bölgesel zayiflama olmasada belirli bölgeye agirlik verirerek yaglarin oralardan daha cok yakilmasini saglamak bence mümkündürBölgesel zayıflama diye birsey yok, önceden ciddi vücut geliştirme sporu yapıyordum, arkadaşın salonunu beraber idare ediyorduk vs. Gluten ve şeker kesilmeli. 2 yemek arası 5 saat olmalı. Düşük glisemiks indexli beslenerek, kan şekerinin 2 buçuk saat içinde yavaşça yükselerek 2 buçuk saat içinde yavaşça inmesi gerekiyor. Organları korumak, yağ yakımını sağlamak vs. Canan Karatay kitapları çok doğru şeyler söylüyor okuyun derim. Yıllarca kilo veremeyen arkadaş özellikle karın bölgesinden veremiyordu, bu şekilde incecik oldu vs. Saçma sapan vücut geliştirme makalelerini çöpe atın, ilaç ve kapitalist düzene kafa tutmuş doktorların kitaplarını okuyun derim. Bu dediklerim ki Canan Karatay diyor bunları, çok hastalıktan da kurtulacaksiniz
insanlarin istedigide genelde bu zaten. örnegin bacaklari ve kalcalari yagli bir kisinin eline dambil almasi ve onunla saatlerce spor yapmaya calismasi yerine kosu bandi, cross trainer veya bisiklet gibi aletlerle spor yapmasi daha mantikli olacaktir
dambili indir kaldir yaparken de 2000 kalori harcayabilirsin kosu yaparkende 2000 kalori harcayabilirsin
bunun disinda Unforgotten in ilk mesajda degindigi konu gibi belirli bir bölgeye yönelik hareketlerle o bölgedeki kaslarin isinmasini ve etrafindaki yaglarin cözülmesini saglamak da bögesel zayiflama diye insanlarin anlatmaya calistigi seye daha faydali olur aski takdirde yüzüm cok kilolu gösteriyor agzimi acip kapatayim bu calismayla sadece yüzüm zayif görünsün tarzinda bir beklentiye sahip insanlar oldugunu düsünmüyorum
ben saatleri sevmiyorum daha önce baska bir konuda bunun hakkinda yazismistik heleki akilli saatleri hic sevmiyorum o yüzden su anda tek kaynagim cross trainer de gösterilen tempo vs bilgiler o da tahmini hesaplamalar yaptigi icin cok saglikli degil ama zaten ben bu nabiz olayina takilmiyorumAslında illa şu nabız aralığında çalışacaksınız diye bir kaide yok fakat yapılan çalışmalarda, farklı nabız aralıklarında farklı enerji kaynaklarının daha çok kullanıldığı tespit edilmiş. Maksimum nabzın 60% ve 70% düzeylerinde ise enerji kaynağı olarak daha çok yağların kullanıldığı yazılıyor.
Biliyorsunuz, insan vücudunun enerji kaynağı olarak 3 seçeneği var;
- Protein
- Karbonhidrat
- Yağ
Biz mümkün olduğu kadar yağların enerjiye çevrilmesini istiyoruz. Nabzınızı doğru ölçen bir saat aracılığıyla istediğiniz nabız aralığında antrenman yapabilirsiniz. Ama dediğim gibi, illa bu şekilde çalışacaksınız diye bir şart yok.
Siz bayağı fitness yapıyorsunuz yani kas geliştirme diyelim Bence bir erkeğin yapması gereken en iyi spor kas geliştirmek olmalı. Çünkü 30'lu yaşlardan itibaren tıpta Sarkopeni olarak adlandırılan kas kayıpları başlıyor, testosteron hormonu düşmeye başlıyor.. Ne kadar erken yaşta bu spora başlayıp kasları büyütür alt yapı hazırlarsak, yaşlılığımızda o kadar faydasını görürüz. Sarkopeni'nin tek çaresi spor yapmak ve protein ağırlıklı beslenmek.
Bence beslenme düzeniniz de oldukça iyi, sadece kahvaltıdaki şarküteri biraz sıkıntılı. Onu da fazla kaçırmazsanız problem olmaz.
meslek icabi 8-12 saat oturuyorum
uyku 8-10 saat
evde gecirdigim sürede genellikle pc basindayim 2-4 saat
ise veya saga sola giderken arabada oturuyorum 1-2 saat
kisacasi evdeyken oturma odasi mutfak ve tuvalet arasindaki mesafeyi yürüyorum
ise giderken arabaya iniyorum arabadan inip sirket arabasina biniyorum vs orda da yürümüyorum günün cogu oturmakla yada yatarak geciyor yani benim asil hedefim hareket
ekledigin tabloda ben zone 3 ile baslayip zone 4 ile cross traineri bitiriyorum yas 40 oldu kalbi fazla zorlamadan takiliyorum öyle kafama göre bu konuda bir arastirma egitim vs aldiigm yok mantik yürütüp cevremi ve kendimi analiz ederek birseyler yapmya calisiyorum artik oldugu kadar
aynen bende öyle düsünmüstüm firinin iicindeki yanmis yag lekeleri icin bir tavsiye vardir diye girdim konuya baska yere gittikİnatçı yağlar diye okuyunca başlığı temizlik ürünü konusu gibi
dini bir inancim yok ama aliskanlikmidir nedir bilmiyorum domuz eti hic yemedim tiksiniyorum sanirim hayvanin görüntüsü yüzünden ve kokusuda cok istah acici gelmiyor türk kasaplarindan "helal kesim" et aliyorumAh Unforgotten üstadım ah. Sen B Bratan üstadın yediği bratwurst ları, frankfurterleri biliyor musun? O sakin zamanına geldiğinden sucuk sosis diye geçiştirmiş. (Bildiğimden değil, öyle içimden geçirdim. Sonuçta bulunduğu yerde bizim sosisimsi, sucuğumsu aldığımız, tükettiğimiz şeylerden yemiyordur.) Peşin söyleyeyim kızmak yok. Tamamen latife.
sucugun kilosu olmus 13 euro almanya bitmis kurulu düzenim olmasa türkiyeye gelicem ama cikarmiyorsunki cebindeki telefonu bunlar hep israyilin oyunu dinimiz amin
bu arada söyledigim gibi uzun zamandir ilk kez bu gün is sonrasi spora gittim kendime not olsun diye fotograflarda cektim
20 dk cross trainer calismasi yaptim bunda rutinimi sonradan hatirladim genellikle 20 dk icersinde 1000 metre (ekranda sol üstte )
100kcal enerji tüketimi (sag ortada) 135-150 tempoda (sol orta) yapmaya calisiyorum agirlik/sertlik ayari 90 ( orta üst kisimda görünen)
ilk 5 dk tempoyu 110-120 civari ve agirlik ayari 15-30-50-70 yapip 5. dk dan itibaren tempoyu 130 a ve agirligi 90 a cekiyorum 10. dk dan sonra tempoyu 140-150 arasi tutmaya calisiyorum
bu aletle 10x 55kg 10x65kg 10x75kg ( sonuncuda basim döndü )
burada 10x 50 kg 10x55 kg 2 defa
bunda 10 x 45 kg 1 defalik sonra 10x50kg 4 tekrar
sonra 12kg lik dambillarla 10 x dumbell curl 10x alternate dumbell curl hareketlerini set olarak uygulayip bunu 6-7 defa tekrar ettim aralarda bir kac defa
su aletle 45 kg ayarli sekilde Rope Triceps Press Down
ve her bir kolda 25 kg olacak sekilde Cable Flye yaptim
aradan sonra ilk gün icin fazla zorlamadan dus alip eve geldim