- 23 Kas 2017
- 20,969
Hayırlı olsun.2 gün önce gittim Sinovac yaptırdım şimdi 19 temmuz da ikinci dozu olucam ? bende alerji olduğu için Biontech yaptırmadım.
Hayırlı olsun.2 gün önce gittim Sinovac yaptırdım şimdi 19 temmuz da ikinci dozu olucam ? bende alerji olduğu için Biontech yaptırmadım.
Ben de bugün baktım, böyle bir bilgiye rastladım.Kaynak nedir acaba? Çünkü AB tarafından onaylı her üç aşı da penisilin ile bir problem olmadığına dair yazılı kaynaklar mevcut. Sadece Polietilen glikol (PEG) alerjisi olanlarsa nadiren problem yarattığı yazıyor.
Ben küçükken bademcik yüzünden çok penisilin vurundum. Sonrasında bende alerji yaptı. Doktor bir iğne daha yapmıştı kefeni yırttık.penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
benim eşimin penisiline alerjisi var..iki aşısınıda oldu..hiç bi şey olmadı..inanmayın ...kızım da epilepsi var doktor çin aşısı önerdi...sinovac oldu kızım...bende 2 temmuzda ikinci bontech olacağımpenisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
Penisilin alerjim var, Biontech yaptırdım bir yan etki olmadı yarım saat beklettiler. Böyle durumu olanlar hastanede yaptırmalı. Birisinde yan etki olmadıysa başkasında olabilir garantisi yok.penisiline alerjisi olanlara biontech aşısı vurulması önerilmiyor alerjik reaksiyona sebeb oluyormuş... ölümcül olabilir bu...
Benim de penisilin alerjim var. Zamanında test yaparken penisilini vurdular. Doktor arkasını dönüp şırıngayı bırakıp bana dönene kadar kolum kıpkırmızı olmuştu. "Bu kadar hızlı reaksiyon göstereni ilk kez gördüm" demişti. Geçen hafta Biontech'i oldum ve hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Daha öncesinde d earaştırmıştım. Zaten "15 dakika hsatane yakınlarında durun" denmesi de alerjik reaksiyon gösterilirse hemen müdahale edebilmek.Ben de bugün baktım, böyle bir bilgiye rastladım.
İşin ilginci bu madde gıda ve kozmetik ürünlerinde katkı maddesi olarak geçiyormuş.
Bugüne kadar tükettiğim gıdalardan ciddi bir alerji durumu oluşmadı.
Aylar önce sağlıkçı tanıdığa sorduğumda o da böyle söylemişti.
Penisilin gibi aşılara alerjin yoksa Biontech olabilirsin demişti.
Tabi kendisinin alanı olan bir konu değil.
Evet, 30-40 dakika hastane yakınında durmakta yarar var.Benim de penisilin alerjim var. Zamanında test yaparken penisilini vurdular. Doktor arkasını dönüp şırıngayı bırakıp bana dönene kadar kolum kıpkırmızı olmuştu. "Bu kadar hızlı reaksiyon göstereni ilk kez gördüm" demişti. Geçen hafta Biontech'i oldum ve hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Daha öncesinde d earaştırmıştım. Zaten "15 dakika hsatane yakınlarında durun" denmesi de alerjik reaksiyon gösterilirse hemen müdahale edebilmek.
kolunu haraket ettir sabit tutma ağrı 2~3 güne geçiyor diye tahmin ediyorlar bir haftayı görürsen hastaneye kontrole git diyorlardı...Babamla ilgili biontech aşıdan sonra başımıza gelmeyen kalmadı
Ben çok yaptırma taraftarı değildim ama bugün gittim Biontech aşı oldum çok bir yan etki olmadı şu ana kadar sadece aşının yapıldığı yerde çok az bir ağrı hissi var
Neler oldu?Babamla ilgili biontech aşıdan sonra başımıza gelmeyen kalmadı