Lütfen ön yargıyı bırakın ben aşı olmayın demiyorum, isteyen olur, zaten istemeyene zorla yapacak halleri yok. Ama ortada bilgi kirliliği var. Bizler uzman değiliz. Uzmanların eşit tartışmasına da ana ekranlar da izin verilmiyor. Daha izlemeden anlamadan hüküm veriyorsunuz. Ben araştırdıkça her görüşe saygım artıyor ancak güvenim bazılarına artarken aksine bir çoğuna çok azalıyor. Teksasta hiç kapanma olmadı hiç maskeyi mecbur etmediler üstelik şu anda kamuda maskeyi zorlayana 1000 dolar ceza kesiyorlar, özellere karışmıyorlar. Teksasta insanların işi pandemide 2 kat artmış durumda kiralar bir buçuk kat artmış diğer eyaletlerden insanlar göç etmişler. Ölüm oranları da diğer eyaletlerden fazla değil. Örnekse örnek.
Alın bir profesörümüz ne diyor izleyin. Ben tavsiye etmem diyor... Bilim üzerine fikir beyan edenler özellikle izlesin....
Ben uydurmuyorum aha bu profesörün söylediklerine inanıyorum, samimiyetine inanıyorum. Benzer şeyleri herkes kendi alanın da anlatmaya çalışıyor.
Anadoluda korkanın çocuğu olmaz derler, onun için milletimiz atın ölümü arpadan olsun demiştir. Bağışıklığı güçlü tutmanın ötesi boş, her şey var hala az da olsa ölümler devam ediyor.
Bellemişsiniz bir Abdullah Çiftçi maşallah her konuda uzman görüşü videolarını paylaşıyorsunuz. Uzmanlığı nedir bulamadım? Yani biz bu bilimsel konuda Ankara Üniversitesinin hangi bölümünü bitirmiş bu stratejisti referans almalıyız? Bırakalım gerçek bilim insanları tartışsın halk kendi kararını versin.
Lütfen ön yargıyı bırakın ben aşı olmayın demiyorum, isteyen olur, zaten istemeyene zorla yapacak halleri yok. Ama ortada bilgi kirliliği var. Bizler uzman değiliz. Uzmanların eşit tartışmasına da ana ekranlar da izin verilmiyor. Daha izlemeden anlamadan hüküm veriyorsunuz. Ben araştırdıkça her görüşe saygım artıyor ancak güvenim bazılarına artarken aksine bir çoğuna çok azalıyor. Teksasta hiç kapanma olmadı hiç maskeyi mecbur etmediler üstelik şu anda kamuda maskeyi zorlayana 1000 dolar ceza kesiyorlar, özellere karışmıyorlar. Teksasta insanların işi pandemide 2 kat artmış durumda kiralar bir buçuk kat artmış diğer eyaletlerden insanlar göç etmişler. Ölüm oranları da diğer eyaletlerden fazla değil. Örnekse örnek.
Alın bir profesörümüz ne diyor izleyin. Ben tavsiye etmem diyor... Bilim üzerine fikir beyan edenler özellikle izlesin....
Ben uydurmuyorum aha bu profesörün söylediklerine inanıyorum, samimiyetine inanıyorum. Benzer şeyleri herkes kendi alanın da anlatmaya çalışıyor.
Anadoluda korkanın çocuğu olmaz derler, onun için milletimiz atın ölümü arpadan olsun demiştir. Bağışıklığı güçlü tutmanın ötesi boş, her şey var hala az da olsa ölümler devam ediyor.
Anlatamazsın boşver.Ulan ne gülüyorum ya laaa... Hade bakem yiyin birbirinizi.
Aşı olduğu yere para yapıştırmaya uğraşanların ya da wi-fi teyzelerin olduğu bir ülkede farklısını da beklemezdim zaten.
Doktor olsam, etik sebeplerle aşağıdakileri yazmazdım. Ama yemşim etiği kütüğü, buyrun:
Dünyanın sayılı ilaç firmalarından birinde mümessil olarak çalıştım. A quarter segmentindeki en etik çalışan, hakkıyla işini yapan doktora bile 40 takla atıp ilacımı reçete ettirdim. Diğer quarter'lara dahil olanlara ise cüzdanın ucunu göstermek yetti.
Kıçında basur olan adama bile inhale steroid reçete ettirdiği ile övünen mümessil arkadaşlarım vardı yahu.
OTC gurubunu anlatsam, dedebaytlar yetmez.
Çıkmışsınız burada aşının bilmem kaç sene sonraki etkilerinden bahsediyorsunuz. Denek olmazmışsınız bik bik bik. Peki size yazdır(t)ılan en basit reçetedeki en masum ilacın nelere sebep olduğunu biliyor musunuz? Yahu eskiden prospektüste ilacın farmakokinetiğinden, farmakodinamiğinden falan bahsedirdi, şimdiki prospektüsler hilale anlatılır kimin hazırlanmış, hatta prospektüs olmaktan çıkmış, kullanım kılavuzu olmuş. Bi pog olursa eczacınıza danışınmış mış mış mış. Ooooldu, gözlerim doooldu..! Kullandığınız kimi "süreklililik arzeden" ilaçların bir yandan da sizi kaykılttığını biliyor musunuz mesela? Ya da uzun vadede aşının etkilerden korkanlar, acaba "hafif atlatılan" hastalığın uzun vadede bırakacağı sekeller hakkında bilgi sahibi mi? Bir pıhtı geyiğidir dönmekte; aspirinin yarattığı kanama riski yüzünden onu da kullanmayalım anasını satayım. Naproksen sodyum'un kanama yapma riski kat kat fazla (apranax) ve "işi pihitilişmi yipiyiiir" diyenler içinde, leblebi gibi bu zıkkımı yutanlar var.
Gibi gibi gibi gibi. Çaba harcamama değmez. İster yaptırın, ister yaptırmayın.
Ha; benim tuzum kuru, aşı olmayanı yanıma yaklaştırmama, hizmet vermeme, biraraya gelmeme lüksüm var.
Ama buna sahip olmayan ve bu sebeple risk altında olanlar için üzülmüyor değilim.
Üstad, otomotiv sektöründe Kalite yöneticisi.Abi affına sığınarak, 60 yaş ve iş? :(
Ne iş yapıyorsunuz sakıncası yok ise?
Kaynak nedir acaba? Çünkü AB tarafından onaylı her üç aşı da penisilin ile bir problem olmadığına dair yazılı kaynaklar mevcut. Sadece Polietilen glikol (PEG) alerjisi olanlarsa nadiren problem yarattığı yazıyor.penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...