Emmi doğru söylüyor devlete borcun varsa korkma bu memlekette bir şekilde silinir yada af olur ödemeyenler hep önde oluyor af indirim olarak onlara geri dönüyor
Devlete borcum var ödemiyorum zira ödeyemiyorum.
Çok şükür ticari hayatım boyunca hiç vergi kaçırmadım ama ödeyemedim de zira Ülkemizde ticareti yağpan herke ya vergi ya sgk primi gibi unsurları ödemeyerek o ayı ve ayları atlatmayı hedef edinmiş durumda. Evet bir şekilde ödüyoruz, Devletten vergi kaçırmadığımız gibi para da kaçırmıyoruz ama uygun zamanlarda uygun şekillerde ödüyoruz.
Af konusu biraz farklı, zaten faizden belli bir bölümü siliyorlar o nedenle ana para hep kalıyor yani af dediğinizde komple borcun silinmesi gibi algılanıyor ama değil, Devletin zaten kendi koyduğu faizi senden almama kararı bu.
Sanırım 50-60bintl borcum var, yapılandırdığımda 2 ayda bir ödemeler ile ödemeye başlıyorum ama 3 üncü veya 4 üncü ödemeden sonra tıkanıyorum çünkü Ülke koşulları ödemeye devam edebilmeme engel teşkil ediyor.
Sonra Devlet yine faiz işletmeye başlıyor, 50-60 ana parayı ödediklerimle 40-50 ye düşürebilsem de ödeyememeye başlayınca 2 sene sonra (Sallıyorum) oluyor sana faizleri ile birlikte 80-100.
İşte sizin AF mantığı burada devreye giriyor. Devletimiz yine ''Af çıkarttım gel'' diyor, gidip yapılandırıyorum bakıyorum karşıma çıkıyor yine 50-60.
Aynı döngü tekrar başlıyor. Paranın değer kaybetmesi nedeniyle borcu ödeyebilir duruma geliyorsun yoksa kişi başı gelir düzeyimiz arttığı için değil.
Bundan 2 sene önce çıkartılan afta taksit bedelim 2000tl idi, O zamanın 2000tl si bu günün 3000tl si gibiydi yani.
2 Sene sonra tahminen seçim öncesi YİNE çıkacak olan af sayesinde sanıyorum yine 36 ya bölecekler, yine benim 50-60 ı 36 ya bölünce (Yine sallıyorum) 2000tl taksit çıkacak ama o zamana kadar o 2000tl 1000tl değerinde olmuş olacak yani artık ödeyebiliyor konumda olacağım.
İşte size Adem helvacı nın 5 yıllık kalkınma planı.
Kalkınma planım, Para birimimizin değer kaybına dayalı yoksa Devletime olan borcumu xtin sene ödeyemem.