Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Genel yazayım şimdi de
Elbette belgenin ilk çıkışı mutlaka vardır ,her yazının her konunun her devrenin v.s ,yine kendimden örnek vereyim ,linux ücretsiz yazılımla dolu bir işletim sistemi ,genelde herkesin anlayacağı bir döküman verilir programın içinde ,yani herkes bu dökümana göre uygulamayı yükler-çalıştırır ve kaldırır.Buna rağmen ben o programın nasıl kullanılacağını o dökümana bakarak ve programı çalıştırarak kendime göre ,daha kolay anlaşılır bir belge hazırlar ve yayınlarım,ama asıl kaynak zaten program içinde var.İşte bir başkası benim yayınımı alıp kendisi yapmış gibi yayınlamamalıdır ,ki öyle de oldu çoğu zaman ,bende derhal itirazımı yapmıştım ,hemen hemen hepsi benden alındığını belirtmişlerdi.Bu bir kanun-kural değildir ama etik davranıştır
Bu konuda fikrimi belirttim ,sevgili ademi, özründen dolayı da tebrik ederim ?
Özrüm samimi olsa da, kaypak ve provokatör sözcüklerini iade etme hakkım mahfuzdur.
Bu da olay tüm detayları ile ortaya çıktığında otomatikman yerini bulacaktır diye düşünüyorum.
Bizim forumun en sevdiğim yanı bu, her şey açık. Halk mahkemesi gibi. Cesareti olan gelir yazar, vatandaş kararını verir.