JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ben de sizinle aynı şeyi düşünüyordum ekranda tuhaf bir parlaklık vardı rahatsız eden sonra televizyonu kurcalamaya karar verdim ve servis geldiğinde biz dinamik modda kullanmayı tavsiye ediyoruz diye dinamiği ayarlamışlar dı dinamiği değiştirdiğimde o ekrandaki parlaklığını gittiğini gördüm HDR ve diğer kontrast ayarlarını da kendime göre yaptım dinamik yerine spor modunu seçtim şu an görüntü inanılmaz güzel ve renkler canlı bir Deneyin isterseniz siz de

Dinamik de dikkatimi çeken, İnsanların ten renginde ışık patlaması oluyor, Bu nedenle canlı yayında da dile getirdim mutlaka kişisel ayarlarınızı kendiniz yapmalısınız.

Siz olayı çözmüşsünüz, Elinize sağlık :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar . telefunken 49. inc led 4k tv yi alactım arkadaşım bahsetti jvc 50 4k smart tv den , araştırdım bu forumda baya bi fikir beyan edilmiş Adem Helvacı Ado adlı kullanıcıya teşekkür ederim gerçekten mükemmel bilgilendirme . Ben jvc 50 4k smart tv yi bim den 27,05,2018 pazar günü sabah aldım kurulumu kendim yaptım ilk başta geyet akıcı internete vs donmadan girip seri şekilde kullanım arayüzüne sahip di sonradan pc yi ekrana yansıtayım derken tv kafayı yedi :) kendi kendine yeniden başlatmalar sürekli wi-fi kopması internete bağlanıp sürekli kapatması bildiğiniz sanki başkası tarafından yönetiliyor gibi bi durumla karşılaştım akabinde servisi aradım onlarda fabrika ayarlarına dönderdiler düzeldi ama tekrar aynısı olunca arıza kaydı oluşturduk . bu sefer ben tekrar fabrika ayarlarına yöneldim 2. denememde normal ayarlara döndüm şuan tv geceden beri açık herhangi restart durumu olmadı ama il kullandığım smart özelliği akıcılığı da gitti bu neden böyle oldu anlamadım ısınmadan dolayı olabilir . ekran ayarlarına geçecek olursak 4k yayın dışındaki kanallar sd yayın kalitesinde . hd yayın olmasına rağmen 4k yayın olmadan yada video olmadan tv kanalları normal yani bi fark yok . izlerken hafif bi bulanıklık sezdim bunu da menü tuşuna bastım ekran kısmına geldim ayarlardan dinamik seçili gelişmiş ayarlardan tam hatırlamıyorum ama ılık olan ayarı tercih ettim ve gürültü azaltmayı kapalı yapım ok tuşu ile onayladıktan sonra çıktım görüntü deki bulanıklık gitti ve renkler daha canlı oldu . ölü pixel 1 adet var başka göremedim o da siyah çok engel değil sanırım . genel olarak fiyat performans ürünü lg-samsung-sony aynı ekranlar 3000 den başlıyor . tek ve tek dezavantajı ekran yansıması var tv ye paralel bakmanız lazım tam karşıdan göz hisasında yani . hafif bi sağ yada soldan yada yukarı veya aşağıdan baktığınızda bariz ve net şekilde renkler çamurlaşıyor beyazlaşıyor berbat bi görüntü oluyor bunun nedeni de ise ekranın IPS olmaması . alacak arkadaşlar buna kesinlikle dikkat etsin . bizim odada biraz uyumsuz oldu açıkçası :/ ama bu tv den vazgeçeceğim anlamına gelmez ayrıca ilerde sürüm güncellemesi ile birçok sorun düzelir diye ümit ediyorum kasma donma gibi sorunlar olması normal sonuçta neredeyse bir bilgisayar performansı verecek :) son olarak kafama takılan lg tv lerde 4k özelliği olmayan tv lerde bile gerçeklilik hissiyatı oluşmadı bunun sebebi lg ye özel bi yazılım mı yayın mı anlamadım bi ayar olabileceğini düşünüyorum . youtube dan 4k videolar izledim GoPro cam tanıtım videoları özellikle inanılmaz sanki gözlüksüz 3d izlenimi oluyor bi anda 4k filmler diziler oyunlar bu tv de harika izlenim yaratır . sonuç olarak şuanki kullanım ve izlenimlerim bunlar çok zamanım yok konunun takipçisiyim yeni özellikler ve ayarlar ile öğrendiklerimi burdan paylaşırım .

yükleyerek denermisiniz tekrar :ok

S Çevrimdışı

Sehzadepol

Yeni Üye
27 May 2018
6
42
Birde bi hdr olayı ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim nasıl kullanılıyor HDR acaba

T Çevrimdışı

toraman

Yeni Üye
28 May 2018
17
38
hdr ayarları nasıl yapılıyor ? menü de böyle bir bölüm yok , ayrıca arka ışık sabit %100 menüde kapalı erişilemiyor bu led ekranın ömrünü kısaltmaz mı ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
cevap için teşekkürler . bu yazılımı usb ye atıp yazılım güncelleme kısmından yapıyoruz dimi . ayrıca garanti dışı kalır mı ?

Yazılımı saf hali ile belleğe (Boş bellek) yerleştirip tv ye takıp menu1505 kodlayıp çıkan yazıya EVET diyerek işlemi tamamlayınız, 2 dakika sonra tv yeni sürüm ile açılacaktır.

Garantiyi etkilemez.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hdr ayarları nasıl yapılıyor ? menü de böyle bir bölüm yok , ayrıca arka ışık sabit %100 menüde kapalı erişilemiyor bu led ekranın ömrünü kısaltmaz mı ?

Max dimming her zaman led chip ömrünükısaltır.

ayar yapmak istiyorsanız MENÜ - EKRAN bölümünden enerji tasarrufu kısmını ÖZEL yaparsanız pasif olan o alan aaktif olur.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Birde bi hdr olayı ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim nasıl kullanılıyor HDR acaba
4K yı nasıl kullanıyorsanız HDR de aynıdır.

4K için nasıl ki sizin yapacağınız bir ayar yok ise, HDR için de yok. 4K yayın var ise tv size 4K yayın verir, yoksa vermez. HDR yayın var ise tv size HDR verir, yoksa vermez.

S Çevrimdışı

Sehzadepol

Yeni Üye
27 May 2018
6
42
Peki bu ekran ayarını nasıl yapacağız çok parlak renkler birde bu yazılımı bana yollarmısınız

T Çevrimdışı

toraman

Yeni Üye
28 May 2018
17
38
Yazılımı saf hali ile belleğe (Boş bellek) yerleştirip tv ye takıp menu1505 kodlayıp çıkan yazıya EVET diyerek işlemi tamamlayınız, 2 dakika sonra tv yeni sürüm ile açılacaktır.

Garantiyi etkilemez.

akşam deneyeceğim bu sayede sanırım takılma kasılma donma sorunları gider ilginizi için çok teşekkür ederim . birde tv kanal listesini ayarlicam acaba tgks güncellediği zaman liste bozlulur mu ?

V Çevrimdışı

Volki36

Yeni Üye
25 May 2018
23
35
Ürünü büyük hevesle almıştım. Ancak görüntü kalitesine ısınamadım ve olumsuz yorumlar beni negatif yönde etkiledi. Ürünü söküp iftardan önce bime götürüp iade edecem. Normal şartlarda bim tarzı yerlerden elektronik almama taraftarıyım ilk ve son oldu. Kaliteden ödün vermemekte haklıymışım. İyi forumlar.
Hocam ürünü alırlar mı öyle kullandıktan sonra

Geri
Üst Alt