A
Alperentoy
Süper Üye
- 12 Nis 2019
- 646
Elbette ben de insanım doğrularım ve yanlışlarım var kendimce, bu herkesinkiyle de aynı değildir. Her insanın kabulleri farklı farklıdır, eğitimleri ve tecrübeleri farklılığı sebebiyle. Ben yapı olarak yalnızlığı seçen biriyim. Kararlarım sadece kendime özgüdür, başkalarından faydalanırım ancak taklit etmem, bir gurupla anılmayı sevmem ait olmayı (beni kısıtlayacağından) kabullenmem. Ancak az da olsa kendim gibi kendisi olanlarla yan yana olmayı yadırgamam.Sevgili A Alperentoy,
Biz, hadi en azından ben bu ülkenin azılı düşmanı değiliz, değilim. Ben gördüğüm yanlışa bu yanlış aga derim. Kim olursa olsun derim. Herkesten önce hak ve hakikate sadığım. Padişahın kulu değilim. Sen bu sistemde yanlış, haksızlık, laf başka icraat başka görmüyorsan da ne diyeyim. O da senin dünya görüşündür.
Resme küçük bakarsanız (bir pazılın parçasına bakar gibi) elbette tamamına bakanlarla aynı şeyleri görmeniz mümkün olmaz. Ülkenin yıllardır süren planları ve başardıkları var, haberiniz yoksa yada doğru bulmuyorsanız ne diyebilirim ki sizin ve benim bakışımız şöyle olacaktır. Ben bardak doldurulurken dibinde su var desem siz bardak daha dolmamış boş daha diyeceksiniz. Sözleriniz bilindik varmak istediği yer bilindik, saygı duyuyor ve sözlerinizden sizi tanıma fırsatı buluyorum.
Yazan arkadaşların demesini beklerdim ki;
Başta gelen büyük şehirlerimizin yöneticileri ve iktidar olmayan parti liderleri de dışarı dolar gitmesi (ihtiyacı) azalsın diye (dahi) bizler de araç ihtiyacımızın uygun olanlarını filo kiralama yada satın alma yönünde yerli üretimden yana kullanacağız demesi şık ve doğru olmaz mı? Neden almasalar bile lafını dahi etmezler. Kimlerle menfaatte beraberler de zülfü yare dokunduruyorlar.
Ülkemiz büyük bir birliğin kurulması çalışmalarına hız vermiş durumda. Dünyadaki enerjinin %70 inin olduğu alanı kapsayacak şekilde anlaşmalarla yol alnıyor. Osmanlıyı yani atalarımızın elindeki devletin elindeki enerjiyi parçalayıp aldılar. Şimdi jeopolitik konumumuz sebebiyle aynı paylaşımın yapıldığı dönemdeyiz. Bir kere daha enerjiye uzak kalmamamız gerekir. Tek eksiğimiz şu anda enerji giderlerimiz. Çözüldüğünü düşünün kendi kendimize yetmekle kalmayıp dışa borç istemeye muhtaçlığımız kalmaz. Alt yapısı tamamlanmak üzere olan bir ülkeyiz. Yeni yollar tüneller yapmaya gerek kalmayacak, harcama kalemleri de azalacak. Dolu tarafını pas geçmemek gerekir.