Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
A Alperentoy
Sıtma ilacındaki (Hidroksiklorokin) durum bir garipti zaten. Nedeni ise sıtmada sizi hasta eden şey bakteri. Bundan dolayı da bakteriyel bir hastalık. Covid-19 ise viral bir hastalık. Yani sizi hasta eden şey bir virüs. Bu ilacın kullanılabilmesi için hastalara ilk önce EKG çekilmesi gerekir çünkü kardiyotoksit bir ilaçtır. En büyük yan etkisi de zaten budur. DSÖ yan etkisinden dolayı ve yapılan araştırmalar sonucunda Covid19'a etkisizliği raporlanmış bu ilacın kullanımını durdurduğu halde herkese bu ilaç sorulmaksızın verilirken, "Dünyadaki en büyük stoğa sahibiz" diye ekranlarda boy gösteren ve Sağlık Bakanımız hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba?

Ayrıca uydu alıcısı örneğiniz gerçekten çok saçma bir örnek. Fizik, matematik ve kimya bilim dallarında teoriler kadar kanunlar da vardır. Ancak biyolojinin temeli olan hücre bile teoridir. Biyoloji ve buna bağlı olarak tıpta bilimsel kanun yoktur. Bu yüzden doktor olan arkadaşlarıma "Soranlara bilim insanısınız ama herşeyiniz teoriden ibaret." diye çokca sataşmışımdır. :sirit

Adem Helvacı Adem Helvacı
Eşimin de kalp ritmi yüksektir ve çocukluğunda geçirdiği bir hastalık nedeniyle kalp zarında bir sertleşme mevcut. 2 gün arayla Biontech olduk ikimizde. Bende hafif bir ağrı (aşı yapılan bölgede lokal bir ağrı) yaptı, eşimde ise mide bulantısı, halsizlik ve kas ağrısı yaptı. Şirketten iki arkadaşta eşiminkine ek olarak eklem ağrısı da oluşmuş. Ama hiçbir yan etki göstermeyen bir çok tanıdığım da var. Benim de aterosklerotik kardiyovasküler rahatsızlık geçmişim var. Yüksek enfeksiyon ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ilaçların hemen hemen hepsinin etken maddesi olan parasetamol benim rahatsızlğımı tetikleyici olduğundan Biontech için kardiyoloğumla konuştum (ki bu kişi çok bilinen bir özel hastaneler zincirinde profesördür) kontrol için bile bana "ilaçlarını düzgün alıyorsan ve rahatsızlık hissetmiyorsan muayeneye gelme" diyen bir kişi "Olma fırsatın varsa ol" dedi.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Lütfen ön yargıyı bırakın ben aşı olmayın demiyorum, isteyen olur, zaten istemeyene zorla yapacak halleri yok. Ama ortada bilgi kirliliği var. Bizler uzman değiliz. Uzmanların eşit tartışmasına da ana ekranlar da izin verilmiyor. Daha izlemeden anlamadan hüküm veriyorsunuz. Ben araştırdıkça her görüşe saygım artıyor ancak güvenim bazılarına artarken aksine bir çoğuna çok azalıyor. Teksasta hiç kapanma olmadı hiç maskeyi mecbur etmediler üstelik şu anda kamuda maskeyi zorlayana 1000 dolar ceza kesiyorlar, özellere karışmıyorlar. Teksasta insanların işi pandemide 2 kat artmış durumda kiralar bir buçuk kat artmış diğer eyaletlerden insanlar göç etmişler. Ölüm oranları da diğer eyaletlerden fazla değil. Örnekse örnek.

Alın bir profesörümüz ne diyor izleyin. Ben tavsiye etmem diyor... Bilim üzerine fikir beyan edenler özellikle izlesin....

Ben uydurmuyorum aha bu profesörün söylediklerine inanıyorum, samimiyetine inanıyorum. Benzer şeyleri herkes kendi alanın da anlatmaya çalışıyor.

Anadoluda korkanın çocuğu olmaz derler, onun için milletimiz atın ölümü arpadan olsun demiştir. Bağışıklığı güçlü tutmanın ötesi boş, her şey var hala az da olsa ölümler devam ediyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Lütfen ön yargıyı bırakın ben aşı olmayın demiyorum, isteyen olur, zaten istemeyene zorla yapacak halleri yok. Ama ortada bilgi kirliliği var. Bizler uzman değiliz. Uzmanların eşit tartışmasına da ana ekranlar da izin verilmiyor. Daha izlemeden anlamadan hüküm veriyorsunuz. Ben araştırdıkça her görüşe saygım artıyor ancak güvenim bazılarına artarken aksine bir çoğuna çok azalıyor. Teksasta hiç kapanma olmadı hiç maskeyi mecbur etmediler üstelik şu anda kamuda maskeyi zorlayana 1000 dolar ceza kesiyorlar, özellere karışmıyorlar. Teksasta insanların işi pandemide 2 kat artmış durumda kiralar bir buçuk kat artmış diğer eyaletlerden insanlar göç etmişler. Ölüm oranları da diğer eyaletlerden fazla değil. Örnekse örnek.

Alın bir profesörümüz ne diyor izleyin. Ben tavsiye etmem diyor... Bilim üzerine fikir beyan edenler özellikle izlesin....

Ben uydurmuyorum aha bu profesörün söylediklerine inanıyorum, samimiyetine inanıyorum. Benzer şeyleri herkes kendi alanın da anlatmaya çalışıyor.

Anadoluda korkanın çocuğu olmaz derler, onun için milletimiz atın ölümü arpadan olsun demiştir. Bağışıklığı güçlü tutmanın ötesi boş, her şey var hala az da olsa ölümler devam ediyor.

Amerika aşılamada zirveye ulaşmış, basmış parayı almış aşıları, Teksas mı tek başına Amerikayı temsil ediyor?
Adamlar paket üstüne paket açıkladı pandemi dönemi boyunca.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bellemişsiniz bir Abdullah Çiftçi maşallah her konuda uzman görüşü videolarını paylaşıyorsunuz. Uzmanlığı nedir bulamadım? Yani biz bu bilimsel konuda Ankara Üniversitesinin hangi bölümünü bitirmiş bu stratejisti referans almalıyız? Bırakalım gerçek bilim insanları tartışsın halk kendi kararını versin.

Eğitiminden burdaki vidyosun da 6:20 sonrası bahsediyor. Bence baştan izle kendisini anlatıyor birinci elden. Siyasetten uzak duran örnek alınabilecek birisi, toplumumuzda az bulunan aklıyla tecrübesiyle önünde yaşayan inançlı imanlı biri, benim gördüğüm.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Ulan ne gülüyorum ya laaa... Hade bakem yiyin birbirinizi.
Aşı olduğu yere para yapıştırmaya uğraşanların ya da wi-fi teyzelerin olduğu bir ülkede farklısını da beklemezdim zaten.

Doktor olsam, etik sebeplerle aşağıdakileri yazmazdım. Ama yemşim etiği kütüğü, buyrun:
Dünyanın sayılı ilaç firmalarından birinde mümessil olarak çalıştım. A quarter segmentindeki en etik çalışan, hakkıyla işini yapan doktora bile 40 takla atıp ilacımı reçete ettirdim. Diğer quarter'lara dahil olanlara ise cüzdanın ucunu göstermek yetti.

Kıçında basur olan adama bile inhale steroid reçete ettirdiği ile övünen mümessil arkadaşlarım vardı yahu.
OTC gurubunu anlatsam, dedebaytlar yetmez.

Çıkmışsınız burada aşının bilmem kaç sene sonraki etkilerinden bahsediyorsunuz. Denek olmazmışsınız bik bik bik. Peki size yazdır(t)ılan en basit reçetedeki en masum ilacın nelere sebep olduğunu biliyor musunuz? Yahu eskiden prospektüste ilacın farmakokinetiğinden, farmakodinamiğinden falan bahsedirdi, şimdiki prospektüsler hilale anlatılır kimin hazırlanmış, hatta prospektüs olmaktan çıkmış, kullanım kılavuzu olmuş. Bi pog olursa eczacınıza danışınmış mış mış mış. Ooooldu, gözlerim doooldu..! Kullandığınız kimi "süreklililik arzeden" ilaçların bir yandan da sizi kaykılttığını biliyor musunuz mesela? Ya da uzun vadede aşının etkilerden korkanlar, acaba "hafif atlatılan" hastalığın uzun vadede bırakacağı sekeller hakkında bilgi sahibi mi? Bir pıhtı geyiğidir dönmekte; aspirinin yarattığı kanama riski yüzünden onu da kullanmayalım anasını satayım. Naproksen sodyum'un kanama yapma riski kat kat fazla (apranax) ve "işi pihitilişmi yipiyiiir" diyenler içinde, leblebi gibi bu zıkkımı yutanlar var.

Gibi gibi gibi gibi. Çaba harcamama değmez. İster yaptırın, ister yaptırmayın.
Ha; benim tuzum kuru, aşı olmayanı yanıma yaklaştırmama, hizmet vermeme, biraraya gelmeme lüksüm var.
Ama buna sahip olmayan ve bu sebeple risk altında olanlar için üzülmüyor değilim.

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
hamza yardımcıoğlu komplo teorisi üreten bi adam..diğerleride keza...hala bu adamlara mı inanıyorsunuz çok ilginç...
HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR FENDİR...............

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
ben ve kardeşim izmir de 15 haziran da biontecht aşısı ilk dozu vuruldum 2 gün kol ağrısı çektim başka sorunum yok

ben inanmıyorum kulaktan dolma bilgilere
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bağışıklığı güçlü tutmanın ötesi boş mu ??

bu prof böyle diyor diğer prof başka diyor hangisi doğru olduğunu sen nerden bileceksin

canan karatay

ekmek makarna şeker yeme covid19 palavra bildiğimiz grip diyordu

bol bol kelle paça iç fındık fıstık et ceviz doğal yumurta doğal tereyağı bol bol ye çayın içine şeker atma ama tereyağı at ama doğal 2800 tl asgari ücret karşılığında yapacak millet bunu bağışıklık bu şekilde mi güçlü tutulacak acaba

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Ulan ne gülüyorum ya laaa... Hade bakem yiyin birbirinizi.
Aşı olduğu yere para yapıştırmaya uğraşanların ya da wi-fi teyzelerin olduğu bir ülkede farklısını da beklemezdim zaten.

Doktor olsam, etik sebeplerle aşağıdakileri yazmazdım. Ama yemşim etiği kütüğü, buyrun:
Dünyanın sayılı ilaç firmalarından birinde mümessil olarak çalıştım. A quarter segmentindeki en etik çalışan, hakkıyla işini yapan doktora bile 40 takla atıp ilacımı reçete ettirdim. Diğer quarter'lara dahil olanlara ise cüzdanın ucunu göstermek yetti.

Kıçında basur olan adama bile inhale steroid reçete ettirdiği ile övünen mümessil arkadaşlarım vardı yahu.
OTC gurubunu anlatsam, dedebaytlar yetmez.

Çıkmışsınız burada aşının bilmem kaç sene sonraki etkilerinden bahsediyorsunuz. Denek olmazmışsınız bik bik bik. Peki size yazdır(t)ılan en basit reçetedeki en masum ilacın nelere sebep olduğunu biliyor musunuz? Yahu eskiden prospektüste ilacın farmakokinetiğinden, farmakodinamiğinden falan bahsedirdi, şimdiki prospektüsler hilale anlatılır kimin hazırlanmış, hatta prospektüs olmaktan çıkmış, kullanım kılavuzu olmuş. Bi pog olursa eczacınıza danışınmış mış mış mış. Ooooldu, gözlerim doooldu..! Kullandığınız kimi "süreklililik arzeden" ilaçların bir yandan da sizi kaykılttığını biliyor musunuz mesela? Ya da uzun vadede aşının etkilerden korkanlar, acaba "hafif atlatılan" hastalığın uzun vadede bırakacağı sekeller hakkında bilgi sahibi mi? Bir pıhtı geyiğidir dönmekte; aspirinin yarattığı kanama riski yüzünden onu da kullanmayalım anasını satayım. Naproksen sodyum'un kanama yapma riski kat kat fazla (apranax) ve "işi pihitilişmi yipiyiiir" diyenler içinde, leblebi gibi bu zıkkımı yutanlar var.

Gibi gibi gibi gibi. Çaba harcamama değmez. İster yaptırın, ister yaptırmayın.
Ha; benim tuzum kuru, aşı olmayanı yanıma yaklaştırmama, hizmet vermeme, biraraya gelmeme lüksüm var.
Ama buna sahip olmayan ve bu sebeple risk altında olanlar için üzülmüyor değilim.
Anlatamazsın boşver. :kiskis
Ülkeyi kimlerin geriye götürdüğü artık gün gibi ortada. :bilmiyom

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
752
penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
Kaynak nedir acaba? Çünkü AB tarafından onaylı her üç aşı da penisilin ile bir problem olmadığına dair yazılı kaynaklar mevcut. Sadece Polietilen glikol (PEG) alerjisi olanlarsa nadiren problem yarattığı yazıyor.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
2 gün önce gittim Sinovac yaptırdım şimdi 19 temmuz da ikinci dozu olucam ? bende alerji olduğu için Biontech yaptırmadım.

Geri
Üst Alt