JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ado hocam arka ışık ayarı 0 ile 100 arasında fark göremedim ben sizin dediğiniz gibi ışık ayarı düşük yazılım ile güncellenecği için mi öyle. Yani arka ışık 0 da olsa 100 se olsa aynı gibi gözle görülür bir fark yok. Birde tvnin belli kısımlarında arka ışık sızması mı var veya bulutlanmamı çözemedim ancak film oyun vs oynarken veya siyah ekranda çok belirgin değil yok denecek kadar az. Hiç yayın yapmadığım zaman dediğim ışık süzmesi veya bulutlanma gibi şey oluyor. Belki benim görüşüm tvde problem yoktur. Tvden memnunum. 2 sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Bu arada arkadaşlar 1-2 ölü pikseli nasıl görüyorsunuz bilmiyorum tv deki toz tanesini ölü piksel zannetmiş olabilirsiniz. 8m pikselde 1 ölü piksel tvyi iade edecek neden değildir benim açımdan. Belirgin şekilde çizgi vs gören arkadaşlara sözüm yok. Ama 1-2 tane içinnasıl gördüğünüzü bilmiyorum iade etme nedeni değildir. . Bu bebim açımdan parası olupta ekstra rv alanların sd yayını vs izleyip beğenmeyenlerin bahanesi gibi geliyor. Bu tv F/P tvdir. Bu özelliklerin hepsi mevcut başka bir marka tvyi en ucuz bulabileceğiniz fiyat 3.000 tl hdr yok 3.500 tl hdr var. Elbette yazılım güncelleme ile düzelicek birçok hatası var. Windows 10 ilk çıktığında kötüydü sürekli güncelleniyor. Windows 7 hala güncelleme alıyor. Öyle düşünün. Samsung LG de yeni tvlerinde güncelleme sunuyor. Netflix i ps4 proda ve tv nin uygulamasında denedim. Sonuç olarak tv deki baskın geldi. Paranız varsa bu tv yi almayın sizden ricam. Paranız veya bütçeniz kısıtlı ise bu tvnin ne kadar güzel olduğunu anlarsınız. Benimde bütçem yoktu. Hali hazırda kredim ve kredi kartı borçlarımı ödüyorum. Aysonu para kalmıyor bile ama bu fiyata bu özellik ayrıyetten Adem Helvacı Ado hocam sağolsun teknik bilgisi ile hiç gözümü kırpmadım. Başka bi kredi kartı başvurusu yaptım. Borçla aldım. Nasıl ödiceğimi düşünmüyorum bi şekilde borç kapanır ama bu tv bi daha gelmez. İleride daha iyi şartlarım olduğunda neden sony kd-xe serisi almayayım? Başka bi değile örnek vereyim bir galeriye gidiyorsunuz size diyorlarki sizin bütçenizde 2.000 tlye wolksvagen var. Ama bu ayki kampanyaya 2.000 tlye Mercedes veriyoruz. Paranız olmasa dahi hemen bulursunuz. Ama lütfen paranız varsa Lamborgini alın. Wolksvagen fiyatına Mercedes alıpta Lamborgini performans beklemeyin.

Not: Ado Bey size ölüpiksel testinden bahsetme siz bu tvyi 1 ölü piksel iade edecekmiydiniz merak ediyorum. Öle bi şeyin olduğunu bilr ben burda öğrendim ister istemez test yaptım. Ado hoca burda biraz negatif etkili olmuş ister istemez. Samsung son model alıpta ölü piksel varsa bile 1 adet bahsi geçmese test yapmazdınız. Dürüst olalım.

Azizim aydınlık ayarı değil dimi ayarladığınız, Yani backlıght ayarından bahsediyoruz, hani şu enerji tasarruf bölümünü ÖZEL yaptığınızda aktif olan alan.

Eğer hiç değişiklik olmuyor diyorsanız tv de arıza vardır azizim, fark edilmemesi mümkün değil :ok

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Arkadaşlar kutu normal koli bandıyla bantlanmış acaba iade edilen ürünü mü verdiler bana. Cevap verirseniz sevinirim.

Arkadailar televisyonun kutusu bu şekilde normaş koli bandıyla bantlanılmış. Acaba iade edilen ürün bana tekrar verildi mi. Yardımcı olabilir misiniz ?

O koli açılmış, fakat sevkiyat sırasında mı, yoksa iade ürün mü, bunu bilemem. Günahını almak istemem.

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Güncellemenizde bir sakınca yok azizim, 3.62.7.0 yükleyerek görüşlrinizi yeniden yazmanızı rica ederim, bu gün ben bilerek 4.0 a geri dönüp bakıp sonra tekrar 7.0 a defalarca yükledim, her ne kadar 7.0 sürümü smart bağlantı stabilitesi için çıkartılmış olsa da %100 gözümle gördüm kesinlikle görüntüye etki ediyor :ok
Adem Helvacı Ado, hocam ben Bimden aldığım Jvc televizyona 3.62.7.0 yazılımını yükledim görüntüde bariz bir iyileşme oldu ancak youtube da video yükleniyor yazısından sonra ekran kararıp kalıyor video bir türlü başlamıyor kumanda tuşlarına bastığımda televizyon şişip kalıyor. Bu yüzden bugün mecburen 3.62.4.0 a geri döndüm. Bu defada görüntü kötüleşti.Bu konuda benzer bir durumla karşılaşan oldu mu bilmiyorum. Acaba 7.0 I birdaha mı yüklesem. Ne yapsam bilemedim. Bu soruna bi el atsanız memnun olurum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
playstation 2 baglamak ıstıyorum

Şu kablonun sizin sorunu çözmesi gerekiyor, tv nizin magic button tarafında 3,5mm girişi olması lazım, PS2 den gelen kablolarınızın da RCA olması gerekiyor diye hatırlıyorum. Böylece bir kanaldan video sinyali, diğer iki kanaldan ses sinyali tv ye ulaşacak.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado, hocam ben Bimden aldığım Jvc televizyona 3.62.7.0 yazılımını yükledim görüntüde bariz bir iyileşme oldu ancak youtube da video yükleniyor yazısından sonra ekran kararıp kalıyor video bir türlü başlamıyor kumanda tuşlarına bastığımda televizyon şişip kalıyor. Bu yüzden bugün mecburen 3.62.4.0 a geri döndüm. Bu defada görüntü kötüleşti.Bu konuda benzer bir durumla karşılaşan oldu mu bilmiyorum. Acaba 7.0 I birdaha mı yüklesem. Ne yapsam bilemedim. Bu soruna bi el atsanız memnun olurum.

7.0 da görüntüde bariz iyileşme var bu gün sırf bu konuya 4 saatimi harcadım o nedenle forumda da çokaktif değildim.

Sizin özelinizde konuyu test etmek için bana seri verin önce size full yazılım yollayayım o tv yi bir formatlayalım, format üstüne 7.0 a yükselt bakalım :ok

B Çevrimdışı

balerion

Yeni Üye
25 May 2018
3
36
herkese merhaba;

az önce tv’yi bende üzülerek iade ettim. hatta bimdeki arkadaş sağolsun taksitli yaptığım alışverişi bana nakit 2000 tl olarak geri döndürdü. memnun kalmadığımı söyledim adamlar kutuyu dahi açmadı. bu aşırı iyi niyetinden dolayı bim’e teşekkür ederim.. iade ettiğim şubeye benden sonra iki kişi ismini yazdırmış, alıcısı hazırmış dediklerine göre.

Adem Helvacı Ado hocam tv’yi falan bir kenara bırakırsak, pozitif yaklaşımınız ve günlerdir bıkmadan usanmadan burada herkese bir şekilde çözüm sunmanız saatlerce dil dökmeniz beni inanılmaz şaşırttı ve mutlu etti. bu ilgi ve alakanızdan ötürü size ve forum modlarına ayrıca teşekkür ederim..

iade sebebimde kişiseldir, televizyonu alan diğer arkadaşlar eğer memnun kalmışlarsa gönül rahatlığıyla kullanımlarına devam edebilirler. ben LG/IPS panelden sonra JVC paneline alışamadım. açı sorununu çok kafaya taktım bir de ses kalitesi bana yetersiz geldi. ama 4K görüntüde televizyon cepheden bakışta hakkını verdi fakat ben bu denli açı hassasiyeti içeren bir panelin üretim sebebini anlayamadım zira televizyonu açıdan izlemek şu haliyle neredeyse mümkün değil. ilk defa 4k/hdr deneyimleyen birisi olarak ben sanırım kendi beklentimi biraz fazla yüksek tutmuşum. bilen bilir JVC/KENWOOD markası japonyanın kalburüstü elektronik markalarındandır fakat bu tv ülkemizde fason olarak üretiliyor. sonuç olarak hala f/p oranı piyasaki en yüksek televizyondur, kullananlara iyi günlerde kullanmalarını dilerim.

İ Çevrimdışı

İbr01

Yeni Üye
19 May 2018
8
32
Ado hocam tv yi almistim bugün gelip kurmuşlar. Yanlarinda yoktum. Tv büyüklüğü flan genel olarak güzel biraz kalin geldi ama olsun benim iki sorum var. Ekran çok açık renkli gibi geldi işik fazla sanki beyaza kayiyo görüntü ama kendi uydusu bu dsmartin de fixini kullanacagim sence degisiklik olurmu görüntüde simdi kaldirdim gerii tv yi agustis ayinda tekrar kuracagim ozaman hallederim ama sana bir danisayim dedim birde bende vestelin duvara asma aparati var onu bu tv de kullanabilirmiyim. Orjinal yaninda vermişlerdi 109 ekran yalniz o sorun olurmu sence?? Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

B Çevrimdışı

bannedbann

Yeni Üye
24 May 2018
39
29
bunun çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. bu mantığa göre piksel sayısının bir önemi kalmıyor. yine de saygı duyuyorum tabi bakış açınıza
Telefonun kapladığı alanı içeren ppi sayısı 400 civarı aynı değerde 400ppi 50inc bi tv de sırıtır. O yüzden monitör ve tvleri de kıyaslayamayız.

B Çevrimdışı

bannedbann

Yeni Üye
24 May 2018
39
29
Azizim aydınlık ayarı değil dimi ayarladığınız, Yani backlıght ayarından bahsediyoruz, hani şu enerji tasarruf bölümünü ÖZEL yaptığınızda aktif olan alan.

Eğer hiç değişiklik olmuyor diyorsanız tv de arıza vardır azizim, fark edilmemesi mümkün değil :ok
Aynen hocam arka ışık ayarından bahsediyorum. Değişiklik olmuyor. Servis arıyım mı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
herkese merhaba;

az önce tv’yi bende üzülerek iade ettim. hatta bimdeki arkadaş sağolsun taksitli yaptığım alışverişi bana nakit 2000 tl olarak geri döndürdü. memnun kalmadığımı söyledim adamlar kutuyu dahi açmadı. bu aşırı iyi niyetinden dolayı bim’e teşekkür ederim.. iade ettiğim şubeye benden sonra iki kişi ismini yazdırmış, alıcısı hazırmış dediklerine göre.

Adem Helvacı Ado hocam tv’yi falan bir kenara bırakırsak, pozitif yaklaşımınız ve günlerdir bıkmadan usanmadan burada herkese bir şekilde çözüm sunmanız saatlerce dil dökmeniz beni inanılmaz şaşırttı ve mutlu etti. bu ilgi ve alakanızdan ötürü size ve forum modlarına ayrıca teşekkür ederim..

iade sebebimde kişiseldir, televizyonu alan diğer arkadaşlar eğer memnun kalmışlarsa gönül rahatlığıyla kullanımlarına devam edebilirler. ben LG/IPS panelden sonra JVC paneline alışamadım. açı sorununu çok kafaya taktım bir de ses kalitesi bana yetersiz geldi. ama 4K görüntüde televizyon cepheden bakışta hakkını verdi fakat ben bu denli açı hassasiyeti içeren bir panelin üretim sebebini anlayamadım zira televizyonu açıdan izlemek şu haliyle neredeyse mümkün değil. ilk defa 4k/hdr deneyimleyen birisi olarak ben sanırım kendi beklentimi biraz fazla yüksek tutmuşum. bilen bilir JVC/KENWOOD markası japonyanın kalburüstü elektronik markalarındandır fakat bu tv ülkemizde fason olarak üretiliyor. sonuç olarak hala f/p oranı piyasaki en yüksek televizyondur, kullananlara iyi günlerde kullanmalarını dilerim.

Kararınızın hakkınızda hayırlı olmasını diliyor ve güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkür ediyorum kardeşim.

Kabul edelim ki kalburüstü ürün kullanıcılarının ve eski stabil kaliteli tv kullanıcılarının bu tv lere alışması inanın kolay olmuyor.

TV yi iade etmiş olabilirsiniz ancak bundan sonraki tv serüvenlerinizi de bizlerle paylaşmaktan vazgeçmeyin lütfen. Bu formumu Türkiyenin çıkarsız amaçsız reklamsız satıcısız pazarlamacısız GERÇEK KULLANICI yorumlarının olduğu en büyük forum yapacağız nasipse hep birlikte :ok

Öyle değil mi Sota Sota Başkan :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Aynen hocam arka ışık ayarından bahsediyorum. Değişiklik olmuyor. Servis arıyım mı
Kesinlikle ara kardeşim, olmuyor ise arıza vardır. DİMMİNG ayarı olmuyor ise belki de sizin dimming düşük ayarda kalmıştır :alala

Uzman personel kontrole tsin, sonucu mutlaka paylaş bizimle kardeşim :ok

Geri
Üst Alt