I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 40
mümkün değil şu anda yarı katı hal bataryalı 133 kw/h araçlar var çinde onlar bile maksimum 1000 km verebiliyor bu amca 1800 km demiş öyle bir araç da yok pil de yokMenzili arttırabilmenin anahtarı aküleri hafifletmek. şuan için mümkün.?
size de hayırlı olsun kardeşimS sadays yeni aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Bu arada ben de 1.5 ay önce e-TSI Volkswagen Tiguan marka araç aldım.
Plug-in hibrit muhtemelen de hızlıca konuşulup geçildiği için detaylar kayıp olabilir. Plug-in olanların pil menzilleri yüksek oluyor ve fosil yakıtlı deposuyla birlikte uzayabiliyor. Lüks araçların fosilli menzilleri oldukça yüksek oluyor zaten de yine belki biraz da abartma eklenmiştir.mümkün değil şu anda yarı katı hal bataryalı 133 kw/h araçlar var çinde onlar bile maksimum 1000 km verebiliyor bu amca 1800 km demiş öyle bir araç da yok pil de yok
mercedesti konuştuğumuz araç 2025te çıkaracağı plug-in hibritlerin bile maksimum pil menzili 112km yani hibrit araçla bile mümkün değil adam bilmiyor hava atmak için sallamış ne 1800km menzili yahuuPlug-in hibrit muhtemelen de hızlıca konuşulup geçildiği için detaylar kayıp olabilir. Plug-in olanların pil menzilleri yüksek oluyor ve fosil yakıtlı deposuyla birlikte uzayabiliyor. Lüks araçların fosilli menzilleri oldukça yüksek oluyor zaten de yine belki biraz da abartma eklenmiştir.
Fosil yakıtlı araçların motorlarına sadece vw grubunda güvendiğim için ve onlar da elektrik teknolojisinde geride kaldığı için ben de tamamen elektrikliden yanayım zaten.
Gerçi iyi bir plug-in hibrit de benim kullanımımla fosilli motoru sadece yılda 4-5 kere çalıştıracağı için ömrü nasıl olur onu düşünmem gerekirdi herhalde.
Diyorum ya toplam menzildir diyemercedesti konuştuğumuz araç 2025te çıkaracağı plug-in hibritlerin bile maksimum pil menzili 112km yani hibrit araçla bile mümkün değil adam bilmiyor hava atmak için sallamış ne 1800km menzili yahuu
Öncelikle hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullanın.Açıkçası bu ikilemi ben de bayağı düşündüm şehir içinde kısa mesafe kullanıyorsan elektrikli araba gerçekten konforlu sessiz,yakıt derdi yok bakım masrafı az her şey okey. Ama şarj muhabbeti hala her yerde yeterli değil ve uzun yola çok çıkan biriysen hibrit daha risksiz geliyor. Hem benzinli motor yedekte hem de yakıt tüketimi ciddi anlamda düşük daha ne istenir…Ben sonunda hibritte karar kıldım ama aklım hala biraz elektriklide kaldıŞu aralar taşıt kredisi başvurusu ile alınabilecek mantıklı bir model sorarsan bence Toyota Yaris Cross hibrit bayağı ideal hem şehir içi kullanımı rahat hem de hibrit olmasına rağmen fiyat performans on numara. Kredili almayı düşünenler için de şu anki faiz oranları yüksek ama bazı markaların kampanyalarıyla daha uygun değerlendirmekte fayda var. İleride altyapı gelişirse belki tam elektrikliye geçerim ama şu an hiç güvenemiyorum
Aklıma mekan sahibi 1800km laflarını okuyunca “Medeni Karpuz” karakteri geldiEstağfirullah, kimseyi soğutma gibi bir amacım yok
Ekonomik durumu iyi olanlar 2. araç olarak tercih edebilir. Şehir içi kullanacaklar da tercih edebilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim, artıları ve eksileriyle.
Toplum olarak biraz abartmayı da seviyoruz aslında. Geçenlerde yemek yiyoruz önümüze bir tane Mercedes yanaştı. Mekanın sahibinin arabasıymış. Araç çok sessiz olduğu için yanımdaki arkadaşım ''Bu araba elektrikli galiba'' dedi. Adam da söylediğini duymuş. ''Yok abi elektrikli değil ama elektriklisinden de sipariş verdim, bunu verip onu alıcam, tek şarj ile 1.800 km gidiyor'' dedi. Ben de ''Ziyaaaa'' dedim ama içimden tabi
Şarj istasyonlarının çoğalması güzel bir şey, inşallah daha kullanışlı ve daha ulaşılabilir olurlar herkes alır.
Ben full hibrit clio kullanıyorum, aracımdan çok memnunum şarjı uzun süre gidiyor. Fazla yol yapmıyorum tabii. Daha önceÖncelikle hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullanın.
Seçtiğiniz araç mild hibrit olarak geçiyor ve nedense elektriklilerden bile fazla eleştirilebiliyor. Ama açıkçası ben bu görüşe katılmıyorum. Bence plug-in hibrit olup da anlamlı bir elektrik menzili sunmayan araçlardan çok daha mantıklı bu tip hibritler.
Plug-in hibritler teoride güzel ama pratikte biraz sıkıntılı. Evet, prizden şarj edilebiliyorlar ama hem tam elektrikliler kadar ağırlar, hem de menzilleri onlara göre kısa. Üstelik o ağırlığı taşımaya çalışan benzinli motorlar uzun yolda yeterli olmuyor. “Şarj ihtiyacını ortadan kaldırıyor” dense de, elektrik motorundan benzinliye geçerken yaşanan performans kaybı can sıkıyor.
Mild hibritler ise hibrit olmaktan çok, oldukça verimli benzinli araçlar aslında. Pilleri genellikle %40–80 aralığında çalışıyor ve bu sayede 30.000 döngüye kadar sağlıklı kalabiliyor. Yine de 200.000 km’den sonra bataryada ciddi kapasite kaybı yaşanıyor ama yakıt tüketimi hala düşük kalıyor. Pil küçük olduğu için değişim maliyeti de düşük, üstelik batarya paketi yapısı basit olduğundan zamanı geldiğinde sanayide uygun fiyatlara değiştirilebilecek türden.
Günlük yaşamı tamamen elektrikli araca uygun olmayan biri için bence en mantıklı tercih mild hibrit. Hem bildiğiniz benzinli bir araç kullanıyorsunuz, hem elektrikli kompresörlü klima gibi detaylarla verimlilik artıyor, hem de “arabada en çok yakıtı fren yakar” sözüne inat, frenle oluşan enerjiyi depolayıp işe yarar hale getiriyor. Kısacası mantıklı, pratik ve uzun vadede de hesaplı bir çözüm.
Bu arada plug-in hibritlerdeki benzinli motorun daha az yıpranacağı senaryoya hem hafifliği hem gücü hem keyifliliği ile wankel rotary motorlar çok güzel uyardı. O motorun kendine ait bir sayacı olurdu ve gerçekten menzili arttırılmış bir elektrikli otomobile dönüşürdü.
Mild hibritin aslında adı hibrit, araç normal start stoplu benzinli bir otomobilin motoru daha az yorulan lpgli kadar az yakan versiyonu şehir içinde. Şehir dışında normalden birazcık daha az yakıyor. Aküsü daha büyük sıradan bir benzinli araç gibi.E) Hiçbiri.
Benim kullanım profilime uymuyor.
Ama biri için elektrikli, öteki için hibrit, beriki için dizel uygundur. İhtiyaca ve kullanım profiline göre değişir.
örnek durumBugün arabada Power FM dinlerken elektrikli araçlardan bahsediyorlardı, aklıma bu konu geldi. DJ arkadaş telefondaki kişiye (uzman sanırım), kapalı otoparklara LPG'li araçların alınmadığını fakat elektrikli araçların alındığını, bunda nasıl bir mantık olduğunu sordu. Karşıdaki kişi de bunu destekleyerek, elektrikli araçların kapalı otoparklara alınmaması gerektiğine benzer şeyler söyledi. Cep telefonlarının bile uzun kullanımda ısındığını, elektrikli otomobillerdeki yükün telefona göre çok daha fazla olduğunu söyleyip elektrikli araçları çok güvenli bulmadığını söyledi.
Kavrama sistemi olmadığı için güç direkt olarak tekerleklere gittiğinden ani ivmelenme konusunda çok iyi olduklarını fakat bunun bir takım riskleri olduğundan, özellikle bataryanın ısınmasından bahsetti. Almanya'da dur-kalklarda elektrikli araç kazalarında artış olduğunu falan söyledi.
Ben de bunlara katılıyorum, elektrikli araçları henüz güvenli bulmuyorum.