JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Adem Helvacı Ado, Hocam merhabalar,
Forumunuzu birkaç aydır takip ediyordum aslında ancak üye olmamıştım. Bu mesajı yazmak için üye oldum.
Ben de Bimden JVC marka televizyonu sizin de referansınızla alanlardanım. Ölü piksel testini yaptırdım ama çok da ekran dibine girip tek tek bakmadım. İzleme mesafesinden bir sorun var mı diye baktım, yoktu. 4K ekranda 8 milyondan fazla piksel var, 1-2 tanesi ölü, canlı vb olsa da normal izleme şartlarında farketmem diye düşünüyorum.

Bu mesajı yazmayı bir borç bildim, sebebi ise size teşekkür etmek ve bir nebze de olsa moral vermek. Çünkü son zamanlarda TV'den memnun olmadığını söyleyen kişiler görüyorum ve bunun da sorumluluğunu yüklendiğinizi hissediyorum.

Ben televizyonu 3 gündür kullanıyorum ve fiyatına göre gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Sizin de canlı yayın videonuzda belirttiğiniz gibi VA panel, hem de CMO, Smartı var, dahili wifi-widi var, HDR var, 4K, 50 inç, 3 yıl garantili ve emsallerine göre şık tasarımlı bir ürün alıyoruz. Benim izleme şartlarımda da ben bir anormallik görmedim. Dahili uydu alıcısı ile, Dsmart kutusu ile ve PS4 Pro ile denedim ve hepsinde memnun kaldım.

Asıl söylemek istediğim ise şu: Bu forumun Tv bölümündeki bütün başlıkları ve mesajları neredeyse okumuşumdur. Canlı yayın videolarınızı da izledim. "Şu TV'yi alın", "Şu TV tavsiyemdir" dediğinizi bu TV harici neredeyse görmedim. "Şu TV'yi bir inceleyin" diyorsunuz en fazla. İyi niyetli, saygılı ve samimi bir insan olduğunuzu ve bu değerlerin paradan, puldan, maddiyattan, TV'den çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu TV'yi beğenmemiş olsaydım dahi hiç önemli değildi. Sizin iyi niyetinize verir ve sizin hakkınızda olumsuz bir şey düşünmezdim.

Tekrardan bana ve insanlara yaptığınız katkılar için teşekkür eder, saygılar sunarım.

Rica ederiz. Güle güle kullanın.
Burası sadece televizyon üzerine bir forum değil, herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda tekrar bekleriz. :ok

B Çevrimdışı

bannedbann

Yeni Üye
24 May 2018
39
29
Ado hocam arka ışık ayarı 0 ile 100 arasında fark göremedim ben sizin dediğiniz gibi ışık ayarı düşük yazılım ile güncellenecği için mi öyle. Yani arka ışık 0 da olsa 100 se olsa aynı gibi gözle görülür bir fark yok. Birde tvnin belli kısımlarında arka ışık sızması mı var veya bulutlanmamı çözemedim ancak film oyun vs oynarken veya siyah ekranda çok belirgin değil yok denecek kadar az. Hiç yayın yapmadığım zaman dediğim ışık süzmesi veya bulutlanma gibi şey oluyor. Belki benim görüşüm tvde problem yoktur. Tvden memnunum. 2 sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Bu arada arkadaşlar 1-2 ölü pikseli nasıl görüyorsunuz bilmiyorum tv deki toz tanesini ölü piksel zannetmiş olabilirsiniz. 8m pikselde 1 ölü piksel tvyi iade edecek neden değildir benim açımdan. Belirgin şekilde çizgi vs gören arkadaşlara sözüm yok. Ama 1-2 tane içinnasıl gördüğünüzü bilmiyorum iade etme nedeni değildir. . Bu bebim açımdan parası olupta ekstra rv alanların sd yayını vs izleyip beğenmeyenlerin bahanesi gibi geliyor. Bu tv F/P tvdir. Bu özelliklerin hepsi mevcut başka bir marka tvyi en ucuz bulabileceğiniz fiyat 3.000 tl hdr yok 3.500 tl hdr var. Elbette yazılım güncelleme ile düzelicek birçok hatası var. Windows 10 ilk çıktığında kötüydü sürekli güncelleniyor. Windows 7 hala güncelleme alıyor. Öyle düşünün. Samsung LG de yeni tvlerinde güncelleme sunuyor. Netflix i ps4 proda ve tv nin uygulamasında denedim. Sonuç olarak tv deki baskın geldi. Paranız varsa bu tv yi almayın sizden ricam. Paranız veya bütçeniz kısıtlı ise bu tvnin ne kadar güzel olduğunu anlarsınız. Benimde bütçem yoktu. Hali hazırda kredim ve kredi kartı borçlarımı ödüyorum. Aysonu para kalmıyor bile ama bu fiyata bu özellik ayrıyetten Adem Helvacı Ado hocam sağolsun teknik bilgisi ile hiç gözümü kırpmadım. Başka bi kredi kartı başvurusu yaptım. Borçla aldım. Nasıl ödiceğimi düşünmüyorum bi şekilde borç kapanır ama bu tv bi daha gelmez. İleride daha iyi şartlarım olduğunda neden sony kd-xe serisi almayayım? Başka bi değile örnek vereyim bir galeriye gidiyorsunuz size diyorlarki sizin bütçenizde 2.000 tlye wolksvagen var. Ama bu ayki kampanyaya 2.000 tlye Mercedes veriyoruz. Paranız olmasa dahi hemen bulursunuz. Ama lütfen paranız varsa Lamborgini alın. Wolksvagen fiyatına Mercedes alıpta Lamborgini performans beklemeyin.

Not: Ado Bey size ölüpiksel testinden bahsetme siz bu tvyi 1 ölü piksel iade edecekmiydiniz merak ediyorum. Öle bi şeyin olduğunu bilr ben burda öğrendim ister istemez test yaptım. Ado hoca burda biraz negatif etkili olmuş ister istemez. Samsung son model alıpta ölü piksel varsa bile 1 adet bahsi geçmese test yapmazdınız. Dürüst olalım.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Bozbıyık

Yeni Üye
29 May 2018
12
23
Hocam trt 4k yı açtığımda ekranda yatay çizgiler beliriyor. Bazen kanal çekmiyor. Nedeni nedir?

B Çevrimdışı

barhancalik

Yeni Üye
29 May 2018
3
36
Selamlar,

Ado öncelikle çok teşekkür ederim, senin sayende bu televizyon ile ilgili bilgim ve fikrim oldu. Gerçekten bilgi sahibisin bu konularda. Sabah aldım televizyonu akşam üstü gelip kurdular. Şu anda denemeleri yapıyorum. Netflix,internet browser,youtube un olduğu arayüz son derece bulanık, internet browserı da bulanık. Onun dışında ses düzeyi gerçekten güzel, youtube üzerinden 4k videoları deniyorum(internete de telefon üzerinden bağlanıyorum) bir üst segment tv ayarında değil tabi ama f/p olarak ben çok başarılı buldum. Hatunda note8 var. Videoları onun telefonla kıyaslıyorum. Renklerde çok ciddi anlamda telefon önde görünüyor. Renkler ciddi anlamda soluk(burada yazan ayarları da denememe rağmen) Güncelleme olayını sordum kuruluma gelenlere, dedim bu menüye girip kontrol eder misin sürümünü, adam efsane bir cevap verdi; abi sen hiç oraya girme bozarsın. Otuz yaşında elektrik mühendisi adamım bu kadar rencide olduğumu hatırlamıyorum =) neyse sürümü kontrol ettiğim zaman düşük olduğunu gördüm. Senin yazılarını okudum bu konuyla ilgili fakat son entrylerinde gelecek bir sürümden bahsetmişsin ben de güncelleyip güncellememek konusunda arada kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

B Çevrimdışı

bannedbann

Yeni Üye
24 May 2018
39
29
Selamlar,

Ado öncelikle çok teşekkür ederim, senin sayende bu televizyon ile ilgili bilgim ve fikrim oldu. Gerçekten bilgi sahibisin bu konularda. Sabah aldım televizyonu akşam üstü gelip kurdular. Şu anda denemeleri yapıyorum. Netflix,internet browser,youtube un olduğu arayüz son derece bulanık, internet browserı da bulanık. Onun dışında ses düzeyi gerçekten güzel, youtube üzerinden 4k videoları deniyorum(internete de telefon üzerinden bağlanıyorum) bir üst segment tv ayarında değil tabi ama f/p olarak ben çok başarılı buldum. Hatunda note8 var. Videoları onun telefonla kıyaslıyorum. Renklerde çok ciddi anlamda telefon önde görünüyor. Renkler ciddi anlamda soluk(burada yazan ayarları da denememe rağmen) Güncelleme olayını sordum kuruluma gelenlere, dedim bu menüye girip kontrol eder misin sürümünü, adam efsane bir cevap verdi; abi sen hiç oraya girme bozarsın. Otuz yaşında elektrik mühendisi adamım bu kadar rencide olduğumu hatırlamıyorum =) neyse sürümü kontrol ettiğim zaman düşük olduğunu gördüm. Senin yazılarını okudum bu konuyla ilgili fakat son entrylerinde gelecek bir sürümden bahsetmişsin ben de güncelleyip güncellememek konusunda arada kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Telefon ile TV normalde kıyaslanmaz. Ama adil bir kıyaslama yapmak isterseniz Tv yi telefonun ekranını gördüğünüz kadar küçük hale getirin. Yani örnek vereyim telefona 20cm den balıosanız tvye 20 metre den bakın ekran boyutları bakış açısı ile aynı olsun.

T Çevrimdışı

Tayfun59

Yeni Üye
27 May 2018
4
41
ADO hocam merhaba, detaylı inceleme ve tavsiyeniz üzerine dün BİM’den aldığım tvmi bugün yetkili servise kurdurdum, çok şükür hiçbir problem çıkmadı. Ve beklentimin çok üzerinde bir tv olduğunu anladım herşey için çok teşekkürler Tek sıkıntım android telefonumu (general mobil gm5 Plus) yansıtmak için tv ile eşleştiremedim. Bana Yardımcı olurmusunuz?

B Çevrimdışı

bannedbann

Yeni Üye
24 May 2018
39
29
Tv n
ADO hocam merhaba, detaylı inceleme ve tavsiyeniz üzerine dün BİM’den aldığım tvmi bugün yetkili servise kurdurdum, çok şükür hiçbir problem çıkmadı. Ve beklentimin çok üzerinde bir tv olduğunu anladım herşey için çok teşekkürler Tek sıkıntım android telefonumu (general mobil gm5 Plus) yansıtmak için tv ile eşleştiremedim. Bana Yardımcı olurmusunuz?
Kumandanın en üst sağ tuşuna bas. Netflix tuşunun sağındaki çıkan ekranda en aşağıdakini seç. Sonra telefonda ekran yansıtma bölümünde tv görünecek.

E Çevrimdışı

Escepto

Yeni Üye
29 May 2018
5
34
Tavsiyelerinizle bende bu ürünü satın aldım. Daha kurulumu yaptırtmadım fakat bir sorun olacak. İlk sayfada paylaştığınız bir resimde kutunun üzerindeki bantta checked yazıyor fakat benim satın aldığım televizyonun kutusunun bant kısmında hiçbirşey yazmıyor normal koli bandıyla bantlanmış acaba ürün daha öncen kullanılmış iade edilmiş bir ürün olabilir mi ?
Arkadaşlar kutu normal koli bandıyla bantlanmış acaba iade edilen ürünü mü verdiler bana. Cevap verirseniz sevinirim.
Tavsiyelerinizle bende bu ürünü satın aldım. Daha kurulumu yaptırtmadım fakat bir sorun olacak. İlk sayfada paylaştığınız bir resimde kutunun üzerindeki bantta checked yazıyor fakat benim satın aldığım televizyonun kutusunun bant kısmında hiçbirşey yazmıyor normal koli bandıyla bantlanmış acaba ürün daha öncen kullanılmış iade edilmiş bir ürün olabilir mi ?
Arkadailar televisyonun kutusu bu şekilde normaş koli bandıyla bantlanılmış. Acaba iade edilen ürün bana tekrar verildi mi. Yardımcı olabilir misiniz ?

img_20180529_212545_1-jpg.jpg

B Çevrimdışı

barhancalik

Yeni Üye
29 May 2018
3
36
Telefon ile TV normalde kıyaslanmaz. Ama adil bir kıyaslama yapmak isterseniz Tv yi telefonun ekranını gördüğünüz kadar küçük hale getirin. Yani örnek vereyim telefona 20cm den balıosanız tvye 20 metre den bakın ekran boyutları bakış açısı ile aynı olsun.
bunun çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. bu mantığa göre piksel sayısının bir önemi kalmıyor. yine de saygı duyuyorum tabi bakış açınıza

B Çevrimdışı

barhancalik

Yeni Üye
29 May 2018
3
36
bir de ben inatla laptop ya da telefon bağlayamıyorum tvye. yardımcı olma şansınız var mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Selamlar,

Güncellemenizde bir sakınca yok azizim, 3.62.7.0 yükleyerek görüşlrinizi yeniden yazmanızı rica ederim, bu gün ben bilerek 4.0 a geri dönüp bakıp sonra tekrar 7.0 a defalarca yükledim, her ne kadar 7.0 sürümü smart bağlantı stabilitesi için çıkartılmış olsa da %100 gözümle gördüm kesinlikle görüntüye etki ediyor :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar kutu normal koli bandıyla bantlanmış acaba iade edilen ürünü mü verdiler bana. Cevap verirseniz sevinirim.

Arkadailar televisyonun kutusu bu şekilde normaş koli bandıyla bantlanılmış. Acaba iade edilen ürün bana tekrar verildi mi. Yardımcı olabilir misiniz ?

Seri verin kontrol edelim içiniz rahat olsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kardeşimiz açıklama yazmış ama ne yaptın gzel kardeşim çözebildinmi sorunu?

Geri
Üst Alt