Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kurban bayramında mümkün mertebe evde kalınmalı, akraba ziyareti vs yapılmamalı.
Kurban pazarlarına da gitmemeli. Zorunlu değil sonuçta.
Yahu Umutum biz evde kalalım da, Devlet teşviki ile yollara sokaklara plajlara dökülen milyonlar ne olacak?

Yaklaşık 10 milyon insan hareketi olacak Ekstra olarak sanırım

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Yahu Umutum biz evde kalalım da, Devlet teşviki ile yollara sokaklara plajlara dökülen milyonlar ne olacak?

Yaklaşık 10 milyon insan hareketi olacak Ekstra olarak sanırım
Zaten tatil süresini görünce benim de aklıma o geldi.
İnsanlar azıcık düşünceli olmak zorunda ama, devlet de bunu görmezden gelecek mi göreceğiz.
Ben olsam bayramda sokağa çıkmak yasak derim, bir de üstüne şehirler arası seyahati yasaklarım.

Ya da derim ki bu sene kurban kesilmeyecek. Diyanet bunu diyebilecek yetkinlikte bir kurum sonuçta.
Ama tabi kurban kesmek işin ibadet tarafı, millet daha çok tatil tarafıyla ilgileniyor.

Aslında tatil ilan etmeseler bu mesele kökten çözülür çünkü çalışan nüfus hareket edemez. :alala
Ama öğretmenler vs hareket edebilir, onu da ayrıca engellemek mümkün. (Seyahat kısıtlaması ile.)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Evet bahsi geçen delta - delta plus - muhtemelen yakında isimlenecek delta plus2 - Alfa - Alfa 3 vs diye devam edecek.

Sonra sanırım ''Aaaaaa size yaptığımız aşıların etkisi meğerse cacıkmış, bak vallahi şu aşıları da deneyelim daha güzel'' vs diyecekler

Onlar diyecek de bizim itiraz edebilecek durumumuz var mı işte orası önemli?
Aşı mevcut virüse işe yarıyor da, virüsün önü alınmadıkça o da zayıflayabilir tabi ki.
Ne kadar çok aşılı insan, o kadar az mutasyon yapabilecek konak demek virüs için.
Çünkü virüs kolay kolay enfekte edemeyecek insanı, dolayısıyla taşıyıcı & bulaştırıcı insan sayısı da oldukça azalmış olacak.

Biontech mevcut aşıyı geliştirip, yenisini piyasaya sürecek sanırım.
Üretim teknolojimiz buna müsait demişler çünkü.

Varyantlar ciddi anlamda çoğalırsa, bu zorunluluk olacak zaten.

Burada kilit nokta yurt dışı seyahatleri kısıtlamadan geçiyor bence.
Şu an turizm tehlike yaratmaya müsait bence.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Zaten tatil süresini görünce benim de aklıma o geldi.
İnsanlar azıcık düşünceli olmak zorunda ama, devlet de bunu görmezden gelecek mi göreceğiz.
Ben olsam bayramda sokağa çıkmak yasak derim, bir de üstüne şehirler arası seyahati yasaklarım.

Ya da derim ki bu sene kurban kesilmeyecek. Diyanet bunu diyebilecek yetkinlikte bir kurum sonuçta.
Ama tabi kurban kesmek işin ibadet tarafı, millet daha çok tatil tarafıyla ilgileniyor.

Aslında tatil ilan etmeseler bu mesele kökten çözülür çünkü çalışan nüfus hareket edemez. :alala
Ama öğretmenler vs hareket edebilir, onu da ayrıca engellemek mümkün. (Seyahat kısıtlaması ile.)
Yapma gözünü seveyim abi, Ruslara selamı çak geç vizesi bile neden verildi sanıyoruz?
Bizim buralarda rezervasyon iptali yapıldığını biliyormusun?

Sebebini söyleyeyim hemen

Daha fazla parayı bastıran, daha az bastıranın odasını iptal ettirip yerine geçiyor.

Yani oteller %100

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Daha fazla parayı bastıran, daha az bastıranın odasını iptal ettirip yerine geçiyor.
Tersi manzara turizm gelirleri düşünce yaşanmıştı.
Yabancı turiste kucak açan yılların otelcileri, turizm firmaları, yerli turisti çekmek için kırk takla atmışlardı.

Öyle bir haldeyiz ki, insanımız ufak bir tatil için ciddi borçların altına girmek zorunda kalıyor.
Oysa adamların emeklisi bile bir turizm firması vs. ile uygun fiyata gelip kalıyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tersi manzara turizm gelirleri düşünce yaşanmıştı.
Yabancı turiste kucak açan yılların otelcileri, turizm firmaları, yerli turisti çekmek için kırk takla atmışlardı.

Öyle bir haldeyiz ki, insanımız ufak bir tatil için ciddi borçların altına girmek zorunda kalıyor.
Oysa adamların emeklisi bile bir turizm firması vs. ile uygun fiyata gelip kalıyor.
Bu gün haberini yapmışlardı..

Gurbetçi abimiz sadece bir aylık maaşının (Asgari ücret Almanya) yarıcı ile tatile gelmiş. Adam utanıyorum aslında, mahcup oluyorum tarzı ifadede bulundu yazık.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Dışarıda turizm firmaları ile cidden uygun paketler var yabancılar için. :kiskis
Aslında turizm firması olmadan bile yabancılar her türlü daha ucuza kalabiliyorlar Türkiye'deki turizm merkezi otellerde. Buna karşılık olaya otel işletmecisi tarafından bakıldığında daha ucuza kalan yabancı turisten edilen kâr, yerli turistten edinilen kardan daha fazla. Bunu nedeni ise otel işletmesinin yabancı turist için ödediği vergi, yerli turist için ödediği vergiden daha az. Bir de yabancı turistten dolayı devletten teşvik alıyorsun. Otel işletmesi de doğal olarak kâr odaklı bir işletme olduğundan yabancı turistten daha az para almasına rağmen daha fazla kâr ediyor.
Bizim bir tanıdığımızın abisi Almanya'da çalıştığından Alman vatandaşlığı da var. Türkiye'ye tatile geleceklerinde hem kendi ailesi hem de kardeşinin ailesi için Almanya'dan rezarvasyon yaptırdı. Otele giriş yaparken resepsiyonda tartışma çıkmış. Malum otele girişte akşamları kimlerin konakladığı bilgisi verilebilmesi için kimlik bilgileri alınıyor. Resepsiyon görevlisi, Türk Vatandaşı olanların o fiyattan kalamayacağını söylüyor. Alman Vatandaşı kardeş de "Odaları ben rezerve ettim ve parasını ben ödeyeceğim. Onlarda benim misafirim. Bu nedenle fiyatı değiştiremezsin" diye diretiyor. Resepsiyon Müdürü geliyor. Alman vatandaşı olan da böyle bir uygulama yaptıkları takdirde tüm rezervasyonları iptal edeceğini ve bunu Almanya'da sosyal medyaya taşıyacağını söylüyor. Bunun üstüne de otel geri adım atıyor.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Bu gün haberini yapmışlardı..

Gurbetçi abimiz sadece bir aylık maaşının (Asgari ücret Almanya) yarıcı ile tatile gelmiş. Adam utanıyorum aslında, mahcup oluyorum tarzı ifadede bulundu yazık.
asgari ücretin yarisi ile tatile geliyorum bende ama ailemin yaninda kaliyorum vs öyle yetiyor 3 hafta boyunca
antalya vs tatil yerleri icin ise isler degisik mesela arkadasimla antalya alanya vs tatile gitmeyi düsündük illa sende gel tam pansiyon hotelde kaliriz vs diyor
gidis dönüs ucak bileti + tam pansiyon hotel = 1 haftalik 750 euro bana fazla geldi :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
asgari ücretin yarisi ile tatile geliyorum bende ama ailemin yaninda kaliyorum vs öyle yetiyor 3 hafta boyunca
antalya vs tatil yerleri icin ise isler degisik mesela arkadasimla antalya alanya vs tatile gitmeyi düsündük illa sende gel tam pansiyon hotelde kaliriz vs diyor
gidis dönüs ucak bileti + tam pansiyon hotel = 1 haftalik 750 euro bana fazla geldi :alala
Benim verdiğim örnekteki vatandaş 1500 euro bütçe ayırdığını söylemişti.
Ben de haberlerin yalancısıyım :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Uçak bileti de dahil bu hesaba yalnız? :kiskis

Geri
Üst Alt