Sn.Adem Helvacı
"Kabahat" tamamen sen de ve Ahmet Bey(Sota) de!
bunu sanırım geçmişte hem telefondan hemde buradan sana söylemiştim diye hatırlıyorum.
Bu arada ne DH ne TF ne de FT v.s her hangi bir şeyler için "referans" olabilecek Forumlar da
değildir! TR de zaten böyle bir forum da yoktur! maalesef forumların son 8/10 yıl içinde amiyane
tabirle boku da çıkmıştır!
Yönetim zaafiyetleri,adam sendecilik zihniyeti,kalitesiz-seviyesiz adamların "yönetici" olmaları
ve de çapları hiç bir konuda yeterince olmayan bu tiplerin vurdum-duymazlığı ile TR de forumlar
yönetilmektedir!
Bana dünyada adam gibi bir forum gösterin böyle muhabbetlerin olduğu???? kesinlikle yoktur!
Bir üye ile böyle muhabbetlerin olduğu tek yer TR de ki forumlardır!
AVS den(USA) bir msg attım ve "fiyat" bildirmiştim sadece ve 1 hafta BAN yemiştim,tekrar bunu yaptım
bu defa 1 ay BAN yemiştim! alt tarafı fiyat verdim yaw;ama kuralları gereği fiyat vermek kesinlikle yasaktır!
bir defa daha verseydim kesin şutlanırdım!
Orada veya diğer adam gibi forumlarda şimdi bir üye çıkacak ta örneğin bu bizdeki tipler gibi yönetimle
veya birilesiyle papaz olacak üstelik böyle msg lar atacak v.s v.s ......yaw yok bir şey adam gibi Forum dünyasın da
yaw adam allame olsa ne yazar! kaldıki adamlar böyle allame kişiler de değiller,hani bir yer de taviz verelim v.s
deyip de işi tatlıya bağlamak olsun,zinhar değil bu kişiler,dolayısıyla sallayıp atacaksın,aynen şutlayacaksın yaw
ben-sen v.s söz konusu değil,kim olsa aynen şutlayacaksın,zaten bu işler TR de böyle yapılmadığı için gelen-giden
ortalığa sıçmış ve bu işler adeta bir kural olmuş gibi devam ediyor!
İster ben olayım,isterse babam olsun kim olursa olsun sallayın gitsin kardeşim,nedir bu şimdi,senelerdir aynı tantana
zaten DH de bu malum kişi için zaman zaman devam eder,yetmedi şimdi buraya getirdiniz(ama kabahat sizin ve şimdi
dert yanmayın,aynen sallayın gitsin,hiç taviz yok,hatta benden başlayın;hep yazarım benim işim "Forumlar şutlanmak"
dır diye,sebebi çok basit böyle tipleri ben gördüm mü,ayne bodoslama dalarım,küfür dahil her bir şeyi de aleni
yazarım! yeri de gelince ""açık adresimi"" de veririm bu arada "kıçımdan da korkmadığım" için!
Taviz filan yok,ayne kapının önüne koyacaksın her kim ise,bu kadar basit
++
Samsung/Sony için;kesinlikle almayın hele hele cebiniz de nanaysa!
Alayı bunlar harbi ÇİN malıdır! zaten gördüğünüz her bir şey Çin malıdır!
KORE deki fabrikalar bizim zamanımız da full çekiyordu,artık içeri de sinek bile dolaşmıyor!
SkyWorth/TPV/TCL/Changhong gibi "ANA" üreticiler bunları üretiyor,"MARKA" sını herkes kafasına
göre basıyor sonra bir bakıyorsun Samsung veya Sony de olmuş bunlar(hemen hemen son 10 yıldır
böyledir!) daha da ileri gideyim,bu yukarıda saydığım ana üreticiler bile bu işleri bırakıp ikincil fasonculara
Sony de üretiyor! veya Samsung da durum daha da vahim!
Hiç birinizin Çin de neler oluyor dan haberiniz olmaması sebebiyle,ama diyeyim uyanık olun bilmem
ne MARKA sı diye malların üstüne balıklama atlamayınız!
Çok basit bir örnek "IPhone"!!
Çin li kıçıyla gülüyor hallerimize,hele hele Amerikalılara tam kıçlarıyla gülüyorlar!
Siz bunu panel işin de SONY diye de ele alabilirsiniz veya SAMSUNG!!! hepsi aynı Çin li için
Bakın size bir dip not;ama iyi bir yerlere not ediniz bunu!
yakın geçmişe kadar Çin de(dahili yerel pazarda)OLED TV ler bile komik rakamlara satılırdı!
hani sizin burada LG den yok Sony den bilmem ne model diye gördüğünüz aleti herifler ciddi
ucuz rakamlara alabiliyordu! "QLED" li Samsung diye gördüğünüz ve de Samy de Araba parasına satılan
özellikle 8/9 ları da herifler başka bir MARKA adı altında aynı malı yine komik rakama alıyordu!
Özellikle SkyWorth bunlar için de bence en iyisidir(en büyüğü değil ama teknik&teknolojik olara)1 numara
SW dir!
Ancak son 3 yıldır Çin de garip işler oldu,TV fiyatları acaip arttı! halk bu konudan ciddi rahatsız ama rejimleri böyle
bunların!
Ben sadece OLED için konuşuyorum,SkyWorth en rahatsız olan ana üretici oldu,yaw ben mal satamıyorum diyor!
Halk da rahatsız ama "MARKA" tantanası sebebiyle burasını da iyi okuyun ltf; dünyada bir marka takıntısı vardır!
ve Çin li bunun nemasını yemek istiyor,bu kadar basit;örneğin sen hala gidip "IPhone" alıyorsan herifler de sana bunu
an kazık tarifeden satacaktır! Sony den bilmem ne X serisi alacağım dersen aynı düzeni burada sana yedirecektir!
Çin hükümeti aptal değil,herifler "Komünist" sistemle yönetiliyor olsa da herifler bu işler de tam profesyonel hemde
süper zekiler,ondan dolayı heriflerin Hazinesi acaip Dıs Ticaret Fazlası veriyor ve parayı koyacak yer bulamıyorlar!
Marka takıntısını;örneğin çoğunuz olan hele Türkiye bazında bizler korkunç derece de MARKA hastasıyız,bir numara
USA iki numara Türkiye dei bu alemde varın düşünün gerisini gari!!
yukarıda yazdım Çin li dediğin adamlar da bizlere kıçlarıyla gülüp,ellerini de ovuşturup aman bu kerizler uyanmasın
diye ona göre bir sistem kuruyorlar!
Samsung da örneğin FALD dedikleri(o da çakma tabiki!) en üst seri 9xx ların daha da iyisini SkyWorth/TCL zaten üretiyor!
(kısıtlı üretim ve çok ciddi pahalı!!!) maksat burada "satılmasın" dır,çünkü satılması şimdilik işlerine gelmiyor,gidip
malı Sony için veya Samsung için kısmen Panasonic için(OLED değil de 9xx serisi FALD olan Pany LCD leri)de üretiyor
yaptıkları "MARKA" anlaşmaları sebebiyle şimdilik bunları geri planda tutup,2.model veya daha alt model serileri
üretip "kendi markaları" ile satıyorlar!
Çin li işin perakende kısmını henüz sevmiyor! Samsung la anlaşıp yıllık bazda yaklaşık 25milyon adet TV yi üretiyor
ve bir kalemde yıllık bazda bir işlemle malı komple devrediyor,KAR Marjı da ciddi düşük bu arada herifler sürüm den
kazanıyor,böyle bir kişiyle muhatap oluyor bu da Samsung veya Sony dir,ama bunlar malı devralıp üzerine "kerizler"
pazarı olarak gördükleri alemde artık ne kadar geçiriyorlar varın siz düşünün,sonra yok Samsung Tv,yok Sony TV
diye bunu da siz düşünün
Çin li pazara çıkmıyor,çıkarsa işin esprisi de kaçacak laf aramızda! bu "MARKA" hastalığı insanlarda varken Çin li
sahaya kolay kolay çıkmaz!
Not;bakınız bu ana üreticiler de "artık" her şey vardır(yazılım kısmı hariç)sana en iyisini üretebilecek seviyeye de geldiler!
Sony den bilmem motoru,Samsung dan şu motoru veya LGE den bu motoru filan YOK!!!
Kısaca bu herifler de hiç bir mok kalmadı artık! Samsung telefonla götürmektedir neredeyse tüm cirosunu!
TV işini bitrdi ama komple tesisleri satacak bir alıcı henüz bulamadı!(TPV ve TCL almak istiyor ama malı adeta
öldürmek istiyorlar!)Sony zaten komple işi devredecek o da zaten başka bir kaç kalemle işini devam ettiriyor
TV işinden ise ciddi sıkıntılıdır!
Çin li ana üreticiler,aceleleri olmadan bekliyorlar! nasılsa kendileri düşecekler diye düşünmektedirler!
Not;Hardware kalitesi çok ciddi düştü özellikle Samsung/Sony de ve Panasonic ise kısmen daha iyi ama TR de yok
bu üst model Pany ler,çünkü TR den çekildiler!alt modeller var TR de(Çek/Malezya/Çin malı olanlar ama bunlar da
kısmen iyi,ama Sony ve Samsung dan HW olarak çok ciddi iyiler bu arada!)
Sony de "Engine" kısmı da bitti sayılır! bu konuda Samsung bir tık daha iyidir!
Yazılım işi tamamen Ukrayna/Rus işidir! bana göre ise Ukrayna bir tık daha iyi ve ciddi dir!
Çin li ana üreticiler den son bir atak şu oldu(SkyWorth)>>>baclit scan 240Hz OLED panel ürettiler!!!
bugüne kadar sadece OLED leri 120Hz olarak LGD üretiyordu ama fazla bilgi yok bu konuda,zira LGE den
henüz 240Hz lik OLED panel görmedik! yakında demeki ki bunları da göreceğiz!
Not;SkyWorth "resim işleme tekniğinde" eskiden beri Panasonic/USA-Hollywood ile çalışmaktadır ki Pany bu konuda
hem BD olarak hem de TV olarak(en üst seri LCD/OLED leri tabiki)hem de Uydu-Receiver konusunda tartışmasız
en iyisidir!
Bunlar ana üreticidir gerçek manada;hatta Vatan/MM/Teknosaya gittiğiniz zaman bazı DEMO lar görürsünüz
logo da şunu görürsünüz>>>TCL veya Changhong veya SkyWorth v.s gibi işte bunları da panelleri sattıkları
müşterilerine beleş veriyorlar alın oynatın diye!! Çin deki panel fabrikaları da aslında bu heriflerindir!
toparlarsam,pazar öyle birilerinin sandığı gibi ne Sony dir ne de Samsung dur!! bunlar sizlerin MARKA hastalığınız sebiyle
Çin linin güldüğü asıl gerçek pazar durumudur!
Bana göre ortada adam gibi kalan tek ana üretici de Panasonic dir>>JAPAN olarak! kaldıki bunların da sadece çok pahalı
olan 9x serisi FALD LED leriyle(FALD işinde en iyisi artık Panasonic dir Sony/Samsung bu konuda artık ciddi geridedir!)
Pany OLED ise tartışmasız 2014 den beri en iyisidir! UHD BD olarak tartışmasız en iyisidir! Sat-Receiver da zaten her zaman
en iyisi Pany dir!
Samsung/Sony diye "MARKA" bazında bir takıntılık veya hastalık derecesinde bir mal yoktur artık!!!
Bu ancak Panasonic MARKA sı olursa söz konusu olur ki onun da bir kaç tane en üst serisi tabiki diğerleri
yine sıradan dır! kötü olan taraf ise Panasonic/TR 2013 de TR den çekilmiştir! kabahat biz de tabiki herifler
kendileri geldiler ama tüm adamlar TÜRK olunca,komple bitirdik herifleri ve capon da kızdı ve çekip gitti!
Düşünsenize kıçı kırık Romanya veya Bulgaristan veya Sırbıstan v.s Pany buralarda var ama devasa TÜRK
pazarında yok,sizce garip değilmi bu durum!
Gidin en ucuz market malını alın panel diye çakın kullanın yaw,haram bunlara verilen rakamlar!
Bir de parası olup da basanlar vardır,yaw bunlar zaten kimseye sormazlar ki!! basıp alırlar bu kadar basit
Adam gidip IPhone a da basıyor şak diye gidip Sony/Samy ye de basıyor şak diye,bu adamlar Forumlara
gelmezler,boşuna beklemeyin bunları!! TV işinde de bunları artık adam yerine bile koymayın,zira özellikle
Sony de öyle "geçirmece" serileri varki,yaw Allah dan korkun be,daha ne diyeyim!