Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Konuya anket eklenebilir mi???
-Aşı sıram geldi ve aşı oldum
-Aşı sıram gelmedi ve olacağım
-Olmayacağım
-Karasızım
Konuya anket eklenebilir mi???
-Aşı sıram geldi ve aşı oldum
-Aşı sıram gelmedi ve olacağım
-Olmayacağım
-Karasızım
Bu kadar bilimden uzak bir açıklamayı aklım almıyor.
Yan etkilerin görüldüğü kişi sayısı oldukça az. Hala neyin direnişi anlamıyorum.
Komşumuz bile para dağıtıyor, biz galiba uyuyup gideceğiz...Desene biz bedavaya gittik
Valla 5 Ağustos nasipse ikinciye gidiyoruz.Komşumuz bile para dağıtıyor, biz galiba uyuyup gideceğiz...
Pandemi varken cenaze yapmak da riskli, gidip ölseniz daha mı iyiydi yani?Bunun nesi pozitif bilimle çatışıyor. Çarpmanın doğruluğunun ispatlanması bölme ile yada tersi, toplamanın ki tersi olan çıkarma ile doğrulanmıyor mu? Detaya girmiyorum bile. Bilinen aşılar lisanslanmış hepimiz vurulduk da eminim faydasını da görmüşüzdür. Burada olay biraz normalin dışında seyrediyor. Koca teksas valisi ve 26,4 milyonluk eyalet halkı neden araştırılmıyor ya da konuşulmuyor. Kamu da maskeyi mecbur eden kamu görevlisine 1000 dolar ceza kesileceğini yasalaştırıyor. ? İşte zıtlık Teksas ta mart başında %100 normale geçildi, kışın ortasında kapanmaya son verildi, rakamlarda bir şey değişmedi. Biz yasal izin almadan kımıldayamıyorduk. En sevdiğim insanlardan birinin vefatına 1. derece yakınım değil diye şehir dışında katılamadım. Acısını ben bilirim.
Atladık belki hatırlayalım haberini;
Linki-->
Kesinlikle.Ben genel mantık ile yaklaştım ve bu aşı denen meretin bir alternatifinin olmadığını dolayısı ile ölüm mü sıtma mı? diye düşünüp sıtmaya razı oldum diyorum.
Temel olarak bana saçma gelen çok noktalar olmakla birlikte bilgim olmayan konuda ahkam kesmek yerine itimat etmeyi tercih ettim.
Aslında bu derece yaygın ölümler zaten vardı, Her sene kanserden ölen insan sayısı nedir? Peki buna rağmen tütün mamulleri neden halen üretilir? Obeziteden ölenlerin sayısı nedir ve buna sebep olan küresel sermayeye karşı bir etki veya yaptırım var mı?Kesinlikle.
Konu oldukça karmaşık ve zaman kısıtlı.
Aşı süreçleri daha da gecikse, 4 milyon insan ölmüş gezegende bugüne kadar (kayıtlı olanlar tabi), çok daha kötü yerlere gelebilir.
Umarız hiç birimiz o ufacık dilimde yer almayız 2. doz sonrası.
Ki Biontech aşısında riskli durum 30 yaş ve altı genç erkeklerde şu an için.
Ki şöyle de düşünmek lazım, her bünye birbirinden benzersiz olduğu için, her aşı veya ilacın yan etki durumu mevcuttur.
Yani bazı basit ilaçların bile öyle bir yan etki listesi oluyor ki, ben bazen cidden okumamayı tercih ediyorum.
Çünkü psikolojik olarak kendimi dinlerim bu sefer, plasebo etkisiyle acilin yolunu tutarım boşu boşuna.
Sebze, meyve, toz, böcek vs doğada bulunan her şeye alerji gösterebiliyor insan.
Kimi alerji ölümcül, kimisi ise sadece bir süre sorun yaşatıyor.
En büyük sorun o zaten, birkaç gün içerisinde vücutta milyonlarca adete kadar kendisini kopyalamış oluyor.Aslında bu derece yaygın ölümler zaten vardı, Her sene kanserden ölen insan sayısı nedir? Peki buna rağmen tütün mamulleri neden halen üretilir? Obeziteden ölenlerin sayısı nedir ve buna sebep olan küresel sermayeye karşı bir etki veya yaptırım var mı?
Bana göre hepsi zaten erken öldürüyor, sadece covid daha çabuk öldürüyor durum o sanırım.
Özellikle gelir düzeyi düşük, nüfusu kalabalık ülkelerde tedbir alınması lazım.yeni varyantlar geliyor ustam tedbiri elden bırakmayalım yinede bunlar dahada bulaşıcı diye söyleniyor .
Evet bahsi geçen delta - delta plus - muhtemelen yakında isimlenecek delta plus2 - Alfa - Alfa 3 vs diye devam edecek.yeni varyantlar geliyor ustam tedbiri elden bırakmayalım yinede bunlar dahada bulaşıcı diye söyleniyor .
Kurban bayramında mümkün mertebe evde kalınmalı, akraba ziyareti vs yapılmamalı.aynen ustam ama yaz tatili nedeniyle tüm ülkeyi açtılar bayramdan sonra artışları bir gör bak ne hastalananlar ve artışlar olacak inşallah olmaz diyelim ama ben çok endişeliyim bu konuda rabbim hepimizi korusun inşallah. hepinize hayırlı geceler dilerim sabah namazı yaklaşıyor sağlıcakla.