Hizmet için gelen teknik servise arıza tespit ücreti ödenir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
dostum sende işi abartmıssın tabii amatörce olduğu için merak yinede emeğine sağlık dünya zaten bu iyi insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor.
Sevgili osmanke,15 yıl öncesine kadar para kazandım ,hem de çok, Allah bereket versin,ev sahibi olduk ailecek ,gerçi sadece elektronikten değil ,ayrıca 17 yıl düğün çalgıcılığı yaptım,hem çaldım hem söyledim :)
Abartmadım yani,severek yapıyorum ,sadece kendime "dur" diyemiyorum ,onu becerebilsem ,bu foruma telefon için üye olmuştum ,neyse işte :)

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,574
Yetkili servis ,özel servis ,normal tamirci esnaf olupta para almıyorum diyenler yalan söyler yerine göre istisna durumlarda para alınmadığı olur tamam da her defasında alınmıyorsa dükkanını kapat daha iyi neden dükkan açtın nasıl işçi parası ,elektrik ,kira ,vergi ödeyeceksin nasıl evini geçindireceksin nasıl çocuk okutacaksın yetiştireceksin iki gün eve ekmek ,yemek götürme üçüncü gün yenge ile aranızda tartışma çıkar evlilik hayatınız sarsıntıya uğrar sonu boşanmaya kadar gider lütfen kendinizi kandırmayın bakkaldan içmek için su bile alsan para umumi wc ye gitsen para nasıl bunları ödeyeceksiniz iş yeriniz hayır kurumu mu? Haa bu arada para almadan karşılık beklemeden nasıl iş yaptırılır nasıl yardımcı olunur biliyor musunuz. Forum sitelerinde yani burası gibi bizler gibi onun için boş yazmaya gerek yok kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,077
30
Valla beyler ben oturduğum yerden başkasının bilgisayarına bağlanmaya 50₺ ücret alıyorum. Bu bağlantı bazen Fransa’daki müşteriye oluyor, şirket 35€ veriyor. Müşteriden de 40€ alıyor. (Genelde oradaki çalışanlara veriliyor, yetişmediğinde benim gibi ülke dışı çalışanlara yönlendiriliyor. OVH France)

Vakit nakittir. Emeğinizin karşılığını almazsanız yerinizde sayarsınız. Bereket; hakkınızı tam almazsanız da, fazlasını alırsanız da kaçar.

Dolayısıyla ben dükkanından çıkıp gelmiş birinin ne olursa olsun ya şirketten ya müşteriden ücret almasından yanayım.

Hep alalım hiç vermeyelim olmaz ?

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
internet hizmeti için dsmart ücretli servis geldi hiç bir şey yapmadı sorun bizden değil türk telekomun altyapısından kaynaklanıyor dedi 50 tl ücret aldı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

not:sorunu çözmedikleri için bu bardağı taşıran son damla oldu ve bu 50 tl benden aldıkları son para oldu fişlerini çektim iptal etttim.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
645
46
internet hizmeti için dsmart ücretli servis geldi hiç bir şey yapmadı sorun bizden değil türk telekomun altyapısından kaynaklanıyor dedi 50 tl ücret aldı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

not:sorunu çözmedikleri için bu bardağı taşıran son damla oldu ve bu 50 tl benden aldıkları son para oldu fişlerini çektim iptal etttim.
Türk Telekom sizin muhattabınız değil. Siz hizmeti Dsmart'tan alıyorsanız gerisi sizi bağlamaz. DSmart ister Türk Telekomdan alır hizmeti ister köşedeki bakkaldan.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Türk Telekom sizin muhattabınız değil. Siz hizmeti Dsmart'tan alıyorsanız gerisi sizi bağlamaz. DSmart ister Türk Telekomdan alır hizmeti ister köşedeki bakkaldan.
zaten sorunu kimse çözemedi boşuna 50 tl vermiş olduk.dsmart interneti kapattım şimdi ise 13 ağustosta tv yayınıda bitiyor onuda kapatacağım .

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
443
Fizik kanunlarına inanıyorum. Detaya gerek yok ama bir yerde bir iş yapılıyorsa enerji gerekir. O da yoktan var olmaz, illaki bir şey, bir yer, bir kişi vs. enerjiyi karşılar.

Eve bir servis geliyorsa onun da masrafını ve zamanını illa ki biri öder. Sen ödemedim sanırsın ama illa birinden çıkar. Ya da hemen olmasa da bir zaman sonra ödersin. Ya da birininki senden çıkar. Neyse. Sonuçta o esnaf emeğinin karşılığını, karşılığı değilse bile hak ettiğini düşündüğünü bir şekilde alır. Tarife belirlenirken hepsi hesaba girer.

Birileri de ücretsiz kurulumlu cihazların kendi cebinden para çıkmadan kurulduğunu zannetsin bu arada :)

K Çevrimdışı

kabus22

Kayıtsız / Doğrulanmamış
arkadaşa yorumları gösterdim, bak herkes beni hakklı bulmuş dedi ,evet yorumlara bakınca servis gelme ücreti standart diyebilirim
tabi bu yorumların çoğunu teknik servis işi yapan arkadaşlar olması ayrı bir soru işareti :haha1

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
arkadaşa yorumları gösterdim, bak herkes beni hakklı bulmuş dedi ,evet yorumlara bakınca servis gelme ücreti standart diyebilirim
tabi bu yorumların çoğunu teknik servis işi yapan arkadaşlar olması ayrı bir soru işareti :haha1
Bu işi yapanlar çoğunluk böyle diyorsa doğrudur anket ekle almalı mı? almamalı mı? bakalım % kaç çıkacak :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,822
Arıza tespiti de bir hizmettir. Hizmet bedeli her türlü alınmalı.
Dükkandan eve gelince, dükkana bakacak kimse de yoksa bunun bahanesi yok yani. :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Ben son 15 yıldır hep sevabına yaptım,halen de yapıyorum ama beni karıştırmayın gençler :)
Bu arada ben takviyeyi ısmarlanan kahvelerle alıyorum ,bir de bazı ucuz malzemenin ücretini de almam gider alırım Çankaya'dan.Sadece artık yüksek çatılara tırmanmıyorum eskisi gibi o kadar(çanak antenden bahsediyorum,uydu yazılımlarını saymıyorum) :kiskis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt