DDOS Saldırısı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
fakat buna karşın benim incelemelerimi ve arıza notlarımı kaynak belirtmeden paylaşan

Bu alenen bizi hırsızlıkla suçlamaktır.

Çok rahat bir şekilde özür dileyebilen bir yapıya sahibim inat huyum kadar kuvvetlidir adalet duygum ancak önce haklı olduğunuza kanaat getirmem lazım.

Halen sizin olan çalışmanın ne olduğunu bilmiyorum bu arada, Yazacakmısınız, ona görü özürümü de büyük puntalar ile yazarım seve seve.

Sinsilik mevzusuna değinmiyorum zira şu SİZİN olan çalışma ortaya çıkınca kimin sinsi olduğu da ortaya çıkacaktır elbette.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hırsız demişim demek. Peki bu kenarda dursun şimdilik.

Ömer Canberi 25 Nis 2020 Cmt, 20:08 tarihinde şunu yazdı:

Doğrudur.

tavsiyeforumundaki son kullanıcılara yönelik paylaşımlarınız nedeniyle üyeliğinizi sildim.

Kolay gelsin.

size yönelik bir hatam olmadı sizi üzecek ve karalayacak bir paylaşımım olmadı tavsiye formu üyesi olduğum içinmi

Hayır, elbetteki istediğiniz yere üye olup istediğiniz paylaşımı yapabilirsiniz buna kimse karışamaz fakat tv tamircilerini küçümseyip hatta yer yer dolandırıcı olarak niteleyen fakat buna karşın benim incelemelerimi ve arıza notlarımı kaynak belirtmeden paylaşan bir sitede son kullanıcılara yönelik paylaşım yapacaksanız sitemde üye olarak kalmanız mümkün değil.

o sitede bir ben değilim o formda vestel servisleri philips lg samsung servisleri awox sunny gibi ve arıza notları com bakarsanız aynı işlemler senin sitede var bütün paylaşımlar herkez görebiliyor
servis şifreleri şemalar gibii arıza notları ile tavsiye formu arasında bir fark yok

Buyrun okuyun nerede hırsız demişim.
sitemden alıntılanan ve talebim üzerine bir kısmına kaynak eklenen konular:

Laf ebeliğinde üstünüze yok biliyorsunuz değil mi? Siz bana yavrum dediniz ve özür dileme imkanınız varken "YAVRUM sözcüğünden rahatsız olup burada bize forum kültürü öğretmeye kalkıyorsunuz ki hiiiiç kabul edemem kusura bakmayınız. " diye bir laf ediyorsanız kaypak ve provokatörsünüz.

Bütün giriş kayıtlarım elinizde bakın bakayım sitenizden ne indirmişim.

Daha yazarım da sizin gibi bir sinsiyle işim olmaz.

Stalk diyen arkadaş : Sitemde soru soran kullanıcılara cevap vermeden bu sitede de soru sorup sormadığını kontrol etmek için buraya bakarım. Eğer cevap verilmişse zaman kaybetmemek için kullanıcının sorusunu cevaplamadan silerim.
Tamam işte bunun adı tam olarak stalklamak oluyor ?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Stalk nedir?
Son zamanların yeni gözdesi de aslında bir çok kişinin farkında olmadan yaptığı, sadece adının revize edilmiş şekliyle anlamlandıramadığı stalk. Stalk, sosyal medya platformlarında bir kişinin bir başka kişiyi sosyal medya hesaplarında araştırması, gözetlemesi, paylaşımlarını incelemesi anlamını barındırıyor.
Stalklamak nedir sorusunun cevabı da açıklamadan anlaşılacağı gibi, stalk işinin yapılması olarak nitelendiriliyor. Sürekli bir başkasını stalklayan kişilere de stalker, yani bu gözetleme, inceleme işlemlerini gerçekleştiren kişi anlamı yükleniyor.

Peki bu terim lugatımıza nasıl giriverdi?
Bilindiği üzere sosyal medya kullanım oranları son derece arttı. Artan kullanım oranları da artık yaşama, yaşantıya ve kullanılan dile de etki gösterir oldu. Böyle olunca da zaten daha önceleri herkes tarafından bilinen bir eylem veya işin, adı değiştirilerek; uluslararası versiyona geçişi sağlandı. İngilizce bir terim olan stalk ibaresi lügatımıza giriş yapmış oldu. Bu noktada, sosyal medya platformlarında yoğun kullanılan dilin İngilizce olması ve evrenselliğinin de etkisi büyük.
Bu tabir, şuan itibariyle neredeyse tüm Dünya ülkelerine yayılmış durumda, öyle ki çok küçük çocuklar veya gençler tarafından da biliniyor ve kullanılıyor. E tabi ülkemizde de artık lügata yerleşmiş durumda.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Linklerin hepsini tek tek inceledim ki daha ilkini okuduğumda konuyu hatırladım.

Konuya dahil olan taraflar ısrarla çalışmaların kendisine ait olduğunu yazıp ikisi de buna dair ortaya SOMUT bir şey sunamamıştı.

Eğer bu işler bu şekilde yürüyor ise size söyleyeyim, sizin forumdaki arızaların yaklaşık %70 i benim gözlemlerime ait çalışmalar.

Olmaz, işte bu size saygısızlık olur.

Bu nedenle ben sizden, zamanında dikkate almadığım bu linkler için özür diliyor, paylaştığınız linklerin tamamını siliyorum hemen, hatta siz mesajı okuyana kadar ben silmiş olurum.

Fakat şurasını tam olarak anlayamadım.

Aslında siz de biliyorsunuz ki bu arızaların çoğu anonim, Yani binlerce arızanın kaynağını ilk bulanın kim olduğunu bilmek imkansıza yakın. Bu durumda biz bundan sonra kendi bildiğimiz her arızanın çözümünü paylaştığımızda (Ki zaten açık mecrada bilgi paylaşılmasından rahatsız olduğunuzu belirtmiştiniz) bu verdiğimiz bilgi aslında sizin de verdiğiniz bilgi ile aynı olacağı için bundan da rahatsızlık duyacakmısınız?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Şu konuda yardım isteyen arkadaşın aradığı devre şemasını bahsi geçen sitede bulup (ki 0 siteye herhangi bir üyeliğim yoktur ve herkese açık olarak yayınlanan ki buna anonim deniyor) devre şemasını google drive linkleri üzerinden paylaşmıştım. Devre şemalarını sizin çizmediğinizi sizin de bir başka kaynaktan örneğin: fabrika aldığınızı varsayarak paylaşmakta bir beis görmemiştim. Bilgilerinize sunarım.
==> https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel11ak37-13-devre-semasi-lazim.7880/#post-163675

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50

bu konuda bir üyemizin mb82 anakart ile ilgili yazdıklarına kaynak belirtmemişsiniz demiş .kaynak vestel dir siz nonktası noktası sitenize c/p yapmışsınız .konuda pdf dosyasıda ekledim indirip karşılaştırın

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
sitemden alıntılanan ve talebim üzerine bir kısmına kaynak eklenen konular:
Evet ,aynen katılıyorum ,bende kendimden örnek vermiştim o zaman ,en azından "arıza notlarından alıntıdır" yazılmalıydı ,ki kanun olmasa da kural böyledir,etik olan budur .Hatta linux kullanıcısıyım ,kopya koruma kısmında böyle bir yazım da var : İzin almadan hedef göstererek kısmına dikkat.
Kod:
Adı geçen www.bekozap.com sitesinde yazılan yazıları veya resimleri veya linkleri izin almadan hedef göstererek yayınlayabilirsiniz.Bekozap’ta yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir kişi veya web sitesi yazılar ve içeriği üzerinde hak iddia edemez.
Copyright © bekozap

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
IMG_20200512_235929.jpg
IMG_20200512_235836.jpg
IMG_20200512_235825.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Genel yazayım şimdi de :)
Elbette belgenin ilk çıkışı mutlaka vardır ,her yazının her konunun her devrenin v.s ,yine kendimden örnek vereyim ,linux ücretsiz yazılımla dolu bir işletim sistemi ,genelde herkesin anlayacağı bir döküman verilir programın içinde ,yani herkes bu dökümana göre uygulamayı yükler-çalıştırır ve kaldırır.Buna rağmen ben o programın nasıl kullanılacağını o dökümana bakarak ve programı çalıştırarak kendime göre ,daha kolay anlaşılır bir belge hazırlar ve yayınlarım,ama asıl kaynak zaten program içinde var.İşte bir başkası benim yayınımı alıp kendisi yapmış gibi yayınlamamalıdır ,ki öyle de oldu çoğu zaman ,bende derhal itirazımı yapmıştım ,hemen hemen hepsi benden alındığını belirtmişlerdi.Bu bir kanun-kural değildir ama etik davranıştır :)
Bu konuda fikrimi belirttim ,sevgili ademi, özründen dolayı da tebrik ederim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet ,aynen katılıyorum ,bende kendimden örnek vermiştim o zaman ,en azından "arıza notlarından alıntıdır" yazılmalıydı ,ki kanun olmasa da kural böyledir,etik olan budur .Hatta linux kullanıcısıyım ,kopya koruma kısmında böyle bir yazım da var : İzin almadan hedef göstererek kısmına dikkat.
Kod:
Adı geçen www.bekozap.com sitesinde yazılan yazıları veya resimleri veya linkleri izin almadan hedef göstererek yayınlayabilirsiniz.Bekozap’ta yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir kişi veya web sitesi yazılar ve içeriği üzerinde hak iddia edemez.
Copyright © bekozap

Alo abi bu mevzular tartışılırken sen yoktun diye hatırlıyorum.

Söylemlerinde sonuna kadar haklı olmanla bilikte, ana kaynak zaten VESTEl ve yine zaten biz de her fırsatta tüm kaynaklarımızın VESTEL, AWOX, Phılıps servisi arkadaşlar, Samsung servisi arkadaşlar vs diye belirtiyoruz.

Birisi forumda bana bir arıza soruyor ''Bunu ben bilmiyorum SONY servisi arkadaşa sizin için sorarım'' diyorum, öğrenince de ''Kendisi şunları söyledi'' diye yazıyorum. Sanki bu işin kompetanı gibi, her şeyi ben biliyormuşum gibi bir tavrım hayatım boyunca olmadı.

Video çekiyorum çektiğim videoda dahi led barları hangi servisten almışsan (Servis sakıncalı görüyor ise) orada belirtiyorum, arızanotlarından bir bilgi paylaşsak neden kaynak belirtmeyelim?

Geri
Üst Alt