların haklarını veriyoruz her zaman, ama onlar daha çok para kazansın diye burada kaliteli ve tüketicinin işine yaracayak bir ürüne çamur atmamız da etik olmaz :ok

M Çevrimdışı

Meftun

Yeni Üye
19 Şub 2018
49
Açı hariç her özelliği alırsınız bu panelde :ok Ama bu panelden IPS performansı beklememek lazım açı duyarlılığı anlamında :ok
Kaç derece açıya kadar farkı olur hocam IPS ve VA nın. atıyorım IPS 165 derece ye kadar gorunuyor da VA 100 Dereceye Kadar mı acaba?bu arada benım açımdan derece cok Sorun olmaz dıye düşünüyorum hocam. 7020 ye gore bu daha ıyıdır dersen bunu görerek alacam. 7020 ye yonlendırırsen o ınternetten sıparıs verecem.
şımdıden teşekkürler ustadım.

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Adem Helvacı Ado,
Direkt hoparlör bağlayamazsınız, amplifikatör gereklidir :ok
Bu özelliklerde tv ler her zaman denk gelmiyor ama bir daha olmaz anlamı da taşımaz bu yazdıklarım. Lakin bu özelliklerine ve bu panele göre bence kaçırılmamalı. (Açı duyarlılığını defahatle dile getiriyorum)
Adem hocam baktınizmi mb 120 ye ofiste hdmi ve hdcp ile ilgili

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kaç derece açıya kadar farkı olur hocam IPS ve VA nın. atıyorım IPS 165 derece ye kadar gorunuyor da VA 100 Dereceye Kadar mı acaba?bu arada benım açımdan derece cok Sorun olmaz dıye düşünüyorum hocam. 7020 ye gore bu daha ıyıdır dersen bunu görerek alacam. 7020 ye yonlendırırsen o ınternetten sıparıs verecem.
şımdıden teşekkürler ustadım.
Hmmm şu koşullarda bana JVC ağır basar.

JVC de kullanılan panel için de aşağıdaki örneklemeyi kontrol edebilirsin :ok

https://tavsiyeforumu.com/konu/va-panel-ips-panel-aci-farki-testi.1599/#post-30176

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado,
hocam merabalar.mb120 anakartli 49ud9400 tv nin hdmi 2.0 destegi varmidir varsa hangi port.ve hdcp 2.2 protokolu bu tvde var mıdir ayrica kullanma kılavuzunda soyle bi aciklama var;
Seçilen kaynak seçeneklerini etkinleştirir veya devre dışı bırakır. HDMI kaynaklar için Normal,
Gelişmiş ve Devre Dışı seçenekleri bulunmaktadır. Normal ve Gelişmiş seçenekleri, seçilen
HDMI kaynağının renk ayarlarını etkiler. HDMI kaynağından 4K görüntü izleyebilmek için, bağlı
cihaz HDMI 2.0 uyumlu olduğu takdirde ilgili kaynak ayarı Gelişmiş olarak seçilmelidir. Bağlı
cihaz HDMI 1.4 uyumlu ise Normal olarak ayarlayınız. Uygun biçimde ayarlayın veya ilgili HDMI
kaynağını Devre Dışı olarak ayarlayıp, devre dışı bırakınız..
bu açıklama samsung tvlerde e bulunan hdmi UHD color ayarı ile ayni seymidir.samsung tv dede mesela hdmi 1 portunu UHD color on-off ayarı vardı.vestelinkide bu mantıklami calısiyo.bumesaja cevap aldım mı daha aklımda soru isareti kalmıyor haocam saygilar hayirli ramazanlar
HDMI 2.0 1 numara
ARC 3 numara
2.2 desteği yok olarak görüyorum :ok

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
HDMI 2.0 1 numara
ARC 3 numara
2.2 desteği yok olarak görüyorum :ok
Adem Helvacı Ado, adem hocam ben dün menu 4725 den kurcaladim biraz.diagnostic bolumumde silik bi sekilde 6 7 satir bolumler vardi hani kumandayi test ettigimiz yer bastigin tusun adi yazıo.orda
Hdcp status. Ok
Hdcp 2.x status ok yaziodu bu ne dmeek 2.2 var demek gibi geldi bana

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado, adem hocam ben dün menu 4725 den kurcaladim biraz.diagnostic bolumumde silik bi sekilde 6 7 satir bolumler vardi hani kumandayi test ettigimiz yer bastigin tusun adi yazıo.orda
Hdcp status. Ok
Hdcp 2.x status ok yaziodu bu ne dmeek 2.2 var demek gibi geldi bana

Açıkçası ben var olduğuna dair bir ibare görmedim ama yok da yazmıyor hiç bir yerde :kiskis

Belki bu durumda bu bilgiyi siz teyit ederek verirsiniz bize :ok

Geri
Üst Alt