Merhabalar . telefunken 49. inc led 4k tv yi alactım arkadaşım bahsetti jvc 50 4k smart tv den , araştırdım bu forumda baya bi fikir beyan edilmiş
Ado adlı kullanıcıya teşekkür ederim gerçekten mükemmel bilgilendirme . Ben jvc 50 4k smart tv yi bim den 27,05,2018 pazar günü sabah aldım kurulumu kendim yaptım ilk başta geyet akıcı internete vs donmadan girip seri şekilde kullanım arayüzüne sahip di sonradan pc yi ekrana yansıtayım derken tv kafayı yedi
kendi kendine yeniden başlatmalar sürekli wi-fi kopması internete bağlanıp sürekli kapatması bildiğiniz sanki başkası tarafından yönetiliyor gibi bi durumla karşılaştım akabinde servisi aradım onlarda fabrika ayarlarına dönderdiler düzeldi ama tekrar aynısı olunca arıza kaydı oluşturduk . bu sefer ben tekrar fabrika ayarlarına yöneldim 2. denememde normal ayarlara döndüm şuan tv geceden beri açık herhangi restart durumu olmadı ama il kullandığım smart özelliği akıcılığı da gitti bu neden böyle oldu anlamadım ısınmadan dolayı olabilir . ekran ayarlarına geçecek olursak 4k yayın dışındaki kanallar sd yayın kalitesinde . hd yayın olmasına rağmen 4k yayın olmadan yada video olmadan tv kanalları normal yani bi fark yok . izlerken hafif bi bulanıklık sezdim bunu da menü tuşuna bastım ekran kısmına geldim ayarlardan dinamik seçili gelişmiş ayarlardan tam hatırlamıyorum ama ılık olan ayarı tercih ettim ve gürültü azaltmayı kapalı yapım ok tuşu ile onayladıktan sonra çıktım görüntü deki bulanıklık gitti ve renkler daha canlı oldu . ölü pixel 1 adet var başka göremedim o da siyah çok engel değil sanırım . genel olarak fiyat performans ürünü lg-samsung-sony aynı ekranlar 3000 den başlıyor . tek ve tek dezavantajı ekran yansıması var tv ye paralel bakmanız lazım tam karşıdan göz hisasında yani . hafif bi sağ yada soldan yada yukarı veya aşağıdan baktığınızda bariz ve net şekilde renkler çamurlaşıyor beyazlaşıyor berbat bi görüntü oluyor bunun nedeni de ise ekranın IPS olmaması . alacak arkadaşlar buna kesinlikle dikkat etsin . bizim odada biraz uyumsuz oldu açıkçası :/ ama bu tv den vazgeçeceğim anlamına gelmez ayrıca ilerde sürüm güncellemesi ile birçok sorun düzelir diye ümit ediyorum kasma donma gibi sorunlar olması normal sonuçta neredeyse bir bilgisayar performansı verecek
son olarak kafama takılan lg tv lerde 4k özelliği olmayan tv lerde bile gerçeklilik hissiyatı oluşmadı bunun sebebi lg ye özel bi yazılım mı yayın mı anlamadım bi ayar olabileceğini düşünüyorum . youtube dan 4k videolar izledim GoPro cam tanıtım videoları özellikle inanılmaz sanki gözlüksüz 3d izlenimi oluyor bi anda 4k filmler diziler oyunlar bu tv de harika izlenim yaratır . sonuç olarak şuanki kullanım ve izlenimlerim bunlar çok zamanım yok konunun takipçisiyim yeni özellikler ve ayarlar ile öğrendiklerimi burdan paylaşırım .