Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,077
- 30
Belki de. O kadar eski toprak değilim ben ?Çok eskidir o dediği,yıllar önce servisler öyleydi doğru ,sanırım kanun çıktıktan sonra değiştirdiler onlar da politikalarını![]()
Belki de. O kadar eski toprak değilim ben ?Çok eskidir o dediği,yıllar önce servisler öyleydi doğru ,sanırım kanun çıktıktan sonra değiştirdiler onlar da politikalarını![]()
yetkili servisler garanti dışı üründen müşteri çıkan masrafa onay vermez ise çoğu para almaz istemezÇok eskidir o dediği,yıllar önce servisler öyleydi doğru ,sanırım kanun çıktıktan sonra değiştirdiler onlar da politikalarını![]()
Genel bir kuralı yok herhalde. Samsung aradığımda “ürününüzün garanti süresi dolmuşsa veya problem ürün kaynaklı değilse 50₺ servis ücreti alınır.” diye uyardı ve gelip 50₺’yi de aldı ürün kaynaklı sorun olmadığı için.yetkili servisler garanti dışı üründen müşteri çıkan masrafa onay vermez ise çoğu para almaz istemez
Adı üstünde yetkili servis biz özel servisler için yazdık G grezimonk yanlış anlamış
Almaması lazım sonuçta sorun var müşteri ne bilsin öne itilecek garantili ürünGenel bir kuralı yok herhalde. Samsung aradığımda “ürününüzün garanti süresi dolmuşsa veya problem ürün kaynaklı değilse 50₺ servis ücreti alınır.” diye uyardı ve gelip 50₺’yi de aldı ürün kaynaklı sorun olmadığı için.
Ürün eşime kayıtlıymış, o yüzden çıkmamıştı bilgisi ama alalı 22 ay oldu. Garantisi vardı yani.
Herhangi bir işlem de yapılmadı yani makine bir karış öne itildi sadece.
Bence almalı, o ne ise ,1 karış sağa veya sola takılmalıydı daha ilk baştaAlmaması lazım sonuçta sorun var müşteri ne bilsin öne itilecek garantili ürün
Çoğu servisin müşteriden para koparmak için değişik poltikası var sistem çok değişti

Bosch çamaşır makinası vardı bizim eski çalışmadı aradık geldi yetkili servisiBence almalı, o ne ise ,1 karış sağa veya sola takılmalıydı daha ilk başta![]()
Ohoo, o 6-7 "60-70" olmasınB
Bosch çamaşır makinası vardı bizim eski çalışmadı aradık geldi yetkili servisi
Abi bunun kartı yanmış 600TL masrafı var dedi g.yoktu şimdilik kalsın düşüneyim dedim
Ben ararım sizi tekrar dedim iyi günler dedi çıktı gitti parada almadı 6-7 sene önce

YokOhoo, o 6-7 "60-70" olmasın![]()
Siz teknik servis olsaydınız ne yapardınız.teknikservis : abi gelirim ama yapsamda yapmasamda 50 tl alırım ona göre
bu konuda görüşünüz nedir ?

Ramazana "can alıcı" soruyu sen sormuşsun ,ilk başta sorulsaydı konu "çözüldü" deyip kilitlenirdiSiz teknik servis olsaydınız ne yapardınız.![]()

| Digiturk Onaylı Malzemeler | Adet / Mt. | Üye Satış Fiyatı (Kdv Dahil) |
|---|---|---|
| Teknik Servis Hizmet Bedeli (Eve servis hizmeti) | 1 Ad. | 73,00 TL |
| Nakil Hizmeti (İç Kurulum) İşçilik | 1 Ad. | 93,00 TL |
| Nakil Hizmeti (Dış Kurulum) İşçilik | 1 Ad. | 93,00 TL |
| Yan Oda Nakil her outlet için (Nakil ek olarak) | 1 Ad. | 40,00 TL |
Ben belki 15 yıldır ücret almıyorum,bir de işkolik'imdir,Menemen'de bir tavuk çiftliğine gittik,kişi panel ile elektrik üretiyormuş,aynı kanalları izlemekten sıkıldım dedi,ben hemen" gelip yapayım,çoklu lnb takayım sana,belgesel izle " dedim durup dururkenBen teknik servis olsaydım almazdım ancak parça değişiminde bir uğraş gerektiriyor yani işçilik bunada zaten aldıkları ücreti yansıtıyorlar bu teknik serviler ne için varlar zaten firmanın yetişmiş kalifiye elamanı olarak hizmet vermiyorlarmı ayrıca firmadan bu parçaları hem çok daha ucuza temin edip hemde özel servislerden daha pahalıya iş yapıyorlar evet teknik servis işi yapmadım ancak ferdi olarak uydu,çanak,iptv ve Cccam işleri yapıyorum öyle zaman geliyor,ki müşteri kullandığı cihazı tanımıyor defalarca yanlış hareketler yapıyor ve hatta bu yüklenmiş kodları sildiği oluyor tekrar eklemeyi bilemiyor tekrar,tekrar gittiğim oluyor bir çoğundan ücret talep etmiyorum sabırla öğretmeye çalışıyorum bakın bir digitürk servis ücretleri ne kadar insanlar bu paraları vermemek için bizim gibi teknik konulardan anlayan kişileri çağırıyorlar tabii tanıdık bildik vasıtasıyla biz 50,60 tl alırken onlar bir çanak kurulumuna 93tl alıyor insanlar zaten bir çoğu zor durumda bir uydu cihazını getirip 2,3 hareketle kurulum yapıp merkeze bildiriyorlar ve bunun için ücret istiyor yazık değilmi bu insanlara birde aylık paketine göre ayrıca ücret alacaksın resmen soygungunda son nokta. saygı selamlarımla.
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Digiturk Onaylı Malzemeler Adet / Mt. Üye Satış Fiyatı (Kdv Dahil) Teknik Servis Hizmet Bedeli (Eve servis hizmeti) 1 Ad. 73,00 TL Nakil Hizmeti (İç Kurulum) İşçilik 1 Ad. 93,00 TL Nakil Hizmeti (Dış Kurulum) İşçilik 1 Ad. 93,00 TL Yan Oda Nakil her outlet için (Nakil ek olarak) 1 Ad. 40,00 TL Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
4 ağustos,dan itibaren yeni ücretlendirme fiatları bilginize
![]()
04 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla Digiturk Eve Servis ve Nakil Ücretleri Digiturk üye faturalarına yansıtılacaktır.
Aşağıda yer alan hizmetler kapsamında abonelerden itibariyle nakit ücret alınmayacaktır.
1. Eve Servis Hizmet Bedeli İşçiliği - 55TL
2. Nakil İç Kurulum İşçiliği - 70TL
3. Nakil Dış Kurulum İşçiliği - 70TL
4. Çanak Anten Montaj İşçiliği - 70TL olarak ücretlendirilmiştir.
Detaylar:
• Hizmet haricinde kullanılan ek bir malzeme olduğunda; Elektronik sarf malzeme fiyat listesindeki tutarlar üzerinden Digiturk abonesinden nakit olarak tahsil edilmeye devam edecektir.
• Yapılacak işlemlerin sonucunda Digiturk aboneleri konu ile ilgili bilgilendirme SMS’i aboneye aktarılacaktır.
• Digiturk Eve Servis Hizmetleri (Kutu-Sinyal) sonrasında 30 gün içerisinde tekrar bir arıza oluşması halinde faturaya bir işçilik bedeli yansıtılmayacaktır.
• Yapılan nakil işlemi sonrasında üye 90 gün ücretsiz servis hakkına sahip olup, 90 gün içerisinde tekrar arıza oluşması halinde ücretsiz başvuruda bulunabilir.

dostum sende işi abartmıssın tabii amatörce olduğu için merak yinede emeğine sağlık dünya zaten bu iyi insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor.Ben belki 15 yıldır ücret almıyorum,bir de işkolik'imdir,Menemen'de bir tavuk çiftliğine gittik,kişi panel ile elektrik üretiyormuş,aynı kanalları izlemekten sıkıldım dedi,ben hemen" gelip yapayım,çoklu lnb takayım sana,belgesel izle " dedim durup dururken
Gaziemir-Menemen en az 70 km(çiftliğe kadar) ,inan Çankaya'ya gittim lnb çoklayıcı aldım geldim,çünkü sabri arıyor "alattin abi,geleceksin değil mi" diye ,bir de araba ile değil,İzban ile gideceğim(tren) ,nerden baksan 1.5 saat sadece gidiş,ee,söz verdim "ben yaparım" diye
Hadi onu bırak,Menemen 70 km,taaa Çine'ye gittim çanak takmaya(Aydın-Çine),ama dediğim gibi amatörce bakıyorum olaya, hem gezmek hem eğlence![]()