iyi akşamlar. forumda satıcı olarak bulunuyorsunuz, konuya müdahil olmak zorunda hissettim kendimi. uzunca bir süre digital platformları seyretme program ve yayın linkleri ile haşır neşir oldum. son 1 senedir pek aktif olarak ilgilenemiyorum. ben hobi olarak uğraştım bu işle, ticari olarak 1 lira alışverişim olmadı.
öncelikle iptvye karşı değilim bunu belirteyim. şimdi bu işin raconu diyeceğimiz bazı şeyler vardır. birincisi test yayını çoğunlukla tüm iptv satıcılarında çok iyidir çünkü server yoğunluğu denilen durum maç yayınları dışında pek yoktur. iptv izlenen apklarda bile maç saatleri dışında yayınlar takılmadan izlenir.
ikincisi güven meselesidir. tüm iptv satıcıları konuda sizinde yaptığınız gibi hizmetini över fakat ücret ödenip üyelik alındıktan sonra ilk sorunda yan çizer hepsi. meblağ genelde ufak olduğu için insanlar 1-2 kere problem yaşadıktan sonra lanet olsun deyip uğraşmazlar.
üçüncüsü çoğu satıcının sığındığı bağlantı hızı meselesidir. hızınız 16mbit altında olursa donma yaşarsınız derler, halbuki sağlam bir serverde 1080p yayını 8mbit ile sorunsuz izleyebilirsiniz ama ne hikmetse çoğu 720p içerik için 16mbit yetmez.
dördüncüsü sizi direk bağlayan kısmı. şimdi siz burada satıcı olarak görece illegal bir içeriğin satışını yapıyorsunuz (tekrar söylüyorum benim için hiçbir sakıncası yok) fakat paket içerikleriniz arkadaşlarında söylediği üzere uzun süreli üyelikler. yani insanlar herhangi bir problem yaşadıklarında verdikleri paraya üzülebilecekleri meblağlara denk gelecek üyelik ücretleri. peki herhangi bir problem durumunda sizi kim nasıl bulacak, madem serverlerinize bu kadar çok güveniyorsunuz o zaman aylık ve 3 aylık paketler neden satışlarınıza dahil değil. tamam siz normalde sizden bu forum dışında alışveriş yapan kişilere senelik satın yine bizi ilgilendirmez ama burada kendi reklamınızı yapıyorsunuz ve foruma özel test yayınları paylaşıyorsunuz, o zaman buradaki insanların ileride mağdur olmaması için kısa süreli üyelik paketleride ekleyin.
bu işlerle az çok haşır neşir olmuş birisi olarak bunları söylemeyi bir forum üyesi olarak kendimde sorumluluk görüyorum. ikinciside bu forumda bulunma amacım olan buradaki seviyeli ve güvenilir ortamı koruma iç güdüm. bu refleksler yüzünden yönetici arkadaşlarla bu konudaki esnekliği konuşmam gerekiyor. yani burada herhangi bir kandırılma gibi bir duruma forum olarak kesinlikle müaade edilmeyeceğini düşünüyorum.
siz paket sürelerinizi kısaltarak bu iyi niyete bir karşılık verebilirsiniz, sonrasında paket alımı ücret ve güvenilirlik konusunda son tercih yine üyelerin olur ama biz tavsiyeforumu.com üzerinden bir satıcıdan 1 senelik paket aldık adam bir sürü insana senelik paket satışı yaptı ortadan kayboldu 1 tane bile üye/yönetici çıkıp müdahale etmedi demesin hiç kimse.