I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 40
Elektrikli mi yoksa benzinli miHangi konuda?
Elektrikli mi yoksa benzinli miHangi konuda?

1000km mi.! Ne duydum nede gördümsanırım yazmıştım bizim Apt. da birisinde Tesla var bir de Hyundai var yani 2 tane elektrikli araba
Teslayı 23 saat de full şarj ediyor! arabayı çekiyor balkonun altına 1 gün duruyor yaw
o sırada Hyunda yi kullanıyor arada,Teslayı da 15 günde bir full şarj yapıyor sadece
Tesla 1000Km gidiyormuş! şehir içinde

Elektrik araç şarj etmek monofaze tesasitla olacak iş değil. Trizafe (21kw) bir nebze olsun rahatlatır.Abi o direkt prizden şarj ettiği için öyledir duvardan maximum kablolar 16 amper akıma dayanır 220 volt x 16 amper = 3.5 watt eder saatte araçların pilini 3.5'a böl kaç saatte dolacağını hesaplarsın misal Togg 88kw/h pile sahip (tesladan daha büyük ama ısı pompası ve termal yönetimi zayıf verimliliği teslaya göre iyi değil o yüzden tesla ile aynı menzilleri)
88/3.5=25 saat yapar tabi şehir içinde pilin full biteceği varsayımı ile böyle
Zaten hem tesla hem togg nikel mangan cobalt pil kullanır bu pilleri normal kullanımda şehirlerararası köklersin orası ayrı ama yüzde 20 yüzde 80 aralığında kullanmam gerekiyor ömrünü yememek için
Bu da her gün pili 40 50 kw/h doldurman demek ki 12 saat yeterli olur yani gözünüz yılmasın hemen böyle şarj en ucuzu 200 tlye doluyor öteki türlü şarj firmaları 700 tl alıyor gaza mazota yaklaşıyor anlamı kalmıyor elektriklinin kahrını çekmenin
kafadan hesaplıyordur şu anda imkansız karma tüketim değerleri ne mercedesin ne teslanın imkansız 500 gidiyorsa öpsün başına koysun şükür desinbunun babasında da merso elektrrikli var o da yaklaşık 1000km gidiyor diyor
yok abi yaw elektrikli de yemedi şimdilik yani bize ucuz yollu yeni bir teknoloji lazım be![]()
o konuyu konuştuk kat maliklerinin iznine tabi 4/5 ac-dc çevirici koyamazsınız sitenin hiçbir alanına ancak monofaze kablo çekebilirsiniz o da seyyar olacak işiniz bitince toplayacaksınız1000km mi.! Ne duydum nede gördüm
Elektrik araç şarj etmek monofaze tesasitla olacak iş değil. Trizafe (21kw) bir nebze olsun rahatlatır.
Yeni binaların tamamı Trifaze fakat bunu otopark yerine kadar nasıl taşırlar orası muamma.
Elektrik sayacında otopark alanına kadar kablo çekilip, pano içerisine sigorta priz konulması lazım fakat o kadar emek verirsin hıyarın birisi gelir. Senin tesisatın önüne park eder.
Bu fotoğrafı dün arkadaşım bana attı. Binalarında durum bu şekildeymiş.kafadan hesaplıyordur şu anda imkansız karma tüketim değerleri ne mercedesin ne teslanın imkansız 500 gidiyorsa öpsün başına koysun şükür desin
o konuyu konuştuk kat maliklerinin iznine tabi 4/5 ac-dc çevirici koyamazsınız sitenin hiçbir alanına ancak monofaze kablo çekebilirsiniz o da seyyar olacak işiniz bitince toplayacaksınız
Demiştim önceden, fikrim değişmedi.Bu zahmetler çekilir mi anlamadım gittiİkisinide almam henüz, çok erken daha.Zaten bu gidişle sanırım motor alacağım ama benzinli motor![]()
,hadi adamın evi müsait kabloyu çekti diyelim, olmayanlar nasıl çekecek 
Kullananlar da menzil konusunda öyle bir sallıyor ki insanın inanası gelmiyor. 2 yıl falan oluyor, başka bir Mercedes elektrikli araç sahibi ''1.800 km gidiyor abi'' demişti. Biz de arkadaşlar ile ''Ziyaaaa'' dedik tabiDemiştim önceden, fikrim değişmedi.Bu zahmetler çekilir mi anlamadım gitti,hadi adamın evi müsait kabloyu çekti diyelim, olmayanlar nasıl çekecek
![]()
Kadir benim 99 toyota bile tam depo ile 1500 km gidiyor, yattığı yerdeKullananlar da menzil konusunda öyle bir sallıyor ki insanın inanası gelmiyor. 2 yıl falan oluyor, başka bir Mercedes elektrikli araç sahibi ''1.800 km gidiyor abi'' demişti. Biz de arkadaşlar ile ''Ziyaaaa'' dedik tabi
Tamam salla da, biraz inanılır cinsten olsun, 500 km falan de bari. Herhalde saatte 30 km süratle falan kullanıyorlar.