Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Kaynak nedir acaba? Çünkü AB tarafından onaylı her üç aşı da penisilin ile bir problem olmadığına dair yazılı kaynaklar mevcut. Sadece Polietilen glikol (PEG) alerjisi olanlarsa nadiren problem yarattığı yazıyor.
Ben de bugün baktım, böyle bir bilgiye rastladım.
İşin ilginci bu madde gıda ve kozmetik ürünlerinde katkı maddesi olarak geçiyormuş.
Bugüne kadar tükettiğim gıdalardan ciddi bir alerji durumu oluşmadı.

Aylar önce sağlıkçı tanıdığa sorduğumda o da böyle söylemişti.
Penisilin gibi aşılara alerjin yoksa Biontech olabilirsin demişti.
Tabi kendisinin alanı olan bir konu değil.:hihi

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
Ben küçükken bademcik yüzünden çok penisilin vurundum. Sonrasında bende alerji yaptı. Doktor bir iğne daha yapmıştı kefeni yırttık.
Çok ilerleyen yıllarda bir kaç yıl önce penisilin vurunmuştum. Hastanede bekle diyorlardı. Alerjik durum olmadı.
Bende aile hekiminden randevu alıp vurundum. Yarım saat bekledim. Birşey olmadı. Ama tedbir önemli tabiki ?

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
benim eşimin penisiline alerjisi var..iki aşısınıda oldu..hiç bi şey olmadı..inanmayın ...kızım da epilepsi var doktor çin aşısı önerdi...sinovac oldu kızım...bende 2 temmuzda ikinci bontech olacağım

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Penisilin alerjim var, Biontech yaptırdım bir yan etki olmadı yarım saat beklettiler. Böyle durumu olanlar hastanede yaptırmalı. Birisinde yan etki olmadıysa başkasında olabilir garantisi yok.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Bizde dün hanımla birlikte Biontech olduk. Hiçbir yan etki yapmadı. 2. Dozları Ağustosta olacakmışız. Korkan arkadaşlar varsa hep kötü örnekleri okumasınlar :)

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Ben de bugün baktım, böyle bir bilgiye rastladım.
İşin ilginci bu madde gıda ve kozmetik ürünlerinde katkı maddesi olarak geçiyormuş.
Bugüne kadar tükettiğim gıdalardan ciddi bir alerji durumu oluşmadı.

Aylar önce sağlıkçı tanıdığa sorduğumda o da böyle söylemişti.
Penisilin gibi aşılara alerjin yoksa Biontech olabilirsin demişti.
Tabi kendisinin alanı olan bir konu değil.:hihi
Benim de penisilin alerjim var. Zamanında test yaparken penisilini vurdular. Doktor arkasını dönüp şırıngayı bırakıp bana dönene kadar kolum kıpkırmızı olmuştu. "Bu kadar hızlı reaksiyon göstereni ilk kez gördüm" demişti. Geçen hafta Biontech'i oldum ve hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Daha öncesinde d earaştırmıştım. Zaten "15 dakika hsatane yakınlarında durun" denmesi de alerjik reaksiyon gösterilirse hemen müdahale edebilmek.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Benim de penisilin alerjim var. Zamanında test yaparken penisilini vurdular. Doktor arkasını dönüp şırıngayı bırakıp bana dönene kadar kolum kıpkırmızı olmuştu. "Bu kadar hızlı reaksiyon göstereni ilk kez gördüm" demişti. Geçen hafta Biontech'i oldum ve hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Daha öncesinde d earaştırmıştım. Zaten "15 dakika hsatane yakınlarında durun" denmesi de alerjik reaksiyon gösterilirse hemen müdahale edebilmek.
Evet, 30-40 dakika hastane yakınında durmakta yarar var.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Babamla ilgili biontech aşıdan sonra başımıza gelmeyen kalmadı

Ben çok yaptırma taraftarı değildim ama bugün gittim Biontech aşı oldum çok bir yan etki olmadı şu ana kadar sadece aşının yapıldığı yerde çok az bir ağrı hissi var

V Çevrimdışı

victory 

Aktif Üye
2 Ara 2017
130

Bende onceden yaptirdigim alerji testine gore kedi agac ve cimene alerjim cikmisti.alerjik bir insanim.ilk doz biontech oldum birsey olmaz ama yarim saat kadar acilde bekleyin dediler.bekledim hic bir yan etki olmadi ilk gun cok hafif asi yapilan yerde agri oldu

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
752
Babamla ilgili biontech aşıdan sonra başımıza gelmeyen kalmadı

Ben çok yaptırma taraftarı değildim ama bugün gittim Biontech aşı oldum çok bir yan etki olmadı şu ana kadar sadece aşının yapıldığı yerde çok az bir ağrı hissi var
kolunu haraket ettir sabit tutma ağrı 2~3 güne geçiyor diye tahmin ediyorlar bir haftayı görürsen hastaneye kontrole git diyorlardı...

Merlot Çevrimiçi

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
272
50
  • Abim biontech aşısı olduktan sonra daha önce hiç geçirmediği halde vertigo oldu,
  • twiterda buna benzer çok kişiyle karşılaştım tesadüf mü yoksa bu mu tetikledi belli değil, şuan aldığı ilaç sayesindi vertigo durdu ilerde neler olur bilinmez

S Çevrimdışı

soulless 

Yeni Üye
6 Ocak 2021
47
47
Şahsi fikrimi ifade edeyim;

Biontech aşısını oldum, gerek yurt içi gerek yurt dışı bir çok kaynaktan kendi çapımda araştırmalar yaptım aşıyla ilgili. Bazı kişilerde farklı semptomlar göstermesi kadar doğal bir durum yok. Dünya çapında ölümlere yol açan bir hastalığı tedavisini bu kadar kısa sürede edinmeye çalışmanın getirdiği semptomal bazı sorunlar elbet olacak.

Herkes izlediği bir video'nun, yazının etkisinde kalarak ben olmayacağım, ne olduğunu bilmediğim bir şeyi olmam gibi cümleler kuruyor. Şahsi olarak bu kişilere tavsiyem; covid hastanelerinde yoğun bakımda veya entübe halde yatan hastaların gözyaşlarını gidip görmeleridir.

Bütün büyük avrupa ülkeleri çatır çatır bu iğneyi yaptırdı, bir çoğu yasakları neredeyse tamamen kaldırmak üzere iken biz hala aşıyı tartışıyoruz.

Vakti zamanında domuz gribi, kuş gribi için aynı senaryolar döndü. Geriye dönük sadece youtube videolarını karıştırmanız bile yeterli. Çip takacaklardı, kısırlaşacaktık, ani ölümler olacaktı vesaire? Şimdi domuz gribi oluyorsunuz, hastanede bir iğne bir antibiyotik verip eve yolluyorlar. Maşallah çatır çatır da ürüyoruz çok şükür.

Her ne kadar şu an yeni bir varyant ile karşılaşılsa da ülke nüfusunun tamamını yaptıran veya yaptırmaya yakın ülkeler yavaş yavaş tüm yasakları kaldırıyor. Tüm bu ülkelere giden aşılarda çip yok, sadece bizim aşılarda çip var herhalde? Bazen sormadan edemiyorum, ülke olarak kendimizi neden bu kadar büyük görüyoruz? Neden bu kadar çok ülke, hatta dünya bize düşman, bize bizden başka dost yok algısını yaymaya devam ediyorlar.

2 tane türk insanı olmasaydı bugün hala tam kapanmalar konuşulacaktı bu ülkede. Bugün 18 yaşa indi ve Eylül gibi ülkemiz için bile tam serbestlik konuşuluyor.

Aşıyı oldum, çevremde herkese de olmalarını öneriyorum. 2 gün kol ağrısı ve 3-4 gün süren halsizlik haricinde bir sorun yaşamadım. Bir kaç sene sonra bu yazılanlar yine unutulacak.

Umuyor ve diliyorum ki yeni hastalıklarla savaşmayalım...

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt