JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Tabiri caizse işkembe-yi kübradan sallamışlar azizim.

- Kim, nerden bulmuş, almış, kullanmış; 30sn kanal geçişini tespit etmiş !?!??? ( Adem Helvacı Ado hocamsa ayrı =D )

- Hdr nin çamur görüntü vermesi için yayınlanan görüntünün 360p olması lazım ya da 480p =D

- üretilen tv lerin hemen hepsi 50-60hz lerde yapılıyor. İstisnai 100 ler, 120 ler olsa da bunların fiyatları da kullanılan malzeme kalitesi ile orantılı gelir. Geri kalanda ise görüntü kalitesini belirleyen donanım içindeki yazılımın mühendisliğinde gizli kalır.

Ben şunu tespit ettim, hem uçan, hem kaçan, hem cam kenarı, hem şoför arkası hem de teker üstü bir tv ya da teknoloji ürünü denk getirmek asla mümkün olmaz, illa ki birinden bi yerinde "kesin ip var ag" olur işin sonu =D

Almamış, kullanmamış kişilere itibar etmeyin derim.

Kağıt üzerinde özellikleri iyi, pratikteki durumu sahaya çıktığında belli olur.

Saygılar.

selodonanım Çevrimiçi

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
246
JVC LT-65VU83T TV ile alakalı içimden bir ses, dünya kupası nedeniyle kampanya ürünü olacak diyor. 3 hafta içinde belli olur.

A Çevrimdışı

Amarcord

Yeni Üye
20 May 2018
1
52
Merhaba. Televizyonun smart yazılımı hakkında soru sormak istiyorum. TV nin kendi browseri üzerinden online film ve dizi izleyebiliyor muyuz? Desteklemedigi ses kodegi var mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İyi günler ben bu TV yi almak istiyordum lakin başka bir forum da TV için olumsuz yorumlar vardı aklımı bulandırdı.

Ama kimse sizin gibi icelemememis.

Benim merak ettiğim.
50 Hz olması kötü demişler ne gibi bir eksi yaratır.
Kanal geçişleri 30 sn demişler doğrumu

Birisi şöyle yorum yapmış

ben görüşümü söyledim bizzat test ettm görüntü mükemmel demeyin baride millet bu kadar aldanmasın bana göre para etmez 2 bin tl edecek bir tv değil siz memnunsanız o sizin görüşünüz.

Demiş

4k hdr TV nasıl çamur olur anlam veremedim.
2000 lira bandında TV görüntüleri hepsini kötü.

O kadar araştırma yaptım içimden bu TV yi alacaksın ama kendini inandırmak için uğraşıyorsun demeye başladım.

Dolar sürekli yükselirken iyi ve pahalı olmayan bir TV bulamadım.

Elimdeki dandik TV ile devam edip bu parayla altın alsam daha iyi olacak gibi.

Selamlar değerli kardeşim;

Kendimizi övmek gibi olmasın lütfen yanlış anlamayınız lakin biz satıcı değiliz ve bizim en önemli özelliğimiz, mal satma kaygımızın olmamasıdır.

Eskiden biz kendi imkanlarımızla kurumların peşinde koşar emanet ürün ister, söker parçalar inceler, elimizdeki teknolojik olanakların elverdiğince kendi testlerimizi uygular, sonuçları ve bizde uyandırdığı izlenimler doğrultusunda yorum yazardık ve bu yorumlarımız hep tarafsızlığını korumuştur zira kimseden bir çıkarımız yok bu yaptığımız iş karşılığında. şimdi ise artık işletmeler bizimle irtibat kuruyorlar emanet ürün verip incelememizi rica ediyorlar zira biliyorlar bizi, güveniyorlar hem kendi ürünlerine hem de bizim tarafsızlığımıza. Gerek Sota Sota Ahmet kardeşimiz gerek ise ben, Bu ürünleri tam bir tarafsızlık ilkesi ile inceliyor ve hem sizlere ürünler hakkında bilgi veriyor, hem de ürünlerde bize göre eksik olduğunu düşündüğümüz yerleri bu firmalara rapor ediyoruz.

Promotör değiliz, gizli satıcı değiliz, adı bizde saklı olan bazı sanal mağazaların yine adı bizde saklı olan gizli pazarlamacıları hiç değiliz.

Bizim incelemelerimize bakınız, her markayı görürsünüz ve ben mutlaka söküp parçalarım cihazı, aynen Şu linkteki PHILIPS tv inceleme konusuda olduğu gibi

Bu anlamda kanal geçişi 30 saniye diyen muhteremi, bizim gibi incelemesini ispat etmeye davet etmek isterim .

İnceleme böyle yapılır azizim, bunu ukalalık olsun diye yazmıyorum aklınıza farklı bir şey gelmesin lütfen.

Tek derdim, yeni tanıyanların bizlere güvenmesi ve bizi bilen sizlerin, bizlerin tarafsızlığına dair var olan güveninizin sarsılmamasıdır.

Dahili uydu alıcılarının neredeyse tamamında zap performansı istenen seviyede değildir zira HD sinyallerin işleme protokolü biraz daha fazla zaman alır, bunun sebebini de anlatırım size ve hatta 1970 lerin sonlarına doğru öğrendiğim bir bilgidir bu, düşünün ki o yıllarda bile var olan bir sorundu bu, konu sadece zap hızı konusu değil konu tamamen videomuting süresiyle alakalıdır ki bunun da sebebi vertikal+horizantel+synchrone+feedbackpals+hue+audioseperatör gibi unsurların tamamının çakışıp sonra da ''Biz Hazırız'' sinyali yollamasını takiben ekranı serbest bırakan videomuting ünitesinin ''tüketici kötü görüntüleri görmesin'' düşüncesinin (Böyle kodlanmasının) sonucudur bu.

Mühendisler ve yazılımcılar istese size 1 saniyede zap yaptırırlar fakat bu sefer arka planda henüz oturmamış bazıo sinyallerin size sunduğu kötü görüntüyü görmek zorunda kalırsınız.

Sahne ve oyuncular tam hazır olmadan tiyatro perdesinin açılması gibi bir şey bu :ok

Size dolaylı o kadar çok örnek sunabilirim ki bununla ilgili, ancak sanırım yazının bu noktadan sonrası sıkıcı olur :kiskis

Diyeceğim o ki azizim, İki mağaza gezip, sizden 5 tane daha fazla tv seyredip kendisini uzman ilan edenlere, üstad ahkamı kesenlere kulak asmayınız, onları dinleyeceğinize hislerinize güvenin ben seçiminizin dha doğru olacağını garanti ederim :ok

Can abi dahi kendisine DUAYEN denmesini kabul etmiyor ve tevazu gösteriyorken, daha dünkü çocuk olan bu birisi marangoz olan diğerinin ne iş yaptığını bile bilmediğimiz çocukların ortada USTA ÜSTAD HOCA DUAYEN gibi takılmalarına anlam vermek mümkün değil. Size tavsiyede bulunan kim olursa olsun yetkinliğini, gerçek mesleğini, tecrübesini, ihtisasını sorgulayın lütfen. Bakın bizim alnımız ak ve göğsümüzü gere gere kim olduğumuzu forum yazıyoruz, bildiğimiz de bilmediğimiz de bellidir :ok

https://tavsiyeforumu.com/konu/ado-kimdir.464/

Değil mi @albanez Can abi? Çakma satıcıları dinleyeceğine hislerini dinlesin kardeşimiz, bence seçimi daha doğru olur :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba. Televizyonun smart yazılımı hakkında soru sormak istiyorum. TV nin kendi browseri üzerinden online film ve dizi izleyebiliyor muyuz? Desteklemedigi ses kodegi var mı?

Selamlar Online film izleyebilirsiniz lakin reklamlar işlemciye aşırı yük bindirdiği için geçmişte bu deneyimler üzücü sonuçlara sebep olmuştu, elbette çalışır ve çalışıyor ancak sizin bağlantı hızınızın da büyük etken olduğunu hatorlatmak isterim.

Desteklemediği kodek elbette var :ok

İ Çevrimdışı

İbr01

Yeni Üye
19 May 2018
8
32
Selamlar Online film izleyebilirsiniz lakin reklamlar işlemciye aşırı yük bindirdiği için geçmişte bu deneyimler üzücü sonuçlara sebep olmuştu, elbette çalışır ve çalışıyor ancak sizin bağlantı hızınızın da büyük etken olduğunu hatorlatmak isterim.

Desteklemediği kodek elbette var :ok
Hocam ben dsmart de fix kullaniyorum onun için arkasinda bir yer olmasi gerekiyor. Adını hatırlamıyorum girişin bu tv de varmi acaba alacak gibiyim senin tavsiylerin üzerine

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
852
Arkadaş şansa bak , 49UB8300 alalı 2 ay oldu, 2250 TL ya, HDR destekli TV 2000 TL :saskin:slap:uzgun

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Tekrar merhaba Adem Helvacı Ado Hocam,

Sizden özel ricamdır. Bu iki tv arasında kendine alıyormuş gibi tavsiyene ihtiyacım var.

Şimdi bu iki TV arasında kaldım.

1.Samsung 43MU7000 (Vatan ve MediaMarkt te 2400₺, Gittigidiyor ve n11 de 2212 ₺)

2.JVC 50VU73T (BİM ürünü- Malum 2000₺)

TV ler 6 taksitle alınacak. Dolayısı ile taksit tutarı arasındaki fark 35-50₺ olacak

Kullanım alanım: 3,3 m ye 5m

TV; ya 5 m’lik duvara, ya da iki duvarın kesiştiği çapraz yere monte edilecek.
(50 inç buraya biraz ucu ucuna sığacak gibi). Diğer duvarlar uygun değil maalesef.

Oda aydınlık, güneş alıyor.

50 inç odaya büyük gelir mi diye düşünüyorum. Yani buradaki ekran büyüklüğü benim için avantaj olmayabilir.

İki TV nin birbirine göre üstünlüklerini ve sizin hangi TV yi tercih edeceğinizi yazabilir misiniz?

Teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tekrar merhaba Adem Helvacı Ado Hocam,

Sizden özel ricamdır. Bu iki tv arasında kendine alıyormuş gibi tavsiyene ihtiyacım var.

Şimdi bu iki TV arasında kaldım.

1.Samsung 43MU7000 (Vatan ve MediaMarkt te 2400₺, Gittigidiyor ve n11 de 2212 ₺)

2.JVC 50VU73T (BİM ürünü- Malum 2000₺)

TV ler 6 taksitle alınacak. Dolayısı ile taksit tutarı arasındaki fark 35-50₺ olacak

Kullanım alanım: 3,3 m ye 5m

TV; ya 5 m’lik duvara, ya da iki duvarın kesiştiği çapraz yere monte edilecek.
(50 inç buraya biraz ucu ucuna sığacak gibi). Diğer duvarlar uygun değil maalesef.

Oda aydınlık, güneş alıyor.

50 inç odaya büyük gelir mi diye düşünüyorum. Yani buradaki ekran büyüklüğü benim için avantaj olmayabilir.

İki TV nin birbirine göre üstünlüklerini ve sizin hangi TV yi tercih edeceğinizi yazabilir misiniz?

Teşekkürler

Selamlar Kardeşim;

Mesajını okuduktan sonra 5 dakika kadar düşündüm sessizce,

Önce ''MU7000'' dedim
Sonra ''yok yok JVC çünkü bdı bıdı'' dedim

Sonra ''iyi ama MU nun şu özelliği daha ağır basar'' dedim
Sonra da ''Tamam da JVC nin şu özelliği de gözardı edilemez'' dedim

Her ne şekilde olursa olsun ben teknik olarak birisini bir konuda bir tık diğerinden üstün bulup, Diğerini bir tık diğerinden üstün buldum bu nedenle şu koşullarda ikisi için de ''Bu üstün'' demiyorum.

Geriye ekonomi ve güvence kalır

Ekonomik olarak hangisi daha iyi
Güvence olarak hangisi daha avantajlı

diye baktığımda ise JVC açık ara önce geçiyor.

Bu tamamen kişisel yaklaşımdır bunu uzman görüşü olarak kabul etmeyin lütfen :ok

Geri
Üst Alt