Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Bulaşık Makineleri için Bosch Siemens Arçelik Vestel gibi markalara baktım.

Bosch ve Siemens ellerinde sınırlı stokları mevcut ve açıkçası pek özelliği olmayan düz yerli üretim makineler olarak geldi. Eledi

Vestel modellerin kapakları oyuncak gibi hafif ve boş olduğu için eledim.

Arçelik’te 6166 modeli,farklı tip pervanesi,şık görünüm, enerji sınıfı (yeni sınıf D),ekstra hijyen ve kapak açma özellikleriyle aslında kafama yattı lakin şikayet sitesinde birkaç kişide ses geldiği ve makinenin değiştirildiğini okudum. Bunu ayrı tutarsam çip sorunu yüzünden stoklar hep sıkıntılı ama anladığım kadarıyla Arçelik elinde muazzam stok var ve piyasaya yön veriyor. Servislerinden,yedek parçasından bugüne kadar problem yaşamadığım bu modele yakınım. Deneyimi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bulaşık Makineleri için Bosch Siemens Arçelik Vestel gibi markalara baktım.

Bosch ve Siemens ellerinde sınırlı stokları mevcut ve açıkçası pek özelliği olmayan düz yerli üretim makineler olarak geldi. Eledi

Vestel modellerin kapakları oyuncak gibi hafif ve boş olduğu için eledim.

Arçelik’te 6166 modeli,farklı tip pervanesi,şık görünüm, enerji sınıfı (yeni sınıf D),ekstra hijyen ve kapak açma özellikleriyle aslında kafama yattı lakin şikayet sitesinde birkaç kişide ses geldiği ve makinenin değiştirildiğini okudum. Bunu ayrı tutarsam çip sorunu yüzünden stoklar hep sıkıntılı ama anladığım kadarıyla Arçelik elinde muazzam stok var ve piyasaya yön veriyor. Servislerinden,yedek parçasından bugüne kadar problem yaşamadığım bu modele yakınım. Deneyimi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.
ben samsung aldım şimdilik memnunum fakat şikayet sitelerine baktığında bir sürü şikayet var .yani şikayet sitesinde sıfır şikayet olan makina bulamazsın.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,272
62
Bosch,Siemens eskiden Türkiye'ye iyi ve kaliteli ürün getiriyorlardı.Şimdiki üretilenlerden çoğu kimse memnun değil.Arçelik ülkemizde senelerin beyaz eşya üreticisi.Son zamanlarda her konuda bayağı gelişti.Servis ve yedek parça konusunda sıkıntı olmaz.

B Çevrimdışı

barisasut34

Yeni Üye
19 Şub 2022
3
31
Merhaba,

Özellikle siyah/antrasit istiyoruz beko ve arçelik son 6 ayda zam üzerine zam yaptığı için vazgeçtik yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum

Bulaşık makinesi-Profilo bm4260

hakkında bilgi alabilirmiyiz alınabilir mi ?

Tesekkürler

O Çevrimdışı

osmanli18

Yeni Üye
13 Tem 2019
18
42
Bende arçelik üretimi grundig GDF 6503 aldım. İnternet kampanyası ile cazip geldi işin doğrusu. Yaklaşık 10 gündür kullanıyoruz. Üründe kalite hissiyatı güzel 12 yıllık vestel bulaşık makinesi ile kıyaslayınca çok daha iyi duruyor. Yıkama Pompa motoru sessiz çalışma ses duymak zor. Aynı şeyi tahliye motoru için diyemem ama. Aşırı değil ama daha sessiz olmasını beklerdim doğrusu. Yıkama sonrası kapak açma olayı ise çok hoşumuza gitti doğrusu. Genel olarak memnuniyetimiz yüksek. Bazıları için eksi özellik olabilir ancak ben bilerek satın aldım. Üst sepet yükseklik ayarı yok, sabit. Uzun süre deneyimini sonra paylaşabilirim.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Bende arçelik üretimi grundig GDF 6504 aldım. İnternet kampanyası ile cazip geldi işin doğrusu. Yaklaşık 10 gündür kullanıyoruz. Üründe kalite hissiyatı güzel 12 yıllık vestel bulaşık makinesi ile kıyaslayınca çok daha iyi duruyor. Yıkama Pompa motoru sessiz çalışma ses duymak zor. Aynı şeyi tahliye motoru için diyemem ama. Aşırı değil ama daha sessiz olmasını beklerdim doğrusu. Yıkama sonrası kapak açma olayı ise çok hoşumuza gitti doğrusu. Genel olarak memnuniyetimiz yüksek. Bazıları için eksi özellik olabilir ancak ben bilerek satın aldım. Üst sepet yükseklik ayarı yok, sabit. Uzun süre deneyimini sonra paylaşabilirim.
6504'de üst sepet yükseklik ayarı var gözüküyor. Ben de görmüştüm:
Sizinkinde nasıl olmuyor?
Bende 6503 var (Üst sepet sabit). Memnunum şükür. Almadan çok araştırmıştım. Bulaşık makinalarında bir çok ilave program gereksiz benim kanımca. Bu model için de aynı yorumum geçerli. Otomatik kapak açma özelliği(*) beni ikna etti. F/P oranı da bence çok iyi olunca Kasım ayında almıştım.
* Kapağın açılmasını sağlayan bir motor yok; yanlış anlaşılmasın. Kapak menteşelerinde 1 karış açılmayı sağlayacak şekilde yay bulunmaktadır. Kurutma sürecinde, tamamlanmasına 20dk kala kapak kilidine otomatik tetik vererek kapağın 1 karış açılmasına; içerideki buharın dışarı çıkmasını sağlayarak bulaşıklarda damla lekesi oluşmasını engelliyor. Çok basit bir tasarım ile büyük iş yapmışlar kanımca.

O Çevrimdışı

osmanli18

Yeni Üye
13 Tem 2019
18
42
6504'de üst sepet yükseklik ayarı var gözüküyor. Ben de görmüştüm:
Sizinkinde nasıl olmuyor?
Bende 6503 var (Üst sepet sabit). Memnunum şükür. Almadan çok araştırmıştım. Bulaşık makinalarında bir çok ilave program gereksiz benim kanımca. Bu model için de aynı yorumum geçerli. Otomatik kapak açma özelliği(*) beni ikna etti. F/P oranı da bence çok iyi olunca Kasım ayında almıştım.
* Kapağın açılmasını sağlayan bir motor yok; yanlış anlaşılmasın. Kapak menteşelerinde 1 karış açılmayı sağlayacak şekilde yay bulunmaktadır. Kurutma sürecinde, tamamlanmasına 20dk kala kapak kilidine otomatik tetik vererek kapağın 1 karış açılmasına; içerideki buharın dışarı çıkmasını sağlayarak bulaşıklarda damla lekesi oluşmasını engelliyor. Çok basit bir tasarım ile büyük iş yapmışlar kanımca.
model ismini yanlış yazmışım gdf 6503 bu sebeble üst raf sabit. :)
Bizde kak olayını çok sevdik doğrusu. Basit ama çok etkili bir özellik.

Sizdede tahli motoru sesi varmı nasıl merak ettim doğrusu?

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
model ismini yanlış yazmışım gdf 6503 bu sebeble üst raf sabit. :)
Bizde kak olayını çok sevdik doğrusu. Basit ama çok etkili bir özellik.

Sizdede tahli motoru sesi varmı nasıl merak ettim doğrusu?
Yanı tahlıye pompası sesı benı rahatsız edecek duzeyde degıl. Tabı sız ne ıle kıyaslıyorsunuz; o da onemlı: Daha once sessız bır bulasık makınası calısmasını gozlemledınız ve o urunu referans aldıysanız bılemem. Etrafımda gozlemledıgım makınalar ıle kıyasladıgımda dıkkatımı cekecek kadar bır ses duymadım. Istersenız ses kaydı paylasın; bendekıyle kıyaslamaya calısayım

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Merhabalar, Annemin bulaşık makinasına ihtiyacı varmış, şimdi netten baktım fiyatlara ama, uçmuş tabi Arçelik, Vestel falan, ben de şu alt üretimler olan Seg, Altus falan bakayım dedim, nu A101 e Bim e falan geliyor sanırım arada, böyle ucuz ama sorun çıkarmayacak hangi modelleri önerirsiniz ? 3000 e falan Altus bulmuş internetten ama nasıldır, hiç yorum bulamıyorum... Sizin kullanıp memnun kaldığınız, az programlı, ekonomik yıkayan bulaşık makinası tavsiyeleriniz nedir ?

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Merhabalar, Annemin bulaşık makinasına ihtiyacı varmış, şimdi netten baktım fiyatlara ama, uçmuş tabi Arçelik, Vestel falan, ben de şu alt üretimler olan Seg, Altus falan bakayım dedim, nu A101 e Bim e falan geliyor sanırım arada, böyle ucuz ama sorun çıkarmayacak hangi modelleri önerirsiniz ? 3000 e falan Altus bulmuş internetten ama nasıldır, hiç yorum bulamıyorum... Sizin kullanıp memnun kaldığınız, az programlı, ekonomik yıkayan bulaşık makinası tavsiyeleriniz nedir ?
Hepsiburada'da her gün olan 3 saatlik indirim listesinde ve özel olarak Çarşamba günleri Teknoloji indirimlerinde bulaşık makinesinede indirim yapıyorlar. Göz atmanızı tavsiye ederim.

Yukarıdaki linkdeki makineyi kullaniyorum. Ekonomik/Ucuz olduğu ve Vestel üretimi olduğu için aldım. Memnunum.Ama Sesli çalışan bir makine. Sesliden kastettiğim ses yalıtımı yok gibi olduğundan suyun kapağa çarpma sesi geliyor. Boşaltma pompa motoru zaten en üst sınıf hariç bütün makinelerde sesli çalışıyor.

Vestel üretimi herhangi bir isme sahip (finlux daewoo, vs.)ucuz bir makine işini görür. Ucuz olanlar program sayısı dışında özellikleri nerdeyse aynı.

Alttaki linkdeki makinede Vestel üretimi. En azından 6 programlı.

Aklıma geldi en az 3 programlı olsun. 2 programlı da eko 50 derece ve yogun 70 derece oluyor. 3'lu olanda ise ek olarak 65 derece hızlı program oluyor. İhtiyaç olabilir.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Sakın ama sakın Hoover üretimi olan Candy markalı bulaşık makinesine bulaşma/alma. Servisi kötü. Çamaşır M. kötü yorumları olan sorun çıkaran bir alet. Bulaşık M.'da aynı kalitesizliği yaşarsınız.

Aldığınız makineyi ve yorumunuzu bilgimizin zenginleşmesi için bekliyorum. Şimdiden Hayırlı Olsun yeni makineniz. BramStoker BramStoker

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Sakın ama sakın Hoover üretimi olan Candy markalı bulaşık makinesine bulaşma/alma. Servisi kötü. Çamaşır M. kötü yorumları olan sorun çıkaran bir alet. Bulaşık M.'da aynı kalitesizliği yaşarsınız.

Aldığınız makineyi ve yorumunuzu bilgimizin zenginleşmesi için bekliyorum. Şimdiden Hayırlı Olsun yeni makineniz. BramStoker BramStoker
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum, önerdiğiniz vestfrostu takibe alıyorum, önümüzdeki günlerde fiyat takibini yapacağım, 3000 bandında olan regal yada seg ile de karşılaştıracağım, ama vestfrost bir tık daha önde duruyor.... Tekrardan bilgilendirme yaparım önümüzdeki günlerde....

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum, önerdiğiniz vestfrostu takibe alıyorum, önümüzdeki günlerde fiyat takibini yapacağım, 3000 bandında olan regal yada seg ile de karşılaştıracağım, ama vestfrost bir tık daha önde duruyor.... Tekrardan bilgilendirme yaparım önümüzdeki günlerde....
Rica ederim. Bahsettiğiniz 3 marka da Vestel üretimi ve adları dışında birbirinin aynısı.

Hepsiburada'nin vadesiz yalnız 3 taksit yapabiliyor. Vadeli ise +300 TL civarıyla 9 taksit. CarrefourSA (kendi sitesinden baktım) ise vadesiz 12 taksit. Fikrimce önemli bir fark. Bence bekleme. Yaşadığın yerde varsa CarrefourSA'ya gidip inceleyip alıver.

Aklıma geldi bu ucuz modellerde alt ve üst sepetlerde katlanır tel yok.

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Selamlar tekrardan, Vestfrost bm 3010 s sipariş verdik anneme, bir kaç güne teslim edilecek sanırım, servis kurulumu yaptıktan sonra yorumlarımızı iletirim... Tekrardan öneri için teşekkürler...

Geri
Üst Alt