Forumda SAMSUNG ve SONY Sormaya korkanlar!!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sırf eleştirildi diye bir insan ancak bu kadar çirkinleşip alçalabilir.
Sen istersen dünyanın en faydalı işini yap senin zihniyetinde tihniyetinde belli oldu...
Birisine kardeşim dememi bile hazmedemedin
Kardeşim kelimesi genelde kullandığım bir kelime olsada
Bizzat Sota Sota 'ya neden kardeşim dedim biliyormusun?
Çünkü forumdaki diğer mesaj ve cevaplarına baktığımda çok saygın bir kişilik olduğu henüz kurduğu ilk cümlesinden anlaşılıyor,
Sen bunu dahi aleyhime kullanıyorsun...
Bu kadar kendini savunmana ve etrafına ördüğün kalın duvara bakılırsa belki bu forumu farklı bir amaç için kullanıyorsundur ha ne dersin?
Adem Helvacı Adem Helvacı

Sota Sota KARDEŞİM aslında buna bir son verin dediğin için kesinlikle tek kelime yazmayacaktım ama malesef adem bey beni rencide etmeye ve kışkırtmaya devam ettiği için bu mesajı yazmak zorunda kaldım.
Konu yazısından da anlaşılacağı üzre bu konu benim için açıldı ve şahsıma karşı olan bu kışkırtma bitmeyecek bu yüzden sendem ricam bu konuyu kökten uçur ki bu mesele burada kapansın...

Allah aşkına bir şeyler daha yaz o son olsun, hatta o da yetmez bir mesaj daha daha yaz o son olsun.

Ya da 3 5 son mesaj yaz hepsi son olsun. :)

Forumu kişisel çıkarlarım için kullanıyorum ama bak deşifre ettin şimdi çok ayıp ettin.

Ben aslında gizli samsung bayisiyim. 3 5 tane de vestel bayim var. Sony bizim rakip o yüzden forumda sattırmıyorum kimseye :kisisin

Aslında samsung satışları iyi olduğu sürece senin şikayet etmemen gerekiyor diye düşünüyorum :alala

Haaa şimdi ayıktım, primler sana değil bana geliyor diye senin bu hırçınlığın :ok

Ee abi dh de samsung primleri sana çalışıyor, bırak burada da bana çalışsın :kas

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Dallas zerre kadar bilgin yok hadi onuda geçtim adının geçtiği her konuda kaos , tartışma ve gerginlik var insanları huzursuz eden bir yapın var !!!
Siz onun dh ye ne kadar üye kazandırdığını biliyormusunuz da böyle şeyler yazıyorsunuz beyefendi ? :rant

(Aman idare edin lütfen, ben size fırça atmış gibi olayım çok pis güceniyor sonra)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
madem öyle bende birsey diyim hakimi degerlendireyim, saksi degilim ben en cok bana soracaksiniz :rant1
param bol yatirimimi yaptim hayatimi yasiyorum diyenler sony nin üst modellerini alsin
iyi kazaniyorum film vs islerinide cok seviyorum diyenler samsung un üst modellerini alsin
iyi kötü geciniyoruz iyi bir televizyonum olsun bi kere aliyim cok pahali olmasin ama dandikde olmasin diyenler samsung un orta kalite tv lerini alsin
param yok garibanim ben diyenler icin " fakirler ölsün porsche den selamlar" diyorum :hih

site yönetmek kolay is degil herkesin kendine göre bir karin agrisi oluyor kimisi fazla yemekten kimisi acliktan kimiside hastaliktan dengeyi saglamak imkansiz her zaman böyle tartistmalar olur. az cok kendi deneyimim oldugu ve bu islerden uzak oldugum icin su anda gülümseyerek izliyorum :hihi Adem Helvacı Adem Helvacı sana gelecekten bildiriyorum üzgünüm ama o hayalini kurdugun forumu asla saglayamiyacaksin elinde sadece güzel anilarin kalacak hatirladigin zaman vay be ne günlerdi diyeceksin :uzgun
ek talep: siteye giris yaptigimizda huriler hosgeldiniz diyip kolonya seker ikram etsinler cay getirsinler bide masaj yaparlarsa sevinirim
Abi konuya huriler ile girip kolonya ile finali bağlamak da sana yakışırdı zaten :kiskis

F Çevrimdışı

FlashX

Aktif Üye
16 Haz 2020
157
24
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam , önerileriniz tecrübeye dayalı haklısınız , ancak yan sanayi ürünüde 3 yıl garanti adı altında, aylık 100 lira tv izleyin, 3 yıl sonra elinizde patlayacak, hi-level dememek biraz insaf .. ben tecrubenize güvenerek 50UHL950 ( fiyat 2099 lira ) ana parçalarını söküp , taktim etmenizi beklerim..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam , önerileriniz tecrübeye dayalı haklısınız , ancak yan sanayi ürünüde 3 yıl garanti adı altında, aylık 100 lira tv izleyin, 3 yıl sonra elinizde patlayacak, hi-level dememek biraz insaf .. ben tecrubenize güvenerek 50UHL950 ( fiyat 2099 lira ) ana parçalarını söküp , taktim etmenizi beklerim..
Yazım hatası mı var veya ben mi anlayamadım bilemiyorum.

Hilevel zaten 2 yıl garantili, ayrıca 3 5 yıl çalışırlar diye de her mecrada haykırıyoruz zaten.

Sorun, sony lg samsung phılıps markalarının da aynı sürelerde dökülüyor olmaları zaten bunu eleştiriyoruz :ok

F Çevrimdışı

FlashX

Aktif Üye
16 Haz 2020
157
24
Üstad doğru anladınız .bahsettiğiniz ürün gammı 3 yıl sonra yüzde 85 dökülecek , sony lg samsung phılıps bu ürün gammı 3 yıl sonra en fazla yüzde 10 dökülecek sıkıntı burda elinizde veri varsa paylaşın.. yan sanayi üründe 3 yıl sonra elinizde muthiş bir veri olcak ..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Üstad doğru anladınız .bahsettiğiniz ürün gammı 3 yıl sonra yüzde 85 dökülecek , sony lg samsung phılıps bu ürün gammı 3 yıl sonra en fazla yüzde 10 dökülecek sıkıntı burda elinizde veri varsa paylaşın.. yan sanayi üründe 3 yıl sonra elinizde muthiş bir veri olcak ..
Ülke genelinden oransal veri istiyorsanız elbette elimde öyle bir veri yok. Peki sizde bu %10 ve %85 tezinizi ispat edebilecek bir argüman var mı ?

15 yıla yakın içerisinde olduğum bir üreticiden sahaya sürülen ürünlerin 2008 den beri sahaya giriş ve arıza yapanlarını bölge bazında veya hizmet verdiğim bölgeler olarak değerlendirirsek on binler ile ifade edilen satışlara nazaran onarıma giren ürün sayısı binler ile ifade edilebilir durumda. 2016 yılında sap crm datalarını çekerek böyle bir çalışma yapmıştık en azından.

Yani tezinize katılmam mümkün değil zira ciddi bir abartı var hatta uçurum var aralarında.

Sony samsung lg phılıps dörtlüsünün , şu an mevcut faaliyet alanım olan panel konusunda ne adetlerde önüme geldiğini ve tv lerin yaşlarını referans verebilirim ancak. Malum yetkili servislerin elinde bendeki donanım yok o nedenle isteseler de istemeseler de 2 3 4 yaşında tüm bu ithal ürünleri servisleri hep bize getiriyor, düşündüğünüz gibi %10 seviyelerinin mümkünü imkanı yok ne yazık ki. Kaldı ki ziyaretlerim esnasında atölyelerinde bulunan tv adetleri bu gün bir arçelşk vestel servis atölyesindeki adetlerden farklı değil.

Samsung markasının alt marka üretimi yokken atölyede 10 tv var ise, vestelde regal seg hilevel vs altında yine aynı oranda tv var.

Her şeyi ama her şeyi geçtim, ısrarla şu düşünce var ve sırf bu düşünceyi yıkmak adına forumda yüzlerce konu açtım, görsel paylaştım.

vestel paneli samsung dan alır

samsung da kendi paneli ile tv üretir

vestel de panel bozulduğunda vestel bozulmuş olur, samsumg da panel bozulduğunda samsung bozulmuş olur.

teknik olarak aslında bozulanların ijisi de samsung dur.

fanatiklerden burada şöyle bir savunma gelir.

Kardeşim samsung vestele başka panel verir, kendisine başka panel takar.

işte yayınladığım görseller ile bunun öyle olmadığını defalarca ispat ettik.

samsung tv de ne panel var ise, vestelde çıkan aynısı. Tüm teknik dayanaklarını da yayınladık.

bu durumda hilevel markasının üretiminde kullanılan samsung panel bozulması ile, samsung tv de oluşan samsung panel bozulması arasında oransal nasıl bir fark olabilir?

49UHL650 DE kullanılan panelin samsung da hangi modelde kullanıldığını yarın ofiste sistemden bakar yazarım size buraya.

Bu koşullarda hilevel markasının %85 inin 3 yıl sonra dökülmeye başlamasını takiben samsung nasıl ayakta kalabiliyor sadece %10 fire ile.

Buna paralel. Bildiğim kadarıyla bu hilevel jvc Toshiba gibi markaları ben 5 yıla yakın zamandır insanlara aldırıyorum, bunca yıldır satın aldırdığım bu ürünlerin sahipleri sizce bana ayıp olmasın diye mi gelip burada yazmıyordur?

Yine de bende olmayan somut veriler sizin elinizde var ve tezinizi destekliyor ise oturup fikirsel anlamda yine seve seve konuşuruz.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam şimdi aslında işin doğrusu lcd led teknolojisi daha yeni bir teknoloji daha çok gelişmesi lazım mesela en çok çıkan arıza nedir led arızası ses var görüntü yok çözüm led bar değişimi riskli bir işlem şimdi dediğime led bar değişimi yapan ordan ekmek yiyen ustalar kızabilir lakin bu sorunun basit bir çözümü var üretim aşamasında çözülebilek bir durum led barlar yandan sürgülü kızaklı sistem yapılsa kasanın yanında ayrı ayrı yuvası olsa öyle üretilse tv,ler için led bar değişimi pil değiştirmek kadar basit olmalı led bar değişimi tv'nin yanda bulunan led kızağının kapağını açarak çektiğimizde led barlar çıkmalı örnek 1.nolu led bar diye olmalı paneli sökmeden basitçe led barlara ulaşılmalı böylece bütün paneli sökmemize gerek kalmaz birde uyarı ışığı koyarlar 1nolu led barda arıza varsa orda üstünde ikaz ışığı yanar kapağını açıp çekeriz yeni led bar takıp yuvasına geri takarız son kullanıcı bile basit bir şekilde led bar değişimi yapabilir lakin bu fikre üretici firmalar yanaşmaz çünkü tv satışları düşer o zaman

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam şimdi aslında işin doğrusu lcd led teknolojisi daha yeni bir teknoloji daha çok gelişmesi lazım mesela en çok çıkan arıza nedir led arızası ses var görüntü yok çözüm led bar değişimi riskli bir işlem şimdi dediğime led bar değişimi yapan ordan ekmek yiyen ustalar kızabilir lakin bu sorunun basit bir çözümü var üretim aşamasında çözülebilek bir durum led barlar yandan sürgülü kızaklı sistem yapılsa kasanın yanında ayrı ayrı yuvası olsa öyle üretilse tv,ler için led bar değişimi pil değiştirmek kadar basit olmalı led bar değişimi tv'nin yanda bulunan led kızağının kapağını açarak çektiğimizde led barlar çıkmalı örnek 1.nolu led bar diye olmalı paneli sökmeden basitçe led barlara ulaşılmalı böylece bütün paneli sökmemize gerek kalmaz birde uyarı ışığı koyarlar 1nolu led barda arıza varsa orda üstünde ikaz ışığı yanar kapağını açıp çekeriz yeni led bar takıp yuvasına geri takarız son kullanıcı bile basit bir şekilde led bar değişimi yapabilir lakin bu fikre üretici firmalar yanaşmaz çünkü tv satışları düşer o zaman
Bunu Adem Helvacı ustam söyledi biliyor musun bir videosunda hele bir Philips Led bar değişim videosu var, herifler resmen panel kırılsın diye özel çaba göstermişler, bu üreticiler varken söylediğiniz hayal maalesef

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bunu Adem Helvacı ustam söyledi biliyor musun bir videosunda hele bir Philips Led bar değişim videosu var, herifler resmen panel kırılsın diye özel çaba göstermişler, bu üreticiler varken söylediğiniz hayal maalesef
Biliyorum benim dediğimi yapacak üretici yok kronik sorun arıza led arızası bu arızanın çözümü basit olmalı iki tane led yandı diye bütün çerçeve bütün panel katmanlar sökülmemeli hem yapılan işlem riskli oluyor gereğinden fazla zaman kaybı oluyor tek amaçları var para kazanmak çok satmak 10.000 TL verip samsung tv alayım 2 yıl sonra çıkan led arızası tamiri sırasında panel kırılsın vs müşteri zorda kalsın 55 tv nin garantisi bitince oluşan led arızasına elimizde yedek parça yok deyip başka tv satmaya kalkan servisler var nasıl yedek parçası yok istese servis o tv ye uyumlu led temin eder tamirini yapar müşteriye teslim eder üretici firmanın talimatı gereği 1 taşla 2 kuş vurmayı tercih ediyor servisler müşterinin tv yi alıyor ona yeni tv satıyor müşterinin tv tamir edilip yada parçalarını kullanarak revizyonlu tv diye teklar satıyorlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Allah aşkına bir şeyler daha yaz o son olsun, hatta o da yetmez bir mesaj daha daha yaz o son olsun.

Ya da 3 5 son mesaj yaz hepsi son olsun. :)

Forumu kişisel çıkarlarım için kullanıyorum ama bak deşifre ettin şimdi çok ayıp ettin.

Ben aslında gizli samsung bayisiyim. 3 5 tane de vestel bayim var. Sony bizim rakip o yüzden forumda sattırmıyorum kimseye :kisisin

Aslında samsung satışları iyi olduğu sürece senin şikayet etmemen gerekiyor diye düşünüyorum :alala

Haaa şimdi ayıktım, primler sana değil bana geliyor diye senin bu hırçınlığın :ok

Ee abi dh de samsung primleri sana çalışıyor, bırak burada da bana çalışsın :kas
5 yaşındaki çocuğun eline bir silah(yetki) versen, tetiğe basar karşısındakini susturuverir...
Sana verilen yetki ile özgüvenin tavan yapmış durumda, hala karşındakini terbiyesiz bir üslupla aşağılıyor ve eleştiriyorsun,
Ama şunu unutmaki üye olarak aynı sınıfta olsak bırak TV'yi sen benimle hiç bir konuda aşık atamazsın,
Bunu siyasi bölümden iyi bilirsin.
Öte yandan biraz İnsan sarraflığımda vardır ve bir gün forumun sahibi dahil mutlaka herkes senin gerçek yüzünü görecektir...

Sota Sota kardeşim
Özelden mi yazıyorsun buradan mı yazıyorsun bilemiyorum ama bu şahıs (elindeki yetkinin özgüveni ile) şahsımı alaya alırcasına sözler etmeye artık bir son versin,
Son vermediği müddetçe benden misli ile karşılığını alacaktır...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
5 yaşındaki çocuğun eline bir silah(yetki) versen, tetiğe basar karşısındakini susturuverir...
Sana verilen yetki ile özgüvenin tavan yapmış durumda, hala karşındakini terbiyesiz bir üslupla aşağılıyor ve eleştiriyorsun,
Ama şunu unutmaki üye olarak aynı sınıfta olsak bırak TV'yi sen benimle hiç bir konuda aşık atamazsın,
Bunu siyasi bölümden iyi bilirsin.
Öte yandan biraz İnsan sarraflığımda vardır ve bir gün forumun sahibi dahil mutlaka herkes senin gerçek yüzünü görecektir...

Sota Sota kardeşim
Özelden mi yazıyorsun buradan mı yazıyorsun bilemiyorum ama bu şahıs (elindeki yetkinin özgüveni ile) şahsımı alaya alırcasına sözler etmeye artık bir son versin,
Son vermediği müddetçe benden misli ile karşılığını alacaktır...
Yahu şurada yediğin üstü kapalı, üstü açık, aleni hakaretin haddi hesabı yok, halen büyük bir gurursuzluk ile sidik yarışına girmişsin bir de utanmadan.

Bak sana çok basit birkaç soru

Kimsin kardeşim sen?

Neden saklanırsın herkesten yıllardır.

Bu işin içinden birisi olmamana rağmen neyin özgüveni bu ? Hangi bilgi birikimin hangi ihtisasın, hangi eğitiminle insanlara zırvalıyorsun yıllardır? DH de seni konuştururlar çünkü onların para kaynağısın, polemiklerin ve tartışmaların o foruma hit kazandırıyor, Burada buna müsaade etmem, sana buradan ekmek çıkmaz, ya efendi efendi kendin git, ya da bu yüzsüzlüğe devam edeceksen ben kapatayım hesabını açık ve net. Yeterince yüz verdik sana.

Siyasi bölümden neyi bilirmişim ben? Yazılarıma Cevap veremeyince foruma haftalarca girmeye tırstığın tartışmaları mı? Evet gayet iyi bilirim. Siyasi bölüme yazmak için Ahmet tarafından Telefon doğrulama zorunluluğu gelince korkundan bir daha yazmadığını çünkü telefon doğrulaması yapmadığını mı? Evet onu da gayet iyi bilirim.

Forumda her şey kayıt altında, sana şu foruma geldiğin günden beri ''Gizli saklı işler çeviren ve kendisini sürekli gizleyen, bu sektörün içinde olmayan ama insanların sana hacım hocam demesinden hoşlanan, Samsung pazarlamacısı bir zavallısın'' diyorum. Bunu kibarca da söyledim, aleni de söyledim defalarca, senden buna bir cevap geldi mi? Hayır. Ancak gel burada halen ego kas dur sen. Hadi kardeşim hadi, bak şuradan... illa noktaları da dolduralım mı yani?

Buna makul ve mantık çerçevesinde cevap veremeyip gelip burada ferrari mercedes gibi saçma sapan benzetmelerle konu saptıran şahıs mı bana misli ile cevap verecekmiş? Git dersine çalış biraz, sonra belki dikkate alırız seni.

Kendini düşürdüğün şu zavallı duruma bak yahu, hiç mi gururun yok arkadaş senin?

Kaçıncı keredir Sota Sota ya sırtını yaslamaya çalışıyorsun adam yüz vermiyor işte kardeşim sana anlaman bu kadar zor mu? Neden?

Benden çekineceği bir şey mi var Ahmetin? ''Adem başkan bu tavırlarını doğru bulmuyorum'' diye yazar buraya herkesin önünde, çekineceği bir şey mi var sanki?

Neden yazmıyordur sence?

Sürekli haksız olduğun, sürekli gereksiz polemikler ile forumda araz çıkarttığın için olabilir mi?

Halen gelip burada vırt vırt vırt vırt yeter yaaaa.

Önünde sonunda hesabın çizilecek, sadece sen de ''Söz hakkı vermediler'' diye gidip ağlama diye hesabın açık kaldıkça iyice yüzsüzlüğe vurdun ayıp artık.

Al bak sana bu kadar yazı yazdım, al bunların ekran görüntülerini ve devletimize git ''Bana hakaret etti'' de hakkımda suç duyurusunda bulun.

Biz Ahmet ile DH de yıllarca terör estirmiş olan GHOSTKİLLER ın gerçek kimliğini ortaya çıkartmış, hangi dolambaçlı yollar ile insanların güvenini kazanıp yıllarca insanlara DH de klima tavsiyelerinde bulunup HACI HOCA lakabı almış birisi olduğunu ama gerçekte böyle birisi olmadığını, Ghostkiller hesabının aslında 9Köy'e ait olduğunu, 9Köy ün bu hesabı gizli tutmak için Bursa da birisi ile ortak hareket ettiğini ortaya çıkartmış insanlarız.

Gizli kişiliklere, böyle ego kasanlara, ben ben ben diyenlere benim tahammülüm yok kardeşim bu kadar açık daha nerede kim yazar sana?

Adam üyedir, kimliğini saklar, mesleğini saklar, ne isterse onu saklar. Fakat tavsiye veren, insanların alışverişlerine yön veren, insanların güvenini kazanıp kendisine hacı hoca yakıştırmalarını alıp yıllarca bundan çıkar elde edenlerin kimliği gizli olmaz. .

Sen ne hacısın, ne de hocasın. Sen TV dünyası ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, teknikten anlamayan iş bilmeyen bir gizli kişiliksin. Bu mecrada Hoca veya Duayen denecek bir kişi var o da kim herkes biliyor (Ben değilim)

Bu işten ne çıkarın varsa git o çıkarlarını başka yerlerde koştur burada barındırmam seni. Bu millet Ghostkiller gibilerden yıllarca çekti, senden çekmelerine en azından bu mecrada izin vermem.

Bak kullanıcı adımda ne yazıyor? ADEM HELVACI
Bak tüm şecerem, nerede doğduğum, nerede yaşadığım, ne iş yaptığım, hangi eğitimleri aldığım, hangi mesleki yeterliliklere sahip olduğum burada yazılı

Sen Kimsin?

Delikanlı gibi, evirmeden çevirmeden kıvırmadan belgeleri ile birlikte buraya kim olduğunu ve ne iş yaptığının cevabını yaz o zaman oturup konuşalım seninle

Bu mesajıma gelecek olan cevap klasik dallas stili saçma benzetmeler dolu uzun uzun ve anlamsız, uzun ama içinde hiç bir cevap olmayan yazı olursa zaten ne demek istediğim gayet iyi anlaşılmış olacak.

Buyur haydi bekliyorum.

Geri
Üst Alt