Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Bosch beyaz eşya ürünleri çok beğeniyorum, çok dayanıklı oluyorlar. Kullananlardan da güzel dönüşler oluyor ama pahalı. Ya da bana göre pahalı bilemem tabi, bizde bulaşık makinesi de çamaşır makinesi de Vestel, çamaşır makinesini alalı olmuştur bi 7 sene, bulaşık makinesi de 3 seneyi doldurdu şükür memnunuz ?
Benim baktığım Bosch modeli il Arçelik fiyatları çok yakındı. Bosch avantajı akıllı uygulaması olması,Arçelik avantajı enerji seviyesi bir tık daha iyi olmasıydı.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,322
Benim baktığım Bosch modeli il Arçelik fiyatları çok yakındı. Bosch avantajı akıllı uygulaması olması,Arçelik avantajı enerji seviyesi bir tık daha iyi olmasıydı.
Ben alacağım zaman çok fark vardı Vestel'le arasında hocam, hatta ben ilk Regal aldım üründe sorun vardı geri verdik Vestel aldım, Vestel tercih etmemde ki en büyük sebep tabi ki fiyatı uygundu, birde tamam Vestel'e kızıyoruz, ediyoruz ama servis konusunda üzmüyor hocam. Yani ben sorun yaşamadım hiç servis konusunda Vestel'den, benim Tv'de Vestel bu arada ? bir konu açmıştım evinizde hangi marka ürünleri kullanıyorsunuz diye, onu bi yukarı taşıyayım güncelleyelim bakalım ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Merhaba, Regal BM 210'u almayı düşünüyorum. Sizce bu makine nasıl?
Aynı modelin vestel olanını annaneme 5 yıl önce 450 liraya almıştım.Annanem çok sık kullanmasa da sorun çıkmadı şuana kadar.

Bizdekin de az bulaşık özelliği de var.Ses yalıtımı ve aqua stop yok.Bunun dışında temel amaçı için gayet yeterli.

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Aynı modelin vestel olanını annaneme 5 yıl önce 450 liraya almıştım.Annanem çok sık kullanmasa da sorun çıkmadı şuana kadar.

Bizdekin de az bulaşık özelliği de var.Ses yalıtımı ve aqua stop yok.Bunun dışında temel amaçı için gayet yeterli.
Cevap için sağolun. Ses yalıtımı yok yazmışsınız. Ses rahatsızlık verecek gibi mi? Mesela normal zamanda TV izlerken çalışırsa TV'nin sesini arttırmak zorunda bırakacak gibi mi? Ama 5 yıl içinde ses yalıtımında değişikliğe gitmiş olabilirler ve Regal'in kendi sitesinde bile iç kısmının fotoğrafı yok. İç filtrenin bulunduğu yer plastik mi? Metal mi? Kaşıklık sepetli mi raflı mı? Onu bile bilmiyorum.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Cevap için sağolun. Ses yalıtımı yok yazmışsınız. Ses rahatsızlık verecek gibi mi? Mesela normal zamanda TV izlerken çalışırsa TV'nin sesini arttırmak zorunda bırakacak gibi mi? Ama 5 yıl içinde ses yalıtımında değişikliğe gitmiş olabilirler ve Regal'in kendi sitesinde bile iç kısmının fotoğrafı yok. İç filtrenin bulunduğu yer plastik mi? Metal mi? Kaşıklık sepetli mi raflı mı? Onu bile bilmiyorum.
Evet hocam bendeki vestel ekomaks 44 db olduğuna kıyaslarsak epey rahatsızlık veriyor.Misal eşim gece bizim kini çalıştırıyor mutfak ile yatak odası yakın ve kapılar açık ancak rahatsız etmiyor.Ancak bm 201 epey tankur tungur ses çıkartıyor.

Valla hocam şahsen gözle görülür biçimde 5 yılda malzeme kalitesinde ciddi düşüş var yani yalıtımın eklendiğini düşünmüyorum.

3. raf yok sepet var çatal bıcaklar için ve plastik.Aynı şekilde filtre de plastik.

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Evet hocam bendeki vestel ekomaks 44 db olduğuna kıyaslarsak epey rahatsızlık veriyor.Misal eşim gece bizim kini çalıştırıyor mutfak ile yatak odası yakın ve kapılar açık ancak rahatsız etmiyor.Ancak bm 201 epey tankur tungur ses çıkartıyor.

Valla hocam şahsen gözle görülür biçimde 5 yılda malzeme kalitesinde ciddi düşüş var yani yalıtımın eklendiğini düşünmüyorum.

3. raf yok sepet var çatal bıcaklar için ve plastik.Aynı şekilde filtre de plastik.
Hocam sen karşılaştırmanı bildiğin bir makinenin desibel bilgisini belirterek yapınca bizim eski makinenin dB'ine baktım. 46 dB'miş. BM 210 ise 54 dB. Sesli çalışmasından rahatsız oldum.

Artan dövizle birlikte yalıtımda iyileştirme beklemek bencede hayal olur.

Sepet olması iyi. Rafda tek tek yerleştirmek zor oluyor.

Cevaplarınız ile birlikte beni biraz daha üzerinde düşünmek zorunda bıraktı. Ama en ucuz, yetkili servisi daha sorunsuz ve yedek parçası daha ucuz olması nedeniyle ( tamir işlerinden biraz anlarım)
tercih edecektim. Ama olası daha kaliteli rakipleride 2300₺(Vestel, Arçelik ya da muadili 54 dB olmayan) civarından başlıyor.

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Merhaba, sizce alınabilecek en ucuz f/p ürünü bulaşık makinesi nedir? Ayrıca Vestel'in yan markaları olan Seg ve Regal arasında kalite farkı var mıdır? Bu markalardan bulaşık makinesi alınır mı?

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153

bu rünü arkadaşa aldık. 2250 TL'ye. Şu anda 2370 TL. Bilmiyorum nasıldır. Almayı düşünenler için seçenekler arasında olmalı bence.

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131

bu rünü arkadaşa aldık. 2250 TL'ye. Şu anda 2370 TL. Bilmiyorum nasıldır. Almayı düşünenler için seçenekler arasında olmalı bence.
Hocam bu makine ve benzeleri ara ara 150-200₺'lık indirime girer. Acelesi olmayan beklesin derim.

Bulaşık makinesinde iki program zaten temel olarak var. Eco ve 70 °C. Birde kullanırım dersen 60 dk. kısa bir program. En fazla 3 program yeterli bir ev için. Ucuz makinelerin en büyük iki sorunu var: Ses ve plastik filtre. Ucuz olması için yalıtımı kalitesiz olunca sesi biraz daha fazla oluyor. Plastik filtrenin de zamanla kokuya sebep olduğu iddia edenler var.Alacak kişiler bunu değerlendirerek karar vermeli.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Hocam bu makine ve benzeleri ara ara 150-200₺'lık indirime girer. Acelesi olmayan beklesin derim.

Bulaşık makinesinde iki program zaten temel olarak var. Eco ve 70 °C. Birde kullanırım dersen 60 dk. kısa bir program. En fazla 3 program yeterli bir ev için. Ucuz makinelerin en büyük iki sorunu var: Ses ve plastik filtre. Ucuz olması için yalıtımı kalitesiz olunca sesi biraz daha fazla oluyor. Plastik filtrenin de zamanla kokuya sebep olduğu iddia edenler var.Alacak kişiler bunu değerlendirerek karar vermeli.
Bahsedilen grundig ürünün en önemli yani kapıyı otomatik açıyor program bittiğinde. olay sadece 2-3 program olayı değil. kapağı otomatik açığı için içerse su buharı kalmıyor damlacıklar oluşmuyor

Geri
Üst Alt