Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Biontech aşısı genelde ilk dozda değilde ikinci dozda sarsıyormuş, genelde çevremde de gördüklerim öyle. Sarsıyormuş dediğimde öyle korkulacak birşey değil, aşırı halsizlik yapıyormuş devamlı bir dinlenme, uyku isteği oluşuyormuş. Daha ağır geçirenlerde var tabi yok değil. Ben alerjimden dolayı olamıyorum Biontech.

Benim annem ve babamda tam tersi oldu. İlk dozda hafif yan etki yaptı, ikincide neredeyse hiç yapmadı. Bu sebepten ikinci dozda tuzlu su mu vurdular diye düşünmedim değil. ?

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Yaptırmayanın yerine alabilirim. :kas
:hihi sıraya giren çok olur herhalde, ben de dahil.

Bu arada Biontech 2. randevular öne çekilmiş galiba. Benim en erken 15 temmuz diyordu şimdi 8 ile 29 temmuz arası diyor. 3 hafta ara ile yapılacak görünüyor. Herkes kontrol etsin derim.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
ben de bu gün asiyi yaptirdim hem fikir vermek hem de alamanyada isleyis hakkinda bilgi aktarmak icin birseyler yazayim
gece dogru dürüst uyumadan gittim randevuya kahvalti filan da yapmamistim hem yorgunluk hem aclik üzerine birazda asi konusunda endiseyle iceri girdik evraklari doldurduk "sorumluluk bana aittir" dedik burada da bazi arkadaslarin yazdigi gibi degil olay kisacasi alamanya da ayni türkiye gibi sorumlulugu vatandasa yüklüyor bu talep bence devletlerden cok asi üreten ilac firmalarindan kaynaklaniyor asiyi ürettim kullanirsin ama beni sorumlu tutamazsin istersen kullan diyorlar
evraklari doldurduktan sonra bir doktor la konustuk isleyis hakkinda bir iki bilgi vermeye calisti (?) burada egitim daha zor oldugu icin doktor olmak da ilk baslarda cok fazla gelir getirmedigi icin doktorluga yönelim az bununla birlikte suriyeden vs gelen mülteci akiniyla alamanya vb. ülkeler iclerinden kalifiye olanlari özellikle dr mühendis vs olanlari topladi
türkiyedeki calisma sartlari ve doktorlara yapilan siddet yüzünden hepsi buralara kacmaya calisiyormus yakinda türkiye de doktor bulmak zor olacak

konuyu fazla dagitmadan girdik hemsirenin yanina asiyi yapti bekleme odasinda 15 dk bekledik sonra ciktik gittik
halsizlik zaten vardi cok fazla halsizlik olmadi eve geldim yattim
kolumda agri yoktu yattim kalktim su anda hafif var ama cok fazla yok
ates vs hissetmiyorum
özet: kisa vadede ciddi bir yan etki olmadi taktiklari cipler aktif oldugu zaman ne oldugunu anlariz:alala:hihi

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
özet: kisa vadede ciddi bir yan etki olmadi taktiklari cipler aktif oldugu zaman ne oldugunu anlariz:alala:hihi
Şakası bile çok hoş, yeni modellerden huawei in bluetooth u ile bakmak lazım, sizi cihaz olarak tanıyacak mı? :haha1 Bu gün olmaz sa ileride neden olmasın her şey bir hayelle başlamıyor mu?

Fransada zorlama başlayınca ayaklanma da bu gün başlamış görünüyor. Ol aşını bak keyfine sonrasını sonra düşün demi, anlamaz bu fransızlar...
Link,

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Şakası bile çok hoş, yeni modellerden huawei in bluetooth u ile bakmak lazım, sizi cihaz olarak tanıyacak mı? :haha1 Bu gün olmaz sa ileride neden olmasın her şey bir hayelle başlamıyor mu?

Fransada zorlama başlayınca ayaklanma da bu gün başlamış görünüyor. Ol aşını bak keyfine sonrasını sonra düşün demi, anlamaz bu fransızlar...
Link,
Zorlama başlatmakta haklılar çünkü aşı olan insan sayısında ciddi azalma olmuş.
Ben bunu biraz araştırarak öğrenebiliyorken, AA'nın bundan bahsetmemesi, habercilikteki kalitelerini yeterince kanıtlıyor. :haha1

Fransa, 12 Temmuz Pazartesi günü 1.260 yeni koronavirüs vakası bildirdi.

Ülkede aşılama oranı yavaşladı: Fransa, Mayıs sonunda günde ortalama 400.000'den fazla enjeksiyondan şu anda günde yaklaşık 165.000 enjeksiyona çıktı. Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı iki doz Covid-19 aşısı alırken, yüzde 53,1'i bir doz aldı.

Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri vakalarda daha fazla artışı engellemek için kısıtlamaları sıkılaştırırken, Birleşik Krallık pandemi ile ilgili kısıtlamaların çoğunun kaldırılacağı 19 Temmuz'da 'Özgürlük Günü' planlarını sürdürüyor.

Dünyada milyonlarca insan aşı oluyor, olmaya da devam ediyor.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Zorlama başlatmakta haklılar çünkü aşı olan insan sayısında ciddi azalma olmuş.

İşte doğru tespit etmişsin, neden azalma olmuş, neden ikna edemiyorlar, çokmu cahiller yoksa cahilliklerinden kurtuldukları birşeylermi yeni yeni öğreniyorlar, farkındalıkları değişiyor. Eksik kalan bunu da araştırıp öğle değerlendirmeye devam etme gerekir bence. Bu tip olaylar yaygınlaşır, dayatmalar kısıtlamalar başlayınca. Allah bile özgür yaratmış insanı dünya da kendisi bile karışmıyor iradesine, haliyle insan da haklı olduğunu düşündüğünde bir kulun özgürlüğünü kısıtlamasına sesiz kalmaz. Anayasamız da bile güvence altında kişinin ruh ve beden bütünlüğünün dokunulmazlığı.

Link -->

Bir şeyin çokluğu, ya çok kişinin aynı şeyi söylemesi onun doğru olduğunu ispatlamaz. Her şey zıddıyla ispatlanır. Çocuğun tek başına kral çıplak demesi gibi. Çocuğu doğrulayan azınlıkta bile olsa söylediğini kralın üzerinde elbise olmaması ispatlamaktadır. Çokluğa değil ispata ve güçlülüğüne bakmak lazım. Azınlıkta bile olsa o kişileri önce dinlemek, anlamak lazım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Bir şeyin çokluğu, ya çok kişinin aynı şeyi söylemesi onun doğru olduğunu ispatlamaz. Her şey zıddıyla ispatlanır. Çocuğun tek başına kral çıplak demesi gibi. Çocuğu doğrulayan azınlıkta bile olsa söylediğini kralın üzerinde elbise olmaması ispatlamaktadır. Çokluğa değil ispata ve güçlülüğüne bakmak lazım. Azınlıkta bile olsa o kişileri önce dinlemek, anlamak lazım.
Bu kadar bilimden uzak bir açıklamayı aklım almıyor.
Yan etkilerin görüldüğü kişi sayısı oldukça az. Hala neyin direnişi anlamıyorum.

İşte doğru tespit etmişsin, neden azalma olmuş, neden ikna edemiyorlar, çokmu cahiller yoksa cahilliklerinden kurtuldukları birşeylermi yeni yeni öğreniyorlar, farkındalıkları değişiyor. Eksik kalan bunu da araştırıp öğle değerlendirmeye devam etme gerekir bence. Bu tip olaylar yaygınlaşır, dayatmalar kısıtlamalar başlayınca. Allah bile özgür yaratmış insanı dünya da kendisi bile karışmıyor iradesine, haliyle insan da haklı olduğunu düşündüğünde bir kulun özgürlüğünü kısıtlamasına sesiz kalmaz. Anayasamız da bile güvence altında kişinin ruh ve beden bütünlüğünün dokunulmazlığı.
Bunun sebebi belli, rehavete kapılmak.
Bizde de oluyor aynısı şu an.
Aşılama artar artmaz her yeri açtılar.
Halbuki aşılama oranı önce %70'in üstüne çıkmalıydı.
Hatta çift doz aşılama oranı 50'ye ulaşmalıydı.

Daha tek dozda 70'e gelemedik.
Turist ve dış ülkelerle etkileşim artmış durumda.
Yeni varyantlara açık hale geliyoruz.

Olan sağlık çalışanlarına oluyor.

Geri
Üst Alt