Rak_Benadam
Aktif Üye
- 2 Ağu 2021
- 223
- 35
Fazla söze gerek yok, bir kaç gün önce elektronikçiden satın aldığım kablo üzerindeki fiyat etiketi...
3.5$ = üretici kar etti + nakliyeci kar etti + toptancı kar etti + esnaf kar etti.Fazla söze gerek yok, bir kaç gün önce elektronikçiden satın aldığım kablo üzerindeki fiyat etiketi...
![]()
Evet doğru, 3.50 dolar para değil, ama ben 35 lira verdim 10 katı para...3.5$ = üretici kar etti + nakliyeci kar etti + toptancı kar etti + esnaf kar etti.
Devlete borcum var ödemiyorum zira ödeyemiyorum.Emmi doğru söylüyor devlete borcun varsa korkma bu memlekette bir şekilde silinir yada af olur ödemeyenler hep önde oluyor af indirim olarak onlara geri dönüyor![]()
Aslında Elektronikçiler iyi bilir, bu konu 90 lardan beri böyle giderdi Elektronik yedek parçacılarda. Biz Karşıyaka da Foto Yıldız pasajında Ertan abi falan vardı onlara malzeme almaya gittiğimizde parayı her zaman hesap makinesinde günlük kur ile çarparak hesaplayıp tl olarak tahsil ederlerdi.Evet doğru, 3.50 dolar para değil, ama ben 35 lira verdim 10 katı para...
Asıl üzücü olan ise esnaf dolar kurunun yükselme hızına yetişemiyor, tl ile satıp sürekli etiket değiştireceğine, ürünü rafa koyarken dolar ile fiyatlandırıyor.
İşte bu kadar değersizleşti Türk Lirası.
100 çeyrek kimse takamayacağı için yine alacaklı olarak 100 çeyrek kalır,yani değil yalandan , gerçekten evlensen 100 altını geri alamazsın bu devirdeEmmi, ben henüz evlenmedim ancak düğün sektöründen yaklaşık 100 küçük altın alacağım var. Acaba diyorum yalandan evleniyormuş gibi yapsam, altınları alıp değerlendirsem olur muÖdeme kolaylığı olsun diye üzerime pos cihazı asabilirim
![]()

Allah'ın sonumuzu hayır eylemesine çok kısa zaman kaldı.Yöneticiler bu kafayla devam ederlerse biz yakında 11-12-13 diye başlıklar açmaya devam ederiz. Hep aynı şeyleri söylüyoruz ama sonuç yine aynı. Her zamanki gibi Allah sonumuzu hayr etsin demekten başka bir şey gelmiyor içimden!
Yapma emmi, herkes dolara, altına, gayrimenkul'e yatırım yaparken biz düğünlere yatırım yaptık ? Her türlü ödeme kolaylığı yapıcam; kredi kartı, vade, çek, senet... Valla cidden excel dosyasında kayıt tutuyorum bu takı listesini, sanki bir gün evlenecekmişim gibi100 çeyrek kimse takamayacağı için yine alacaklı olarak 100 çeyrek kalır,yani değil yalandan , gerçekten evlensen 100 altını geri alamazsın bu devirde![]()

Hocam umarım yanılırım fazlası gelir ama 15-20% düşük hesap et şimdiden moralin bozulmasınYapma emmi, herkes dolara, altına, gayrimenkul'e yatırım yaparken biz düğünlere yatırım yaptık ? Her türlü ödeme kolaylığı yapıcam; kredi kartı, vade, çek, senet... Valla cidden excel dosyasında kayıt tutuyorum bu takı listesini, sanki bir gün evlenecekmişim gibi
Şaka bir yana, rahmetli Demirel'in dediği gibi; boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yokmuş. Artık son sancıları çekiyoruzdur umarım.

AminnnnAllah'ın sonumuzu hayır eylemesine çok kısa zaman kaldı.
İnşallah çok yakın zamanda GERÇEK Demokrasi ve özgürlükler ülkesi olma çabalarımıza kaldığımız yerden devam edebileceğiz.
Ne çekti be bu Millet. Sebep olanların Allah belasını versin..
Tek duam bu son zamanlarda.Artık son sancıları çekiyoruzdur umarım.